Bolan tvoja sranka kaze da NAROD ZNA, i tebi opet nije jasno da zna, moze taj wc biti na kinezu, ali narod zna ciji je, i nema tu neke rasprave.Trebam te wrote:FOČANSKI PROPISI wrote:Pozivam @golfistu,pošto on poznaje sve procedure,da uputi zahtjev u ime nas općinskom vijeću:
1.Da se izmjesti restoran Alibega Budnje sa Vrela Bosne.
2.Da se sagradi javni WC,kako bi djeca, koja dolaze na ekskurziju, izbjegla plaćanje, gore pomenutom, begu 1. KM
Sta ako je vlasnik WC sasvim neko drugi?
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- _Reds_
#2951 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
-
vektor68
#2952 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Hvala Vam na sugeriranju da ovo nije stranacki forum, vjerovatno niste primjetili diskusiju izmedju mene delegacije i FOCANSKIH PROPISA , .. koji je prezentirao listu stranke koju vjerojatno simpatizira ,i tu nema nista lose. Nigdje nisam ni slova stavio koju politicku opciju podrzavam , i nigdje nisam napisao da je SDA moja opcija.Kome se ti obracas ovdje, nije ti bolan ovo stranacki forum, FP samo malo predstavlja svoju stranku, al ti on nije aktivni politicar, citaj malo temu od prije, a ne banes ko grlom u jagode, i sad da tebi neko na forumu da neke razloge.
Ja politicar nisam, ali ti mogu dati razloge zasto ne glsasati za aktuelnog nacelnika i SDA. A posto on tebi valja, ocigledno da nemamo iste kriterije.
Pristojan dijalog , sugestije , pa cak i ovakav Vas upad , smatram konstruktivnim ne samo za žitelje Ilidže , pa Vas molim da nam saopćite zašto ne SDA (koju vi pominjete) i sta to drugi nude , odnosno ona opcija koju vi zastupate ili preferirate.
Bice mi drago da se ova tema prosiri na diskusiju i o drugim opcijama , naravno ako to pokretac ove teme dozvoli .
Naravno ako je jedni problem ciji je WC i zasto se naplacuje, pa svugdje na svijetu se plaća. Pitam se jeli taj i slicni problemi jedini na Ilidzi ? Ako je to to onda su ilidzanci sretni ljudi .
Last edited by vektor68 on 09/07/2012 19:13, edited 1 time in total.
- _Reds_
#2953 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Imas aktulenog vijecnika Elvisa Vreta na forumu i njemu mozes postavljati pitanja. Takodje imas ovoga trebam te, desna ruka nacelnika, a gofista je lijeva ruka. FP je tu da malo zabavlja ekipu, nije valjda da ga shvatas bukvalno. Da imas i vojvodu nekog, taj ti je iz SBB-a, i ovaj jon_jovi, taj ti je sto mrzi sve osim ovih njegovih iz Rakovice, valjda je i on SBB. E zamo da zaboravim tatinu princezu, ona ti je puna odgovora, ali je vec tako mlada, a vec propali politicar.vektor68 wrote:Hvala Vam na sugeriranju da ovo nije stranacki forum, vjerovatno niste primjetili diskusiju izmedju mene delegacije i FOCANSKIH PROPISA , .. koji je prezentirao listu stranke koju vjerojatno simpatizira ,i tu nema nista lose. Nigdje nisam ni slova stavio koju politicku opciju podrzavam , i nigdje nisam napisao da je SDA moja opcija.Kome se ti obracas ovdje, nije ti bolan ovo stranacki forum, FP samo malo predstavlja svoju stranku, al ti on nije aktivni politicar, citaj malo temu od prije, a ne banes ko grlom u jagode, i sad da tebi neko na forumu da neke razloge.
Ja politicar nisam, ali ti mogu dati razloge zasto ne glsasati za aktuelnog nacelnika i SDA. A posto on tebi valja, ocigledno da nemamo iste kriterije.
