Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Point.

#2951 Re: Real Madrid C.F.

Post by Point. »

Jest nesportski i ofirno gledati ovu komediju Alonsa i Ramosa al sta ces, treba misliti i na cetvrtfinale a i pare se goleme okrecu. Al pola ljudi koji se sada zgrozavaju nad ovim cinom jebavali su familiju Ciri sto ne dozvoli Spahi i ostalima da ociste kartone u Estoniji.

Ja se samo nadam da je nas uvazeni, bivsi selektor Ciro Blazevic, gledao utakmicu i vidio kako se to radi i da je naucio lekciju da je trebao uraditi slicno u Talinu te prohladne oktobarske veceri.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2952 Re: Real Madrid C.F.

Post by crysis »

UEFA istražuje "namjerna" isključenja Realovog dvojca?

Iz Međunarodne nogometne federacije (UEFA) poručili su da će nakon pregledavanja izvješća suca Craiga Thompsona odlučiti hoće li optužiti dvojicu igrača Real Madrida za "namjerno" dobivanje crvenih kartona...

Naime, Xabi Alonso i Sergio Ramos isključeni su u samoj završnici susreta igranog u utorak navečer na Amsterdam Areni na kojoj je Real slavio protiv Ajaxa 4-0 u susretu 5. kola skupine G Lige prvaka.

Obojica igrača dobili su druge žute kartone u završnici susreta zbog odugovlačenja, Alonso u 87. minuti, a Ramos u sudačkoj nadoknadi, te će tako morati propustiti za Real rezultatski nevažan susret 6. kola protiv Auxerrea.

Iako je nakon susreta Ramos demantirao da su on i Alonso namjerno zaradili isključenja kako bi nokaut-fazu natjecanja započeli "čistih" statističkih rubrika, u oči upada činjenica da se niti jedan niti drugi nisu bunili protiv sudačke odluke, već je štoviše Ramos Thompsonu stisnuo ruku.

Takav bi slučaj u Disciplinske komisije UEFA-e mogli okarakterizirati "nesportskim ponašanjem" prema članku deset disciplinskog kodeksa, a u tom slučaju i Alonso i Ramos bi mogli zaraditi jednu ili više utakmica suspenzije.
R9..

#2953 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

north wrote:Na kojoj tv će biti el classico?
Image
north

#2954 Re: Real Madrid C.F.

Post by north »

Chivas1 wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Koji kralj :D Ramos u 90.oj minuti izvodi gol aut :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pa jace bi bilo da nisu dobili zuti karton :lol: :lol:

:shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Jao cirkusa, pa nije mi se činilo sinoć da je to ovako ofirno izgledalo, sad kad se ponovo pogleda izgleda nevjerovatno......Ova dvojica su zaslužili ne da ne igraju narednu utakmicu, negi 10 utakmica zabrane igranja u euroutakmicama, bezobrazluk neviđeni :-)
Šibicar

#2955 Re: Real Madrid C.F.

Post by Šibicar »

Evo i Amar na BHT kaže da je seljački potez ovo sa crvenim kartonima.Kraj Priče. :oops:
Trasimaco

#2956 Re: Real Madrid C.F.

Post by Trasimaco »

Point. wrote:Al pola ljudi koji se sada zgrozavaju nad ovim cinom jebavali su familiju Ciri sto ne dozvoli Spahi i ostalima da ociste kartone u Estoniji.
:thumbup:
north

#2957 Re: Real Madrid C.F.

Post by north »

Šibicar wrote:Evo i Amar na BHT kaže da je seljački potez ovo sa crvenim kartonima.Kraj Priče. :oops:
Samo moraš priznati da je malo neukusno na jednoj javnoj televiziji upotrebljavati termin "seljački potez", nismo u kafani jebi ga ...... Ali da je u pravu jeste :wink:
JThomas

#2958 Re: Real Madrid C.F.

Post by JThomas »

izraz "šupački" vjerovatno više odgovara svrsi :D
fixer

#2959 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Joj licemjerstva... Na ovom forumu imas ljude koji su u stanju reci da je ovaj potez nesportski, a vecina tih zeljno prizeljkuju da neko uleti i slomi nogu C Ronaldu.
hau jes no

#2960 Re: Real Madrid C.F.

