Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
radenska

#2951 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Koliko je normalan crp u trudnoci, inace je 6 gornja granica cini mi se
I kad ste pocele osjecati bebu. Ja sam 19ta nedjelja, cini mi se ponekad pomalo da osjetim a mozda i umisljam, mozda je rano
Alhemicarkaa

#2952 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

duboka_misao wrote:
otherside wrote:
Alhemicarkaa wrote:
Nije valjda Abadžić? :roll:
e bas ta.
sto ? sta joj je ? de trac dajte? djaba sve cim mi se malo na poslu rascisiti (radim 8-18) idem ja kod Nakasa pa vi vidite :D
Nisam imala lično iskustvo sa njom, ali neke moje poznanice koje su se borile sa neplodnošću jesu i bile su ogorčene, em je bila nestručna, em vrlo neprijatna. Da bi bio MPO doktor, pored stručnosti (a čak ni nju nije imala, pa je vozala parove i oduzimala im vrijeme), moraš biti i čovjek, jer je to vrlo osjetljiva i bolna tema, a ona je bila vrlo neprijatna. Kakva je kao klasični ginekolog to ne znam, a i nemam neku želju da saznam.

Nađe li ti Nakaša? :D On je legenda.
ciki4

#2953 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Kakva su iskustva sa 4d uzv-om i kad ga je najbolje raditi? Ja sam trebutno u 20-oj sedmici, je li rano da odem u 21? A ko neko zna osim Sunca gdje se radi, molila bih info.
duboka_misao

#2954 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

Idem nakasu sutra, drzite mu fige! :D
otherside

#2955 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote:Idem nakasu sutra, drzite mu fige! :D
nek si nam rekla da mu sta proucimo :D
Cholina_Lokica

#2956 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

otherside wrote:
Uze mi rijeci iz tastature :lol:
duboka_misao

#2957 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

Cholina_Lokica wrote:
otherside wrote:
Uze mi rijeci iz tastature :lol:
Jepte se ! :lol:
Cholina_Lokica

#2958 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

duboka_misao wrote: Jepte se ! :lol:
:lol:
Drzimo mi i tebi fige :kiss: I novoj drekavici :D
radenska

#2959 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Blago tebi, ti ces sutra zavrsiti, ja u cetvrtak aBd (mozda saznam jel decko ili curica da sta i kupim) :D
ciki4

#2960 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Iko radio 4d :? ?
radenska

#2961 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Radila je moja rodica u Suncu (kad je bila 24 sedmica i nekad u osmom mjesecu) , ugl. meni se beba bolje vidi na 4D snimku u 24 sedmici (pustala nam je snimak jedno 50 puta). Ona kaze da je zadovoljna, inace ide dole doktoru.
Ja cu aBd isto u Sunce kad bude trebalo
ciki4

#2962 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

U kojoj sedmici ti planiraš raditi? Ja sam u petan naručena na ¨regularni¨ uzv, valjda ću izdržati do 24 s tim 4d. Hvale ga na sva usta pa vidjećemo
radenska

#2963 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ma ne znam sta cu i kako cu, vjerovatno cu cekati do 24 sedmice, mada mi je Divanovic rekao da je najbolje ood 22 do 24 sedmice zbog detaljnog pregleda organa, pa onda nekad u 32 sedmici. Mada ne znam na koji je mislio da je 4d.
A meni su i kad sam lezala u bolnici na Jezeru uz svaki pregled ukljucivali 4D mada se tad nije mnogo toga moglo vidjeti (bila sam pocetak 12 sedmice). To im kao ide uz rutinski pregled, nikako mi nije jasno sto ga toliko naplacuju
otherside

#2964 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

je li ovo neka cirilica, ha? :?
duboka_misao

#2965 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

otherside wrote:

vidjecete sutra nakon pregleda kada nakas shvati da napusta ginekologiju jer zeli da postane slikar ! :lol:
radenska

#2966 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

e bice mu veselo, sad kad ga zene napadnu poslije masica :D
PeekABoo

#2967 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by PeekABoo »

Koliko vam je trebalo da zatrudnite?
Ima li neka od vas koja ima samo jedan jajovod?

Naime, suprug i ja vec 6 mjeseci radimo na bebacu. Ali bezuspjesno.
Imamo jednu kcerku, veliku.
Prije 7 godina ja sam imala vanmateričnu trudnoću u kojoj mi je odstranjen jedan jajovod.
Dvije godine poslije toga sam imala CIS na grliću materice koji sam odstranila konizacijom.
Od tada se nisam trudila, jer sam imala veliki strah.
Svako 6 mjeseci sam radila papa test i svaki je ok.

