BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustafapasa

#2951 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

opa22 wrote:zdravo svim korisnicima moja TV....ja sam korisnik HS-a i razmisljam da raskinem ugovor s HS-om i da se prebacim na moja tv, pa me sada interesiraju vasi dojmovi, kako ste zadovoljni uslugama interneta i kakva je programska shema, vidio sam na njihovoh oficijelnoj stranici da nemaju u ponudi RTL njemacki i hrvatski (imaju rtl plus) kao ni novu tv da li je to doista tako ili je mozda neka pogreska u listi programa na stranici hvala svima
Lafe, svi ti kanali imaju, a ja te pozivam na pp ako su u SA da dodjes kod mene kuci na kafu i da vidis uzivo kako to sve izgleda...
A mozda snimim video klip da svi vide...
opa22

#2952 Re: MojaTv BH telecom

Post by opa22 »

ma meni je to najmanje zbog kanala slabo svakako gledam tv, ja to sve preko neta tekme filmove itd, vise me interesira kako ste zadovoljni adsl-om ta brzina downloada od 2mb mi se cini pravo malo, mada nije ni kod mene nesto extra spektakularno ovih 5mb
Mustafapasa

#2953 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

opa22 wrote:ma meni je to najmanje zbog kanala slabo svakako gledam tv, ja to sve preko neta tekme filmove itd, vise me interesira kako ste zadovoljni adsl-om ta brzina downloada od 2mb mi se cini pravo malo, mada nije ni kod mene nesto extra spektakularno ovih 5mb
Cekaj malo...idemo redom...
Ne gledas tv, vec preko neta pratis tekme i filmove. Ok razumijem jer ti je tuta kvalitet signala na HS, zelis da mozda snimis neke detalje itd, ali na MojaTV je to totalno druga prica. Ovdje imas visokokvalitetan signal koji do TV ide preko HDMI komponente sa max rezolucijom, tako da ti ovo sto si naveo nece vise trebati.
Svi kanali i filmovi su sa autorskim pravima i to je razlog zbog cega je neki film 3 KM. I u videoteci je DVD originalni 3 KM i vise...
Konstantna je tendencija dodavanja novih kanala. Slika je odlicna kao i sve dodatne komponente ove usluge (TV internet,videoteka,radio,igrice i dosta drugog)

Sto se tice ADSL-a, fundamentalne razlike su sljedece:
Kod tebe imas malo vecu brzinu ali nestabilnu. Malo nek je nevrijeme i tuta odmah sve. U ovom slucaju imas malo sporiju brzinu koja ti realno ne znaci nista tj.odredjena je brzinom tacki kojoj pristupas po sadrzaj (dzaba da imas 150mbps, bit ce ti ona brzina koliko pristupna tacka to dozvoli). Dakle, ti prije mene snines film mozda 3-4min ranije. Ako je to o glavu bitno onda...

U cijenu MojaTV imas 10KM za mobilni saobracaj ukljuceno, imas neogranicen fiksni telefon i jos dosta drugih pogodnosti poput kupovine telefona i dr.

Traje malo duze procedura jer kako je meni objasnjeno, moraju se svi mrezni elementi ispitati prije nego se korisniku pusti usluga, i to vise puta u razliticim vremenskim intervalima i uslovima...

ako je ko voljan da vidi uzivo, rado primam goste...mozda i snimim klip pa me zapole dole :)
globalbih

#2954 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by globalbih »

imam netflat6 paket i od 1.marta sam jako nezadovoljan uslugom jer veza je uzasno spora i do danas 12dana nisu rjesili nista... :x
evo rezultata u razlicitom vremenu...
test1
http://speedtest.net/result/1198145496.png 0.46MB/s 0.42MB/s ping 83
http://speedtest.net/result/1198151213.png 0.44MB/s 0.42MB/s ping 69
http://speedtest.net/result/1198151213.png 0.84MB/s 0.42MB/s ping 48
test download-a sa ftp://ftp.bih.net.ba/pub/clips/ fajl Pixar - Geri's Game.avi 23.2MB downlodira sa brzinom od 96kbs do 115kbs sto je 1024kbs...
http://speedtest.net/result/1198530363.png 0.45MB/s 0.42MB/s ping 74ms
SRAMOTA : DAJU 6MB A NEMOGU DOBITI NI 1MB 12DAN!!! :x
razmisljam o prelasku ako se ovo ne rijesi...poslije 10godina na bihnetu...
nisu prva kompanija koja je propala radi korisnika..bili su u svijetu giganti veci od njih..do njih je.. sa moje strane parice ok..jer kada sam zvao podrsku , poslije 1/2 sata sam dobio vezu 5MB..ali to je bilo kratko radovanje samo...
sada fol, ce poslati nalog da ispitaju tehnicku mogucnost a glavna posta 50metara od objekta :-) :|
BUMO VIDELI!!!
ala7