Pristojan dijalog , sugestije , pa cak i ovakav Vas upad , smatram konstruktivnim ne samo za žitelje Ilidže , pa Vas molim da nam saopćite zašto ne SDA (koju vi pominjete) i sta to drugi nude , odnosno ona opcija koju vi zastupate ili preferirate.
Bice mi drago da se ova tema prosiri na diskusiju i o drugim opcijama , naravno ako to pokretac ove teme dozvoli .
-
vektor68
#2954 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Svaki post od svakog ucesnika ima odredjenu tezinu , pa cak onaj sto govori o uriniranju iza drveta , a kako cu ja ili neko drugi ovo shvatiti to je individualna stvar . FOCANSKE PROPISE osobno nebih svrstao u naivnog zabavljaca , njegovi postovi su satira protkana mahalom , nasa stvarnost . Njegova vrlina da zezanjem laganom neozbiljnoscu provuce listu , je jak markentiski trik .
U svakom slucaju hvala za naputke .
U svakom slucaju hvala za naputke .
- LeonardoAC
#2955 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Izvinite gosp. prosvjetitelju, siguran sam da će Vaša istina doprijeti do srca neupućenih i neosvještenih, ugnjetanih i poniženih, uvrijeđenih i obespravljenih diljem planete Zemlje - od Indonezije do Maroka, od Vladivostoka do Floride..., da će prvo bosanski, a onda svi ostali narodi prepoznati tu novu snagu kojom zračite. Na Ilidži je proglašeno vanredno stanje i pojačano zračenje zbog toga koliko vi zračite Ovo je tema o Ilidži - a ne o BNS-u ili kako se već zove ta "snaga". Shvati da nisu svi ljudi ovdje zainteresovani za gluposti tipa jesu li letjele stolice ili nisu, je li se neki SDA-ovac pišnuo u parku ili nije, koliko je Kurana načelnik "prošvercovao" i tome slično. Jesu li ovo teme na kojima vi gradite kampanju ? Još nešto, posebno nas ne interesuje tvoj seljački lokal-patriotizam u kojem si fočake poistovijetio sa Kurejšijama. Baš me zanima šta misliš o svojim nekim fočacima koji godinama vedre i obleče po Ilidži - nisam primijetio da si se o njima nešto naročito očitovao, ili je njihova "sveta" krv toliko vrijedna da se ne smije blatiti !? Drugim riječima, naporan si...FOČANSKI PROPISI wrote:Možete zabraniti FOČANSKE PROPISE,ali će se pojaviti stotine drugih koji če nastaviti braniti istinu.LeonardoAC wrote:Pozivam moderaciju da ne dozvoli da se na ovom forumu vodi kampanja bilo koje političke partije i da nas sve normalne forumaše počasti jednomjesečnim banom za ovog Fočaka. Jbt... koji frik - mo'š mislit kakva mu je ova partija.
- LeonardoAC
#2956 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
_Reds_ wrote:Kome se ti obracas ovdje, nije ti bolan ovo stranacki forum, FP samo malo predstavlja svoju stranku, al ti on nije aktivni politicar, citaj malo temu od prije, a ne banes ko grlom u jagode, i sad da tebi neko na forumu da neke razloge.vektor68 wrote:Grješite, u svakoj procjeni , btw nisam na državnim, ili općinkim jaslama, i kako detektiraste moju "zavist" .Ipak mi malo tukneš na zavist ,omalovažavanje,a ima i mala doza mržnje u tebi.
Volio bih da ti zapošljavaš hiljade ljudi,da si ljubazan prema mušterijama i da uspiješ nagovoriti bar jednog čovjeka da kupi ono što mu ne treba,al mi se čini da si se naslonio na državne jasle i bacaš ublehe poštenom svijetu,
Tretirajte me kao glasača , kao najobičnijeg potencijalnog VAŠEG GLASAČA , ubjedite me ( i ne samo mene nego i ovaj sav auditorij na ovom mediju ) da damo glas nekome sa liste koju Vi prezentiraste ovdje.
