Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nedimrib1 wrote:Joj i ja sam ga zapiko .. Na izgled, a i po specifikacijama dobar. Valjda ce takav biti i u praksi . Ima i u crnoj boji.
Uni-expert u ponudi ima Elephone, trenutno 2 modela, sa garancijom i popravkom.
I ja sam ga "pikirao" zbog izgleda, pa, valjda ga kupim uskoro, valjda to finansije dozvole
dinooh wrote:Sta drugo ocekivati
Možda uskoro i odustanem od ove prodaje, jer, teško mi objašnjavati na pik-u da telefon ne košta onoliko koliko oni vide na kineskim stranicama. U svakoj drugoj poruci dobijem link neke kineske stranice sa porukom da niko nije lud da plaća cijenu koju ja tražim kad može za dosta manje para kupiti iz Kine
dinooh wrote:ahahah sve ima svoju cijenu. Eno gledam na piku inew v3 plus 370KM ali baterija 1830. Cim ga skines sa punjaca, vrijeme ga puniti
A, valjda ubrzo nešto i prodam, jer, planiram što prije "platiti" Elephone G7
Ja mislim da ce to biti isto masina, jer moja g6 je stvarno zmaj.. a iskreno i nisam ga nesto puno koristio gotov citav dan je na standbyu i evo zadnji sat sam spucao sa 24% do kraja
nedimrib1 wrote:Joj i ja sam ga zapiko .. Na izgled, a i po specifikacijama dobar. Valjda ce takav biti i u praksi . Ima i u crnoj boji.
Uni-expert u ponudi ima Elephone, trenutno 2 modela, sa garancijom i popravkom.
I ja sam ga "pikirao" zbog izgleda, pa, valjda ga kupim uskoro, valjda to finansije dozvole
dinooh wrote:Sta drugo ocekivati
Možda uskoro i odustanem od ove prodaje, jer, teško mi objašnjavati na pik-u da telefon ne košta onoliko koliko oni vide na kineskim stranicama. U svakoj drugoj poruci dobijem link neke kineske stranice sa porukom da niko nije lud da plaća cijenu koju ja tražim kad može za dosta manje para kupiti iz Kine
tesko ti je narodu ugoditi, al haj bar ti ne nude kokosi i rakiju u zamjenu
waynezmaj wrote:Ja mislim da ce to biti isto masina, jer moja g6 je stvarno zmaj.. a iskreno i nisam ga nesto puno koristio gotov citav dan je na standbyu i evo zadnji sat sam spucao sa 24% do kraja
G6 ima jači CPU, a, mislim da i GPU kod G6 radi na višoj frekvenciji u odnosu na GPU kod G7
dinooh wrote:Samo im napisi, kupite po toj cijeni i meni prodajte za 30KM vise
Ma, džaba pričati o nečemu što ne razumiju
kloniran wrote:tesko ti je narodu ugoditi, al haj bar ti ne nude kokosi i rakiju u zamjenu
Za sad dobijam ponude za zamjenu samo za telefone i sličnu elektroničku opremu
SONY_91 wrote:
G6 ima jači CPU, a, mislim da i GPU kod G6 radi na višoj frekvenciji u odnosu na GPU kod G7
osim ekrana koji je veci za 0.5 incha i te prednje kamere koja je 8 mp, baterija je veca za 50mAph. Ne razumijem jedino zasto je kod G7 CPU 1.4 octacore dok kod G6 1.7GHz.
waynezmaj wrote:osim ekrana koji je veci za 0.5 incha i te prednje kamere koja je 8 mp, baterija je veca za 50mAph. Ne razumijem jedino zasto je kod G7 CPU 1.4 octacore dok kod G6 1.7GHz.
Za 400mAh bolju bateriju ima G7. G6 ima bolju gustoću piksela kod ekrana. A, što se procesora tiče, MT6592 dolazi u tri varijante, 1.4, 1.7 i 2.0 GHz
Najteze je nasem narodu ugodit, a i poslovat s njim.
Ne mozes ti njima objasnit da to nije jedina cijena (sa stranice). Kad kazes da tu imaju dodatni troskovi: carina, porezi, postanski troskovi, cekanjem 20-tak dana, a nekad i vise, opet on al zasto je onda ta cijena na stranici.
Kad bi mu prodavao po onoj cijeni sa stranice, opet bi pitao mozel sta nize .
waynezmaj wrote:osim ekrana koji je veci za 0.5 incha i te prednje kamere koja je 8 mp, baterija je veca za 50mAph. Ne razumijem jedino zasto je kod G7 CPU 1.4 octacore dok kod G6 1.7GHz.
