Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2951 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

Samsung S3 Neo? Kakav je?
amiliana

#2952 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by amiliana »

Malo to nesta :cry:

Nista haj vidjet cu ove druge ZTE Blade L2, Huawei, Alcatel Idol 2 ili Alphu pa mozda nesto potrefim :D
agent_zero

#2953 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Nokian808 wrote:Samo da kažem moje iskustvo s Univerzalnim - dosad 3 puta uzimao telefon od njih (s3, LG G2 i i trenutni s5) jer su najjeftiniji bili nakon cjenkanja - obarali dodatnih 10-20 KM u samoj radnji na Grbavici. Ali istine radi: nisam NI JEDANPUT imao problema ni sa jednim od tih telefona a takodje i kolegama kojima sam ih prodao još uvijek rade (S3 sad ima već 3 godine).
Sad za ovu priču da sklapaju telefone - siguran sam da sam sva 3 puta dobio originalan i nekorišten telefon s tim da su me zadnji put s S5 zaista pokušali malo nasankati dajući mi otvorenu kutiju s S5 koja je imala US punjač i na "poklon" jeftini kineski adapter - nakon što nisam to htio uzeti i zaprijetio odustajanjem od kupovine dobio sam novu neotvorenu kutiju s telefonom za EU tržište.
Znači kad kupuješ kod njih treba biti oprezan i možeš dobro proći...e sad desilo mi se prije 6-7 godina da u Data Projektu (inače iste sandje koji sad drže 4Connect) kupim TV od 3.000 a on crkne nakon 4 dana! Tek nakon dizanja frke izbjegnem servis na koji su me htjeli uputiti i dobijem povrat novca jer nisu imali drugi identičan TV!

Znači treba imati:
1) Sreće jer i najskuplja stvar može biti sa fabričkom greškom!
2) Ne dopustiti nikom da te levati!
Jel to znači da imaju i možeš tražiti potpuno neotvorenu kutiju (da nije nigdje presječena ona naljepnica)?
probook

#2954 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by probook »

Meni nije jasno u ovih zadnjih par postova kako u istu recenicu stavljate huawei zte i alphu?
amiliana

#2955 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by amiliana »

probook wrote:Meni nije jasno u ovih zadnjih par postova kako u istu recenicu stavljate huawei zte i alphu?
Ja jos ne znam dok ne vidim znam da je razlika velika, ali imala sam galaxy telefon i sad imam i uvijek sam imala poteskoca s njima i zato zazirem Alpha mi je zapala za oko nije problem cijena vec ovo sto sam vec navela i zato uzimam i druge modele u obzir.
Nokian808

#2956 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Nokian808 »

Da, mozes tražiti i za ove popularnije telefone trebalo bi da imaju. Insistiraj a ako ti ne daju neotvorenu kutiju...zahvali se i cao!

Alfa je za specifikacije gadno precjenjen telefon - dosta losiji od s5 a skuplji radi dizajna i metala....ako ti pare nisu problem a volis taj premium look pogledaj Sony Z3 compact.
agent_zero

#2957 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Nokian808 wrote:Da, mozes tražiti i za ove popularnije telefone trebalo bi da imaju. Insistiraj a ako ti ne daju neotvorenu kutiju...zahvali se i cao!

Alfa je za specifikacije gadno precjenjen telefon - dosta losiji od s5 a skuplji radi dizajna i metala....ako ti pare nisu problem a volis taj premium look pogledaj Sony Z3 compact.
Ako budem šta kupovao, probat ću... mada se sjećam prije jedno 2 godine kad sam kupovao da su mi rekli da nema šanse da je kutija neotvarana jer nekad provjeravaju jel sve u kutiji, upale jednom mobitel da vide radi li samo, a od jednog lika što preko istih nabavlja sam čuo da otvaraju kutije jer odvoje mobitele od kutija radi kontrola i to. Znaš o čemu pričam.

Tako da ne znam baš koliko sreće moraš imati da imaju mob sa neotvaranom kutijom. Jer dosad ne znam nikog da je imao tu sreću da prvi razreže naljepnicu :)
quarterback

#2958 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

ja kupovao prije telefone od jednog preprodavaca, i sad pitam ja njega ima li siemens me45, kaze imam, nov

nadjemo se mi, on meni telefon, ja pogledam kad tamo brojeva u telefonu koliko hoces, nazovem, pa kako je nov kada su brojevi u njemu

kaze - nov, testiran

:lol:
dinooh

#2959 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by dinooh »

quarterback wrote:ja kupovao prije telefone od jednog preprodavaca, i sad pitam ja njega ima li siemens me45, kaze imam, nov

nadjemo se mi, on meni telefon, ja pogledam kad tamo brojeva u telefonu koliko hoces, nazovem, pa kako je nov kada su brojevi u njemu

kaze - nov, testiran

:lol:
haha, novo je novo. Cak ti ubacio i kontakte :-D
quarterback

#2960 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

u jednom od telefona kupljenih od njega dobio i tadasnji broj telefona zlatka lagumdzije, doduse nisam nikad nazvao da pitam - e, jel zlatko :)
agent_zero

