Jest' jednako pogledaj Fredi je zeznut.Banksy wrote:Ovo je traumatik ikspirijens http://www.imdb.com/title/tt0110216/johnnykola wrote: Traumatik ekspiriencis.![]()
![]()
I meni je taj o Božić bati bio
dobar, a i onaj kindergarden policajac te Terminatori.
No, ne nazznači otkud i kako (ako da) me poznaješ.
Fala Vami.:ppp![]()
e, da, i kindergarten,
Terminatori su ipak klasici,
neam pojma, ni čula ni vidjela...
edit: glede fenomena loših glumaca i 'jeftinih filmova'', ne bi me se više moglo puškom da pogledam ponovo većinu fasbindera, bunjuela, trifoa, van triera, hanekea, pa i bergmana, crnjaka, logora, zlostavljanja, bolesti, jada i bijede, a pogledala sam ih sve, nijedan nisam mašila, čini mi se... život je kratak, pa s godinama, čovjek, s PTSP-om pogotovo, počne cijeniti smijeh, veselje, pa i površnu glupost, sve, samo da nije teret i tegoba...
Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#2951 Re: Gledali ste ne preporucujete
- Snake Eyes
#2952 Re: Gledali ste ne preporucujete
A true lieskaranana wrote:komandos, terminatori (prva dva), total recall...garant fulam jos 1-2 betona....pa to su klasici cinematografije.
- Tito_i_Partija
#2953 Re: Gledali ste ne preporucujete
Njegovi one-lineri su legendarni i glavni su razlog zasto i danas sa zadovoljstvom gledam vecinu njegovih filmova. Naprimjer, "Commando" je post'o kultni film zbog ovoga, jer je od pocetka do kraja jedan veliki spilplac za Arnoldovu zajebanciju.dale cooper wrote:Arnie je čini mi se uvijek bio svjestan svojih nedostataka i ograničenja kao glumac, tako da je igrao uglavnom
ono što mu je ležalo i u čemu je bio dobar. Kako je vrijeme odmicalo naučio je da i ne uzima sebe pretjerano
ozbiljno što je još jedan plus.
Odlican klip sa najjacim biserima:
- Donnie Smith
#2954 Re: Gledali ste ne preporucujete
Steven Seagal, Jean Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger i još par njih, što se mene tiče, i nisu glumci.
Dobro, pojavljuju se u filmovima
, nisu pekari ni rudari, glumci su, ali to ukočeno lice, nesposobno za smijeh, ikakvu grimasu, mimiku išta? Ukočeni pokreti od svih silnih steroida, nemogućnost vođenja dijaloga...ma daj.
Statue, a ne glumci.
Under siege na brodu je gledljiv donekle i odnekle
Dobro, pojavljuju se u filmovima
Statue, a ne glumci.
Under siege na brodu je gledljiv donekle i odnekle
- dale cooper
#2955 Re: Gledali ste ne preporucujete
Tito_i_Partija wrote:Njegovi one-lineri su legendarni i glavni su razlog zasto i danas sa zadovoljstvom gledam vecinu njegovih filmova. Naprimjer, "Commando" je post'o kultni film zbog ovoga, jer je od pocetka do kraja jedan veliki spilplac za Arnoldovu zajebanciju.dale cooper wrote:Arnie je čini mi se uvijek bio svjestan svojih nedostataka i ograničenja kao glumac, tako da je igrao uglavnom
ono što mu je ležalo i u čemu je bio dobar. Kako je vrijeme odmicalo naučio je da i ne uzima sebe pretjerano
ozbiljno što je još jedan plus.![]()
Odlican klip sa najjacim biserima:

Bruce Willis vjerovatno od svih akcijskih heroja ima najraznovrsniju karijeru što se tiče izbora uloga.
Sa recimo The Story of Us, Sixth Sense i Moonrise Kingdom pokazao je da može biti solidan i u drugim žanrovima.
