A ti nosaci mogu samo da nose zombije. U prvoj epizodi se vidjelo da je armija pala i ostavljeni tenkovi/helikopteri na po ulice. Sigurno se desilo i na nosacima ista prica. Jedino podmornica moze biti sigurna opcija.Eborg wrote:Vala da su prikazali jednu jedinu vojnu enklavu koja funkcioniše bilo bi interesantno. Jedino kad oni Guvernerovi ljudi srokaše vojsku usred bijela dana i ništa više.
Toliki nosači aviona, otoci, podmornice, brodovi pa da nigdje ne bude neke civilizacije, vlade ili reda.
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Jack Be Nimble
#2951 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
- fosil
#2952 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nebi se hrvatski, muslimanski i srbski zombiji mogli usaglasiti ko ce koga klopat.Jack Be Nimble wrote:Mozda krenu u teretanu da ojacaju.korisnik.1 wrote:Ne bi mogli hodati od morske struje, odnijela bi ihRisto Kuglarić wrote: Zombiji ne dišu i ne bi im bio problem doći do ostrva hodajući po morskom dnu.vidiš ionako da se razbiju čim zakače za kamenčić
Problem tog ostrva je sto je ostrvo i stas kada nestane hrane? Moras opet nazad u grad traziti hranu i izlegati se walkerima i drugim ljudima. A da bi dogurao do ostrva opet moras ici kroz walkere i ljude, nadati se da ces naci neki brodic koji ima dosta goriva da te odbaci do najblizeg ostrva.
Evo recimo Zombi krenu harati svijetom i mi u Brckom a odlucimo da idemo na Hvar/Korculu/Bar/Losinj. Ici ulicom ne bi bilo pametno nego samo kroz sumu ciji put ni malo ne bi bio lagan ali dobra drama. Em se cuvas zombija em gledas na cijem si entitetu pa te strah da neces nabasati na nekog koji nije "nas". Doguras do Hrvatske i onda opet preko Velebita se spustati do mora i nadati se da ne vidis nikoga zivog. Zivi gori nego zombiji. Dodjes do obale i vidis da su svi pametni mjestani sjeli u svoje camce prvog ili drugog dana i otisli na ostrvo. I ako ima camaca sigurno oni sto su tamo bi te ubili jer zelis da ukrades njihov camac.
Zatvor je dobra opcija ili fatati se nekakve tvrdjave/kule tipa Blagaj, Travnik, Gradacac, Jajce, Tesanj itd.
- Jack Be Nimble
#2953 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Zombiji bi dobili treci entitet prije Hrvata.
- annoy
#2954 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
To sa zombijima i hodanjem pod vodom mi je jako zanimljivo... ne znam jel tko čitao knjigu World war Z, meni je to najbolje zombi štivo koje mi je došlo pod ruke... tamo se lijepo prikazalo kako bauljaju po prostranstvima mora i oceana. Vjerujem da bi i ovi iz TWD svijeta mogli i vjerojatno hodaju tako 
Zapravo problem je svake sigurne utvrde, bilo na ostrvu ili na kontinentu, to što konstantno postoji mogućnost da zombi napad dođe iznutra... džaba i sva voda, kanali, zidovi kad je dovoljno da jedan čovjek premine i može doći do sranja
kad su svi zaraženi i nije potreban ugriz za transformaciju
Zapravo problem je svake sigurne utvrde, bilo na ostrvu ili na kontinentu, to što konstantno postoji mogućnost da zombi napad dođe iznutra... džaba i sva voda, kanali, zidovi kad je dovoljno da jedan čovjek premine i može doći do sranja
- bosansko more
#2955 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Kakav crni nosac aviona, ove skrtice sto prave seriju, njima je kuca od cigle luksuzna scenografija
Sprcali sve u nekakvu sumetinu, razvukli radnju, i ubiru pare. Sad cekaj do oktobra, jer Rick is back!
taman da ih ovi kanibali tove do oktobra, da se udebljaju, a onda lagano na kolinje, i susenje za zimu, kobasice ovo ono.
