SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kurty

#2951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

Splinter wrote:da jos ovdje pokusam...

e ovako, kod starog mi je prije mjesec,dva ukraden kastofon i par CD-ova, parking na M.D. pritom mu je ostecena brava na jednoj strani auta.
no poznavajuci proces prijave i brojnih negativnih iskustava, odlucio se da ne prijavljuje kradju...
maloprije listajuci portal avaza naletim na ovu vijest.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... nih-stvari

e sad ono sto mene zanima je(posto kradja nije prijavljena) da li se moze izvrsiti kakva provjera, jer jedan od ovih kastofona odgovara opisu onoga koji je bio u njegovom autu.
znaci posjedje orginalnu kutiju kastofona, racune. vjerovatno se preko serijskog broja moze izvrsiti provjera,
kao i preko cd-ova...

Nista te ne kosta da pokusas...ako odnes sve to sto imas, i ako naletis na insana, trebalo bi da ti dopuste da pogledas...

p.s. nije mi jasno da li iko iz nase policije ikad uzima otiske...
Prije par godina, odemo ja i rodjak do garaze njegove da dovucemo auto njegovog oca... Sjedem ja u garazi (jedva se provuko), i vidimo da smo se "naherili" na jednu strannu. Izadjemo, kad desnih tockova nema... ukredeni...
Zovnemo policiju, dodju, 2 minute bili, i ljudi moji, ocima se vide tragovi dlanova, prsi, sve sve... al jok, nece oni da uzmu otisak...
Kroz 3-4 dana smo nasli gume, nasli ko je skinuo...sve priznali (jesmo silu zestoku primjenili), al prijava nije podignuta
Edin H.

#2952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

e ovako, kod starog mi je prije mjesec,dva ukraden kastofon i par CD-ova, parking na M.D. pritom mu je ostecena brava na jednoj strani auta.
no poznavajuci proces prijave i brojnih negativnih iskustava, odlucio se da ne prijavljuje kradju...

e sad ono sto mene zanima je(posto kradja nije prijavljena) da li se moze izvrsiti kakva provjera, jer jedan od ovih kastofona odgovara opisu onoga koji je bio u njegovom autu.
znaci posjedje orginalnu kutiju kastofona, racune. vjerovatno se preko serijskog broja moze izvrsiti provjera,
kao i preko cd-ova...
Pa otidjite u Policiju i prijavite, sta ima veze sto je bilo prije mjesec dana.
nova_korisnica

#2953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nova_korisnica »

kurty wrote:

kao i preko cd-ova...

Nista te ne kosta da pokusas...ako odnes sve to sto imas, i ako naletis na insana, trebalo bi da ti dopuste da pogledas...

p.s. nije mi jasno da li iko iz nase policije ikad uzima otiske...
Prije par godina, odemo ja i rodjak do garaze njegove da dovucemo auto njegovog oca... Sjedem ja u garazi (jedva se provuko), i vidimo da smo se "naherili" na jednu strannu. Izadjemo, kad desnih tockova nema... ukredeni...
Zovnemo policiju, dodju, 2 minute bili, i ljudi moji, ocima se vide tragovi dlanova, prsi, sve sve... al jok, nece oni da uzmu otisak...
Kroz 3-4 dana smo nasli gume, nasli ko je skinuo...sve priznali (jesmo silu zestoku primjenili), al prijava nije podignuta

to se i kod mene desilo...bilo auto prasnjavo...ali ono bas sivo prasnjavo...i obili mi auto i ja pozvala policiju...nisam nista dirala...kad su oni dosli rekoh: hocete li uzeti otiske jer se vide jasno? (vidjeli se otisci vani po autu plus oni unutra kako su prasnjavim rukama dirali po autu)...kaze meni drot: ah, u ovakvim slucajevima ne uzimamo otiske...mrtav hladan...na moje pitanje u kakvim uzimaju, on odgovori kad obiju stan ili poslovni prostor...
zonbirile

#2954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

dok ne natjeramo policiju da radi kao uslužni servis građana,koji ih kroz poreze plača,biti će ovak.Jebi ga to ode u nedogled,a tek političari,sudije...Bojim se samo revolucija i to ne plišana,pinkava,nego krvava.
cappy_tempo

#2955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Razbojništvo nad radnicom kladionice

