Da pratiš malo dešavanja znao bi. Sinoć je Inzko gostovao na N1, između ostalog govorio i o prijetnjama njemu i njegovom sinu koje su došle od Dodika i SNSD-a, dobrog prijatelja i partnera Dragana Čovića, čovjeku da se stomak prevrne. Helem, čovjek otvoreno kaže da to zadovoljstvo po pitanju Mostara i izbornog zakona domaći političari neće gledati. Iz njegove priče moglo se shvatiti da Bonske ovlasti će se koristiti samo za ne daj bože situacije, dok za ove banalnije ni pod razno. Najzajebanija situacija je da koliko kod i kako god vi dogovarali sa Dodikom na kraju ćete opet morati doći Bošnjacima na noge i pokucati na vrata da dogovorite to nešto ili da probate silom to ostvariti, treće opcije ja ne vidim.Kolinda wrote:A sad iskreno jedno pitanje za sve vas ....
Što ako Inzko nametne izborni zakon ,ne znam ali valjda ima te ovlasti kad već i Ustav može mijenjati?
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Drvosjeca iz Dejcica
#2951 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Kolinda
#2952 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pajdo nisam se ja pozivao na Stoltemberga nego delegati skloni tvojoj opciji ...Alfons Kauders wrote:A stani malo pajdo... Kako je odjednom bitno sta stranci misle o nama?Kolinda wrote:Evo zakuho sam je i čekam što će te pametno izvući za naslov nakon press konferencije . Samo nemojte kao BHT u svom osvrtu na rezoluciju EP izvaliti da je malom većinom 45 za 11 protiv i 3 suzdržana donesen nacrt rezolucije o BiHDrvosjeca iz Dejcica wrote:Eto nam Stolterberga danas na kahvu i rahat lokum, šteta što Kolinda ne može popiti jednu i promuhabetiti koju sa njim..
To je nesto novo, jer se uvijek poziva na dijalog bez stranaca (s tim da se Zagreb i Beograd ne racunaju kao "stranci")... I sta je sad problem? Opet kmechite strancima?
Uostalom kakve veze NATO i EU imaju s nama kada nismo clanica nijedne od navedenih organizacija, niti mozemo biti jer nema konsenzusa? Dobro, eto, mogu izjaviti "duboku zabrinutost" povodom necega... I to je manje vise to.
- Kolinda
#2953 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izvorni Dayton i ono nakon 2002-03 nije ni sličan ugovor, valjda znaš da izvornom Hrvati i Bošnjaci u fBiH su sve pozicije dijelili 50-50 ...Ali da se ne vraćamo u prošlost nego se okrenimo budućnosti i novom izbornom zakonu i kako ga nap.vi vidite ...Alfons Kauders wrote:Jebiga, Dejton... Valja ispostovatidaddy-kool wrote:Ništa, podržavamo rad VP.Kolinda wrote:A sad iskreno jedno pitanje za sve vas ....
Što ako Inzko nametne izborni zakon ,ne znam ali valjda ima te ovlasti kad već i Ustav može mijenjati?
A ne ko neki, sto potpisu mirovni sporazum pa nakon 20 godina kazu da su se samo salili i kako je sve stvar dobre volje.
- Kolinda
#2954 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odlično rečeno,znači u slučaju nemogućnosti održavanja općih izbora ( to je stvar u okviru onoga za nedaj Bože) Inzko donosi izborni zakon vodeći se presudom ustavnog suda o legitimnosti predstavljanja narodnih poslanika ...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da pratiš malo dešavanja znao bi. Sinoć je Inzko gostovao na N1, između ostalog govorio i o prijetnjama njemu i njegovom sinu koje su došle od Dodika i SNSD-a, dobrog prijatelja i partnera Dragana Čovića, čovjeku da se stomak prevrne. Helem, čovjek otvoreno kaže da to zadovoljstvo po pitanju Mostara i izbornog zakona domaći političari neće gledati. Iz njegove priče moglo se shvatiti da Bonske ovlasti će se koristiti samo za ne daj bože situacije, dok za ove banalnije ni pod razno. Najzajebanija situacija je da koliko kod i kako god vi dogovarali sa Dodikom na kraju ćete opet morati doći Bošnjacima na noge i pokucati na vrata da dogovorite to nešto ili da probate silom to ostvariti, treće opcije ja ne vidim.Kolinda wrote:A sad iskreno jedno pitanje za sve vas ....