Sprcali sve u nekakvu sumetinu, razvukli radnju, i ubiru pare. Sad cekaj do oktobra, jer Rick is back!
- bosansko more
#2956 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nisam citao knjigu ali gledao sam onaj blesavi film sa Bredom, kao i kod par prethodnih uradaka, smijesno mi je kako zombiji odjednom svi dobiju brzinu Usaina Bolta, covjecanstvo fakat sa takvim zombijima nebi imalo nikakve sanse.annoy wrote:To sa zombijima i hodanjem pod vodom mi je jako zanimljivo... ne znam jel tko čitao knjigu World war Z, meni je to najbolje zombi štivo koje mi je došlo pod ruke... tamo se lijepo prikazalo kako bauljaju po prostranstvima mora i oceana. Vjerujem da bi i ovi iz TWD svijeta mogli i vjerojatno hodaju tako
Zapravo problem je svake sigurne utvrde, bilo na ostrvu ili na kontinentu, to što konstantno postoji mogućnost da zombi napad dođe iznutra... džaba i sva voda, kanali, zidovi kad je dovoljno da jedan čovjek premine i može doći do sranjakad su svi zaraženi i nije potreban ugriz za transformaciju
Sa ovim walking dead krepastinama i nekako, bar im mozes pobjeci.
- ExNihilo
#2957 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Oj, niđe veze. Mogli su kanal oko farme napraviti. A, boga mi i oko zatvora - bolje nego što su pjevali pjesmice kraj vatre i sadili paradajz. Zombije koji upadnu - odmah rokneš i spališ.bosansko more wrote:Da, takodje i kanal oko zatvora, prvo ko bi i cime iskopao kanal oko onolikog zatvora, jedino nekim bagerom... a drugo, pitanje je samo vremena kad bi zombiji kanal zatrpali svojim tijelima, s obzirom da bauljaju prema zivim ljudi bez obzira na prepreku. Upadali bi unutra sve do momenta kad bi ga zatrpali a onda bi oni preostali lagano preko kanala i tijela svojih suzombijaRisto Kuglarić wrote:Zombiji ne dišu i ne bi im bio problem doći do ostrva hodajući po morskom dnu.So What! wrote:
Nikada neću shvatiti, zašto preživjeli ne teže da otplove na neko ostrvo, jer je najlogičnije da će tamo biti najsigurniji.
presli preko.
- annoy
#2958 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ma film je dno dna... samo su bili inspirirani knjigom, utoliko što knjiga daje globalni prikaz zombi apokalipse, i možda su uzeli par detalja... U knjizi su zombiji više slični ovim iz TWD, sporiji su. Tko voli čitat a voli zombi tematiku, ta knjiga je nešto najbolje što mu se može dogoditbosansko more wrote:
Nisam citao knjigu ali gledao sam onaj blesavi film sa Bredom, kao i kod par prethodnih uradaka, smijesno mi je kako zombiji odjednom svi dobiju brzinu Usaina Bolta, covjecanstvo fakat sa takvim zombijima nebi imalo nikakve sanse.
- Jack Be Nimble
- Logovan
#2960 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
fosil wrote: Nebi se hrvatski, muslimanski i srbski zombiji mogli usaglasiti ko ce koga klopat.
- Tito_i_Partija
#2961 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Najgluplja stvar u ovoj seriji je bas to sto su zombiji spori kao puzevi. Pa jebote toliko je to sporo da ih mozes izbjec ubrzanim hodom, a kamoli da potrcis. I tako jedna gomila bezumnih puzeva rastura sve vojske svijeta, savremeno oruzje, tenkove, avione, ma sve zivo...dok nasim junacima ne treba ni puska, ni pistolj, nego jednostavno pridjes mu, noz u glavu i gotovo. Sranje.bosansko more wrote:
Nisam citao knjigu ali gledao sam onaj blesavi film sa Bredom, kao i kod par prethodnih uradaka, smijesno mi je kako zombiji odjednom svi dobiju brzinu Usaina Bolta, covjecanstvo fakat sa takvim zombijima nebi imalo nikakve sanse.
