Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#2951 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

delirium.sa wrote:Koliko kosta otprilike nadogradnja kose u Sarajevu?

450-500 KM, prava kosa
paipan

#2952 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by paipan »

Prije nekoliko godina AS frizerskom je radila jedna odlicna mlada frizerka iz Ilijasa. Mislim da se zove Aida. Da li radi negdje u gradu, zna li neko? Hvala.
terra_incognita

#2953 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by terra_incognita »

Lounge Act

#2954 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

terra_incognita wrote:Da li je neko koristio kanu Lush ?

http://www.lush.ba/shop/product/product ... -caca-noir

malo prelistaj temu, bilo je govora o tome, sjecam se da su svi samo tu preporucivali i da su bili zadovoljni
terra_incognita

#2955 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by terra_incognita »

Lounge Act wrote:
terra_incognita wrote:Da li je neko koristio kanu Lush ?

http://www.lush.ba/shop/product/product ... -caca-noir

malo prelistaj temu, bilo je govora o tome, sjecam se da su svi samo tu preporucivali i da su bili zadovoljni
da ne listam, ako su već svi zadovoljni :)

hvala
male_okice

#2956 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by male_okice »

koristila sam tu kanu...mada u zadnja dva puta nisam zadovoljna...boja nece haman nikako da se primi a i kosa nije bas onako kako je znala biti...da li je mozda preskupa pa se manje kupuje pa vise stoji...ne znam ni sama ali uglavnom za onu cijenu nisam trenutno nimalo zadovoljna. :sad:
_Gea_

#2957 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by _Gea_ »

da li je ijedna od cura probala pantenovu aqua light kolekciju? ima vec mjesec dana kako planiram da kupim nesto iz kolekcije, ali me zanimaju tudja iskustva narocito ako neko ima tanku kosu. posto dize kosu iz korijena i olaksava je dajuci volumen, zvuci mi vise kao za cure sa jakom gustom kosom. mozda na tanku ne bi dala efekat gusce kose? iligrijesim :roll:
u svakom slucaju djeluje mi privlacno narocito jer sam cula da ne ostavlja ostatke sampona u kosi, lijepo mirise i nije jak, sto mi je bitno jer perem kosu svakodnevno
otherside

#2958 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by otherside »

male_okice wrote:koristila sam tu kanu...mada u zadnja dva puta nisam zadovoljna...boja nece haman nikako da se primi a i kosa nije bas onako kako je znala biti...da li je mozda preskupa pa se manje kupuje pa vise stoji...ne znam ni sama ali uglavnom za onu cijenu nisam trenutno nimalo zadovoljna. :sad:
slicno je i moje iskustvo.
kvalitet kose je bio vidno bolji, boja haman ista, mozda malo sjajnija.
Nisrin

#2959 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

VenomousV

#2960 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by VenomousV »

aaaaa fkt kredu koriste :shock:
patim za tim praaaaavo dugo, kontala sam da imaju neke posebne "krede"

pogodite ko ce sutra da kupi krede :roll: :D
Nisrin

#2961 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

VenomousV wrote:aaaaa fkt kredu koriste :shock:
patim za tim praaaaavo dugo, kontala sam da imaju neke posebne "krede"

pogodite ko ce sutra da kupi krede :roll: :D

rade cak i sa sjenama za oci...imas na yt
Clover

#2962 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Clover »

Nisrin wrote:http://introsfera.blogspot.com/2012/06/ ... Hx9_8Uxp3w

Bojenje pramenova KREDOM? :D
jao, odlično je :D
pin-up

#2963 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by pin-up »

Naježih se od ove krede & kose
crvenkapica555

#2964 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by crvenkapica555 »

Ja svoju bijednu kosicu kad svezem, izgleda kao neciji jedan pramen kose (tj. debljine kaziprsta) :dong: Uvijek sam imala tanku kosu, ali zadnjih 6 godina je bas bas tanka. Ne znam vise sta da koristim, patim od toga, da imam dugu kosu, pomalo gubim i samopouzdanje zbog toga :confused: Zelja mi je da mi kosa naraste do pola ledja i da bude gusca ali ja to izgleda necu docekati nikada :confused: Koristim ricinusovo ulje u zadnje vrijeme i pocela sam da pijem fitoval kapsule pa cemo vidjeti hoce li biti nekog napretka. Da li neko od vas ima slican problem? Pozz za vas sve! ;)
Nisrin

#2965 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

crvenkapica555 wrote:Ja svoju bijednu kosicu kad svezem, izgleda kao neciji jedan pramen kose (tj. debljine kaziprsta) :dong: Uvijek sam imala tanku kosu, ali zadnjih 6 godina je bas bas tanka. Ne znam vise sta da koristim, patim od toga, da imam dugu kosu, pomalo gubim i samopouzdanje zbog toga :confused: Zelja mi je da mi kosa naraste do pola ledja i da bude gusca ali ja to izgleda necu docekati nikada :confused: Koristim ricinusovo ulje u zadnje vrijeme i pocela sam da pijem fitoval kapsule pa cemo vidjeti hoce li biti nekog napretka. Da li neko od vas ima slican problem? Pozz za vas sve! ;)

Meni je izuzetno tanka i mekana :D:D:D Kad pravim pletenice ili nesto izgleda cudno, nema one masivnosti...Ali ja oduvijek imam kosu do skoro ppola ledja, cvjeta se kosa ali redovno podsisam 2 cm :D svaka 2 mjeseca bi trebalo...
IOpet, ne izgleda toliko lose, jer znam djevojke koje su procelave, tako da je kod mene jos uvijek pdo kontrolom, samo je problem sto se masti nenormalno, svaka 2 dana je perem...
blesava

#2966 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by blesava »

za tanku kosu dobro je ricinusovo ulje. Ja ga nanesem na kosu jedno dva sata prije pranja i nekako mi kosao bude bujnija i punija...a kazu da podpomaze rast kose. Treba samo redovno koristiti.
Nisrin

#2967 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

blesava wrote:za tanku kosu dobro je ricinusovo ulje. Ja ga nanesem na kosu jedno dva sata prije pranja i nekako mi kosao bude bujnija i punija...a kazu da podpomaze rast kose. Treba samo redovno koristiti.