Nepoznati maskirani napadač sinoć oko 18.35 sati u ulici Aska Borića broj 15, izvršio je razbojništvo u kladionicu "Bet-Live”. Razbojnik je uz prijetnju pištoljem I upotrebom sile prema radnici M.H. iz Zenice, ukrao oko 220 KM. M.H. je zadobila lakše tjelesne povrede u predjelu glave.
izgleda da ove mamlaze ne moze nista opametiti sve dok ih ne naslazemo jedno 10-15 pa se mozda tada opamete.a da je i ovaj mamlaz upucan bila bi jos jedna grupa na facebooku i govorilo bi se kako se jadnik nasao na krivom mjestu u krivo vrijeme.realno ovo vise izmice kontroli i postaje nepodnosljivo,da hodam gradom i svako 10m se okrecem i gledam jel ide neko iza mene. mene samo strah ako se ovako nastavi da ce ljudima preko glave svega biti pa i onda kad cigan dodje da prosi il ce ga upucati ili ce mu noge polomiti. vidjeli smo da u gradu moze biti normalno kad se hoce (protesti za Denisa) e sada jel policija opet kuka da im je mala plata ili sudije sada kukaju? shvatam da sudovi pustaju ove lafo nema mjesta,stele i razne gluposti ali ako je onda sve do sudova sto ce nam policija,da nam pisu kazne jer smo presli ulicu pored pjeskackog?

znam da je u ova pljacka u Zenici ali opet sve je to isto samo drugo pakovanje
minjonja

#2956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

cappy_tempo wrote:
Razbojništvo nad radnicom kladionice

Nepoznati maskirani napadač sinoć oko 18.35 sati u ulici Aska Borića broj 15, izvršio je razbojništvo u kladionicu "Bet-Live”. Razbojnik je uz prijetnju pištoljem I upotrebom sile prema radnici M.H. iz Zenice, ukrao oko 220 KM. M.H. je zadobila lakše tjelesne povrede u predjelu glave.
izgleda da ove mamlaze ne moze nista opametiti sve dok ih ne naslazemo jedno 10-15 pa se mozda tada opamete.a da je i ovaj mamlaz upucan bila bi jos jedna grupa na facebooku i govorilo bi se kako se jadnik nasao na krivom mjestu u krivo vrijeme.realno ovo vise izmice kontroli i postaje nepodnosljivo,da hodam gradom i svako 10m se okrecem i gledam jel ide neko iza mene. mene samo strah ako se ovako nastavi da ce ljudima preko glave svega biti pa i onda kad cigan dodje da prosi il ce ga upucati ili ce mu noge polomiti. vidjeli smo da u gradu moze biti normalno kad se hoce (protesti za Denisa) e sada jel policija opet kuka da im je mala plata ili sudije sada kukaju? shvatam da sudovi pustaju ove lafo nema mjesta,stele i razne gluposti ali ako je onda sve do sudova sto ce nam policija,da nam pisu kazne jer smo presli ulicu pored pjeskackog?

znam da je u ova pljacka u Zenici ali opet sve je to isto samo drugo pakovanje
nevjerovatno :x :x
Asana

#2957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

Boze mi oprosti ... ali slika "neduznog usmrcenog djecaka Alena" na smrtovnici u danasnjim novinama je najbolji dokaz da je Amela pucala u nuznoj samoodbrani.

Dodajte tom izrazu lica pistolj u ruci i zamislite kako biste ocijenili da li se nalazite u smrtnoj opasnosti
neshto

#2958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neshto »

dok sam išao na posao jutros vidio sam 3-4 vozila hitne kako jure glavnom džadom.
zna li ko šta je bilo?
amrica

#2959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Asana wrote:Boze mi oprosti ... ali slika "neduznog usmrcenog djecaka Alena" na smrtovnici u danasnjim novinama je najbolji dokaz da je Amela pucala u nuznoj samoodbrani.

Dodajte tom izrazu lica pistolj u ruci i zamislite kako biste ocijenili da li se nalazite u smrtnoj opasnosti

:run:

KCUS
Amela Džindo i dalje u životnoj opasnosti
Zdravstveno stanje pacijentice Amele Džindo i dalje je nepromijenjeno te je povrijeđena još u životnoj opasnosti, izjavila je Feni glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Džindo je smještena na Klinici za anesteziju i reanimaciju, a svi vitalni parametri su, kazala je Jandrić, stabilni.

"Zadovoljni smo činjenicom da se njeno stanje ne pogoršava. Ona je trenutno stabilna", potvrdila je Jandrić.