- Drvosjeca iz Dejcica
#2955 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne postoji izvorni i ne izvorni Dejton. Postoji mirovni sporazum koji je nadograđivan za potrebe funkcionisaja društva i države, mnogi zakoni doneseni bez intervencija visokog predstavnika tako da ta priča ne pije vode. Ne možeš nakon 20 godina tražiti da se vrati na nešto što je prevaziđeno i prošlo regularnu institucionalnu proceduru. Visoki predstavnik je cijena tog mirovnog sporazuma i mira, nekima možda jeste visoka ali mir nema cijene barem za mene. Oni koji su najglasniji u zahtjevima da visoki predstvanik ode iz BiH i da se strane sudije povuku u biti rade sve da oni ostanu. Još 2005/2006- godine se razgovaralo ozbiuljno da VP napusti BiH, ostavljen je tada još jedan uslov i onda dolazi Dodik sa svojom ratno-huškačkom retorikom. Šta se dešava? Pa od tada se odlazak VP ne pominje u krugovima EU. Isto tako Čović sa svojim opskurnim zahtjevima radi na tome da ova zemlja još dugo ima visokog predstavnika umjesto da se napravi kompromis sa narodom sa kojim se dijeli životni prostor. Rezultate vidimo danas, VP je zakucan u Sarajevu do daljeg.Kolinda wrote: Izvorni Dayton i ono nakon 2002-03 nije ni sličan ugovor, valjda znaš da izvornom Hrvati i Bošnjaci u fBiH su sve pozicije dijelili 50-50 ...Ali da se ne vraćamo u prošlost nego se okrenimo budućnosti i novom izbornom zakonu i kako ga nap.vi vidite ...
- Drvosjeca iz Dejcica
#2956 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti se možeš nadati tom scenariju, nemam ništa protiv, samo ja iz njegove priče ali i iz stava EU to ne bih tako shvatao. Vrijeme korištenja bonskih ovlasti za svaku sitnicu je prošlo, mislim jedino kada bi došli na ivicu sukoba da bi se tada povukli neki mehanizmi...mada se ne bih ni tada kladio na to. Uvjeren sam da će se izborni zakon usaglasati, osim ako nas ne pogodi kakav komet.Kolinda wrote:Odlično rečeno,znači u slučaju nemogućnosti održavanja općih izbora ( to je stvar u okviru onoga za nedaj Bože) Inzko donosi izborni zakon vodeći se presudom ustavnog suda o legitimnosti predstavljanja narodnih poslanika ...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da pratiš malo dešavanja znao bi. Sinoć je Inzko gostovao na N1, između ostalog govorio i o prijetnjama njemu i njegovom sinu koje su došle od Dodika i SNSD-a, dobrog prijatelja i partnera Dragana Čovića, čovjeku da se stomak prevrne. Helem, čovjek otvoreno kaže da to zadovoljstvo po pitanju Mostara i izbornog zakona domaći političari neće gledati. Iz njegove priče moglo se shvatiti da Bonske ovlasti će se koristiti samo za ne daj bože situacije, dok za ove banalnije ni pod razno. Najzajebanija situacija je da koliko kod i kako god vi dogovarali sa Dodikom na kraju ćete opet morati doći Bošnjacima na noge i pokucati na vrata da dogovorite to nešto ili da probate silom to ostvariti, treće opcije ja ne vidim.Kolinda wrote:A sad iskreno jedno pitanje za sve vas ....
- Alfons Kauders
#2957 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa dobro, lijepo je kada priznas da je nasa opcija NATO... A vasa BjelorusijaKolinda wrote:Pajdo nisam se ja pozivao na Stoltemberga nego delegati skloni tvojoj opciji ...Alfons Kauders wrote:A stani malo pajdo... Kako je odjednom bitno sta stranci misle o nama?Kolinda wrote: Evo zakuho sam je i čekam što će te pametno izvući za naslov nakon press konferencije . Samo nemojte kao BHT u svom osvrtu na rezoluciju EP izvaliti da je malom većinom 45 za 11 protiv i 3 suzdržana donesen nacrt rezolucije o BiH.
To je nesto novo, jer se uvijek poziva na dijalog bez stranaca (s tim da se Zagreb i Beograd ne racunaju kao "stranci")... I sta je sad problem? Opet kmechite strancima?
Uostalom kakve veze NATO i EU imaju s nama kada nismo clanica nijedne od navedenih organizacija, niti mozemo biti jer nema konsenzusa? Dobro, eto, mogu izjaviti "duboku zabrinutost" povodom necega... I to je manje vise to.
- Alfons Kauders
#2958 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja ga ne vidim.Kolinda wrote:Izvorni Dayton i ono nakon 2002-03 nije ni sličan ugovor, valjda znaš da izvornom Hrvati i Bošnjaci u fBiH su sve pozicije dijelili 50-50 ...Ali da se ne vraćamo u prošlost nego se okrenimo budućnosti i novom izbornom zakonu i kako ga nap.vi vidite ...Alfons Kauders wrote:Jebiga, Dejton... Valja ispostovatidaddy-kool wrote:
Ništa, podržavamo rad VP.
