Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Alfons Kauders

#2951 Re: Cijene stanova All about

Post by Alfons Kauders »

prusko wrote:
Uveden PDV, skocile cijene... Pare od PDV-a iskoristene da se podmaze javni sektor pred izbore 2006, krece vrtoglavi rast jer se raja na budzetu mogla dosta lakse zaduziti (i za promjenu priustiti ratu)... Ne treba zaboraviti ni bum dionica u istom periodu, neki su se do proljeca 2007 momacki oparili na spekulacijama, a drugi su dobro unovcili markoviceve dionice koje su imali u svojim firmama. Npr. bilo je raje koja je od dionica Bosnalijeka kupovala ne jedan nego dva stana.
Ona kobila je samo iskoristila euforiju da odere masu ljudi, ali nije zasluzna za rast cijena, mozda par posto, a cijene su se skoro udvostrucile izmedju 2005 i sredine 2007.
Sad gledamo isti trend u sporom rikvercu. Plate u javnom sektoru ce stagnirati godinama, a vrlo je vjerovatno da ce biti i rezova. Vec sad je teze dobiti kredit, a i kamate su krs, i koliko ja znam tu nece biti promjena na bolje.
Ne gledamo isti trend u rikvercu. Ljudi se boje rata i sklonili su pare. Ne zavisi ovdje kupovna moć od kredita.
Dakle boje se ljudi rata i sakrili su pare... Gdje? U banke u kojim bi izgubili sve u slucaju rata, ili ispod jastuka, kako bi mogli izgubili i glavu i pare u slucaju rata. Usput, ja ne znam ama bas nikog ko se boji rata. :D

Upravo tako. Imam osjecaj da se dio raje hvata za slamke, ono wishful thinking, otuda ta EU & NATO prica. Pa ne mora se daleko gledati, susjedi ulaze u EU za tri mjeseca, vec su clan NATO... Cijene i dalje padaju li padaju, od Zagreba do mora, a te milijarde investicija se ne primjete. Pored toga, mi smo miljama daleko od Hrvatske i godinama necemo ni u NATO ni u EU. Dugorocno je druga stvar, ako udjemo u EU 2020, opet ce proci godine dok se to ne odrazi na nivo investicija, ekonomski rast i tek onda cijene nekretnina.
Bez te ublehaske price koju smo culi 1000 puta, sta ostaje? Hoce li preko noci kamate pasti 30% pa da skoce cijene? Hoce li se olaksati uslovi za kredu? Hoce li rasti plate u javnom sektoru? Hebote pa plate nisu isle gore od 2009, niti ce, a cijene pice... Ako je neko domacinstvo 2008 na primanja od 2500 maraka mogao priustiti npr. 750 za kredu, danas vjerovatno moze osjetno manje, jer su sve cijene otisle, a plate iste.
A stan kao investicija za Svedjane i raju s viskom kesa? Prije 10 godina bi za stan od 100,000 mogao dobiti makar 400 kirije, ako ne i 500. Danas jok. Naprotiv, znam raje koja je nasla gotivne stanove u centru za te pare, stanove koji bi u oglase hladno isli po 150-200 milja. Zasto onda dati stotku za jednoiposoban na Grbavici? Prije bi orocio na 3 godine i imao kiriju za duplo gotivniji stan na boljoj lokaciji, jer cijene se garant nece oporaviti u narednih nekoliko godina.
Imam osjećaj da si ti Hrvat i rimo-katolik što zaključujem po tvojoj subverzivnoj priči tipičnoj za sljedbenike kardinala šahiste i "Jugoslovena" Čovića. Cijene nekretnina će kad tad nagore, za godinu, za 5, za 10, ali hoće. Imati nekretninu je bogatstvo, a gologuzaner ostaje gologuzaner.
Lupetaš za izdavanje - u centru Sarajeva stanovi kao od šale idu za 500 do 1500 KM kirije. Drugo lupetaš da se dobar stan u centru može kupiti za 100.000 KM. Jednostavno širiš neistine bez argumenata, sve sa ciljem podrivanja tržišta i države. Tvoji su to radili 70 godina Jugoslaviji, pa sad prešli na BiH... Prokuženi ste ...
Pravo si dobro "prokuzio" nema govora :lol: Zato jer sam pomenuo pad cijena nekretnina u Hrvatskoj, koje je vec u NATO i ide u EU, ja sam 'Rvat, katolik, sljedbenik kardinala i jugocetnika Cove? Dakle da sam pomenuo cijene nekretnina u BG, bio bi cetnik? :lol:

Cijene ce ici gore, to niko ne spori, ali mogu se kladiti da se u narednih 5-10 godina nece vratiti na nivo iz 2008. Raja vec cetiri godine prica kako ce cijene "ici gore" i kako je bas sad (ili tad) pravo vrijeme za kupovinu. Ahaaaaa :D Samo sto nisu, evo sljedece sedmice pocinje oporavak. :D

Za izdavanje... Vidis... moram to javiti mojoj raji, ljudi placaju kirije od 400 do 550 na potezu M.Dvor - Mejtas - Dalmatinska, znaci da su pravo dobro prosli. Kakvih bolan 1500?! :-) Ima strahota sredjenih stanova koji se izdaju strancima za 1500 i vise, ali to je izuzetak, ne pravilo. Tesko da ces u Sarajevu naci bilo kakav neopremljen stan da ide za milju, kamoli za 1500, bez obzira na lokaciju.

Ja sam rekao da se za 100,000 moze uzeti mali stan na Grbavici. I moze - komotno. I Grbavica nije centar. Valjda si ti jedan od onih "optimista" koji misle da Grbavica treba biti 3-4 milje po kvadratu. :lol: Ili prodajes neko tamo neku garsonjericu staru 50 godina i kontas uzeti 150 milja. :-) U tom slucaju nek ti je sa srecom, mada bi je ja radije izdao za 1500 (u tvom virtualnom svijetu, za virtualne pare) :lol:

Toliko o mojim "neistinama" i "podrivanju trzista i drzave"... :-) Haj sad zdravo
addem

#2952 Re: Cijene stanova All about

Post by addem »

Zakon ponude i potraznje. Narod jednostavno nema novca pa je samim tim i potraznja znatno manja. S obzirom na nasu ekonomsku situaciju, nezaposlenost nama narednih godina nece biti bolje. Plate sada kasne i budzetlijamasvi su u strahu za sutra. Sve ovo ce se odraziti na cijenu stanova i na njihovu prodaju.
Alfons Kauders

#2953 Re: Cijene stanova All about

Post by Alfons Kauders »

Miki123 wrote:ouuu, odavno na forumu nije veći pacijent izletio od ovog pruska.. nastavi sine.. :D
Sto je najgore, u zadnjih par godina sam se naslusao slicnih gluposti od ljudi koji fakat rade s nekretninama. :-)

"Uci cemo u NATO, idu cijene gore"

"A Hrvatska? Oni usli u NATO pa padaju cijene"

"Hmmm... Sta Hrvatsku pominjes, nije to isto, oni su, oni su... Zapravo ti si... Ustasa!"

:-)

Dovoljno je pogledati ovu temu da se naleti na metar bisera od prije 3-4 godine... Po tim vrsnim ekonomskim analiticarima stanovi su vec danas trebali biti skuplji nego 2008. :lol: Ja nemam blage veze s ekonomijom, pa sam vazda govorio da cemo se dobro nacekati dok se cijene vrate na taj nivo. I sad govorim isto - ko kupuje nema razloga za zurbu, samo treba stekat kes i cekat dobru priliku, makar i potrajalo godinu-dvije. :thumbup:
Alfons Kauders

#2954 Re: Cijene stanova All about

Post by Alfons Kauders »

addem wrote:Zakon ponude i potraznje. Narod jednostavno nema novca pa je samim tim i potraznja znatno manja. S obzirom na nasu ekonomsku situaciju, nezaposlenost nama narednih godina nece biti bolje. Plate sada kasne i budzetlijamasvi su u strahu za sutra. Sve ovo ce se odraziti na cijenu stanova i na njihovu prodaju.
Da, budzetlije su kljuc. Plate u javnom sektoru jednostavno nece rasti narednih par godina, nece ih biti lako ni zadrzati na ovom nivou. Posto je njima bilo najlakse da izganjaju kredit i posto je skoro pola ljudi na budzetskoj sisi, i budali bi trebalo biti jasno da prostora za rast cijena jednostavno nema.