A ja kao birač ili glasač imam puno pravo da Vas provociram , da minimiziram i degradiram sve vase eventualne uspjehe (zivotne , poslovne , politicke ) koliko mogu u granicama pristojnosti na ovom surovom medju,( znam da je nekada tesko bez gestikulacija lica i mahanja nogu i ruku) da bi vi argumentima mene i ostale ubjedili da sam u krivu i da dam glas VAMA. I na koncu ,kada reklamirate svoju politicku opciju i upustate se u ovakve diskusje ,nadam se da ocekujte i pitanja koja ce biti i provokativna ja kao glasac imam na to pravo ..dakle samo me tretirajte kao GLASAČA gradjanina ove zemlje . OK ?
PS: Termin "TUKNEŠ" je primjeran i čest u vasim stranackim istupima ??
- FOČANSKI PROPISI
#2957 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Narode,muštuluk!
Danas sam obišao voćnjak.Suši se.
Ne znam šta će nauka i struka reći (Sena(h)id Memić),meni se čini,POGREŠAN ODABIR SADNICA (nešto kao mediteranski platani)
Danas sam obišao voćnjak.Suši se.
Ne znam šta će nauka i struka reći (Sena(h)id Memić),meni se čini,POGREŠAN ODABIR SADNICA (nešto kao mediteranski platani)
- FOČANSKI PROPISI
#2958 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ode ti daleko.LeonardoAC wrote: Izvinite gosp. prosvjetitelju, siguran sam da će Vaša istina doprijeti do srca neupućenih i neosvještenih, ugnjetanih i poniženih, uvrijeđenih i obespravljenih diljem planete Zemlje - od Indonezije do Maroka, od Vladivostoka do Floride..., da će prvo bosanski, a onda svi ostali narodi prepoznati tu novu snagu kojom zračite. Na Ilidži je proglašeno vanredno stanje i pojačano zračenje zbog toga koliko vi zračite Ovo je tema o Ilidži - a ne o BNS-u ili kako se već zove ta "snaga". Shvati da nisu svi ljudi ovdje zainteresovani za gluposti tipa jesu li letjele stolice ili nisu, je li se neki SDA-ovac pišnuo u parku ili nije, koliko je Kurana načelnik "prošvercovao" i tome slično. Jesu li ovo teme na kojima vi gradite kampanju ? Još nešto, posebno nas ne interesuje tvoj seljački lokal-patriotizam u kojem si fočake poistovijetio sa Kurejšijama. Baš me zanima šta misliš o svojim nekim fočacima koji godinama vedre i obleče po Ilidži - nisam primijetio da si se o njima nešto naročito očitovao, ili je njihova "sveta" krv toliko vrijedna da se ne smije blatiti !? Drugim riječima, naporan si...
Ja sam samo jedan običan čovjek,rođen da vidi,da čuje i da razlikuje dobro od zla.
Nažalost,Allah nije podario svima isto.
Ostavljam ti ovu temu da je ti, dalje, uveličavaš ili ako hoćeš uljepšavaš lijepim stvarima kojih na Ilidži ima u Izobilju
Doviđenja!
- _Reds_
#2959 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Leonardo ne znam sta je smijesno.
FP me ako nista redovno nasmije tu.
Imal sta novo, vidim aktuleni su radovi na dzamiji, kruzni tok su skinuli vecinu zemlje, skontale budale da ono nije imalo smisla, sad je kud i kamo bolje.
FP me ako nista redovno nasmije tu.
Imal sta novo, vidim aktuleni su radovi na dzamiji, kruzni tok su skinuli vecinu zemlje, skontale budale da ono nije imalo smisla, sad je kud i kamo bolje.
-
statixx
#2960 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ona basta je tamo vec 15 godina...FOČANSKI PROPISI wrote:Plato ispred centra više nikad neće pripadati KSC-u,jer ga je, rahmetli, Amer Čenanović, kukavički, predao (poklonio bez borbe) Hotu.jon_jovi wrote:Plato ispred sportskog centra pripada centru
Sta je sa Husom, zar taj ne snosi dio krivice?