Dobro bi mi došlo par vaših mišljenja, čisto da se možda malo utješim.
ciki4

#2968 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Ja sam poslije vanmaterične pauzirala 1 god.Nakon tog 1,5 intenzivnog rada :D hodanja po doktorima, zatrudnila s jednim jajovodom. Kod mene je i pcos u pitanju tako da se ne brineš, moguće je itekako :) Jesi radila hsg, prohodnost preostalog jajovoda? Ja sam ga radila 2 puta, nakon njega (ako je prohodan ili čak poluprohodan) je puno veća šansa za začeće. Sretno!
PeekABoo

#2969 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by PeekABoo »

ciki4 wrote:Ja sam poslije vanmaterične pauzirala 1 god.Nakon tog 1,5 intenzivnog rada :D hodanja po doktorima, zatrudnila s jednim jajovodom. Kod mene je i pcos u pitanju tako da se ne brineš, moguće je itekako :) Jesi radila hsg, prohodnost preostalog jajovoda? Ja sam ga radila 2 puta, nakon njega (ako je prohodan ili čak poluprohodan) je puno veća šansa za začeće. Sretno!
Nisam radila hsg, jer moja doktorica kaze da za tim nema potrebe :roll:
Kaze da se samo trudimo. Tako da ni ja nisam pametna.
A vec je uveliko vrijeme za drugog bebaca, jer je curici skoro 10 godina.
ciki4

#2970 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Po meni je to glupo što je rekla jer nijedan doktor ne može znati kakvo ti je stanje s drugim jajovodom dok ne uradi hsg ili laparaskopiju, na uzv-u se to ne vidi i nema drugog načina. Ljekari koji se bave problemom neplodnosti to rade pod obavezno. Može naravno kod tebe biti sve o.k., što se nadam, ali ja sam ipak da bi bila mirna i da ne strahujem hoće li mi se ponoviti vm to odradila, kao što sam napisala 2 puta i tek onda se opustila. Možda ona hoće da sačekaš još 6 mj. ako ne dođe do trudnoće, kreneš s konkretnim koracima. Znam da je to praksa, ako ne dolazi do začeća nakon 1 god. ide se s liječenjem neplodnosti
Alhemicarkaa

#2971 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Koja ti je doktorica rekla da za HSG-om nema potrebe? Dok ti se desila jedna vanmaterična, taj jajovod je najvjerovatnije bio poluprohodan, i u tim slučajevima se obavezno pregleda i drugi u kakvom je stanju. Mislim, da ne znam ništa o tome ovo bi mi bilo logično, a nakon godina hodanja po doktorima i pripremanje na VTO mogu reči da nijedan doktor neće pristupiti nikakvom postupku bez da uradi HSG. Pored papa uradi i bris n clamidiju, ureaplasmu i mycoplasmu, one mogu otežati zatrudnjivanje ili dovesti do spontanog. Također bih sugerisala da i muž odradi spermiogram, jer to što imate jedno dijete ne mora značiti da su nalazi ok, mogao je fasovati neku bakteriju i upalu pa da se spermiogram pogorša.

ciki4 ja sam 4D radila kod Mehmedbašića, on je taj koristio na svakom pregledu, a pregled mi je naplaćivao 50. Međutim ja kod njega idem godinama, i za njegove pacijente je ta cijena, da odeš i ovako tražiš košta 250, tako da ti je jeftinije Sunce. Doduše ja nikad nisam dobila snimak na CD-u.
safran

#2972 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

duboka_misao wrote:
otherside wrote:

vidjecete sutra nakon pregleda kada nakas shvati da napusta ginekologiju jer zeli da postane slikar ! :lol:
i to bilo gore ne bilo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nova_korisnica

#2973 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by nova_korisnica »

Ja sam radila 4d u 21. sedamici kada i organscreening, ali je slika fakat smijesna ispala :D rece mi doktor da onpreferira da radi poslije 30. sedmice jer dijete lici na sebe...u principu moja doktorica meni svaki put pokusa uraditi 4d, samo sto ova moja isto kao da skonta da hocemo malo da je vidimo i odma sakrije lice iza rukica :) malo je to pitanje srece, jer ti treba fin polozaj bebe...da je lijepo vidjeti, jeste Boga mi...ali sad ne znam koliko se "isplati" to dodatno placati :-?
Pitanje za vec mame i ove u poodmakloj trudnoci: kad vam se beba namjestila kako treba? Mislim okrenula prema dole?
duboka_misao

#2974 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

prvo se okrenulo u 8 mjesecu, a ovo sad se okrenulo u 5 mada kaze cika doktor ima jos prostora okretace se ona jos .
mericak

#2975 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by mericak »

Ja ne znam za svoje prvo, ali ovo drugo se okrenulo negdje u 4.mj. i od tad je konstantno glavom na dole, ne dize je :-D . Znam da sam najmanje 2 ginkosa zbunila pitanjem kad sam pitala kako moze stalno visiti glavom na dole, kako joj se ne ulije krv u mozak :)
Post Reply