FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#2951 Re: FK Zeljeznicar
Čuj više titula... možete ponavljati još 10 godina da imate, ali nemate... džaba ponavljanje... 
- MaToUkOu
#2952 Re: FK Zeljeznicar
Ma ja, nije im lako jbg...ja mislim da bi i kamen sada zaplakaoGangEvil wrote:Samo par činjenica. Kada je formiran policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo najbolji igraci F.K.Željezničar, njih 7 dekretom su morali preći u novoformirani policijski klub "Torpedo" kasnije F.K.Sarajevo.
Ma koga boli briga za ove tvoje cinjenice. Jedina bitna cinjenica je da mi postojimo i da za razliku od vas igramo evropske tekme, a vi derete Celik kojem je najpoznatiji igrac Nermin Jamak ili dobijate Siroki tek kad ljudi dobiju crveni karton, a dotad su trebali voditi 0:2.....Sta nas peglas sa istorijom i glupostima...Mozda ni ti nisi trebao biti rodjen, pa si se rodio, i sta sad, jel neko od nas treba reci da je tvoja stara dekretom morala spavati sa tvojim starim?...Smijesno.....
Trpe toliku dozu podlosti od strane ''policijskog'' FKS koji, da MUP kantona SA nema toliko snažan lobi u UEFA-i (a NSBiH da i ne spominjem
A iz pouzdanih izvora znam da su Dragan Mioković i Michelle Platini kućni prijatelji
Ti igrači koji su ih napustili tad nekad u Hitlerovo doba su glavni razlog što ne odlaze u Evropu zadnjih nekoliko godina
A kroz način na koji mnogi od njih razmišljaju, ne bih se iznenadio da i dan danas očekuju povratak tih ''galaktikosa'' (pokoj/rahmet im duši, teško da je iko od njih danas živ) da ih vade iz govana i nepomišljajući da se malo vrate u stvarnost/sadašnjost...
Ko nema svijetlu sadašnjost, niti percepciju nekog napretka u budućnosti, ne preostaje mu ništa drugo od vraćanja u prošlost i zagovaranja ''teza'' koje su, blago rečeno, jako upitne
- Petit_Beurre
#2953 Re: FK Zeljeznicar
vjerovatni misli ako više puta ponavlja da će zvučati realnije...elSaik wrote:Čuj više titula... možete ponavljati još 10 godina da imate, ali nemate... džaba ponavljanje...
I nemojte ljudi čaprkat "ono", zasmrdi...
Nadam se da će se ekipa boriti i zalagati, jer igra će sigurno doći
Upisati bod, ako može i tri i onda čekati Zrinjski,pa u Lukavicu sa 10 bodova aBd
-
Elvo
#2954 Re: FK Zeljeznicar
Pametan ovaj Muharemovic nema sta!!! Cuj ti njega: sada se nikoga neplasimo - sto znaci prosle dvije godine su se bojali protivnika... hahaha
- simonese
#2955 Re: FK Zeljeznicar
GangEvil wrote:Super...Vi ste klub, a mi smo humanitarna organizacija....Sto li onda odrzavamo one samite pod reflektorima svakog drugog cetvrtka na Kosevu....Seljacko-papanska filozofija je kad se ne moze biti bolji u fudbalu da se proba istorijom srati o stvarima za koje mene i vecinu boli neka stvar.....Mi nastali kako smo nastali....Kako si ti nastao?..Jesi li birao prije nastanka hoces li imati krivu glavu ili ces imati izbacene zube? Jesi li prije nastanka razmisljao hoces li slusati Semsu Suljakovic ili Cubismo? Mi postojimo od 1946, a vi od 1921 i opet imamo vise titula od vas...U sta ste sprcali 25 godina dok nas nije bilo.....Ko vam je tad krao igrace umjesto nas i uzimao titule uz pomoc sudijske organizacije?...Toga treba da te je stid, kao i cinjenice da je najpoznatiji klub s kojim ste ikad igrali Univerzitatea ili neki Sliven ono bjese?....Reci cu ti samo dvije rijeci....MAN UTD.....Adiosnikad_izvini wrote:To razabu, to je logika. Nije bitno kad te neko zajebe za pare, bitno je da on ima paraGangEvil wrote:
Ma koga boli briga za ove tvoje cinjenice. Jedina bitna cinjenica je da mi postojimo i da za razliku od vas igramo evropske tekme, a vi derete Celik kojem je najpoznatiji igrac Nermin Jamak ili dobijate Siroki tek kad ljudi dobiju crveni karton, a dotad su trebali voditi 0:2.....Sta nas peglas sa istorijom i glupostima...Mozda ni ti nisi trebao biti rodjen, pa si se rodio, i sta sad, jel neko od nas treba reci da je tvoja stara dekretom morala spavati sa tvojim starim?...Smijesno.....To što te "izbacio iz stana", jebaji ga, neka on ima stan. To je seljačko-papanska filozofija. Zato nemate duše i zato smo mi KLUB a vi stvar geografije i otimanja na silu
Halo,decko
zaboravljas brzo,cudi me,nije malo 5 godina,ccccccc
- irac300
#2956 Re: FK Zeljeznicar
U p.m., ja dodjoh ovdje da vidim ima li kakvih novosti uoci sutrasnje utakmice u Gradaccu i pomislih da sam zalutao na temu o FK Torpedo! Ako ovo nisu kompleksi, onda stvarno nemam pojma sta su! Idite na svoju temu pa glabajte koliko hocete o Sarajevu, Torpedu ili kako se vec zovete do mile volje!!!!
-
itd
#2957 Re: FK Zeljeznicar
Baltazar_khan wrote:@itd
Brate, nauči se prvo citirati na forumu, pa onda pokušaj da šukneš sagovorniku
eto "brate" ja popravio citat, ali komentar jos stoji
- ARmAn1i
#2958 Re: FK Zeljeznicar
interesuje me zna li neko, ima li Popovic pravo nastupa vec sutra ?irac300 wrote:U p.m., ja dodjoh ovdje da vidim ima li kakvih novosti uoci sutrasnje utakmice u Gradaccu i pomislih da sam zalutao na temu o FK Torpedo! Ako ovo nisu kompleksi, onda stvarno nemam pojma sta su! Idite na svoju temu pa glabajte koliko hocete o Sarajevu, Torpedu ili kako se vec zovete do mile volje!!!!
- Petit_Beurre
#2959 Re: FK Zeljeznicar
Mislim da ima pravo, ali to ne znači da će ga Amar odmah ubaciti da igraARmAn1i wrote:interesuje me zna li neko, ima li Popovic pravo nastupa vec sutra ?irac300 wrote:U p.m., ja dodjoh ovdje da vidim ima li kakvih novosti uoci sutrasnje utakmice u Gradaccu i pomislih da sam zalutao na temu o FK Torpedo! Ako ovo nisu kompleksi, onda stvarno nemam pojma sta su! Idite na svoju temu pa glabajte koliko hocete o Sarajevu, Torpedu ili kako se vec zovete do mile volje!!!!
-
cpt.picard
#2960 Re: FK Zeljeznicar
Retorika vam je za 10GangEvil wrote:Znaci liga odigrana 2006/2007 nije priznata?....Super...Nek si nas barem prosvijetlio....Mi smo sve dosad zivjeli u uvjerenju da smo te sezone osvojili najjadniju ligu na svijetu (ono sto vi nikad necete)...cpt.picard wrote:I FC Barcelona je veoma ruzno ime pa su dali nadimak Barca.![]()
Argument na mjestu. Pitari vs Manijaci 1-0. Baltazar, ciro i ostali pacenici, pisite recku.
O ostatku posta MaToUkOu..Sve sto si napisao za Sarajevo, mogu i ja za Zelju...
Pitari su uvjek bili poznati po tome da se okrecu kako vjetar puse. Tako da fakat nema smisla sa njima ulaziti u neku raspravu.
Evo za primjer, argument.
- Najave duplu krunu, normala nista od toga, usute se.
