Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
desni

#2951 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by desni »

kolegione wrote:
desni wrote: Niko ne želi da se okuša u ratu :o Pišemo na forumu,iznosimo različite stavove.Ti mirno spavaj rata neće biti ovaj put nema JNA da vas čuva :wink: Država Bosna i Hercegovina ima svoje granice,svoj pasoš,svoju valutu,svoje oružane snage da ne nabrajam.
    Presuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić odgovoran je po presudi Međunarodnog suda u Hagu za Genocid u Srebrenici i ratne zločine u ostatku jedine nam domovine.
      To što neki prebacuju priču na povratnike koje treba zaštiti mehanizmima države je druga priča.
      E hvala ti sto si me obavijestio da nema forumskog koncezusa da vratimo Srbima za genocid kako ste gore poentirali. Nisam bas provalio ovo sa JNA ali kapiram da ko prosjecan Bosnjo kontas da sam Srbin :) beton odo malo spavati javnite mi ako ipak dodje do koncenzusa pa zaratite da mogu reagovati, propratite me na Aljaziri "putevi ocajnika 2" igram eberecke ebertude na Slovenskoj granici sa granicarima :)
      Radovan je osudjen, šteta što onaj kinez nije dao da se tomašica uvrsti sad bi imali bolji ishod glede namjere tacnije genocid u 7 dodatnih opcina ali ima drugostepena vidjecemo.
      Povratnike su prodali zeleni.
      Ne znam ko je poentirao sa vraćanjem Srbima.Ja nisam.Ratni zločinci moraju odgovarati za svoje zločine.Polako Tomašica tek dolazi u razmatranje.
        Vidi Bogić Bogićević,Mihajlo Petrović,Jovan Divjak,Slaviša Šućur su dali za jedinu nam domovinu više od mnogih Bošnjaka.Matrica koja je prisutna kod četnika/velikosrba na ovom forumu je otprilike :ko nas bre zavadi,bilo nam je lepo,ovi Šveđani nas zavađaju, u idućem ratu ja ću u Švedsku, s kojim pravom oni iz dijaspore ođe pišu :lol:
          Nekako se uklapaš upisima na ovoj temi u profil đikana sa Vučije Luke :wink:
          desni

#2952 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by desni »

Drvenija87 wrote:Reakcije na ukrajinskim forumima povodom presude Karadzicu:

Сербский концлагерь Трнополе в Боснии для мусульман и хорватов, функционировал как плацдарм для массовых депортаций в основном женщин,детей и пожилых людей.
          Изнасилование являлись распространённым явлением в сербских концлагерях... те кто сопротивлялся их убивали,перед убийством их пытали зверски,все это на глазах у других заключенных.
          Был случай, когда сербы изнасиловали девочку в возрасте семи лет и ее бабушку 65 лет.
          находящихся в концлагере Трнополле ...
          Боснийских матерей,имеющих маленьких детей часто насиловали на глазах у своих детей,под угрозой смерти их детей.
          Многие молодые женщины содержались отдельно от взрослых женщин,где их насиловали несколько раз в день,в течение многих дней..
          Многие из этих женщин исчезали или после того как они подверглись изнасилованию и жестокому обращению в связи с чем получали серьезные травмы,их возврощали в другой лагерь и заменяли др. девушками.
          Мужчин морили голодом или расстреливали привселюдно...
          Сербы это балканские нацисты нашего времени.

Пусть сидит. Сербы воюют на стороне сепарни в Донбассе. Пусть сидит, любитель рашки.

Сербы - ватники и яростные шестерки Мордора

сербо-руSSкоє "православіє" шкідливе для мозку.