Iako mu se zadnjih par godina filter odabira poprilično srozao, imam osjećaj da je poput Nicolasa Cagea počeo
prihvatati uloge u svemu i svačemu. A iz nekog razloga kako godine prolaze postaje mi antipatičniji, ali to je
vjerovatno do mene.
- Tito_i_Partija
#2956 Re: Gledali ste ne preporucujete
Nije samo tebi post'o antipatican, i nije sigurno do tebe.dale cooper wrote: Bruce Willis vjerovatno od svih akcijskih heroja ima najraznovrsniju karijeru što se tiče izbora uloga.
Sa recimo The Story of Us, Sixth Sense i Moonrise Kingdom pokazao je da može biti solidan i u drugim žanrovima.
Iako mu se zadnjih par godina filter odabira poprilično srozao, imam osjećaj da je poput Nicolasa Cagea počeo
prihvatati uloge u svemu i svačemu. A iz nekog razloga kako godine prolaze postaje mi antipatičniji, ali to je
vjerovatno do mene.
Osim njega i Cage-a, ima jos nekoliko glumaca koji glume u svemu i svacemu bez obzira na kvalitetu scenarija: Samuel L. Jackson, Morgan Freeman, a vidim poceo je i Gary Oldman. Sve su to uglavnom stariji glumci kojima je jasno da vrijeme prolazi i da je sve manje prilika da se neka lova zaradi.
- dale cooper
#2957 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ne znam za Oldmana, ali za Jacksona i Freemana si u pravu. Ono gromozorno sranje Cell za Jacksonom i Cusackom je krunski dokaz.Tito_i_Partija wrote:Nije samo tebi post'o antipatican, i nije sigurno do tebe.dale cooper wrote: Bruce Willis vjerovatno od svih akcijskih heroja ima najraznovrsniju karijeru što se tiče izbora uloga.
vjerovatno do mene.Ovih zadnjih godina Bruce totalno glumi preko kurca, vidi se da mu uopste nije stalo do toga kakav ce film ispast' ili kakav je njegov udio u tome, nego je jasno k'o dan da je on dos'o tu samo da pokupi svoju lovu.
Osim njega i Cage-a, ima jos nekoliko glumaca koji glume u svemu i svacemu bez obzira na kvalitetu scenarija: Samuel L. Jackson, Morgan Freeman, a vidim poceo je i Gary Oldman. Sve su to uglavnom stariji glumci kojima je jasno da vrijeme prolazi i da je sve manje prilika da se neka lova zaradi.
I Cusack je u tom društvu već odavno, tip glumi na autopilotu.
- ExNihilo
#2958 Re: Gledali ste ne preporucujete
Zaboravio si Sarajliju Robert de Nira.
- ultima_palabra
- dale cooper
#2960 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pretežno smo se usmjerili na akcijske junake, ali da, i De Niro je snimio popriličan broj prosječnih i/ili loših projekata uExNihilo wrote:Zaboravio si Sarajliju Robert de Nira.
zadnjih 15-tak godina. Pacino je čini mi se još gori od njega.
Čini mi se da od ovih respektabilnih, elitnih glumaca jedino Day Lewis ne poznaje prosječnost, ali isto tako
i pomno bira projekte koje će snimiti. Njemu očigledno nije stalo do publiciteta i zvjezdanog statusa koji
glumački posao sa sobom nosi.
Last edited by dale cooper on 08/09/2016 21:34, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2961 Re: Gledali ste ne preporucujete
De Niro je takodjer odavno poceo snimati samo sranja. Al Pacino isto. Nekako imam utisak da glume samog sebe. I zbog toga su mi dobrano pali u ocima.
Ne znam sta je u pitanju, gladez za parama (malo im bozija kisa), ali otuzno je gledati te produkte klasicnog tezgarenja.
Zbog toga cijenim glumce poput Danijel Dej Luisa. Covejk kad snimi film ili dobije Oskara ili bude nominivan
Opet svidja mi se i suprotan raspored kao npr kod Metju Mekonaheja, koji je od Princeze Sofije dosao do one bravure u Dalas Buyersu, a odlican mi je i u True Detectivu, Interstellaru i ovom najnovijem Jones free state kako se vec zove.