- _Reds_
#2961 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Huso poceo, Cenanovic zavrsio.statixx wrote:Ona basta je tamo vec 15 godina...FOČANSKI PROPISI wrote:Plato ispred centra više nikad neće pripadati KSC-u,jer ga je, rahmetli, Amer Čenanović, kukavički, predao (poklonio bez borbe) Hotu.jon_jovi wrote:Plato ispred sportskog centra pripada centru
Sta je sa Husom, zar taj ne snosi dio krivice?
-
neko tamo
#2962 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Kcerka od Muharemović Zahid-Seje, Basoviceva zena oko godinu dana vec radi u birou za zaposljavanje Ilidza na ovjeri radnih knjizica. "Sigurno" je dobila posao na propisan nacinvektor68 wrote:mali updateFOČANSKI PROPISI wrote:da ne bi nagađali i vrijeđali izdvojio sam kandidate pod rednim br.1,6.10 i o njima dajem sljedeće podatke:FOČANSKI PROPISI wrote:BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA (BNS) OBJAVLJUJE PRELIMINARNU LISTU ZA LOKALNE IZBORE
OPĆINA ILIDŽA:
KANDIDATI ZA VIJEĆE:
!.Muharemović Zahid - Sejo
6:Hajdarević Alija
10.Hurem DŽevad
1. Muharemović Zahid-Sejo
Stanuje u Butmiru,oženjen,dvoje djece,materijalno situiran.
Radi za austrisku firmu VWP (zaposleni samo oni koji imaju menadžerske sposobnosti),jedan od najuspješnijih direktora u Evropi.
Za nagradu, od firme, svake godine ima besplatan aranžman za godišnji odmor u najluksuznijim odmaralištima svijeta kao što je Kuba,Indija i sl.
Član BNS-a od osnivanja.
6.Hajdarević Alija
Stanuje u Hrasnici,oženjen,materijalno situiran.
Vlasnik i direktor NUTAL-a (najveća fabrika za proizvopdnju boja i lakova u BiH)
Redovno izmiruje obaveze prema radnicima i prema državi.
Član BNS-a,od osnivanja.
10.Hurem Dževad
Živi i radi na Ilidži-centar,oženjen,Ima jednog sina,materijalno situiran.
Vlasnik RIMOS-a,redovno izmiruje sve obaveze prema radnicima i prema državi.
Prvo ćlanstvo u nekoj politićkoj stranci BNS.
1. Muharemović Zahid-Sejo je akviziter ili prodavac osiguranja firme WVP koji najcesce ordinira u Hotelu holywood , WVP je firma koja se bavi mreznim marketingom ili kako se predstavljaju (posredovanjem u osiguranju) , I “uposlenik” postaje svako ko se osigura , saslusa seminar , koliko se sjecam poslednji su bili u hotelu Holiwood. Po “slusanju “ seminara slijedi aplaudiranje samom sebi bajke o putovanjima itd , glavno Naravno treba dovesti nekoliko levata I preguliti iz za lovu (uplatu) da bi se piramida stvorila- nastavila I postajes uspjesni direktor –namah ☺ . On je zaista nekoliko godina u toj piramidi . Kuriozitet je sto je kao u svakoj piramidi (mada oni nedozvoljavaju taj termin) postaje kako navedoste “direktor” . Pa kad se nadju levati onda se dobije sat , pa torba znacku za rever itd..
I najbizarnije u cijeloj prici im je kolikoje dobila para neka supruga ili majka za umrlog muza ili umrlo ili tesko bolesno djete …
Na stranici http://www.wvp.ba/Info.aspx
I na stranici http://www.wvp.at/utf/ necete naci nigdje ime pomenutog..