Zbilja,koji prezir od brace pravoslavaca.
          Slava Ukrajini :thumbup:
          kolegione

#2953 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

desni wrote:/quote]
          Ne znam ko je poentirao sa vraćanjem Srbima.Ja nisam.Ratni zločinci moraju odgovarati za svoje zločine.Polako Tomašica tek dolazi u razmatranje.
            Vidi Bogić Bogićević,Mihajlo Petrović,Jovan Divjak,Slaviša Šućur su dali za jedinu nam domovinu više od mnogih Bošnjaka.Matrica koja je prisutna kod četnika/velikosrba na ovom forumu je otprilike :ko nas bre zavadi,bilo nam je lepo,ovi Šveđani nas zavađaju, u idućem ratu ja ću u Švedsku, s kojim pravom oni iz dijaspore ođe pišu :lol:
              Pa nisam ja rekao da si ti to poentirao, ti znas matricu ja nemam pojma ali ocigledno si fulio. Ne cijenim izbjeglice, ja nikada ne bih bio izbjeglicaukoliko bi procjenio da je to pravi rat i pravi put (ali kada bi otisao ispao pička ne bih dao za pravo da budem patriJota retroaktivno) zato ja cu ti reci ljudi koji su pobjegli u ratu odavde su piČke ili Pametni ali im treba oduzeti pravo da seru... tj lupaju gluposti. Normalno da bi kad bi se sad ratovalo da bi otisao vani jer nisam skolon vama ier ste nedovoljno namazani(blago receno) i vasim vodjama koji su hostapleri. Dijasporci da poentiramo imaju sve i seru nama kako se nesto treba boriti, glasaju mi za SDA a mene ovi jebu u svakom segmentu ne volimm ih i sta sad???
              House

#2954 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by House »

desni wrote:
              Drvenija87 wrote:Reakcije na ukrajinskim forumima povodom presude Karadzicu:

Сербский концлагерь Трнополе в Боснии для мусульман и хорватов, функционировал как плацдарм для массовых депортаций в основном женщин,детей и пожилых людей.
              Изнасилование являлись распространённым явлением в сербских концлагерях... те кто сопротивлялся их убивали,перед убийством их пытали зверски,все это на глазах у других заключенных.
              Был случай, когда сербы изнасиловали девочку в возрасте семи лет и ее бабушку 65 лет.
              находящихся в концлагере Трнополле ...
              Боснийских матерей,имеющих маленьких детей часто насиловали на глазах у своих детей,под угрозой смерти их детей.
              Многие молодые женщины содержались отдельно от взрослых женщин,где их насиловали несколько раз в день,в течение многих дней..
              Многие из этих женщин исчезали или после того как они подверглись изнасилованию и жестокому обращению в связи с чем получали серьезные травмы,их возврощали в другой лагерь и заменяли др. девушками.
              Мужчин морили голодом или расстреливали привселюдно...
              Сербы это балканские нацисты нашего времени.

Пусть сидит. Сербы воюют на стороне сепарни в Донбассе. Пусть сидит, любитель рашки.

Сербы - ватники и яростные шестерки Мордора

сербо-руSSкоє "православіє" шкідливе для мозку.

Zbilja,koji prezir od brace pravoslavaca.
              Slava Ukrajini :thumbup:
              Serbo-ruSSkoye "Orthodoxy" is harmful to the brain.
              :lol: :lol: prava raja
              Satoshi_Nakamoto

#2955 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Satoshi_Nakamoto »

Kolike su šanse da Mladić bude osuđen za genocide u ostalim općinama?

Izvinite ako se je ovo pitanje provuklo već ali previše se otišlo i nemam kad da iščitvam sve komentare.
              muha_sa

#2956 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

što rekli stari ljudi--top puce bajram prodje

Šta sad :?
              pišopija ode u celiju da cita presudu i konta koliko ce mu pravosnažno odrezat i gdje ce ostatak života provest--a mi koji smo ovdje ga glabamo i glabat cemo ga još hejbet godina :-)
              jedni ce se ponosit genocidnim cedom--drugi ce se ibretit na skandiranja tipa "nož, žica................ " i cudit se krkanluku a svi ga šimopu.

svjetla na kraju tunela nema ni na vidiku--osim ako ne naleti kakva lokomotiva pa nas ne satare

hajd vozdra---sve mi se cini da ce danas bit lijep dan za šetnju
              Paul F.