- Pocne prica o PL, Zeljo i Velez dobro startali, najavljuju borbu za titulu, njih ne interesuje PL.
- Opet pocne neka prica o PL, pocnu se puhati. I to pusu se titulom koju niko nije prizno. Priznaju sebi ratnu titulu (tj. poslijeratnu, propali pokusaj zajednicke lige) a Celiku ne priznaju
Sampion Bosne i Hercegovine 1946.godine
Prvo prvenstvo Bosne i Hercegovine odrzano je 1946, klubovi su se prvo takmicili u tri podsaveza: Sarajevskom, Banjaluckom i Mostarskom. tri prvaka bili su Zeljeznicar, Borac i Velez.U finalnom dijelu pobijedio je Zeljeznicar, postao prvi prvak Bosne i Hercegovine i izborio pravo igranja u Prvoj saveznoj ligi kao prvi i jedini klub iz Bosne i Hercegovine. Nakon ovog uspjeha dolaze teski dani za Zeljeznicar. Odlukom politickih vrhova Zeljeznicar je novoformiranom klubu Torpedo morao ustupiti svoje najbolje igrace: Lovrica (10 godina bio najbolji igrac i kapiten)... itd.
Po toj vasoj logici, onda i mi treba da pisemo recku za ovu titulu a?
Nije bitno kako ste nastali, jer je to davno nekad bilo. Ali rado se sjetite vase 2 titule koje su bile skoro isto tako davno. Nije bitan Videoton, to je bilo davno, ali je bitan ManU...
A za ovu parolu... Svaka cast etanol-u koji se ogradio. Iz postovanja prema mnogim koji su dali zivote za ovaj grad i ovu drzavu necu nikad ozbiljno govoriti o patriotizmu kad su u pitanju prepucavanja izmedju manijaka i pitara. Ali kada pitar to povuce kao neki argument (kao sto su pokusali sa ovom parolom), to je pateticno i jadno samo tako.
Zeljini igraci dok su visili po rovovima i igrali u ratnoj BiH vi ste sirili istinu po UAE. Gdje ste tad bili patriote?
Postavite parolu, da se razumijemo, nije pisalo "uz pomoc cetnika" vec "uz pomoc Vlaha". "sukajuci" nama. A onda vi uz pomoc istih tih Vlaha osvojite titulu..
Da imate obraza sutjeli bi. Ali ima vas dovoljno plitkoumnih i neinformisanih da se zaleti i popusi stari nacionalisticki recept okupljanja ovaca u stado.
I za kraj:
2000/2001 - Prva dupla kruna
2001/2002 - Druga titula zaredom
Ovo se zove dominacija, za ovakve se stvari kaze: prosetali se...
-
elSaik
#2961 Re: FK Zeljeznicar
Da ne zaboravimo da smo bili finalisti kupa: 2000., 2001., 2002. i 2003. 
-
cpt.picard
#2962 Re: FK Zeljeznicar
O shi.. tek sad vidim pacenik napisao 06/07. Ko o tome govori :S Fino sam napisao ratnu. Ali ocito zivi u nekim drugim vremenima.
-
cpt.picard
#2963 Re: FK Zeljeznicar
Moram jos jedan post. Inace mi je veoma mrsko pisati 
Ako je vjerovati UEFA statistici... Mislim ono, ipak pitari pisu historiju za sebe
...
FK Zeljeznicar: 42 euro nastupa.
http://www.uefa.com/footballeurope/club ... estic.html
FK njanjajevo: 40 euro nastupa.
Znaci pitari psssss. Vi tek sad sa naredne 2 utakmice sa Cluj-om dostizete velikog Zelju
Al dobro.. razumijem. Veoma ste ushiceni i odusevljeni evropom. Vama je to cudo
ps. Dali smo vam dovoljno fore. A sad spektakl
Ako je vjerovati UEFA statistici... Mislim ono, ipak pitari pisu historiju za sebe
FK Zeljeznicar: 42 euro nastupa.
FK njanjajevo: 40 euro nastupa.