PS: u narednom prestavljanju ljudi sa liste za putovanje u kosmos ocekujemo da nam FOCAK navede koliko ima ljudi na listi koje je osigurao ? i koliko ima ljudi na listi koje je zaposlio braco Vahid M. a po imenima vidim da ima ljudi koji su bas u J.U. Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.![]()
6.Hajdarević Alija
Ako je firma pomenutog najveca fabrika u toj bransi u BIH, jadna li nam majka. Ima 8 zaposlenih registrovana negdje u Vitezu . BIG Factory nema web page , ima FB profil sa 18 lajkovaod 2011-te
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=15
inace NUTAL je poznat po tome da ima proizvoda koliko djece ima vlasnik , AMELIN , KENO -… itd (salim se ima jos par artilala ) http://www.facebook.com/nutal.vitez/info
10.Hurem Dževad
Kad dodjete u RIMOS I zatrazite proizvod od gospodina pod rednim brojem 6. Onda dobijete zacudjeno pitanje upozlenika “dal si normalan sto ce ti to “ kupi nesta drugo .
“Vlasnik RIMOS-a,redovno izmiruje sve obaveze prema radnicima i prema državi” – zasto nas ubjedjivati da je to tako ?? (jesu namjerno izostavljeni dobavljaci?)
-
Tatina princeza
#2963 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Lakše je u zemlju pobosti zastavu nego u nju plug i ralo.... Stara narodna izrekaStupskaBitanga wrote:Stavio je klupe i zastavu dođe ti na isto_Alcatraz_ wrote:Sve je dobro dok nacelnnik sa svojom ergelom "strucnjaka" ne pocne saditi vocke u blizini i na stupskoj petlji.StupskaBitanga wrote: Eno džamija se pravi tik uz Stupsku petlju i nemam pojma kako će se uklopiti u sve ali eto
- JohnnyS.
#2964 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
FP ne daj se! Vidis da vladajuca sda i njeni odredi zele da usutkaju svaki glas kritike. Opasni su to ljudi. Nisu na vlasti 20 godina zato sto su sposobni nego zato sto vladaju strahom.FOČANSKI PROPISI wrote:Ode ti daleko.LeonardoAC wrote: Izvinite gosp. prosvjetitelju, siguran sam da će Vaša istina doprijeti do srca neupućenih i neosvještenih, ugnjetanih i poniženih, uvrijeđenih i obespravljenih diljem planete Zemlje - od Indonezije do Maroka, od Vladivostoka do Floride..., da će prvo bosanski, a onda svi ostali narodi prepoznati tu novu snagu kojom zračite. Na Ilidži je proglašeno vanredno stanje i pojačano zračenje zbog toga koliko vi zračite Ovo je tema o Ilidži - a ne o BNS-u ili kako se već zove ta "snaga". Shvati da nisu svi ljudi ovdje zainteresovani za gluposti tipa jesu li letjele stolice ili nisu, je li se neki SDA-ovac pišnuo u parku ili nije, koliko je Kurana načelnik "prošvercovao" i tome slično. Jesu li ovo teme na kojima vi gradite kampanju ? Još nešto, posebno nas ne interesuje tvoj seljački lokal-patriotizam u kojem si fočake poistovijetio sa Kurejšijama. Baš me zanima šta misliš o svojim nekim fočacima koji godinama vedre i obleče po Ilidži - nisam primijetio da si se o njima nešto naročito očitovao, ili je njihova "sveta" krv toliko vrijedna da se ne smije blatiti !? Drugim riječima, naporan si...
Ja sam samo jedan običan čovjek,rođen da vidi,da čuje i da razlikuje dobro od zla.
Ostavljam ti ovu temu da je ti, dalje, uveličavaš ili ako hoćeš uljepšavaš lijepim stvarima kojih na Ilidži ima u Izobilju
Doviđenja!
Samo ti nastavi sa svojim postovima, ima ko da slusa...