Ali kad imas brze, divlje zombije u fazonu World War Z ili Dawn of the Dead kojima ne mozes pobjec...eh tek onda ta zombie apokalipsa postaje malo realnija i interesantnija.
-
kakavdanakneiskustvu
#2962 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Risto Kuglarić wrote:Zombiji ne dišu i ne bi im bio problem doći do ostrva hodajući po morskom dnu.So What! wrote:
Nikada neću shvatiti, zašto preživjeli ne teže da otplove na neko ostrvo, jer je najlogičnije da će tamo biti najsigurniji.
-
SaPnA
#2963 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
da, mogli su bar svjeze zombije napravit malo brzim, bilo bi zanimljivije, nego gegaju se ovi od prije 2 minuta zombiji k'o i oni sto su gotovo raspali seTito_i_Partija wrote:Najgluplja stvar u ovoj seriji je bas to sto su zombiji spori kao puzevi. Pa jebote toliko je to sporo da ih mozes izbjec ubrzanim hodom, a kamoli da potrcis. I tako jedna gomila bezumnih puzeva rastura sve vojske svijeta, savremeno oruzje, tenkove, avione, ma sve zivo...dok nasim junacima ne treba ni puska, ni pistolj, nego jednostavno pridjes mu, noz u glavu i gotovo. Sranje.bosansko more wrote:
Ali kad imas brze, divlje zombije u fazonu World War Z ili Dawn of the Dead kojima ne mozes pobjec...eh tek onda ta zombie apokalipsa postaje malo realnija i interesantnija.
- So What!
#2964 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ja i dalje zalim za prvom i dijelovima druge sezone. Serija je urađena klasično kao i većina ekranizacija nekog stripa. Uvod i zaplet su uvijek isti, likovi su isti. Npr. ono troje iz vojnog kamiona također postoje u seriji. Ali promjene im uloge i dok se sriaj držaal stripa valjala je, kad se odmakla od stripa i počela se dramatizovati počela je gubiti na kvalitetu. Guvrener je zaista tenkom srušio zatvor i oni su krenuli dalje, ali prema Safe Zone Alexandria od koje je Rick kasnije komandovao. Ja sam pročitao radnju stripa i jedva sam iskreno čekao da se maknu iz zatvora, a finalna epizoda četvrte sezone mi je iskreno fino sjela. Vratila mi nadu da će bit nešto od ove serije.
-
splinter
#2965 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Imaš takav rasplet u " Land of the Dead", koliko me sjećanje služi, zombiji skontali da mogu kroz vodu i pljas . . . odoše na večerukakavdanakneiskustvu wrote:Risto Kuglarić wrote:Zombiji ne dišu i ne bi im bio problem doći do ostrva hodajući po morskom dnu.So What! wrote:
![]()
zamišljam takve scene
- Kyuss
- ExNihilo
#2967 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Stuko sam 10+ godina stripa za nekoliko dana.
Navuko se ko na heroin. Sad sam up to date. Jedva čekam 9. april i novi broj.
Tek mi je sad jasno kolko će razvlačit seriju. Ovo što slijedi će, brat bratu, razvuć na jedno pet sezona. 
- annoy
#2968 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Tako sam i ja... sad se više veselim stripu nego serijiExNihilo wrote:Stuko sam 10+ godina stripa za nekoliko dana.Navuko se ko na heroin. Sad sam up to date. Jedva čekam 9. april i novi broj.
Tek mi je sad jasno kolko će razvlačit seriju. Ovo što slijedi će, brat bratu, razvuć na jedno pet sezona.
- Brkooo
- Averus
#2970 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ja dva do četiri mjeseca 
- ExNihilo
- Mali_Vuk
#2972 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ExNihilo wrote:
- drunken tiger
#2973 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Sreća pa Guverner razvali zatvor inače bi naši likovi pomrli od dosade tamo...
- House
#2974 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
I kad počinje 5 sezona ?
- fosil