Ja ne prilazim uljem kosi :D:D:D Za volumen kose trik: kada susite kosu sagnite glavu prema dole, susite fenom u isto vrijeme izvlaceci kosu okruglom cetkom i tako dok se skroz ne osusi :D:D:D
melisash

#2968 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by melisash »

Meni je kosa prirodno napuhana i valovita, najgora kombinacija :D tako da je peglam redovno, nekad pletenice napravim pa mi bude frckava :D
za feniranje sam i kad imam dovoljno para kod sebe uvijek trcim u frizerski. imam duzu kosu, sa siskicama, ali kosim, nisu ravne, ne stoji mi jer nemam dugo celo :p i u poslednje vrijeme planiram neki paz neobicni da uradim ali me nesto strah :-)
mini2

#2969 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mini2 »

svi se žale na tanku kosu, šta bih ja dala da mi nije gusta i pomalo kovrdžava :roll:
Michun

#2970 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

mini2 wrote:svi se žale na tanku kosu, šta bih ja dala da mi nije gusta i pomalo kovrdžava :roll:
e ovo bas zvuci nezahvalno...reality check
ukras zene je kosa. ko ima problema s opadanjem i sl, zna sta je borba. cesto zene budu depresivne kad gube kosu. to je ozbiljam problem. ja sam prije 3 god ostala bez skoro 50% kose, od stresa. to je drugi put u zivotu da mi se desilo. plakala sam danima. zato, kad odes u salon reci da ti prorijede malo kosu a nemoj zeliti da ti bude rijetka kosa.
Michun

#2971 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

Nisrin wrote:
blesava wrote:za tanku kosu dobro je ricinusovo ulje. Ja ga nanesem na kosu jedno dva sata prije pranja i nekako mi kosao bude bujnija i punija...a kazu da podpomaze rast kose. Treba samo redovno koristiti.

Ja ne prilazim uljem kosi :D:D:D Za volumen kose trik: kada susite kosu sagnite glavu prema dole, susite fenom u isto vrijeme izvlaceci kosu okruglom cetkom i tako dok se skroz ne osusi :D:D:D
kad je meni opadala kosa, ricinusovo ulje mi nije pomoglo ama bas nikako. operem kosu i nakon 4-5 sati bude masna i sljepi se...nije moglo da se ispere kako treba.
pomogle mi samo tablete iz US. od tad uvijek pijem nesto za kosu. ili te ako ih nabavim ili neke druge preparate.
Cholina_Lokica

#2972 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Cholina_Lokica »

mini2 wrote:svi se žale na tanku kosu, šta bih ja dala da mi nije gusta i pomalo kovrdžava :roll:
Ovo mi je malo bezveze, ne bih ja dala svoju grivu ni za sta... Kod mene jeste tanka kosa, ali je zato ima za 6 ljudi :D i haman pa je afro...

Jedini problem sa mojom kosom je ljeti, i to mi malo smeta ali nista strasno. Kad je toplo, znojim se moram je stalno izvlaciti i samo vezati, jer postane nemoguca misija je odrzavati i rascesljavati, zato zimi mi ne treba kapa, k'o kaciga na glavi :lol:
WildRedRose

#2973 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

ako je bilo pitanje, izvinjavam se :D
kosa mi je prirodno malo volumenasta, duzina ispod ramena. ali oduvijek sam htjela minival, samo ne sitni, nego malo krupnije lokne. sad, da li je neka od vas radila, i da li to lici i na sta ? :-D
wildflower

#2974 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by wildflower »

Ako je prirodno jaka kosa koja je blago valovita, minival bi mogao biti jako uspjesan. Ako je slaba i tretirana, bolje je odoliti toj zelji - iz licnog iskustva.
Svakako dobrom frizeru koji će procjeniti, mislim da nijedan dobar frizer to nece raditi ako misli da nece biti dobro. (moja je frizerka odbijala i branila se, ali nakon sto sam obecala da necu dramiti ako bude lose i da mi nije frka osisati se na kratko kasnije, pristala je. Nakon mjesec i po imala sam prekrasnu kratku pixie frizuricu. Ali, morala sam probati :D )
muhanata

#2975 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by muhanata »

Michun wrote:
Nisrin wrote:

kad je meni opadala kosa, ricinusovo ulje mi nije pomoglo ama bas nikako. operem kosu i nakon 4-5 sati bude masna i sljepi se...nije moglo da se ispere kako treba.
pomogle mi samo tablete iz US. od tad uvijek pijem nesto za kosu. ili te ako ih nabavim ili neke druge preparate.
Taman kontam mazaću se uljem, kad uleti Michun klizeći :lol:

@Michun molim te možeš li reći naziv tableta ili šta već koristiš protiv opadanja kose, ali da mogu kupiti ovdje :)

Meni je kosa počela opadati nenormalno, svi kažu normalno je, promjena godišnjeg doba, ali meni nije normalno da i prije i nakon i poslije pranja opada masovno :-) i ovo je definitivno od stresa :( Kontala sam da uzmem onaj Fitoval šampon, ali nisam uspjela nigdje pročitati utiske ljudi koji su ga koristili. :cry:
Post Reply