Post by hau jes no »

ne znam čemu ovoliko zgražavanje, čišćenje kartona postoji od kad je fudbala, a što mourinho pravi od svega show neka šta fali
RMD

#2961 Re: Real Madrid C.F.

Post by RMD »

Cim sam vidio one kartone pomislio sam: "Mou je kralj!" :-D , ali sam poceo strahovati da ce im se to obiti o glavu...

UEFA istrazuje, vrlo moguce da ce biti zabrana od vise utakmica...koja bi to bila ironija...

ako bude tako Adan bi branio u osmini finala :run:
ultima_palabra

#2962 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

RMD wrote:ako bude tako Adan bi branio u osmini finala
:?: :?
Edit: to sad i Iker i Dudek krivi :lol: Niđe veze...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2963 Re: Real Madrid C.F.

Post by bordo gandalf »

Sve se radi samo da se real zaustavi na putu ka osvajanju CL-a :D
RMD

#2964 Re: Real Madrid C.F.

Post by RMD »

ultima_palabra wrote:
RMD wrote:ako bude tako Adan bi branio u osmini finala
:?: :?
Edit: to sad i Iker i Dudek krivi :lol: Niđe veze...
Navodno, Dudek prenio poruku Casillasu:
Image

Casillas izjavio da ga je Dudek pitao o stomacnim problemima koje je imao prije utakmice, a da je Ramosu davao savjete u vezi odbrane... :lol:
ultima_palabra

#2965 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma to sam vidio... haha, Mourinho je spremio odgovore, može ih sad ispitivati i državni tužilac :D
Obuca9

#2966 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

A kako će dokazati šta su oni ovdje jedan drugom govorili? Nikako.

Šta bi bilo da je recimo Ramosu samom pala napamet ta ideja ili da im je Mourinho još na poluvremenu rekao ako bude visok rezultat da svi koji su dobili po karton, urade ovo da ga ponište, kako bi ih onda kaznili?
LSD

#2967 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Da su se u svlacionici na poluvremenu dogovorili za ciscenje kartona, to bi bilo OK - niko vidio,niko cuo...ali ovako su bili preofirni i sami dali povoda da ih sad istražuju i tuže kojekakve komisije (iako ne gotivim Real, meni je ovo ciscenje kartona OK ali ne na ovako ofiran nacin)...slika pokazuje citavu hijerarhiju, odakle je poteklo, ko je prenosio, ko se dosaptavao...jbg nisu se sigurno igrali gluhih telefona ili prepricavali viceve u sred utakmice...sami su im se nastimali da ih sad darace kako znaju i umiju jer su bili bahati i preofirni.
fedor

#2968 Re: Real Madrid C.F.

Post by fedor »

don_emir wrote:Sve se radi samo da se real zaustavi na putu ka osvajanju CL-a :D
:thumbup:
Chivas1

#2969 Re: Real Madrid C.F.

Post by Chivas1 »

Najjace od svega mi je sto se Wenger javio i rekao da to ubija car nogometa :D :lol: :lol: :lol: eto nek on doprinosi samo ljepoti dovodeci djecu koja su trecinu prvenstva povrijedjena :oops:
fedor

#2970 Re: Real Madrid C.F.

Post by fedor »

Chivas1 wrote:Najjace od svega mi je sto se Wenger javio i rekao da to ubija car nogometa :D :lol: :lol: :lol: eto nek on doprinosi samo ljepoti dovodeci djecu koja su trecinu prvenstva povrijedjena :oops:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ma Wenger ne zna kud udara, pa se dotakao Reala i Mourinha! Niđe veze. Nek se on zabavi sa svojim klubom. Ja bih se zabrinuo da od 2:0, bude 2:3! Na šta su spali... :D :lol:
ratata

#2971 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Point. wrote: Al pola ljudi koji se sada zgrozavaju nad ovim cinom jebavali su familiju Ciri sto ne dozvoli Spahi i ostalima da ociste kartone u Estoniji.