Znaci pitari psssss. Vi tek sad sa naredne 2 utakmice sa Cluj-om dostizete velikog Zelju
Al dobro.. razumijem. Veoma ste ushiceni i odusevljeni evropom. Vama je to cudo
ps. Dali smo vam dovoljno fore. A sad spektakl
- Petit_Beurre
#2965 Re: FK Zeljeznicar
Izvinjavam se što je dupli.
Na današnji dan, doduše već je novi dan, tako da na jučerašnji dan
je odigrana utakmica sa Newcastleom.

Na današnji dan, doduše već je novi dan, tako da na jučerašnji dan

- campa_xxx
#2966 Re: FK Zeljeznicar
AMAR OSIM 
-
GangEvil
#2967 Re: FK Zeljeznicar
cpt.picard wrote:
Retorika vam je za 10Nema sta. Jel nasa krivica sto nije priznata? Nije. Mozete ponavljati do sutra, ali dzaba.. A sad malo citaj..
Sampion Bosne i Hercegovine 1946.godine
Prvo prvenstvo Bosne i Hercegovine odrzano je 1946, klubovi su se prvo takmicili u tri podsaveza: Sarajevskom, Banjaluckom i Mostarskom. tri prvaka bili su Zeljeznicar, Borac i Velez.U finalnom dijelu pobijedio je Zeljeznicar, postao prvi prvak Bosne i Hercegovine i izborio pravo igranja u Prvoj saveznoj ligi kao prvi i jedini klub iz Bosne i Hercegovine. Nakon ovog uspjeha dolaze teski dani za Zeljeznicar. Odlukom politickih vrhova Zeljeznicar je novoformiranom klubu Torpedo morao ustupiti svoje najbolje igrace: Lovrica (10 godina bio najbolji igrac i kapiten)... itd.
Po toj vasoj logici, onda i mi treba da pisemo recku za ovu titulu a?Molim uvazenu gospodu za odgovor.
Nije bitno kako ste nastali, jer je to davno nekad bilo. Ali rado se sjetite vase 2 titule koje su bile skoro isto tako davno. Nije bitan Videoton, to je bilo davno, ali je bitan ManU...
A za ovu parolu... Svaka cast etanol-u koji se ogradio. Iz postovanja prema mnogim koji su dali zivote za ovaj grad i ovu drzavu necu nikad ozbiljno govoriti o patriotizmu kad su u pitanju prepucavanja izmedju manijaka i pitara. Ali kada pitar to povuce kao neki argument (kao sto su pokusali sa ovom parolom), to je pateticno i jadno samo tako.
Zeljini igraci dok su visili po rovovima i igrali u ratnoj BiH vi ste sirili istinu po UAE. Gdje ste tad bili patriote?
Postavite parolu, da se razumijemo, nije pisalo "uz pomoc cetnika" vec "uz pomoc Vlaha". "sukajuci" nama. A onda vi uz pomoc istih tih Vlaha osvojite titulu..
Da imate obraza sutjeli bi. Ali ima vas dovoljno plitkoumnih i neinformisanih da se zaleti i popusi stari nacionalisticki recept okupljanja ovaca u stado.
I za kraj:
2000/2001 - Prva dupla kruna
2001/2002 - Druga titula zaredom
Ovo se zove dominacija, za ovakve se stvari kaze: prosetali se...
Ne kontas ti ocito....Vi ste osvojili dvije titule 2001 i 2002 ali dvije titule Federacije BiH.....A mi 2007 smo osvojili titulu BiH.....
-
GangEvil
#2968 Re: FK Zeljeznicar
ja.neron wrote:evo novog kandidata za Banovića
A izvini jel on kandidat sto je mene prvi uvrijedio ili je to normala na ovoj temi?
- JThomas
#2969 Re: FK Zeljeznicar
koje se titule priznaju, a koje ne, ne odlučujete vi, niti mi, nego jedna organizacija, zovu je i UEFA...
tako da da svu tu priču oko '99 i "titula federacije" možete gurnuti znate gdje...
tako da da svu tu priču oko '99 i "titula federacije" možete gurnuti znate gdje...