Na stranu sto ce u medjuvremenu inflacija pojesti dobar dio kolaca, tako da ce na raspolaganju imati jos manje love nego danas. Dovoljno je pogledati cijene svih potrosnih roba, energenata i ostalih pizdarija 2007, 2008 i danas.
addem

#2955 Re: Cijene stanova All about

Post by addem »

Alfons Kauders wrote:
addem wrote:Zakon ponude i potraznje. Narod jednostavno nema novca pa je samim tim i potraznja znatno manja. S obzirom na nasu ekonomsku situaciju, nezaposlenost nama narednih godina nece biti bolje. Plate sada kasne i budzetlijamasvi su u strahu za sutra. Sve ovo ce se odraziti na cijenu stanova i na njihovu prodaju.
Da, budzetlije su kljuc. Plate u javnom sektoru jednostavno nece rasti narednih par godina, nece ih biti lako ni zadrzati na ovom nivou. Posto je njima bilo najlakse da izganjaju kredit i posto je skoro pola ljudi na budzetskoj sisi, i budali bi trebalo biti jasno da prostora za rast cijena jednostavno nema.

Na stranu sto ce u medjuvremenu inflacija pojesti dobar dio kolaca, tako da ce na raspolaganju imati jos manje love nego danas. Dovoljno je pogledati cijene svih potrosnih roba, energenata i ostalih pizdarija 2007, 2008 i danas.
Ne da nece rasti nego je pitanje da li ce ih i dobivati normalno. Tu je doslo do ogromnog poremecaja. Situacija u ovoj zemlji je kriticna toliko da ce se brasno manje prodavati a ne stanovi i auta.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2956 Re: Cijene stanova All about

Post by Bobi »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “uznemiravanje korisnika foruma”
» prusko

:x
newera86

#2957 Re: Cijene stanova All about

Post by newera86 »

:skoljka:
soccerfan88

#2958 Re: Cijene stanova All about

Post by soccerfan88 »

Da li slucajno neko zna sta na iznajmljivanje u Sarajevu na mjesec dana? Bio bi zahvalan na odgovoru! :-D :-D Socijalno,Cengic Vila i Dolac Malta imaju prednost.
jalle

#2959 Re: Cijene stanova All about

Post by jalle »

soccerfan88 wrote:Da li slucajno neko zna sta na iznajmljivanje u Sarajevu na mjesec dana? Bio bi zahvalan na odgovoru! :-D :-D Socijalno,Cengic Vila i Dolac Malta imaju prednost.
imam ja jedan mogu ti "prepustiti" na korištenje kada ja kupim svoj uskoro... :mrgreen:
sema911s

#2960 Re: Cijene stanova All about

Post by sema911s »

decki i djevojke mozel mala pomoc koliko se sada realno krecu cijene stanova na aerodromskom naselju ul. akifa seremete posto otplacujem ovaj kredit i htjeli bi nesto,., 8-) pa u pricu sa bankom oni kazu da kvadrat kosta 1000KM e sada taj stan ima i garazu 8m2, povrsina 1 etaze je38m2 +potkorovlje nekih 30m2 i kada to saberu kazu da je cijena ukupne nekretnine 52000km kada bi isla pod hipoteka,. radio sam dugo u banici i ta matematika mi ide poprilicno dobro al kako oni to i sta racunaju nekontamm :lol: banka je raiffeisen ako moze odg na pp ko je strucniji

hvalaa
skuterista

#2961 Re: Cijene stanova All about

Post by skuterista »

vjerovatno to potkrovlje nema papira, koliko znam ta druga etaza je u Aerodromskom na divlje pravljena od stanara i nisu se mogli dobiti papiri za to ....
drndalo

#2962 Re: Cijene stanova All about

Post by drndalo »

Da, @sema911, fali vise podataka... Ako imas sve papire, a banka te zajebaje sa tako niskom procjenom u nekoj buducoj transakciji, fino im se zahvali i razguli drugima... Ili prodaj sam taj stan za barem 10 kKM vise od njihove procjene, pa s parama u kupovinu druge nekretnine...
africka dvodihalica

#2963 Re: Cijene stanova All about

Post by africka dvodihalica »

Da li neko ima iskustva sa stanovima u pionirskoj dolini? Nekako se cini da su spavace sobe male? I da li se osjeti miris zivotinja?
otherside

#2964 Re: Cijene stanova All about

Post by otherside »

africka dvodihalica wrote: I da li se osjeti miris zivotinja?