Ja se samo nadam da je nas uvazeni, bivsi selektor Ciro Blazevic, gledao utakmicu i vidio kako se to radi i da je naucio lekciju da je trebao uraditi slicno u Talinu te prohladne oktobarske veceri.
:thumbup: :thumbup:
ratata

#2972 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Chivas1 wrote:Najjace od svega mi je sto se Wenger javio i rekao da to ubija car nogometa :D :lol: :lol: :lol: eto nek on doprinosi samo ljepoti dovodeci djecu koja su trecinu prvenstva povrijedjena :oops:
:lol:

Braga 2:0 Arsenal

Ajax 0:4 Real Madrid

toliko o "carima" nogometa Arsena Wengera :dance:
ratata

#2973 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Dan posle pljuvanja svetskih medija i UEFA, u odbranu Murinja stao je kontroverzni Grejem Pol, engleski sudija koji je na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine pokazao čak tri žuta kartona Josipu Šimuniću.
- Mislim da je hajka na Murinja bespotrebna jer čovek ništa novo nije učinio. U Realu takve stvari rade oduvek - istakao je Pol, koji se susreo s takvom situacijom tokom sudijske karijere.
- Za vreme meča Lige šampiona 2002. Godine, prišao mi je Ivan Elgera i zamolio me da mu dam žuti karton za neki blagi faul. Odbio sam, a onda je on opalio rivala, izuo ga i nije mi ostavio ništa drugo osim da mu pokažem žuti karton. Prišao mi je, stegao ruku, namignuo i izašao s terena, odnosno zamenjen je. Kada sam ušao u svlačionicu, video sam u protokolu da je pre tog meča imao kartone i da mu je ovaj dobrodošao, pošto bi pauzirao u poslednjem kolu, kada se Real već plasirao u osminu finala. Zanimljivo, posle meča me je na sudijskoj stolici čekao njegov dres - ispričao je „Dejli mejlu“ Grejem Pol.

8-)

Portugalac je i ranije pokazao kako se čiste kartoni igrača u grupnoj fazi Lige šampiona, a ono šti su njegovi puleni iz Real Madrida izveli u utorak uveče na „Amsterdam areni“ učinjeno je i na meču s Partizanom u okviru najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u sezoni 2003/2004, kada je njegov Porto osvojio Ligu šampiona.
Murinjo je tada, u pretposlednjem kolu, nahuškao Maniša i Žorža Koštu da dobiju žute kartone kako bi u poslednjoj rundi bili suspendovani, ali da bi čisti dočekali osminu finala. To su i učinili u samom finišu susreta, u 89. i 90. minutu, Žorž Košta zbog namernog igranja rukom, a Maniš zbog preoštrog starta.
Zanimljivo da tada Maniš nije birao koga će da udari kako bi požuteo, pa su posle meča ozbiljne modrice prebrojavali Vlada Ivić i Ivica Iliev, ali je sve to tada bilo potpuno neprimetno.

:lol:

UEFA neće kazniti Madriđane

U međuvremenu, UEFA je zapretila istragom i kaznom treneru Reala, ali i umešanim igračima, zbog navodnog podstrekivanja Ćabija Alonsa i Serhija Ramosa da namerno dobiju crvene kartone na meču s Ajaksom.
Portugalca čini se baš zabole ćošak od pisaćeg stola za ove najave, tvrdi da nije nikome rekao da namerno odugovlači s izvođenjem prekida, iako ga i snimci holandske televizije demantuju. Ipak, male su šanse da Murinjo i igrači budu kažnjeni.

:mrgreen: :thumbup: :thumbup:

izvor: alo.rs
Last edited by ratata on 26/11/2010 12:17, edited 1 time in total.
Obuca9

#2974 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

Jadni i ugroženi Srbi, ni Mourinho ih ne voli :D
ratata

#2975 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Šibicar wrote:Evo i Amar na BHT kaže da je seljački potez ovo sa crvenim kartonima.Kraj Priče. :oops:
kad Amar uzme LP bar jednom nek se javi da prica, dok tada nek uci Lazu kako se sutira na gol
Post Reply