#2955 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

munja.ba wrote:sportklub nece biti jer je u ponudi arenasport. to je politika sportkluba
Nije to politika sportkluba .. To je apsurdno govoriti.. Logosoft ima u programskoj semi i Arena Sport1 i SportKlub.. Sve je do Bhtelecom-a i njihove angazovanosti da se emituju SportKlub i SportKlub+ ..
Uvodjenjem SportKlub, SportKlub+ HBO i HBO comedy bilo bi odlicno, sto nije nemoguce..Taj potez bi ih svrstao u sami vrh IPTV provajdera na Balkanu .. i tad bi 101% bio zadovoljan,mada i sad jesam...
Istina jest da postoje tenzije i velika konkurencija izmedju arene i sportkluba ali nije razlog da ne emituju program gdje postoji vec arena,obrnuto sportklub kod kablovskih operatera.. Pare su u pitanju ne interesuje njih jel arena tu ili nije ukoliko primaju na racun pare.. pozdrav svima :)
ala7

#2956 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

globalbih wrote:imam netflat6 paket i od 1.marta sam jako nezadovoljan uslugom jer veza je uzasno spora i do danas 12dana nisu rjesili nista... :x
evo rezultata u razlicitom vremenu...
test1
http://speedtest.net/result/1198145496.png 0.46MB/s 0.42MB/s ping 83
http://speedtest.net/result/1198151213.png 0.44MB/s 0.42MB/s ping 69
http://speedtest.net/result/1198151213.png 0.84MB/s 0.42MB/s ping 48
test download-a sa ftp://ftp.bih.net.ba/pub/clips/ fajl Pixar - Geri's Game.avi 23.2MB downlodira sa brzinom od 96kbs do 115kbs sto je 1024kbs...
http://speedtest.net/result/1198530363.png 0.45MB/s 0.42MB/s ping 74ms
SRAMOTA : DAJU 6MB A NEMOGU DOBITI NI 1MB 12DAN!!! :x
razmisljam o prelasku ako se ovo ne rijesi...poslije 10godina na bihnetu...
nisu prva kompanija koja je propala radi korisnika..bili su u svijetu giganti veci od njih..do njih je.. sa moje strane parice ok..jer kada sam zvao podrsku , poslije 1/2 sata sam dobio vezu 5MB..ali to je bilo kratko radovanje samo...
sada fol, ce poslati nalog da ispitaju tehnicku mogucnost a glavna posta 50metara od objekta :-) :|
BUMO VIDELI!!!
Ovo sto si naveo je za tuzbe ili zalbe za povrat novca ,nadoknade .. Ipak si ostecen skoro pa pola mjeseca a placas astronomsku cijenu u poredjenju sa sadasnjim stanjem usluge adsl-a..
Pravo u Bhtelecom podnesi zalbu, imas itekako pravo da to uradis.. sretno.. pozdrav
Skream

#2957 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

@globalbih
welcome to the club :-D
Image
Mustang1

#2958 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Ja da znam da ce mi internet bit takav na mojoj tv ja bi to prikljucio i ne bi ni prikljucivo taj resiver nit bi gledo tu tv...samo radi interneta i telefona :D svakako mi dodje 60.ak KM internet i telefon tako da nista ne gubim ako je takvo stanje kakvo vi kazete da jest :D
afannedim

#2959 Re: MojaTv BH telecom

Post by afannedim »

ala7 wrote:
munja.ba wrote:sportklub nece biti jer je u ponudi arenasport. to je politika sportkluba
Nije to politika sportkluba .. To je apsurdno govoriti.. Logosoft ima u programskoj semi i Arena Sport1 i SportKlub.. Sve je do Bhtelecom-a i njihove angazovanosti da se emituju SportKlub i SportKlub+ ..
Uvodjenjem SportKlub, SportKlub+ HBO i HBO comedy bilo bi odlicno, sto nije nemoguce..Taj potez bi ih svrstao u sami vrh IPTV provajdera na Balkanu .. i tad bi 101% bio zadovoljan,mada i sad jesam...
Istina jest da postoje tenzije i velika konkurencija izmedju arene i sportkluba ali nije razlog da ne emituju program gdje postoji vec arena,obrnuto sportklub kod kablovskih operatera.. Pare su u pitanju ne interesuje njih jel arena tu ili nije ukoliko primaju na racun pare.. pozdrav svima :)
Paša HS-u je ukinut SK zbog ARENESPORTA, a ni Telemach nedaje oboje već SK, a haj ih pitajte zašto?
kakaljin

#2960 Re: MojaTv BH telecom

Post by kakaljin »

afannedim wrote:
ala7 wrote:
Paša HS-u je ukinut SK zbog ARENESPORTA, a ni Telemach nedaje oboje već SK, a haj ih pitajte zašto?