#2957 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Paul F. »

spreca

#2958 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by spreca »

kolegione wrote:
              desni wrote:/quote]
                  Pa nisam ja rekao da si ti to poentirao, ti znas matricu ja nemam pojma ali ocigledno si fulio. Ne cijenim izbjeglice, ja nikada ne bih bio izbjeglicaukoliko bi procjenio da je to pravi rat i pravi put (ali kada bi otisao ispao pička ne bih dao za pravo da budem patriJota retroaktivno) zato ja cu ti reci ljudi koji su pobjegli u ratu odavde su piČke ili Pametni ali im treba oduzeti pravo da seru... tj lupaju gluposti. Normalno da bi kad bi se sad ratovalo da bi otisao vani jer nisam skolon vama ier ste nedovoljno namazani(blago receno) i vasim vodjama koji su hostapleri. Dijasporci da poentiramo imaju sve i seru nama kako se nesto treba boriti, glasaju mi za SDA a mene ovi jebu u svakom segmentu ne volimm ih i sta sad???
                  Neznam protiv koga si se ti borio i dali si se uopste borio......mnogi koji ovdje pishu su uglavnom otisli posle rata a zasto ti nisi uspio otici to ti najbolje znas.......tebe ubi ljubomora i zavist......a neces ti odlucivati o pravima ko ima a ko nema da glasa ili da pise ovdje na forumu.
                  amko761

#2959 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by amko761 »

Eee kako bih ja volio biti bošnjo u Šveckoj :( Bio bih najveći patriota i musliman.

Eee da hoće opet rat i devedeset druga...
                  Tomahawk11
                  Globalni moderator

#2960 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Vlada RS-a: Presuda Karadžiću politički motivisana, pomoći ćemo tokom žalbenog postupka

Vlada Republike Srpske konstatovala je danas da je prvostepena presuda Haškog tribunala protiv bivšeg predsjednika Srpske Radovana Karadžića primarno politički utemeljena i motivisana, te da ne doprinosi pomirenju i jačanju povjerenja naroda i građana na prostoru bivše Jugoslavije.
                  Ali....
                  Vlada Republike Srpske će, u granicama ustavnih i zakonskih ovlaštenja i mogućnosti, pružiti svu neophodnu pomoć timu odbrane u procesu pripreme i realizacije žalbenog postupka.
                  Pa o kakvom pomirenju pricamo, ako ce se pomagati odbrana krvoloka?
                  Koja je to pravedna kazna, ako je ova nepravedna?

Hajmo se pomiriti, a ja cu te i dalje tuci....
                  Vlada Republike Srpske poziva sve političke aktere u BiH da izjavama i postupcima ne doprinose daljoj politizaciji prvostepene presude i daljem produbljenju nepovjerenja naroda i građana u BiH.
                  ....ali cemo mi podrzati u svakom smislu fasistu i zlocinca, to je nesto sasvim drugo od ovog sto trazimo :-)

I onda....
                  Vlada Republike Srpske još jednom potvrđuje stav da sva lica, bez obzira na nacionalnu pripadnost, za koja postoji sumnja da su na bilo koji način učestvovala u izvršenju bilo kog krivičnog djela, a posebno krivičnog djela ratnog zločina tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, trebaju biti procesuirana pred nadležnim domaćim ili međunarodnim pravosudnim organima.
                  Jebo lud zbunjenog.
                  Stava i mantraka...podrzavamo, ali ne i presudu najvecem zlocincu od svih. Pa sta onda podrzavate?
                  pici
                  Grijem se na: Ženske gHuzove
                  Vozim: Trajvan
                  Horoskop: Djevac

#2962 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by pici »

amko761 wrote:Eee kako bih ja volio biti bošnjo u Šveckoj :( Bio bih najveći patriota i musliman.

