Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dale cooper

#2951 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dale cooper »

Mehemed wrote:Amazon samo knjige šalje u BiH, ništa drugo, neka me neko ispravi ako griješim, ali mislim da je tako
+ cd & dvd. Šalju i druge stvari, ali amazon za većinu tih drugih stvari ima spoljne saradnike koji ispunjavaju
te narudbe i od njihovih uslova zavisi da li je ta roba dostupna za BiH ili ne. U nekim slučajevima jeste u
nekim nije.
Avalanche

#2952 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Avalanche »

A konkretno u mom slucaju, je li dostupna? I koliko je to sa postarinom? :D
dale cooper

#2953 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dale cooper »

Avalanche wrote:A konkretno u mom slucaju, je li dostupna? I koliko je to sa postarinom? :D
Moraš se registrovati, staviti ovo što te interesuje u košaricu, i onda će ti izbaciti da li je slanje za BiH
moguće, i tačan iznos paketa (zajedno sa poštarinom)
Avalanche

#2954 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Avalanche »

A OTPRILIKE koliko bi me kostala postarina, da se dzabe ne registrujem ako je skupa?
dale cooper

#2955 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dale cooper »

Avalanche wrote:A OTPRILIKE koliko bi me kostala postarina, da se dzabe ne registrujem ako je skupa?
Ova tvoja krema može ići samo u narudžbi koja je preko 25$.
Avalanche

#2956 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Avalanche »

Ja sam shvatila da je besplatna postarina na stvari koje kostaju preko 35$, a da na ovo moje nema besplatne postarine, nego "normalna" postarina?
dale cooper

#2957 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dale cooper »

Avalanche wrote:Ja sam shvatila da je besplatna postarina na stvari koje kostaju preko 35$, a na ovo moje nema besplatne postarine?
Besplatna poštarina se odnosi samo na adrese unutar Ujaka Sema.
Avalanche

#2958 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Avalanche »

Cekaj, cekaj... sta je zakljucak? Mogu li ja uopste kupiti ovu masku i otprilike kolika bi bila postarina?
kloniran

#2959 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

Avalanche wrote:Cekaj, cekaj... sta je zakljucak? Mogu li ja uopste kupiti ovu masku i otprilike kolika bi bila postarina?
mozes na ebay i postarina ti je od 22,89$ do 37,5$
dale cooper

#2960 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dale cooper »

Avalanche wrote:Cekaj, cekaj... sta je zakljucak? Mogu li ja uopste kupiti ovu masku i otprilike kolika bi bila postarina?
Pa kao prvo ona mora biti dio porudžbe koja je 25 dolara ili više i koja sadrži stvari koje Amazon sam šalje
(ili tzv fulfilled by amazon, koji ti piše na stranici svakog predmeta). To je zato što je ova krema takozvani add on item (ovdje možeš pročitati šta to znači http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... 0&pop-up=1) A druga stvar je da se definitivno moraš registrovati da bi završila proces check-outa gdje ćeš saznati da li šalju i koja je poštarina za BiH. Registracija te ništa ne košta, a ako ti traže karticu, znaj da je uvijek možeš izbrisati poslije. Osim toga Amazon je prilično siguran što se tiče osobnih podataka, jer već
godinama naručujem preko njega bez problema.
Dady

#2961 Re: Odg: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Dady »

Mehemed wrote:Amazon samo knjige šalje u BiH, ništa drugo, neka me neko ispravi ako griješim, ali mislim da je tako
Zavisi od radnje do radnje. Gledaj one koje imaju international shipping i vidi da li šalju za bih i koliki su troškovi.
Preporuka je da prvo pogledate na amazon.co.uk

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Avalanche

#2962 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Avalanche »

kloniran wrote:
mozes na ebay i postarina ti je od 22,89$ do 37,5$
Vidjela sam (jer bi mi Ebay najvise odgovarao), ali nisam spala s kruske da dam skoro 30-40 dolara za postarinu za obicnu (dobro, nije bas obicna :D ) masku! :-D

dale cooper wrote:
Pa kao prvo ona mora biti dio porudžbe koja je 25 dolara ili više i koja sadrži stvari koje Amazon sam šalje
(ili tzv fulfilled by amazon, koji ti piše na stranici svakog predmeta). To je zato što je ova krema takozvani add on item (ovdje možeš pročitati šta to znači http://www.amazon.com/gp/help/customer/ ... 0&pop-up=1) A druga stvar je da se definitivno moraš registrovati da bi završila proces check-outa gdje ćeš saznati da li šalju i koja je poštarina za BiH. Registracija te ništa ne košta, a ako ti traže karticu, znaj da je uvijek možeš izbrisati poslije. Osim toga Amazon je prilično siguran što se tiče osobnih podataka, jer već
godinama naručujem preko njega bez problema.
OK, hvala!
dale cooper

#2963 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dale cooper »

@Avalanche

Amazon UK ima ovu kremu i šalje je u BiH, a poštarina je negdje oko 7 funti.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#2964 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Picajzla »

Da li neko zna koliko kosta slanje paketa tezine nekih 25 kg iz Amerike za BiH. Znaci da ga neko tamo kupi i posalje za BiH. Ako je imao ko slicmu situaciju bio bih mu zahvalan na informaciji.
dinooh