A ne ko neki, sto potpisu mirovni sporazum pa nakon 20 godina kazu da su se samo salili i kako je sve stvar dobre volje.
Vi ste istupli iz okvira sistema i prvo se moramo dogovoriti da li je mirovni sporazum jos uvijek na snazi... Jer meni se cini da ste ga napustili, ali eto i dalje se pozivate na njega? De se odlucite vec jednom.
Do vas je - ponudite novi ustavni okvir oko kojeg se mozemo usaglasiti, a zakoni dolaze na red tek nakon Ustava. Ne mozes stavljati crijep i Velux ako nemas ni temelj.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2959 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
aman, izvorno ovako, izvorno onako...
a onda nas optužuju da smo fundamentalisti...

- Drvosjeca iz Dejcica
- Alfons Kauders
#2961 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Chmoljo wrote:aman, izvorno ovako, izvorno onako...
![]()
Dobar izraz... Dejtonski fundamentalisti
Samo bi se vracali u proslost... Nekad u 20to stoljece, nekad u 16to... Srbi naravno u 14to...
-
hizo ramidovic
#2962 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa, cujte, iz dms treba uzimati ono sto ti odgovara...
tako se uvijek radi sa tim sporazumima
tako se uvijek radi sa tim sporazumima
- Alfons Kauders
#2963 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa naravno - zasto bi vi zvali NATO kraj Putina?Kolinda wrote:Pajdo nisam se ja pozivao na Stoltemberga nego delegati skloni tvojoj opciji ...Alfons Kauders wrote:A stani malo pajdo... Kako je odjednom bitno sta stranci misle o nama?Kolinda wrote: Evo zakuho sam je i čekam što će te pametno izvući za naslov nakon press konferencije . Samo nemojte kao BHT u svom osvrtu na rezoluciju EP izvaliti da je malom većinom 45 za 11 protiv i 3 suzdržana donesen nacrt rezolucije o BiH.
Uostalom NATO dolazi sam. Ne treba mu pozivnica niti pita ima li bujruma.
- arzuhal
#2964 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U svoj frci ne stigoh pitat kad @Kolindi narastoše damu?
-
Hafis
#2965 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja samo znam da u slučaju da se ne održe izbori u zakonskom roku, parlament FBiH se raspušta i Ljubo Bešlić preuzima sve ovlasti do postizanja dogovora oko Izbornog zakona.
- seln
#2966 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hajd, ponavljajte... mozda "uiscilite", ko zna.Kolinda wrote:Ako ste se nagangali vratimo se na srž teme .
Izborni zakon
Treći
Cepajmo se levo desno
Po meni ovo prvo do 01.06.2017.
Ovo drugo do 31.12.2018.
A ovo treće ne želimo jer u RH su malo previše napasni inspektori za naš ukus ....
Svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujete.
- mO k3
#2967 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ponovo prica o trecem 
- seln
#2968 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa sta onda trazis? Zaiskali ste, dobili ste... cemu kmecanje?Kolinda wrote:Probudi se sine ,pa već sad je nakon odluke US Bošnjacima onemogućeno tj.Hrvatima osigurano da im se neće dogoditi preglasavanje .Pilaw_Pavlaka wrote:Uopste nije. Bosnjaci u svakom kriticnom momentu mogu preglasati Hrvate u FBIH. Toga su Hrvati i svjesni. Dok je sve mirno i lijepo to se nece desiti. Osim ponekad kao sto je to uradio SDP u smislu ""kaznene expedicije". No kada bi stvari postale ozbiljne realna moc, policija, vojska bi se sa jednom odlukom stavila pod kontrolu Sarajeva. Naravno da nikakvi mehanizmi ne odgovaraju Sarajevu koji bi to spriejcili.Kolinda wrote:I onda je svizac zamotao čokoladu
Isto tako ne odgovaraju Albancima nikakvi mehanizmi po kojima bi Srbi mogli da kontrolisu situaciju na Kosovu. A ni Hrvatima nisu odgovarali mehanizmi kojima bi Srbi mogli upravljati vitalnim stvarima u Hrvatskoj.
Kada su u pitanju te kardinalne stvari; tu samo oruzije govori. Nikakav dogovor oko toga nemoze biti postignut pa makar se razgovaralo i pregovaralo 100 godina. Covic ovo sto radi; predlaze, objasnjava u raznim emisijama... on to radi kako bi svojem glasackom tijelu objasnio kako je treci entitet "tamo negdje iza brezuljka; na dohvat ruke te samo treba jos mandat ili dva da se postigne." Kada narod pocine nakon 15 godina da malo sumnja u tu pricu onda pocinje prica:""Sad cu ja sa Dodikom to progurati samo se jos malo strpite.""