:thumbup: nema potrebe za ratom samo da se doticne patriJote jave na PP da se mjenjamo... doplatim koji euro ako treba...hvaalaa :bih:
                  statixx

#2964 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by statixx »

Presuda Radovanu Karadžiću

Najpre, njome je, na osnovu izvedenih dokaza utvrđena istinitost činjenica o ratnim zločinima i drugim zločinima međunarodnog prava na velikom delu teritorije Bosne i Hercegovine, koji su učinjeni bilo neposredno bilo pod efektivnom kontrolom Karadžića. Sudska istina jeste najveći stupanj istine (istina van razumne sumnje) koji se može postići u društveno, naročito politički suprotstavljenim gledištima. Ismevanja ili jadanja o „nepravednoj haškoj istini“ nemaju drugog značaja do vajkanja. Bez obzira na neke slučajeve odstupanja od ustaljene prakse Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju (MKTJ), pre svega u slučajevima Perišić i Gotovina, za ovu presudu se može reći da sledi ustaljene standarde dokazivanja i ocene dokaza međunarodnog krivičnog prava.

http://pescanik.net/presuda-radovanu-karadzicu/
                  Patriotska_Liga

#2966 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Patriotska_Liga »

pici wrote:
                  amko761 wrote:Eee kako bih ja volio biti bošnjo u Šveckoj :( Bio bih najveći patriota i musliman.

:thumbup: nema potrebe za ratom samo da se doticne patriJote jave na PP da se mjenjamo... doplatim koji euro ako treba...hvaalaa :bih:
                  Pa što onda njih kritikujete kad bi i vi radili isto :-D
                  Patriotska_Liga

#2967 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Patriotska_Liga »

Pametno. Tako bi i mi trebali da ignorišemo ove salonjerose što začatavaju teme sličnom pričom.
                  smijesni_ste

#2968 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by smijesni_ste »

Objektivni i liberalni srpski mediji, šta da očekujemo od onih drugih? :roll:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1112308
                  pici
                  Grijem se na: Ženske gHuzove
                  Vozim: Trajvan
                  Horoskop: Djevac

#2969 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by pici »

Patriotska_Liga wrote:
                  pici wrote:

Pa što onda njih kritikujete kad bi i vi radili isto :-D

nebih ja bih sada guzio svedjanke i opijo se po pubovima... najvjerovatnije bi sverco alkohol i cigare iz danske u sveCku...isplati se :mrgreen: :bih:
                  cyprus

#2970 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by cyprus »

Evo problema za neke binarne mozgove među Bošnjacima... Valja svariti ovakvu podršku... Mnogima bi definitivno draže bilo da su podržali Karadžića...

Image
                  red evil

#2971 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by red evil »

Svaka čast. Šta imaš pričati sa osobom koja odobrava ubista i veliča ratnog zločinca.

Suživot, koji suživot? Ne možeš da gradiš suživot s nekim ko ga neče i omalovažava te svakim korakom. Koji suživot kad Vlada RS kaže da će pomoći odbrani Radovana, s kojom se slaže 90% građana RSa? Ja sa ljudima koji veličaju osobu koja je pobila mnogo mojih sugrađanja ne želim suživot, čast pojedincima kojih ima ali vrlo malo i vrlo su tihi i tih mi je ljudi najviše žao. Neka promjenu priču i neka osude svakog ko čini zločin i možemo govorit o suživotu.

