da li vrhunska odbrana nalik toj Interovoj, nuzno znaci odustajanje od bilokakvog pokusaja da se ugrozi protivnikov gol? i da li se takva odbrana moze izvesti jedino u slucaju da ni jedan igrac ne prelazi na protivnikovu polovinu?LSD wrote:A neko uživa u defanzivi, treba i takav ukus poštovati, ha ja.... a on jest bila majstorija i vrhunska izvedba cijelog Intera koji se odlicno odbanio.
Barca je navikla igrati na bunkere (pa to igra još od perioda Rajkarda, mislim u Primeri) nije to njima neka novost, samo što nije moglo ništa proci protiv Intera, koji se znalacki odbranio...napadali i oblijatali citavu tekmu, ali nije mogla koka puci![]()
Tako da je ovo ,što BHF kaže, vrsta velikog umjeca i majstorije i tu se mora odati veliko priznanje Mourinhu ali i Interu kao timu...ali ne može ni samo Mourinho na kraju pokupiti svu slavu, vec igraci koji su rintali 90 minuta.
Rijetko ko je onako protiv Barce igrao kvalitetno bunker...ja ne pamtim takav slucaj...obicno oni bunkerašima zabiju još u prvom poluvremenu gol i onda je lakše igrati...Piqeov gol je došao kasno i nije bilo vremena za drugi.
svo vrijeme sam zivio u zabludi mislice da je onaj Selimovic iz Travnika najveca bh fudbalska nistarija... a u stvari po toj vasoj logici (prati ovo BHF kad se laćaš logike), radi se o odlicnom strucnjaku zato sto mu je ekipa godinama igrala, onako kako mu je postojeci kadar jedino omogucavao, u namjeri da ostanu neporazeni... covjek svaki dan nesto novo nauci
a vjerujem LSD da bi ti pogotovo pohvalio Baju nakon onakvo sramotne igre Borca protiv Zelje na Grbavici... izmedju postavke igre Baje i Mourinha te 2010, apsolutno ne vidim niti jednu razliku, naravno da dodam ovom nezaobilaznu frazu mutatis mutandis...

(skoro 55 miliona po sezoni u prosjeku je troseno za dovodjenje igraca, s tim da ovo obuhvata period i 90tih kad su iznosi transfera bili znatno manji)
(skuplja pita od tepsije)