Jeli to onda znaci da niko od njih nece pretplatu od potencijalnih 50000 novih korisnika,

Koliko znam u ekonomiji i u trzistu je princip da sto vise klijenata imas :!: :!:
Mustafapasa

#2961 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

opa22 wrote:zdravo svim korisnicima moja TV....ja sam korisnik HS-a i razmisljam da raskinem ugovor s HS-om i da se prebacim na moja tv, pa me sada interesiraju vasi dojmovi, kako ste zadovoljni uslugama interneta i kakva je programska shema, vidio sam na njihovoh oficijelnoj stranici da nemaju u ponudi RTL njemacki i hrvatski (imaju rtl plus) kao ni novu tv da li je to doista tako ili je mozda neka pogreska u listi programa na stranici hvala svima
OPA, evo za tebe kao i za ostale kako izgleda MojaTV

http://www.youtube.com/watch?v=aWb9wnWOhJU

snimak nije najbolji jer je mob u pitanju, upaljen blic itd...nejse
ali NOVA izgleda ko beton :) pa uporedi
ala7

#2962 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

kakaljin wrote:
afannedim wrote:

Jeli to onda znaci da niko od njih nece pretplatu od potencijalnih 50000 novih korisnika,

Koliko znam u ekonomiji i u trzistu je princip da sto vise klijenata imas :!: :!:
upravo to,djaba pricati ljudima koliko je 2+2 ..sportklub po njegovom nece pare ..jooooj sudija sviraj molim te :) .. sad ce poceti da ti se javljaju za ovo "50 000" .. pozdrav svima.. :)
kakaljin

#2963 Re: MojaTv BH telecom

Post by kakaljin »

ala7 wrote:
kakaljin wrote:
afannedim wrote:

upravo to,djaba pricati ljudima koliko je 2+2 ..sportklub po njegovom nece pare ..jooooj sudija sviraj molim te :) .. sad ce poceti da ti se javljaju za ovo "50 000" .. pozdrav svima.. :)
pa takvim se ciframa barata kod telemacha i HS-a a pocinje i kod moja tv

Pa i ja shvatam tako da sportklub nece pare da uzme :!: :!: :!: :!:
H4v4t4R

#2964 Re: MojaTv BH telecom

Post by H4v4t4R »

zna li iko hoce li biti HBO na mojojTV?
zilog

#2965 Re: MojaTv BH telecom

Post by zilog »

Kako onda na Logosoft SuperTV imaju i SportKlub i ArenaSport-ovi?
savez_napolje

#2966 Re: MojaTv BH telecom

Post by savez_napolje »

ma lova je bitna u svemu...nema tu "ako bude ovo,mi se necemo igrat.."
nego,moze li mi neko odgovoriti,da li mogu snimljene sadrzaje na MojaTv,prebaciti na racunar ikako?!
hvala unaprijed
ala7

#2967 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

zilog wrote:Kako onda na Logosoft SuperTV imaju i SportKlub i ArenaSport-ovi?
to sam i ja spomenuo doticnom koji suprotno govori ali djaba.. po njegovom sportklub i arenasport ne mogu zajedno na kablovski operater ili ISP.. bio to bhtelecom,hs,logosoft itd... pozdrav :)
opa22

#2968 Re: MojaTv BH telecom

Post by opa22 »

Mustafapasa wrote:
OPA, evo za tebe kao i za ostale kako izgleda MojaTV

http://www.youtube.com/watch?v=aWb9wnWOhJU

snimak nije najbolji jer je mob u pitanju, upaljen blic itd...nejse
ali NOVA izgleda ko beton :) pa uporedi

uh ma ovo je pravo fensi :D hvala sto si se mucio i snimio.
brazzo19

#2969 Re: MojaTv BH telecom

Post by brazzo19 »

Moze li se negdje naci spisak kanala koji nudi moja tv u recimo nekom "osnovnom" paketu il je sve isto za sve ? :wink:
ala7

#2970 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

brazzo19 wrote:Moze li se negdje naci spisak kanala koji nudi moja tv u recimo nekom "osnovnom" paketu il je sve isto za sve ? :wink:
http://www.mojatv.ba/lista_programa.html ovo kanala i NOVA se moze gledati... za sve korisnike mojatv ista je programska sema bez dodatnih paketa - placanja.. pozdrav :)
Latinka

#2971 Re: MojaTv BH telecom

Post by Latinka »

H4v4t4R wrote:zna li iko hoce li biti HBO na mojojTV?
Iko?
Tiger 033

#2972 Re: MojaTv BH telecom

Post by Tiger 033 »