:lol: :lol: :lol:
sorry, shega mi, isto k'o u dzungli :D
sema911s

#2965 Re: Cijene stanova All about

Post by sema911s »

drndalo wrote:Da, @sema911, fali vise podataka... Ako imas sve papire, a banka te zajebaje sa tako niskom procjenom u nekoj buducoj transakciji, fino im se zahvali i razguli drugima... Ili prodaj sam taj stan za barem 10 kKM vise od njihove procjene, pa s parama u kupovinu druge nekretnine...
potkrovlje ima papire ono uknjizeno je u opstini,. saglasnosti stanara, dolazio je neki ciko iz opstine ucrtavo sta i kako(kada smo kupovali stan taj iz opstine je dolazio),.
pa problem je sto bi taj stan isao pod hipoteku i uzeta druga nekretnina,. koja sada u postojecem stanju ne vrijedi puno al za nekih malo para i vremena bice mnogo vrijednija,,.,
samo me zanima kako i po cemu banka procjenjuje stan, nekretninu,. jel imaju neki interni katalog il sta jer koliko znam niko nije dolazio da procjenjuje, il nesto zagleda stan,. koliko se realno krecu cijene stanova po aerodromsko,.
drndalo

#2966 Re: Cijene stanova All about

Post by drndalo »

U svakom slucaju je >1000 KM/m2, a tu ih ima skoro 70, plus garaza... Elem... Da nije razlog to sto obicno za hipoteku traze vece pokrice od kolicine para koju posudjuju, pa se osiguravaju da u najgorem slucaju to mogu prodati po te pare, pa da oni ne gube...

Pitaj njih brate otkud im ideja o 52.000 KM za 67-68m2 sa garazom, a niko nije ni izasao na teren ? Obicno sudski vjestaci naprave studiju/procjenu svake nekretnine posebno...
VladaFBiH

#2967 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

sema911s wrote:
drndalo wrote:Da, @sema911, fali vise podataka... Ako imas sve papire, a banka te zajebaje sa tako niskom procjenom u nekoj buducoj transakciji, fino im se zahvali i razguli drugima... Ili prodaj sam taj stan za barem 10 kKM vise od njihove procjene, pa s parama u kupovinu druge nekretnine...
potkrovlje ima papire ono uknjizeno je u opstini,. saglasnosti stanara, dolazio je neki ciko iz opstine ucrtavo sta i kako(kada smo kupovali stan taj iz opstine je dolazio),.
pa problem je sto bi taj stan isao pod hipoteku i uzeta druga nekretnina,. koja sada u postojecem stanju ne vrijedi puno al za nekih malo para i vremena bice mnogo vrijednija,,.,
samo me zanima kako i po cemu banka procjenjuje stan, nekretninu,. jel imaju neki interni katalog il sta jer koliko znam niko nije dolazio da procjenjuje, il nesto zagleda stan,. koliko se realno krecu cijene stanova po aerodromsko,.
da li je potkrovlje upisano u ZK izvadak? to je jedino mjerodavano sve ostalo je "ilegalno"... i ne može biti uknjiženo u opštini već samo na sudu...
thenoke

#2968 Re: Cijene stanova All about

Post by thenoke »

Pozdrav,

Da li neko zna koja je realna cijena stanova na Koševskom Brdu (po kvadratu)?
filter74

#2969 Re: Cijene stanova All about

Post by filter74 »

Pozdrav,

2000 do 2500 KM (zavisi od lokacije, starosti zgrade, kada je i da li renoviran, mogućnosti parkiranja, mjesta za igru za djecu, blizine prijevoza, i gomilu drugih stvari ...)
valter.ba

#2970 Re: Cijene stanova All about

Post by valter.ba »

filter74 wrote:
Pozdrav,

2000 do 2500 KM (zavisi od lokacije, starosti zgrade, kada je i da li renoviran, mogućnosti parkiranja, mjesta za igru za djecu, blizine prijevoza, i gomilu drugih stvari ...)
Tebi fakat nije dobro :lol::lol::lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
sema911s