#2961 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

quarterback wrote:u jednom od telefona kupljenih od njega dobio i tadasnji broj telefona zlatka lagumdzije, doduse nisam nikad nazvao da pitam - e, jel zlatko :)
:mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#2962 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by O'zone »

dinooh wrote:Dobar je Huawei za te pare. Zavisi od budzeta. Znam da dosta ljudi kupuje kako u Eronetu, tako i u Mtelu bas taj Huwaei, jer na pretplatu od 20-25KM ovaj mobitel kupe za cca 50KM.
Samo su ova 4GB ROM-a prilicno malo jer ima aplikacija koje se ne mogu prebaciti na karticu pa moze doci do problema. Ne znam koliko od ova 4GB bude slobodno za aplikacije.
Samo da potvrdim ovo za G630. Telefon je odličan ali mu je količina ROM-a nedovoljna za redovne update aplikacija. Ovo govorim za telefon u kome su samo aplikacije koje su došle na njemu a sve ostalo sa slikama i muzikom je na kratici od 32 GB. Prilikom svakog update izbacuje da je nedovoljno memorije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2963 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Truba »

ljudovi
gdje ima većeg izbora HTC mobitela :D
i na rate da može :D
Kal El

#2964 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Kal El »

Ima li u nekim shopovima jos Nexus 4? ILi da li neko od vas prodaje N4? Da je dobro ocuvan :)

I linkove ako ima :) Hvala
Kal El

#2965 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Kal El »

Odlucio sam se za LG Optimus G, 2Gb RAMa,1.5GHz Quadcore,4.7"...ma isti kao Nexus 4 samo lijepsi :mrgreen:
Capajebo

#2966 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Capajebo »

Mozel' mi neko reci kakav je Samsung Galaxy Alpha? Jel' se isplati halalit sa platom? :mrgreen:
skafiskafsnjak

#2967 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Sto se tice velicine i performansi, ne isplati se jer ima vecih i boljih telefona za te pare.

Ako ti je stalo do kvaliteta izrade, isplati se i jedino mu mozda iPhone parira po tome.

Otprilike to je to
Capajebo

#2968 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Capajebo »

Pa i nije bas da mi je bitna velicina mobitela, cak sta vise, to mi je i prednost Alphe i zbog toga i razmisljam da ga uzmem :D
skafiskafsnjak

#2969 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Pa eto meni npr to ne bi valjalo, ja vala volim veci telefon.

U tom slucaju dobijes i kvalitet izrade... pun pogodak za tebe :)
Nokian808

#2970 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Nokian808 »

Alfom sam se igrao (ima je kolega) i telefon fino izgleda ali ga nikad ne bih platio 800 i nešto koliko traže kad je taj telefon SPECIFIKACIJAMA ali i u praksi lošiji od LG G2 koji je 300 KM jeftiniji. Ako si spreman da iskerširaš toliku lovu radije S5 a ako želiš manji telefon luksuznije izrade radije Sony z3 compact.
skafiskafsnjak

#2971 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Nokian808 wrote:Alfom sam se igrao (ima je kolega) i telefon fino izgleda ali ga nikad ne bih platio 800 i nešto koliko traže kad je taj telefon SPECIFIKACIJAMA ali i u praksi lošiji od LG G2 koji je 300 KM jeftiniji. Ako si spreman da iskerširaš toliku lovu radije S5 a ako želiš manji telefon luksuznije izrade radije Sony z3 compact.
bravo , to je bolji izbor :thumbup:
agent_zero

#2972 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Capajebo wrote:Mozel' mi neko reci kakav je Samsung Galaxy Alpha? Jel' se isplati halalit sa platom? :mrgreen:
Z3 compact za te pare mnogo bolji izbor, baterija fantastična kao i kvalitet izrade.
Truba

#2973 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Truba »

Ocu htc bolji od pestotke
Al da nije skup :D
Koji da uzmem :skoljka: :sax:
agent_zero

#2974 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Black swan wrote:Ocu htc bolji od pestotke
Al da nije skup :D
Koji da uzmem :skoljka: :sax:
Desire 816 ili 610. Ako ti nisu preveliki (meni jesu, da su manji kupio bih).
Truba

#2975 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Truba »

Bas sam gledao taj 610 oko 550 al nije moglo na rate :D
Post Reply