#2965 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

Picajzla wrote:Da li neko zna koliko kosta slanje paketa tezine nekih 25 kg iz Amerike za BiH. Znaci da ga neko tamo kupi i posalje za BiH. Ako je imao ko slicmu situaciju bio bih mu zahvalan na informaciji.
ne znam preko poste, ali posto je tezi paket, ispao bi sigurno skup. Vidi koliko bi ovi naplatili
https://www.facebook.com/BHShipping
oni salju u kontejneru
Last edited by dinooh on 06/03/2014 22:40, edited 1 time in total.
kloniran

#2966 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

Picajzla wrote:Da li neko zna koliko kosta slanje paketa tezine nekih 25 kg iz Amerike za BiH. Znaci da ga neko tamo kupi i posalje za BiH. Ako je imao ko slicmu situaciju bio bih mu zahvalan na informaciji.
imas na dhl, fedex i usps kalkulator cijena i izracunas, al za tu kilazu ako prođeš ispod dvije milje dolara dobar si
moze biti i manje zavisi koliki je paket

edit: evo meni je za paket 50x30x30 izracunalo 300 $ obicnom postom, a ako ide znaci da im vise nije 50$ kila ko prije :D
http://ircalc.usps.com/MailServices.asp ... rue&dv=500
Last edited by kloniran on 06/03/2014 22:51, edited 2 times in total.
dinooh

#2967 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

Avalanche

#2968 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Avalanche »

dale cooper wrote:@Avalanche

Hvala jos jednom, ali ovaj put i za interesovanje i trud. :)

Imam nalog na onom "globalnom" Ebay-u, je l' mi taj vazi i za ovaj UK ili ne? I, posto sam samo kupovala proizvode sa free shipping, kad kupim nesto u sta je ukljucena postarina, recimo 7 funti da je, je l' mi odmah skida sa racuna 7 funti ili to placam postaru ili kako vec to ide?

A sto se tice moje maske, potrebna mi je, ali jbm ti ovakav sistem, kad je postarina duplo skuplja od proizvoda! :twisted: Tako da cu gledati negdje drugo da je kupim bez da me izadje 50 KM. :-x
dinooh

#2969 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

Avalanche wrote:
dale cooper wrote:@Avalanche

Hvala jos jednom, ali ovaj put i za interesovanje i trud. :)

Imam nalog na onom "globalnom" Ebay-u, je l' mi taj vazi i za ovaj UK ili ne? I, posto sam samo kupovala proizvode sa free shipping, kad kupim nesto u sta je ukljucena postarina, recimo 7 funti da je, je l' mi odmah skida sa racuna 7 funti ili to placam postaru ili kako vec to ide?

A sto se tice moje maske, potrebna mi je, ali jbm ti ovakav sistem, kad je postarina duplo skuplja od proizvoda! :twisted: Tako da cu gledati negdje drugo da je kupim bez da me izadje 50 KM. :-x
sve placas preko kartice
kota_pisvir

#2970 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kota_pisvir »

Ovo vjerovatno nije orginal i zanima me gdje ih nabavlja

Code: Select all

http://www.pik.ba/profil/Aleksanda_r89/
kloniran

#2971 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

kota_pisvir wrote:Ovo vjerovatno nije orginal i zanima me gdje ih nabavlja

Code: Select all

http://www.pik.ba/profil/Aleksanda_r89/
u banjaluci je jedno vrijeme postojala firma koja je pravila kopije tena
devito

#2972 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by devito »

Mozeli mi neko reci koliko ce me ukupno izaci ove tene,znaci porez,postarina, sve ukupno i za koliko bi dana trebali doci.

1.
http://www.ebay.com/itm/Nike-KD-VI-6-Co ... 2c7a914a97

2.
http://www.ebay.com/itm/Nike-Lunar-Hype ... 27d20437d3

100% sigurno?
daramo

#2973 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by daramo »

devito wrote:Mozeli mi neko reci koliko ce me ukupno izaci ove tene,znaci porez,postarina, sve ukupno i za koliko bi dana trebali doci.

1.
http://www.ebay.com/itm/Nike-KD-VI-6-Co ... 2c7a914a97

2.
http://www.ebay.com/itm/Nike-Lunar-Hype ... 27d20437d3

100% sigurno?
1. oko 300KM
2. oko 200KM

sigurno ali neisplativo jer ce te carina oderati, oko 15-20 dana treba.
channel10

#2974 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by channel10 »

Sta mislite o sljedecoj situaciji: patike se kupuju sa britanske stranice. Kupuje ih drzavljanin USA. Mjesto isporuke USA. Da li ima nekih dodatnih dadzbina pored placanja cijene patika i postarine?
holowey

#2975 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by holowey »

channel10 wrote:Sta mislite o sljedecoj situaciji: patike se kupuju sa britanske stranice. Kupuje ih drzavljanin USA. Mjesto isporuke USA. Da li ima nekih dodatnih dadzbina pored placanja cijene patika i postarine?
mislim da je zanimljiva situacija...

takodjer mislim da si dosao na pravo mjesto da se raspitas o uvoznim propisima u "us of a"

:-)
Post Reply