#2971 Re: Cijene stanova All about

Post by sema911s »

VladaFBiH wrote:
sema911s wrote:
da li je potkrovlje upisano u ZK izvadak? to je jedino mjerodavano sve ostalo je "ilegalno"... i ne može biti uknjiženo u opštini već samo na sudu...

e sory kada smo kupovali stan vec je bilo poceto potkrovlje da se radi i tada smo uknjizili u ZK.(dobrih para sam morao podmazat za too) a banka nikog nije slala vec je bila to neka interna procjena evo intesa isto odokativnu procjenu dala na 70kKM,.
e sada kako ide oko hipoteke jel se sta promjenilo,.
mozel se tim sto dodju na procjenu sta u kovertu da napisu vecu vrijednost, jel jos uvjek im to praksa( u intesi kazu da rade sve njihovi mislim da je procjenitelj"zane") koliko uzima notar na svoje usluge je milja idalje na iznos od 70kKM
mumy

#2972 Re: Cijene stanova All about

Post by mumy »

otherside wrote:
africka dvodihalica wrote: I da li se osjeti miris zivotinja?

:lol: :lol: :lol:
sorry, shega mi, isto k'o u dzungli :D
:lol: :lol: oplakah
tony montana

#2973 Re: Cijene stanova All about

Post by tony montana »

africka dvodihalica wrote:Da li neko ima iskustva sa stanovima u pionirskoj dolini? Nekako se cini da su spavace sobe male? I da li se osjeti miris zivotinja?
Ne osjeti se miris životinja,ali je kompleks stanova u Pionirskoj dolini izgrađen na bivšem groblju,koje je komplet preorano kako bi se mogli izgraditi ti stanovi.Ko ne vjeruje nek se raspita kod starosjedioca Nahoreva koji su tu živjeli još prije 50 godina..
vladimir_spajkic

#2974 Re: Cijene stanova All about

Post by vladimir_spajkic »

thenoke wrote:Pozdrav,

Na Koševskom brdu imaš stanova koji su u zadnje vrijeme išli i po 1.500 KM (najčešće one stare zgrade, male dvospratnice) pa do 2.000 KM. Najbolje zgrade su one u Braće Begić, gdje je MZ i ona gdje je Drvopromet i Pošta. Ove zgrade imaju centralno grijanje (toplane), dok se ostatak Koševskog grije na plin (većinom) i struju.

Inače to je jedno specifično naselje, puno stepenica, klizišta (neke zgrade su "pukle", pogotovu one niz Jukićevu, stare), uzbrdo-nizbro, jedna osnovna škola, nema vanjskog igrališta, nema prostora za igru (pogtovu male djece), elem raj za penzionere kojima je bitno što ima ambulanta, pošta, granap ... :) Prednost dvije autobuske linije (Koševsko i Bare).
Svicko

#2975 Re: Cijene stanova All about

Post by Svicko »

milojicabrzi wrote:Ako kupujes stan u novogradnji i prvi si kupac, nemas poreza. Ako kupujes starogradnju, imas porez od 5% na vrijednost nekretnine.

Oboje ima svoje prednosti i mane. Kod starogradnje je mana porez, koji obicno iznosi nekoliko hiljada KM, a kod novogradnje su to priključci, koji izvuku cca 2000 KM, dok kod starogradnje samo prebacis racune na sebe, naravno, ako su izmireni.

Savjetujem kupovinu u novogradnji, jer je dosta jednostavnije, manja je mogucnost da te neko izradi, a u Sa je cijena starogradnje stvarno precijenjena, a takodjer, vecina stanova, slicno kao i polovna auta, zahtjeva ulaganja, koja obicno nisu mala.

Kod starogradnje ti je bitno da je stan po mogucnosti 1/1, najvise 1/2 i to bracni par, oboje zivi, prisutni i saglasni.

U sustini, notar pravi ugovor o kupoprodaji i duzan je provjeriti stvarno stanje nekretnine i sve eventualne opasnosti.