- Seyo_TM
#2970 Re: FK Zeljeznicar
Bekrić: Nastaviti uspješnu seriju
Premijer liga:
Duel Osima i Ninkovića
Nekadašnji fudbaleri i treneri Želje danas na suprotnim stranama...
15.08.2009. 10:29
Nekadašnji fudbaleri i treneri Željezničara Amar Osim i Ratko Ninković danas će u Gradačcu voditi duel sa klupa. Osim stiže sa Željezničarom i šest bodova iz dvije utakmice, dok Ninković sa Zvijezdom ne zna za poraz na svom terenu.
Ekipa sa Grbavice bit će oslabljena jer zbog povreda neće igrati standardni prvotimci Sead Bučan i Dino Muharemović, a Osim sa siromašnim igračkim kadrom i nema previše prostora za kombinatoriku.
- Ako želimo nešto napraviti u Gradačcu, morat ćemo igrati mnogo bolje nego u prethodne dvije utakmice protiv Čelika i Širokog Brijega.
- Od kada je ušla u Premijer ligu, Zvijezda nijednom nije izgubila kući, tako da nas čeka težak posao - rekao je trener i menadžer Željezničara.
Osim nije želio otkrivati sastav s kojim će početi utakmicu, a u kombinaciji će biti i Nedžad Serdarević, za kojeg je jučer stigao certifikat iz Slovenije.
"Manijaci" kreću sa Grbavice
Navijači Željezničara organizirano će putovati u Gradačac u koloni autobusa, kombija i automobila.
"Manijaci" će se okupiti na stadionu Grbavica u 11 sati, a polazak za Gradačac zakazan je za 12 sati.
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/p ... -ninkovica
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#2971 Re: FK Zeljeznicar
Dobar dan cijenjenim navijačima dva gradska kluba
Ovako, imamo SAMO Želju i Sarajevo, nemamo 500 klubova koje volimo iz srca.
Imamo JEDAN Forum Sa-x sa najbrojnijim komentarima o našim najdražim klubovima.
Molim vas najiskrenije da sačuvamo obraz i Želje i Sarajeva i ovog Foruma tako što ćemo drugarski polemisati i raspravljati o tekmama i istoriji naših klubova, te aktuelnostima vezanim za njih.
Bezveze je dobiti ban tako što ćete se izražavati ružno, a pišete o klubovima koje volite kao vlastiti život.Forum je za sportsko druženje i zezanje, a ne dokazivanje stvari od prije 50 godina.
Molim vas poštivajte pravila Foruma Sarajevo-x.com
Hvala.
Ovako, imamo SAMO Želju i Sarajevo, nemamo 500 klubova koje volimo iz srca.
Imamo JEDAN Forum Sa-x sa najbrojnijim komentarima o našim najdražim klubovima.
Molim vas najiskrenije da sačuvamo obraz i Želje i Sarajeva i ovog Foruma tako što ćemo drugarski polemisati i raspravljati o tekmama i istoriji naših klubova, te aktuelnostima vezanim za njih.
Bezveze je dobiti ban tako što ćete se izražavati ružno, a pišete o klubovima koje volite kao vlastiti život.Forum je za sportsko druženje i zezanje, a ne dokazivanje stvari od prije 50 godina.
Molim vas poštivajte pravila Foruma Sarajevo-x.com
Hvala.
-
elSaik
#2972 Re: FK Zeljeznicar
Kadeti:
FK Željezničar - FK Sarajevo 3:2
Juniori:
FK Željezničar - FK Sarajevo 2:0

FK Željezničar - FK Sarajevo 3:2
Juniori:
FK Željezničar - FK Sarajevo 2:0
- Petit_Beurre
#2973 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Kadeti:
FK Željezničar - FK Sarajevo 3:2![]()
Juniori:
FK Željezničar - FK Sarajevo 2:0![]()
- Petit_Beurre
#2975 Re: FK Zeljeznicar
ima cvijeća u Modriči, puna kitaćiro wrote:Imal šljive u Gradačcu?
![]()
![]()