- DELEGACIJA
#2965 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ovo niti smiješ koga pohvaliti niti kritikovati odmah si naš ili njihov, a istina je da i mi i oni imamo nešto pametno za reći.JohnnyS. wrote:FP ne daj se! Vidis da vladajuca sda i njeni odredi zele da usutkaju svaki glas kritike. Opasni su to ljudi. Nisu na vlasti 20 godina zato sto su sposobni nego zato sto vladaju strahom.FOČANSKI PROPISI wrote:Ode ti daleko.LeonardoAC wrote: Izvinite gosp. prosvjetitelju, siguran sam da će Vaša istina doprijeti do srca neupućenih i neosvještenih, ugnjetanih i poniženih, uvrijeđenih i obespravljenih diljem planete Zemlje - od Indonezije do Maroka, od Vladivostoka do Floride..., da će prvo bosanski, a onda svi ostali narodi prepoznati tu novu snagu kojom zračite. Na Ilidži je proglašeno vanredno stanje i pojačano zračenje zbog toga koliko vi zračite Ovo je tema o Ilidži - a ne o BNS-u ili kako se već zove ta "snaga". Shvati da nisu svi ljudi ovdje zainteresovani za gluposti tipa jesu li letjele stolice ili nisu, je li se neki SDA-ovac pišnuo u parku ili nije, koliko je Kurana načelnik "prošvercovao" i tome slično. Jesu li ovo teme na kojima vi gradite kampanju ? Još nešto, posebno nas ne interesuje tvoj seljački lokal-patriotizam u kojem si fočake poistovijetio sa Kurejšijama. Baš me zanima šta misliš o svojim nekim fočacima koji godinama vedre i obleče po Ilidži - nisam primijetio da si se o njima nešto naročito očitovao, ili je njihova "sveta" krv toliko vrijedna da se ne smije blatiti !? Drugim riječima, naporan si...
Doviđenja!
Samo ti nastavi sa svojim postovima, ima ko da slusa...
Međutim NIŠTA pametno od SDA a niti od vječite opozicije SDP-a ne želim čuti jer su imali prilike ihihihi za pravljenje BOLJE Ilidže. Definitino sam za NOVE a Boga mi i mlađe snage. FP podržavam u kritici vladajućih stranaka, a i prvi izbacio listu (ako je istinita) a ne vidim likove koji su nam pravili "bolju" Ilidžu zajedno sa SDA i ostalim.
- JohnnyS.
#2966 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Od 22 godine visepartiskog sistema na ilidzi sdp nije vladao niti jednu. Tako da ne znam kako su se dokazali.DELEGACIJA wrote:Ovo niti smiješ koga pohvaliti niti kritikovati odmah si naš ili njihov, a istina je da i mi i oni imamo nešto pametno za reći.FOČANSKI PROPISI wrote:Ode ti daleko.LeonardoAC wrote: Izvinite gosp. prosvjetitelju, siguran sam da će Vaša istina doprijeti do srca neupućenih i neosvještenih, ugnjetanih i poniženih, uvrijeđenih i obespravljenih diljem planete Zemlje - od Indonezije do Maroka, od Vladivostoka do Floride..., da će prvo bosanski, a onda svi ostali narodi prepoznati tu novu snagu kojom zračite. Na Ilidži je proglašeno vanredno stanje i pojačano zračenje zbog toga koliko vi zračite Ovo je tema o Ilidži - a ne o BNS-u ili kako se već zove ta "snaga". Shvati da nisu svi ljudi ovdje zainteresovani za gluposti tipa jesu li letjele stolice ili nisu, je li se neki SDA-ovac pišnuo u parku ili nije, koliko je Kurana načelnik "prošvercovao" i tome slično. Jesu li ovo teme na kojima vi gradite kampanju ? Još nešto, posebno nas ne interesuje tvoj seljački lokal-patriotizam u kojem si fočake poistovijetio sa Kurejšijama. Baš me zanima šta misliš o svojim nekim fočacima koji godinama vedre i obleče po Ilidži - nisam primijetio da si se o njima nešto naročito očitovao, ili je njihova "sveta" krv toliko vrijedna da se ne smije blatiti !? Drugim riječima, naporan si...
Doviđenja!