U sustini svakom inteligentnom covijeku je jasno da ta prica nema nikakve osnove. On je prica radi sebe jer na kraju, kao sto sam rekao, o takvim bitnim stvarima samo oruzije moze odlucivati. Nikada niti jedan Bosnjacki politicar nece pristati na to da se Hrvati, u kriticnim okolnostima, nemogu preglasati. Jer to bi znacilo da 15% FBIH moze vuci za nos vecinu od 85%.
- seln
#2969 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma on ti je po potrebi musko i zensko, sad mu puklo - sad mu nikloarzuhal wrote:U svoj frci ne stigoh pitat kad @Kolindi narastoše damu?
osim toga je po potrebi srbin, hrvat a za nuzdu i Rom.
-
hizo ramidovic
#2970 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
elem, plan je sljedeci:
promijeniti izborni zakon,
te promjene ce omoguciti stvaranje cisto hrvatskog entiteta (granice nisu problem jer bosnjaci ce ionako na sve pristati)
i onda u miru i rahatluku razmisljati sta dalje, da li se prikljuciti matici, djelovati samostalno, ili sa rs-om formirati 'zajednicu bivsih bh entiteta'...
jebote, ko bi rek'o da ce sve na kraju ispasti ovako jednostavno...da je i boban ziv ne bi bolje osmislio sve ovo...
te promjene ce omoguciti stvaranje cisto hrvatskog entiteta (granice nisu problem jer bosnjaci ce ionako na sve pristati)
i onda u miru i rahatluku razmisljati sta dalje, da li se prikljuciti matici, djelovati samostalno, ili sa rs-om formirati 'zajednicu bivsih bh entiteta'...
jebote, ko bi rek'o da ce sve na kraju ispasti ovako jednostavno...da je i boban ziv ne bi bolje osmislio sve ovo...
- Drvosjeca iz Dejcica
#2971 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
hizo ramidovic wrote:elem, plan je sljedeci:
Da su ovo prije znali nisu trebali ni ratovati.
-
Hafis
#2972 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I na kraju su svi živjeli sretno i veselo.hizo ramidovic wrote:elem, plan je sljedeci:
Nigdje veze teorija. Žao mi je kolega, spremite se za ljetni rok malo bolje.
Svrha promjene izbornog zakona je da se ni u teoriji ne može dogoditi slučaj da u Domu naroda u srpskom klubu zastupnika sjede Haris Pleho, Rasim Spahić i Nermin Bjelak, ili u hrvatskom klubu Edim Fejzić. Čista smijurija od zakona. Jedne godine biti jedno a druge godine drugo, a sviju izabiraju Bošnjaci.
Sad očekujem opsežnu listu rashoda i poslovanja kantona per capita i trenutno stanje ljestvice najvećih izvoznika i uvoznika u BiH s posebnim osvrtom na tuzlansku regiju i stanje fiskalne politike u KS
- Alfons Kauders
#2973 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa dobro, nakon 25 godina kontanja dolazi do kristalizacije planova...Drvosjeca iz Dejcica wrote:hizo ramidovic wrote:elem, plan je sljedeci:
jebote, ko bi rek'o da ce sve na kraju ispasti ovako jednostavno...da je i boban ziv ne bi bolje osmislio sve ovo...![]()
Da su ovo prije znali nisu trebali ni ratovati.
Dajmo im jos 25 godina na nacrtaju granice tog novog entiteta.
- Alfons Kauders
#2974 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nisi vrijedan činjenica.Hafis wrote:I na kraju su svi živjeli sretno i veselo.hizo ramidovic wrote:elem, plan je sljedeci:
Svrha promjene izbornog zakona je da se ni u teoriji ne može dogoditi slučaj da u Domu naroda u srpskom klubu zastupnika sjede Haris Pleho, Rasim Spahić i Nermin Bjelak, ili u hrvatskom klubu Edim Fejzić. Čista smijurija od zakona. Jedne godine biti jedno a druge godine drugo, a sviju izabiraju Bošnjaci.
Sad očekujem opsežnu listu rashoda i poslovanja kantona per capita i trenutno stanje ljestvice najvećih izvoznika i uvoznika u BiH s posebnim osvrtom na tuzlansku regiju i stanje fiskalne politike u KS
(Imam posla ba jutros)
-
hizo ramidovic
#2975 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
alo, bre, padobranac, prati loptu...ne proseravaj se...ja samo pojednostavio razmisljanja vaskolike kamenjarske svjetine:Hafis wrote:
I na kraju su svi živjeli sretno i veselo.
Kolinda wrote:Ako ste se nagangali vratimo se na srž teme .
Izborni zakon
Treći
Cepajmo se levo desno
Po meni ovo prvo do 01.06.2017.
Ovo drugo do 31.12.2018.
A ovo treće ne želimo jer u RH su malo previše napasni inspektori za naš ukus ....