Džindo je 15. februara teško povrijeđena u oružanoj pljački kladionice u Sarajevu.
neo7

#2960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

neshto wrote:dok sam išao na posao jutros vidio sam 3-4 vozila hitne kako jure glavnom džadom.
zna li ko šta je bilo?
bas sam i ja izlazio iz stana kada cujem isto, nesto je bilo i dobro su "svirali"...primjetio sam ih kod rtv doma...
Last edited by neo7 on 23/02/2010 01:01, edited 1 time in total.
karanana

#2961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

i ja sam jutros izmedju 7 i 15 i pola 8 cuo puno sirena.
prvo sto mi je palo na pamet je da se nije kakav avion skrsio jer ih puno polijece oko tog vremena. ali srecom, nije to bilo.
clav

#2962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

ima li ista o finoj djecici sto nosi rucne bombe u skolu ???
amrica

#2963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

clav wrote:ima li ista o finoj djecici sto nosi rucne bombe u skolu ???
Sarajevska policija spriječila je jučer incident težih razmjera u dvorištu ispred Srednje saobraćajne škole u sarajevskom naselju Velešići.

Sve de dešavalo oko 11.40 kada je K. F. (16), učenik Saobraćajne škole, zajedno sa Z. N. (17) te P. A. (17), učenikom Trgovačke škole, i studentom K. M. (23), namjeravao fizički napasti O. K. (18), također učenika Saobraćajne škole. Tada je O. K. iz džepa izvadio ručnu bombu i zaprijetio protivnicima da će je aktivirati.

Policija je po dolasku na licu mjesta zatekla sve aktere incidenta, ali kod O. K. nisu pronašli bombu. Ona je nađena pregledom terena oko škole, a u blizini nađen je i pištolj bez okvira.

Svi akteri privedeni su u policijske prostorije. Napadači su pušteni nakon uzimanja izjave, dok je O. K. zadržan zbog izazivanja opće opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Pored njega u MUP-u je zadržan i 17-godišnji B. I., također učenik Saobraćajne škole koji je pomogao O. K. da baci i sakrije bombu. Policija još utvrđuje kome je pripadao nađeni pištolj.

:roll: :run:
ultima_palabra

#2964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

Obavezno pogledati hrvatski film, Metastaze, eno igra u Cinema Cityu. Sve ti postane jasno, odakle i kako funkcionišu takvi likovi, i da su oni boljka čitave ex-yu, ne samo Sarajeva.
JThomas

#2965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

Admir_1984 wrote:Ja se sjecam kad sam bio u osnovnoj skoli, haman svaki dan nakon skole se neko bio. I jebiga, to nam je bila atrakcija. Al samo shake i to je to. Ne sjecam se da sam ikada vidio noz kod nekoga kada sam ja ishao u OS, tj do 1999 godine
to.

al' danas bez noža priča i ne počinje...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

amrica wrote:
Sarajevska policija spriječila je jučer incident težih razmjera u dvorištu ispred Srednje saobraćajne škole u sarajevskom naselju Velešići.

Sve de dešavalo oko 11.40 kada je K. F. (16), učenik Saobraćajne škole, zajedno sa Z. N. (17) te P. A. (17), učenikom Trgovačke škole, i studentom K. M. (23), namjeravao fizički napasti O. K. (18), također učenika Saobraćajne škole. Tada je O. K. iz džepa izvadio ručnu bombu i zaprijetio protivnicima da će je aktivirati.

Policija je po dolasku na licu mjesta zatekla sve aktere incidenta, ali kod O. K. nisu pronašli bombu. Ona je nađena pregledom terena oko škole, a u blizini nađen je i pištolj bez okvira.

Svi akteri privedeni su u policijske prostorije. Napadači su pušteni nakon uzimanja izjave, dok je O. K. zadržan zbog izazivanja opće opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Pored njega u MUP-u je zadržan i 17-godišnji B. I., također učenik Saobraćajne škole koji je pomogao O. K. da baci i sakrije bombu. Policija još utvrđuje kome je pripadao nađeni pištolj.

zlatna mladež :mrgreen:

a studenta majko moja :skoljka:
ovajonaj

#2967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ovajonaj »

ja se sjecam prica od generacija 60-ih i 70-ih kad su dosla kina u nase gradove da je dosao i neki americki film nekakve bande tinejdzerske i da su se tad neki tinejdzeri poceli nafuravati na nosenje onih traka oko glave, tetovaze, pusenje cigara, ono bad ass look i sacekivati cure u mraku i prepadati ih, pa onda oni skakavci nozevi....uglavnom bas me zanima gdje bi nam se omladina okrenula da nismo imali doticaja sa americkom (ne)kulturom...
edinho crull

#2968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by edinho crull »

Misljenja je stotine a slazemo se da situacija nije dobra.
Sto je najgore ne zna covjek koga bi krivio a kad ste umijesani imate desetak verzija ko je kriv, cujte covu ciju su djecu uhapsili u ovoj zadnjoj frci u skoli pa probajte prosuditi ko je kriv: :sax:

http://--- NO LINKS ---/clanak/29250307722 ... f=aktuelno
clav

#2969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

nakon ovog incidenta, neko bi se trebao sjetiti da nenajavljeno pretrese dzepove i ruksake srednjoskolaca..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

djaba pretresi ako nema posljedica

isto ko prepisivačina kod profe koji daje keca ili ne daje keca za prepisivanje na kontrolnom :?
clav

