Citirah sam sebe

Bio sam svuda po Europi i po Americi malo, ali nesto kao New York jos nikad nisam vidio. Ne samo vidio, nego i dozivio. Nakon 8 dana ovdje, imam osjecaj da sam upio energiju grada i da me grad uvukao u svoju "svakodnevnicu" (osim da idem raditi

). Vecinom je totalni haos svuda, ali haos odlicno organizovan i koji funkcionise. Sinoc u whole foodsu ispred mene na kasi jedno 50 ljudi, ali sam opet dosao na red za 10-tak minuta. Kod nas u mercatoru toliko cekam kad je troje ispred

svuda imaju ljudi koji su zaduzeni za sve, da prave redove, da usmjeravaju ljude, da pakuju stvari, ma sve samo da ti olaksaju. Nisam mislio da cu ovo reci, ali ljudi me oduševljavaju vise nego zgrade i sve drugo sto sr uglavnom spominje za New York. Danas smo doslovno ležali u Battery Parku sa pogledom na Brooklyn Bridge, i pored nas sjedaju dva crnca, ozbiljniji ljudi, i prije nego zapalise nekakvu kubanku pridjose i pitaju hoce li nam smetati dim, ako hoce otici ce gdje drugo. Kad bi im objasnio da kod nas ljudi zapale na metar od djece u kaficima i igraonama, mislim da bi kontao da ga furam. I da, PARKOVI. Covjece koliko parkova. A u svakom po lijepom danu iznesu stolice i stolove da ljudi mogu sjediti i jesti sta donesu sa strane. A u metrou svaki dan vidjam kako nekog ponese pjesma na slusalicama pa hladno pocne pjevati, nevjerovatno koliko su ljudi opusteni. Bit ce jos slika, sad mi je bas mrsko upload.