Kod starogradnje ima situacija i opasnosti, kada brat ili sestra, pokusavaju jedno drugom ispred nosa prodati naslijedjeni stan, kada su supruznici razvedeni prije 3-4 godine, ti kupis stan od muza koji je bracna stecevina ali je na njemu 1/1, pa se onda ona javi i osporava itd.
Kod starogradnje je bitno utvrditi:
-da su papiri cisti i da je vlasnik osoba koja prodaje sta
-da stan nije predmet naslijedstva i da niko nema potrazivanja prema tom stanu (traziti da notar to utvrdi i da se unese u ugovor), da ti se ne moze poslije pola godine neko pojaviti i iz nekog razloga osporavati kupnju.

Vlasnistvo se dokazuje samo i jedino ZK izvatkom, koji notar moze provjeriti na dan prije kupovine i staviti tzv. predbiljezbu (ovo je instrument koji sprijecava da se isti stan proda dva puta, sto je neko govorio par postova iznad).

Predbiljezba je "rezervacija" stana, kada se utvrdi da je on u vlasnistvu prodavca, kao osiguranje koje govori da je stan u procesu kupoprodaje, i da se to vidi ako prodavac sutra pokusa stan prodati nekom drugom, a danas ga je prodao tebi.

Prosao sam proces trazenja i kupovine stana i savjetujem ti kupovinu u novogradnji.
Prva stvar je sto si prvi kupac i nemas poreza, mozes nadgledati radove u stanu prije useljenja i pratiti da ti neko nesto ne sfuseri, kupujes nesto sto je novo i mirise na novo, a cijene novogradnje su u Sa cesto povoljnije od stanova u zgradama starim 40+ godina.

Dosta je jednostavnija procedura i papirologija, samo se utvrdi da je zgrada prosla tehnicki prijem i da je etazirana, znaci da su stanovi zasebne jedinice vlasnistva i prodaje. Ovo je vrlo bitna stvar, jer dosta novogradnji po Sa, nema bas urednu dokumentaciju i etaziranje, pa ti se moze desiti da kupis stan, namjestis, zivis, niko ti ne osporava, ali se nacekas da i kroz papire postanes vlasnik.

Uglavnom, notar ako radi ispravno i po savjesti, sve ovo moze vidjeti i provjeriti, na kraju krajeva, za to je i masno placen.

Ako radis opciju sa kreditom i ako ti je taj stan predmet osiguranja (hipoteke), spremi se da kod notara ostavis cca 1500 KM, u otprilike dva navrata, prvi je stavljanje hipoteke a drugi je kupovina stana.

Uglavnom, dobro otvori oci, sa notarom sve u detalje, neka te nista nije sramota pitati, dajes velike pare i imas pravo da znas svaki detalj, vezano za svaku plocicu u stanu koji kupujes.

Kod opcije uzimanja kredita, spremi se da ako podignes npr. 70 000 KM, glatko vracas banci 100 000 KM na npr. 10 godina, da ce ti banka traziti osiguranje stana koje je cca 100 KM godisnje, da ce banka insistirati da se na svaki nacin osigura, a sigurnost kosta, a osiguravat ce se o tvom trosku :sad:

Na kraju, nakon sto izganjas 100 papira, naplacas se taxija, parkinga, taksi i ovjera, banka ti nece dati 70 000 KM, vec jedno 69 000, a onih hiljadu ce ti uzeti za "troskove obrade kredita", kao da si ti sjedio u toploj sobi, a oni danima ganjali papire.

Uglavnom, dosta nas mladih je proslo kroz to, naoruzaj se strpljenjem, vremenom, probaj srediti sa sefovima da te pustaju povremeno sa posla sat-dva, glavu gore, nemoj da te moja prica destimulira, samo ti zelim jasno predociti sta te ceka.

Nakon kupnje stana, doci ce na red namjestaj, pa lusteri, pa ce zena htjeti zavjese, pa se pomiri da ces u slijedecih par godina, uglavnom novce trositi u Obiju, Domaviji, Penny plusu itd. ali i to ima svoju draz... :-D

Stan je veliko zivotno pitanje i rijesenje, koje ljudi rijesavaju dok su zivi, pa samo polako, guraj do svog krova nad glavom.
Stari, hvala ti najljepša. Potpuno si pogodio sa svim odgovorima i napisao si sve što me interesovalo. Vidim da tačno razumiješ u kakvoj sam situaciji i šta je sada predamnom. ;) :thumbup:
Post Reply