Sto se tice akcijasa, Donnie dobro rece, oni ba uopste ne glume. Tek kad kao zreo covjek pogledas te filmove vidis koja su to sranja.
Ne znam sta je u pitanju, gladez za parama (malo im bozija kisa), ali otuzno je gledati te produkte klasicnog tezgarenja.
Zbog toga cijenim glumce poput Danijel Dej Luisa. Covejk kad snimi film ili dobije Oskara ili bude nominivan
Opet svidja mi se i suprotan raspored kao npr kod Metju Mekonaheja, koji je od Princeze Sofije dosao do one bravure u Dalas Buyersu, a odlican mi je i u True Detectivu, Interstellaru i ovom najnovijem Jones free state kako se vec zove.
Sto se tice akcijasa, Donnie dobro rece, oni ba uopste ne glume. Tek kad kao zreo covjek pogledas te filmove vidis koja su to sranja.
- Tito_i_Partija
#2962 Re: Gledali ste ne preporucujete
ultima_palabra wrote:I Denzu.
Dok je Tony Scott bio ziv, kad god odluci da napravi film, Denzel je u njemu. Sad kada Tony-a vise nema, Denzel se uhvatio Antoine-a Fuque i opet ista prica. Mislim ima tu ok filmova, al' ovih dana kad izadje nesto sa Denzelom, znas vec 90% sta te ceka.
Gledam ovaj trailer za novi Sedam Velicanstenih, i djeluje mi ocekivano bezze. Tipicno holivudsko rjesenje kad nestane novih ideja, pa daj da podgrijemo stagod staro. Samo ne znam sta ce Chris Pratt tu, njemu ide pravo dobro ovih zadnjih godina.
- dale cooper
#2963 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ne bih se složio. Dobro je rekla Banksy, ne treba svaki film biti drama i ljudska bijeda i čemer da bi bio dobar i da bi se film_BataZiv_0809 wrote:De Niro je takodjer odavno poceo snimati samo sranja. Al Pacino isto. Nekako imam utisak da glume samog sebe. I zbog toga su mi dobrano pali u ocima.
Zbog toga cijenim glumce poput Danijel Dej Luisa. Covejk kad snimi film ili dobije Oskara ili bude nominivan![]()
shvatio kao ozbiljan. Treba znati i napraviti uspješan akcijski blockbuster koji će ujedno znati prikovati za sjedišta i zabaviti,
ali i biti dovoljno pametan i duhovit da ti ne vrijeđa moždane vijuge. Zato su recimo spomenuti Umri Muški i
Terminatori klasici žanra. Nije to samo do Brusa ili Arnija i koliko su oni dobri glumci, već do čitavog paketa.
Ove godine je većina blockbustera pala na kino blagajnama, a kad ih pogledaš i skontaš zašto. Uprkos
svoj toj mašineriji, hajpu, jednostavno nisu bili dovoljno pamtljivi i zanimljivi da bi ostavili jak utisak na publiku.
Umri Muški i kad danas gledam, iako poznajem svaku scenu, svaki set piece i dijalog, ostanem zaljepljen za ekran,
jer želim vidjeti i ovaj dio, pa ovaj dio i na kraju pogledam film po 100-ti put.
je već umijeće.
- Donnie Smith
#2964 Re: Gledali ste ne preporucujete
Završih upravo The Chamber. Još jedan manje na listi snimljenih po Grishamovim novelama.
Ne preporučujem ga za gledanje, iako je, pa eto...gledljiv.
Ne sviđaju mi se filmovi gdje pravda ne pobijedi i tačka. Hoću hepiend na kraju.
Ali ovo hoću reći, Gene Hackman je glumac prve klase. Uvijek i iznova me oduševi.
Ne sviđaju mi se filmovi gdje pravda ne pobijedi i tačka. Hoću hepiend na kraju.