Za 400mAh bolju bateriju ima G7. G6 ima bolju gustoću piksela kod ekrana. A, što se procesora tiče, MT6592 dolazi u tri varijante, 1.4, 1.7 i 2.0 GHz
nedimrib1 wrote:Najteze je nasem narodu ugodit, a i poslovat s njim.
Ne mozes ti njima objasnit da to nije jedina cijena (sa stranice). Kad kazes da tu imaju dodatni troskovi: carina, porezi, postanski troskovi, cekanjem 20-tak dana, a nekad i vise, opet on al zasto je onda ta cijena na stranici.
Kad bi mu prodavao po onoj cijeni sa stranice, opet bi pitao mozel sta nize .
U potpunosti si u pravu. A, što se čekanja tiče, ja evo danas podigao THL koji sam platio još 11.11.
waynezmaj wrote:Ja kako sam citao G7 ima 2300 dok G6 2250 mAh
Primijetio sam jedan problem, prilikom upotrebe pregrije mi se u dijelu oko kamere, dok baterija i ostalo je normalno hladno.. Sta da radim, trebali kakav update ili da to nije problem? I isto kao sto se brzo isprazni brzo mi s i napunio, za nekih sat vremena je dosao sa 0 na 100. Da li da probam drugim punjacem ili je i to normalno?
Edit: evo primijetio sam da i muzika na glasnoci od 40% i manje blokira ne znam zasto, dok glasnije radi normalno...
waynezmaj wrote:Primijetio sam jedan problem, prilikom upotrebe pregrije mi se u dijelu oko kamere, dok baterija i ostalo je normalno hladno.. Sta da radim, trebali kakav update ili da to nije problem? I isto kao sto se brzo isprazni brzo mi s i napunio, za nekih sat vremena je dosao sa 0 na 100. Da li da probam drugim punjacem ili je i to normalno?
Edit: evo primijetio sam da i muzika na glasnoci od 40% i manje blokira ne znam zasto, dok glasnije radi normalno...
Prilikom kakve upotrebe se grije telefon? Da li si igrao igrica ili radio nešto zahtjevnije? Ukoliko jesi onda je to normalno. Sad, ne znam koliko se kod tebe grije, ali, ja sam imao taj procesor i znao se je baš dobro zagrijati prilikom igranja zahtjevnijih igrica, ali, nije bilo nikakvih nuspojava. A, što se muzike tiče, to je čudno, takvih problema nikad nisam imao
Posto je zeni ZTE v5 pretezak, odgodili smo kupovinu do nove godine jer vecina shopova i ne salje prije. Nego kakvog su kvaliteta Landvo i Elephon mobiteli?
Kada smo otpisali zte gledali smo infocus m310 ali ga nema na stanju kod pouzdanih shopova a sa aliexpresa dostava skuplja od telefona ili uopce ne dostavljaju u BiH.
Sto se tice thl t6 nekako mi baterija nije adekvatna mobu od 5 inca.
Opet smo na početku
waynezmaj wrote:Primijetio sam jedan problem, prilikom upotrebe pregrije mi se u dijelu oko kamere, dok baterija i ostalo je normalno hladno.. Sta da radim, trebali kakav update ili da to nije problem? I isto kao sto se brzo isprazni brzo mi s i napunio, za nekih sat vremena je dosao sa 0 na 100. Da li da probam drugim punjacem ili je i to normalno?
Prilikom kakve upotrebe se grije telefon? Da li si igrao igrica ili radio nešto zahtjevnije? Ukoliko jesi onda je to normalno. Sad, ne znam koliko se kod tebe grije, ali, ja sam imao taj procesor i znao se je baš dobro zagrijati prilikom igranja zahtjevnijih igrica, ali, nije bilo nikakvih nuspojava. A, što se muzike tiče, to je čudno, takvih problema nikad nisam imao
Bez obzira sta radio, nakon 10ak minuta on je vreo da se n kameru mozes oprziti :$ a muziku sam testirao i na slusalicama radi normalno.. Moguce da je do zvucnika
waynezmaj wrote:Bez obzira sta radio, nakon 10ak minuta on je vreo da se n kameru mozes oprziti :$ a muziku sam testirao i na slusalicama radi normalno.. Moguce da je do zvucnika
Da li imaš u postavkama kod baterije da uključiš/isključiš performance mod? Možda ti je uključen stalno performance mod, što znači da je procesor uvijek u punom pogonu. To bi objasnilo onda i problem da se baterija brzo prazni