#2971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

komi wrote:djaba pretresi ako nema posljedica

isto ko prepisivačina kod profe koji daje keca ili ne daje keca za prepisivanje na kontrolnom :?
u ovom slucaju mora biti posljedica, mora biti reagovanja. jel nam potreban columbine ili virginia tech da se probudimo? valjda se konta da se oni teleportiraju iz kuce u skolu i obrnuto. vidjam ih svaki dan u tramvaju ili troli, to sve neki zestoki momci. jednog ne tako lijepog i suncanog dana ce desiti da neki zestoki momak odluci svoje probleme s nekim rjesavati upravo tu, ili ce ga neko ne daj boze ruzno pogledati, pa ce se onda tek praviti talk showovi i protesti i okupljanja, pokretati teme na forumu i sta sve ne. tada je za nekoga vec prekasno.
zonbirile

#2972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

amrica wrote:

-------------------------------------------------------
prošle nedjelje putopis G.Milića,ljudi u Evropi ne znaju šta je to prepisati.Na fakultetu kada te uhvate gubiš pravo polaganja 5g,u Francuskoj i pravo da polažeš vozački 5g.Bombe?Ne bi ni shvatili,a ove seljake izbaciti iz škole, ionako sud neće učiniti ništa,i na kraju kill them,kill.
amrica

#2973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Nakon teškog ranjavanja
Amela Džindo pobijedila u borbi za život
Amela Džindo, radnica kladionice "Derby" u Sarajevu koja je prilikom pokušaja pljačke 15. februara teško ranjena, budna je i njeno stanje je stabilno.
Prema informacijama sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu ona je u toku jučerašnjeg dana prebačena sa Klinike za anesteziju i reanimaciju na Kliniku za abdominalnu hirurgiju, što je jasan pokazatelj njenog oporavka. Pacijentica je stabilno i sama je počela konzumirati hranu.

Podsjećamo da je do tragedije došlo 15. februara u 18.50 sati kada su u kladionicu "Derby" u kojoj je radila Amela Džindo ušli Alen Makaš i Kenan Čehić s namjerom da je opljačkaju. Nakon kraće verbalne prepirke Amela Džindo je hicima iz pištolja usmrtila Makaša, a ona je zadobila tri prostrelne rane, u području grudnog koša i lijeve natkoljenice sa teškim povredama unutrašnjih organa.

Kenan Čehić se nalazi u pritvoru, a Amela Džindo se tereti za ubistvo namah.
NEOPLAN

#2974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by NEOPLAN »

Danasnji detalj na stranici sa-x.com.....

Image

Uzas...
minjonja

#2975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

amrica wrote:Nakon teškog ranjavanja
Amela Džindo pobijedila u borbi za život
Amela Džindo, radnica kladionice "Derby" u Sarajevu koja je prilikom pokušaja pljačke 15. februara teško ranjena, budna je i njeno stanje je stabilno.
Prema informacijama sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu ona je u toku jučerašnjeg dana prebačena sa Klinike za anesteziju i reanimaciju na Kliniku za abdominalnu hirurgiju, što je jasan pokazatelj njenog oporavka. Pacijentica je stabilno i sama je počela konzumirati hranu.

Podsjećamo da je do tragedije došlo 15. februara u 18.50 sati kada su u kladionicu "Derby" u kojoj je radila Amela Džindo ušli Alen Makaš i Kenan Čehić s namjerom da je opljačkaju. Nakon kraće verbalne prepirke Amela Džindo je hicima iz pištolja usmrtila Makaša, a ona je zadobila tri prostrelne rane, u području grudnog koša i lijeve natkoljenice sa teškim povredama unutrašnjih organa.

Kenan Čehić se nalazi u pritvoru, a Amela Džindo se tereti za ubistvo namah.
STA SE TERETI KENANU CEHICU??? on se jel slucajno tu nasao, otiso da kupi svojoj mladjoj sestri mlijeka kad luda amela izvuce pistolj??? aaaaaaa :x :x :x

nema sanse da je osude, ni slucajno!!!

jutros gledam kod pekare ravenne drot zaustavi lika koji je presao na crveno na semaforu koji je bez razloga postavljen jer jedno auto prodje svakih 10 minuta i mislim se sta ima kriminalaca dzeparosa, nijednog uhvatili nisu. men i bratu ukrali novcanik i mobitel kazu, sta ces, steta, neces ih nikad dobit nazad :x :x

ubicu nekog danas svijum.
Locked