Međutim NIŠTA pametno od SDA a niti od vječite opozicije SDP-a ne želim čuti jer su imali prilike ihihihi za pravljenje BOLJE Ilidže. Definitino sam za NOVE a Boga mi i mlađe snage. FP podržavam u kritici vladajućih stranaka, a i prvi izbacio listu (ako je istinita) a ne vidim likove koji su nam pravili "bolju" Ilidžu zajedno sa SDA i ostalim.![]()
![]()
A sto se tice liste manje vise sve su liste takve. Istina je da vecina ljudi palamudi samo. Zato treba glasati za mlade i za promjene. Pa ce nekad i nama valjda svanuti.
- jon_jovi
#2967 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Bojim se da to što nije bio na vlasti i nije neka preporuka
- DELEGACIJA
#2968 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ma znam da nije, ali kad biram između dvoje, ko je bio i nije bio, definitivno sam za ove koji nisu bili (naravno čast izuzetcima kojih je zaista malo)jon_jovi wrote:Bojim se da to što nije bio na vlasti i nije neka preporuka
- _Reds_
#2969 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
To ni na koji naci ne umanjuje krivicu odgovornost onih koji su bili na vlasti.jon_jovi wrote:Bojim se da to što nije bio na vlasti i nije neka preporuka
- DELEGACIJA
#2970 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Samo bih dodao i učestvovali u istoj, na bilo koji način_Reds_ wrote:To ni na koji naci ne umanjuje krivicu odgovornost onih koji su bili na vlasti.jon_jovi wrote:Bojim se da to što nije bio na vlasti i nije neka preporuka
- _Alcatraz_
#2971 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Kruzni tok u S.Koloniji!?
Ili ja nisam dobro primjetio ili na kruznom toku postoji nizbrdica/uzbrdica prema hrasnici? Ako cestu kod kruznog toka, gdje je stroga ravnica, nisu mogli izravnati bez brda onda treba sam da se ubije onaj ko je glumio geometra na onom kruznom toku, a time nas postedi brda u sred ravnice. Ono je sramota. Da su uradili blagi nagib pa da se ono ne primjeti razumio bih da je problem sa potokom, ali ono je lose. Ne znam kako niko od vas iz tog dijela nase Opcine nije primjetio ili ja nisam dobro citao?
O "estetskom" brdu u sred kruznog toka na kojem ocekujem da Memic posadi orah suvisno je raspravljati.
Ili ja nisam dobro primjetio ili na kruznom toku postoji nizbrdica/uzbrdica prema hrasnici? Ako cestu kod kruznog toka, gdje je stroga ravnica, nisu mogli izravnati bez brda onda treba sam da se ubije onaj ko je glumio geometra na onom kruznom toku, a time nas postedi brda u sred ravnice. Ono je sramota. Da su uradili blagi nagib pa da se ono ne primjeti razumio bih da je problem sa potokom, ali ono je lose. Ne znam kako niko od vas iz tog dijela nase Opcine nije primjetio ili ja nisam dobro citao?
O "estetskom" brdu u sred kruznog toka na kojem ocekujem da Memic posadi orah suvisno je raspravljati.
- _Alcatraz_
#2972 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
O brzini kojom se fijakeri saobracaju u Velikoj aleji sam jednom vec pisao, a kao dokaz da sam u pravu evo link:
http://ilidza.ba/ba/index.php/vijesti/v ... uo-se.html

http://ilidza.ba/ba/index.php/vijesti/v ... uo-se.html

- jon_jovi
#2973 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Bruka. Bazde im one kočije koje nikada i ne peru
- golfiista
#2974 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pa I nije bas tolika ravnica, a nagib je morao biti upravo zbog «potoka», jer koliko se sjecam, prilikom projektovanja mostova, racuna se na stogodisnji vodostaj....meni je sasvim ok, ako jos uzmemo I more instalacija ispod istog, neke od njih su stare I PO nekoliko decenija I vjerovatno nisu bas na propisanoj dubini...stoga...
- DELEGACIJA
#2975 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ali zato cijene bi da dižujon_jovi wrote:Bruka. Bazde im one kočije koje nikada i ne peru
naravno bez da išta se ulaži