Ali ovo hoću reći, Gene Hackman je glumac prve klase. Uvijek i iznova me oduševi.
- dale cooper
#2965 Re: Gledali ste ne preporucujete
Donnie Smith wrote:Završih upravo The Chamber. Još jedan manje na listi snimljenih po Grishamovim novelama.![]()
Ne sviđaju mi se filmovi gdje pravda ne pobijedi i tačka. Hoću hepiend na kraju.![]()
nije počinio zločin za koji je osuđen, ali je bio prisutan i vrlo dobro je znao šta radi i kakve će posljedice
to donijeti.
- Donnie Smith
#2966 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ne znam, evo mi ga nešto žao.dale cooper wrote:Donnie Smith wrote:Završih upravo The Chamber. Još jedan manje na listi snimljenih po Grishamovim novelama.![]()
Ne sviđaju mi se filmovi gdje pravda ne pobijedi i tačka. Hoću hepiend na kraju.![]()
Ali ovo hoću reći, Gene Hackman je glumac prve klase. Uvijek i iznova me oduševi.Kakav bi hepiend trebao imati okorjeli rasista koji je uništio živote svoje kompletne porodice? Možda
nije počinio zločin za koji je osuđen, ali je bio prisutan i vrlo dobro je znao šta radi i kakve će posljedice
to donijeti.
- dale cooper
#2967 Re: Gledali ste ne preporucujete
Zato što je pokazao trunku kajanja na kraju? Aaaa, jesi softie.Donnie Smith wrote:Ne znam, evo mi ga nešto žao.dale cooper wrote:Donnie Smith wrote:Završih upravo The Chamber. Još jedan manje na listi snimljenih po Grishamovim novelama.![]()
Ali ovo hoću reći, Gene Hackman je glumac prve klase. Uvijek i iznova me oduševi.Kakav bi hepiend trebao imati okorjeli rasista koji je uništio živote svoje kompletne porodice? Možda
to donijeti.
- Donnie Smith
#2968 Re: Gledali ste ne preporucujete
Treba mi titl za The Gingerbread Man 
- dale cooper
#2969 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pogledaj na "titlovi", ima nešto.
- Donnie Smith
#2970 Re: Gledali ste ne preporucujete
Na početku filma, lik je osuđen na smrtnu kaznu. Film teče, o smrtnoj kazni se priča, dani odmiču, smrtna kazna se bliži i kraj filma, i bi smrtna kazna. Kakva radnjadale cooper wrote:
Zato što je pokazao trunku kajanja na kraju? Aaaa, jesi softie.![]()
Koja je poenta filma, svi oni tričavi unukovi pokušaji, ja reko' evo, neki genijalni advokat s paklenim planom za oslobađanje, iznaći će neke dokaze, nešto kad...ništa.
Ima ovaj, ne paše
http://titlovi.com/titlovi/the-gingerbread-man-217525/
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2971 Re: Gledali ste ne preporucujete
Mislim da se moze napraviti dobra analogija sa muzikom. Nije nuzno da bude turbo folk da bi bila zabavna. I nije nuzno da je kvalitetna ako je ozbiljna.dale cooper wrote:
Ne bih se složio. Dobro je rekla Banksy, ne treba svaki film biti drama i ljudska bijeda i čemer da bi bio dobar i da bi se film
shvatio kao ozbiljan. Treba znati i napraviti uspješan akcijski blockbuster koji će ujedno znati prikovati za sjedišta i zabaviti,
ali i biti dovoljno pametan i duhovit da ti ne vrijeđa moždane vijuge. Zato su recimo spomenuti Umri Muški i
Terminatori klasici žanra. Nije to samo do Brusa ili Arnija i koliko su oni dobri glumci, već do čitavog paketa.
Ove godine je većina blockbustera pala na kino blagajnama, a kad ih pogledaš i skontaš zašto. Uprkos
svoj toj mašineriji, hajpu, jednostavno nisu bili dovoljno pamtljivi i zanimljivi da bi ostavili jak utisak na publiku.