Ja sam poslijeratna generacija ('96), i meni je BiH i Sarajevo i Banja Luka i Mostar i Prijedor i sve ono što je unutar granica BiH.
                  asdf1

#2972 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by asdf1 »

smijesni_ste wrote:Objektivni i liberalni srpski mediji, šta da očekujemo od onih drugih? :roll:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1112308
                  Radovan Karadzic cistac, ne zlocinac!
                  VCorp

#2973 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VCorp »

cyprus wrote:Evo problema za neke binarne mozgove među Bošnjacima... Valja svariti ovakvu podršku... Mnogima bi definitivno draže bilo da su podržali Karadžića...

Image
                  Ne boj se ti, ovakve zatucane balije ne znaju ni da smo spasavali Jevreje u WWII niti da je Palestina podrzavala Karadzica i tzv. RS. Ne kontam šta imaju srati po Židovima, maltene to su jedini koji nam ga jos nisu zabiberili ispod grla
                  krater

#2974 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by krater »

'As Jews, we know what genocide is' - WJC welcomes conviction of Radovan Karadzic

World Jewish Congress (WJC) President Ronald S. Lauder on Thursday hailed the decision of the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) to convict former Bosnian Serb leader Radovan Karadzic for genocide and crimes against humanity committed during the Yugoslav Civil War in the 1990s.

"After more than two decades, the main organizer of the Srebrenica massacre, of the siege of Sarajevo, and other atrocities, has finally been brought to justice. The ruling is unequivocal, and we hope it brings satisfaction and relief to the family members of those who were killed because of Karadzic’s actions," Lauder said.

The ICTY convicted Karadzic for committing genocide, extermination, murder, acts of terrorism, deportation and other inhumane acts, and the judges sentenced him to 40 years in prison.

WJC President Lauder went on to declare: "Last July, the world mourned the victims of the terrible 1995 massacre in Srebrenica, the senseless murder of 8,000 men simply because they were Muslims.

"We welcome that the ICTY today clearly established that Radovan Karadzic not only oversaw the worst act of mass murder on European soil since the end of World War II, but that there were no mitigating factors.

"Unfortunately, atrocities of the kind committed two decades ago in Bosnia are still occurring today, for example in places such as Syria and Iraq. The world knows that this is happening, but all too often, it remains silent.

"When people are butchered by genocidal forces, we must not be silent. And there cannot be impunity for the perpetrators of such barbaric and cruel acts because of political or other considerations.

"As Jews, we know what genocide is. As Jews, we also know what happens when many of the perpetrators are exempted from punishment because of belated and sluggish efforts to bring them to trial," said Lauder.

"This year, we mark the 70th anniversary of the Nuremberg Military Tribunal, which set important standards for dealing with crimes against humanity. The ICTY is an important institution, and today’s verdict sends an important signal to the world: There cannot be impunity for crimes against humanity or genocide," added Lauder.

In July 1995, Bosnian Serb forces overran the area around Srebrenica in eastern Bosnia, despite its status as a United Nations "safe area". More than 8,000 Muslim men and boys were first separated from women and klix and then systematically slaughtered in a series of massacres and their bodies were dumped into mass graves. There were only a handful of survivors.
                  kolegione

#2975 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

[quote="spreca"
                  Neznam protiv koga si se ti borio i dali si se uopste borio......mnogi koji ovdje pishu su uglavnom otisli posle rata a zasto ti nisi uspio otici to ti najbolje znas.......tebe ubi ljubomora i zavist......a neces ti odlucivati o pravima ko ima a ko nema da glasa ili da pise ovdje na forumu.[/quote]

Nisam se ja borio, niti otisao, niti mi se ide, niti mislim da je to ultimativna sreca, jer aako ovdje imam posao u struci izuzev engleskog govornog podrucja tesko da bi ga tako lako dobio u Europi, ja ne osporavam pravo da pricaju, ali niko ni meni ne moze osporiti da kazem da uvelikom broju slucajeva, osim malo vise inteligentnih pojedinaca, nisi u stanju da konceptualno shvate stanje zemlje iz koje su otisli. I da im je misljenje totalno levatsko, programirano i da je to de fakto lazni patriotizam.
                  Post Reply