Latinka wrote:
Iko?
Hoce 100%...naime spremaju se dodatni kanali među kojima ce biti i HBO...Arene ce također u skorije vrijeme ce biti PREMIJUM kanali tj. dodatno ce se placati.
ala7

#2973 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Tiger 033 wrote:
Latinka wrote:
Iko?
Hoce 100%...naime spremaju se dodatni kanali među kojima ce biti i HBO...Arene ce također u skorije vrijeme ce biti PREMIJUM kanali tj. dodatno ce se placati.
odakle ti druze ova informacija.. ?
Ne vjerujem da ce u premium paket biti arene kanali.. najavili bi promotivni period na samom poceetku emitovanja i nebi spominjali mojatv basic lista kanala.. meni je receno "inside telecom" da nece biti u paketima tako da to ne vjerujem a i odgvoreno je od strane arenasport da oni ne traze da se njihovi kanali stavljaju u paket vec to ovisi od samog ISP-a ili kablovskog operatera (bas je pitano za bhtelecom i uslugu mojatv).. a za HBO sam cuo da cec biti emitovan na mojatv samo ne znam da li u paketu ili ne..
dario29

#2974 Re: MojaTv BH telecom

Post by dario29 »

Evo kako to sve vidim u ovim komentarima za paket "Moja tv" koliko sam shvatio da je dosta ucinkovitije i da kucni budzet je jako prihvatljiv jer se mozda da i usparati koja markica,jer trenutno imam fiksini telefon,interet zona.ba a sto se tice tv kanala katastrofa sa raznoraznim antenama po krovovima,mene intersuje jos u ovim paketima u nardnom periodu planiram sebi prikopcati Moja tv pa me interesuje paket od 35 KM,a pogotovu ovaj ADSL pristup.
MojaTV Net
(IPTV paket + ADSL pristup Internetu)
Digitalna televizija uz ADSL Internet pristup sa neograničenim korištenjem na „fer osnovi“.
*Korištenje ADSL-a na “fer osnovi” podrazumijeva da korisnik u toku obračunskog perioda ne prekorači ukupni limit od 50% teoretski moguceg
Nisam bas upoznat sa koristenjem ovog ADSL pa ako mi netko moze objasniti koji je to limit za ovaj paket kako se ovdje kaze teoretski moguć,koliko to GB-ta nesmijem prekoraciti u ovom paketu,koliki je taj maximum danwloda ako netko koristi ovaj paket sta mi je bitno da pratim u ovom paketu,a da ne prekoracim limit i koliki je taj limit surfanja po interetu.Bio bih zahvalan onima koji su u prilici da daju odgovore na moje postavljeno pitanje pogotovu za internet koristenje i vase suceljavanje sa ovim paketom u globalu.Trenutno koristim internet dasto semtel-zona.ba,koje su prednosi moja tv u odnosu na zona.ba mislim u odnosu na internet koristenje i naravno izbor kanala na moja tv da li je dobar.
Mustafapasa

#2975 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

dario29 wrote:Evo kako to sve vidim u ovim komentarima za paket "Moja tv" koliko sam shvatio da je dosta ucinkovitije i da kucni budzet je jako prihvatljiv jer se mozda da i usparati koja markica,jer trenutno imam fiksini telefon,interet zona.ba a sto se tice tv kanala katastrofa sa raznoraznim antenama po krovovima,mene intersuje jos u ovim paketima u nardnom periodu planiram sebi prikopcati Moja tv pa me interesuje paket od 35 KM,a pogotovu ovaj ADSL pristup.
MojaTV Net
(IPTV paket + ADSL pristup Internetu)
Digitalna televizija uz ADSL Internet pristup sa neograničenim korištenjem na „fer osnovi“.
*Korištenje ADSL-a na “fer osnovi” podrazumijeva da korisnik u toku obračunskog perioda ne prekorači ukupni limit od 50% teoretski moguceg
Nisam bas upoznat sa koristenjem ovog ADSL pa ako mi netko moze objasniti koji je to limit za ovaj paket kako se ovdje kaze teoretski moguć,koliko to GB-ta nesmijem prekoraciti u ovom paketu,koliki je taj maximum danwloda ako netko koristi ovaj paket sta mi je bitno da pratim u ovom paketu,a da ne prekoracim limit i koliki je taj limit surfanja po interetu.Bio bih zahvalan onima koji su u prilici da daju odgovore na moje postavljeno pitanje pogotovu za internet koristenje i vase suceljavanje sa ovim paketom u globalu.Trenutno koristim internet dasto semtel-zona.ba,koje su prednosi moja tv u odnosu na zona.ba mislim u odnosu na internet koristenje i naravno izbor kanala na moja tv da li je dobar.
Procitaj prethodne postove...sve pise
Locked