Umri Muški i kad danas gledam, iako poznajem svaku scenu, svaki set piece i dijalog, ostanem zaljepljen za ekran,
jer želim vidjeti i ovaj dio, pa ovaj dio i na kraju pogledam film po 100-ti put.E napraviti takav akcijski blockbuster
je već umijeće.
Otprilike ja i filmove dijelim po slicnom arsinu.
Naravno da klasici akcionog filma, uz svu limitiranost glumaca koji nose naslovne uloge, ne spadaju u filmski "turbo folk". Npr. Brzi i Zestoki, poslednjih nekoliko nastavaka, su mi klasicni filmski turbo folk i nikad nece moci u istu recenicu sa Terminatorom i Umri muski.
Opet ti su glumci snimili i mnoge lose filmove i prvenstveno sam na takve mislio kao na sranja. Npr. Stiven Segal i "Osvetnik", Arnold i recimo "Herkules u Nju Jorku", Van Dam i "Ulicni Borac" itd...
Teziste mog posta je bilo na glumcima. Arnold, Segal, Van Dam, Dolf Lundgren sve su to poprilicno limitirani glumci koji mogu glumiti u samo jednom zanru filmova.
Ista stvar je i sa novom generacijom Vin Dizel, Dvejn Dzonson, pa i Dzejson Statam.
- dale cooper
#2972 Re: Gledali ste ne preporucujete
I Grisham je rekao da je film ko' ona stvar i da je i on sam dijelom odgovoran. Trebala si istražiti prije nego što si počelaDonnie Smith wrote:Na početku filma, lik je osuđen na smrtnu kaznu. Film teče, o smrtnoj kazni se priča, dani odmiču, smrtna kazna se bliži i kraj filma, i bi smrtna kazna. Kakva radnjadale cooper wrote:
Zato što je pokazao trunku kajanja na kraju? Aaaa, jesi softie.![]()
Koja je poenta filma, svi oni tričavi unukovi pokušaji, ja reko' evo, neki genijalni advokat s paklenim planom za oslobađanje, iznaći će neke dokaze, nešto kad...ništa.
Ima ovaj, ne paše
http://titlovi.com/titlovi/the-gingerbread-man-217525/
gledati. Nemoj ko' Bleki gledati filmove iz opsesivno kompulzivne potrebe da se kompletira gledanje na ovaj ili onaj način.
Skini verziju filma koja odgovara titlu.
- ExNihilo
#2973 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pored gore od Batice spomenutog Mcconaughey-a, jedan od onih koji su sve bolji je i Gyllenhaal.
- Donnie Smith
#2974 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pa malo sam "istraživala". Pokupovala sve knjige, čitam, paralelno skidam filmove, gledam. Proguglam o svakom/j, ali se ne obazirem na tuđa mišljenja, jednostavno mi je zanimljivo iz ugla režisera i scenariste ponovo "pročitati knjigu".
Vidjeti kako, gdje, šta. Do sad je samo The firm ostavio neki utisak, ostalo, i sama sam već negdje rekla, teško je 520 stranica knjige smjestiti u 120 minuta filma, naravno da će ostati gorak ukus u očima.
No dobro, imam još i da čitam, a i gledam.
Nemoj me zaj. za skidanje drugog filma.
Vidjeti kako, gdje, šta. Do sad je samo The firm ostavio neki utisak, ostalo, i sama sam već negdje rekla, teško je 520 stranica knjige smjestiti u 120 minuta filma, naravno da će ostati gorak ukus u očima.
No dobro, imam još i da čitam, a i gledam.
Nemoj me zaj. za skidanje drugog filma.
- Tito_i_Partija
#2975 Re: Gledali ste ne preporucujete
A i Joseph Gordon Levitt.ExNihilo wrote:Pored gore od Batice spomenutog Mcconaughey-a, jedan od onih koji su sve bolji je i Gyllenhaal.