Pravni fakultet
- Miki123
#2951 Re: Pravni fakultet
Zhen Rui , kineski državljanin u prvih 10

-
jihad
#2952 Re: Pravni fakultet
koja ironija kad on ima bolju ocjenu iz bosanskog jezika od mene.... a meni to maternjiMiki123 wrote:Zhen Rui , kineski državljanin u prvih 10![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2953 Re: Pravni fakultet
MarcusTulliusCicero wrote:Još su simpatičniji ovi što studiraju godinama, a uvijek se brinu mogu li naknadno ovjeriti semestar.![]()
Zheng je kralj
- Tesla10
#2954 Re: Pravni fakultet
A dobro, šta se kod vas gleda kada se upisujete na Pravni fakultet ? Mislim koji vam se predmeti iz srednje škole gledaju ? Znam da na fakultetu koji ja želim upisat svake godine ima prijemni ispit (ETF + ostali tehnički fakulteti). Ali šta je sa vama ?
.
-
Ali-sa
#2955 Re: Pravni fakultet
Cini mi se da se na pravu boduju bosanski, engl. i historija.
- disi.h
#2956 Re: Pravni fakultet
Boduje se bosanski i historija iz sve 4 godine, nađeš srednju ocjnu i pomnožiš sa 16, na to sabereš prosjek ocjena tj iz svih razreda prosjeke ocjena i et ga ( btw prosjeci mogu ponijeti najviše 20 bodova) , a na bos i hist najviše dobiješ 80. 
LJUDIIIII ZNATE LI KADA ĆE KONAČNA LISTA, HOĆU SAMOFIN DA BUDEM, A NEMA LISTE JOŠ, REKLI SU DA ĆE JE MOŽDA PROŠIRITI
(((
LJUDIIIII ZNATE LI KADA ĆE KONAČNA LISTA, HOĆU SAMOFIN DA BUDEM, A NEMA LISTE JOŠ, REKLI SU DA ĆE JE MOŽDA PROŠIRITI
- MarcusTulliusCicero
#2957 Re: Pravni fakultet
Ukoliko dobiješ status vanrednog studenta, možeš se prebaciti u samofinansirajuće. Napišeš molbu dekanu, navedeš razloge (stipendija, prevoz, penzija itd.) i to je to.
- disi.h
#2958 Re: Pravni fakultet
u tome je problem, hoću stipendiju da imam,u 4.razz imala sam prosjek 5.0 i mogu imati opštinsku stipendiju, naravno i karta mi treba, neću DL studij.. JAO HVALA TI, NE MOGU TI OPISATI KOLIKO SAM SRETNA SADA KADA ZNAM DA IMA NADEMarcusTulliusCicero wrote:Ukoliko dobiješ status vanrednog studenta, možeš se prebaciti u samofinansirajuće. Napišeš molbu dekanu, navedeš razloge (stipendija, prevoz, penzija itd.) i to je to.
- stativa
- lavorpunvode
#2960 Re: Pravni fakultet
nazalost, ipak nema nade da se mozes prebaciti sa vanrednog na samofinansirajuce, prosla sve to neki dan sa jednom djevojkom koja je u istoj situaciji.. znaci ne pale te molbe jer ih dekan vise ne odobrava, bez obzira na razlog zbog kojeg trazis promjenu statusa. jedinu utjesno je to sto, ako si na DL, on se i dalje vodi kao redovan, i neces izgubiti stipendiju, ali se ne mozes prijaviti ni na biro iz istog razloga.. tako su rekli na studentskoj.disi.h wrote:u tome je problem, hoću stipendiju da imam,u 4.razz imala sam prosjek 5.0 i mogu imati opštinsku stipendiju, naravno i karta mi treba, neću DL studij.. JAO HVALA TI, NE MOGU TI OPISATI KOLIKO SAM SRETNA SADA KADA ZNAM DA IMA NADEMarcusTulliusCicero wrote:Ukoliko dobiješ status vanrednog studenta, možeš se prebaciti u samofinansirajuće. Napišeš molbu dekanu, navedeš razloge (stipendija, prevoz, penzija itd.) i to je to.))))))))))
- ladyblue18
#2961 Re: Pravni fakultet
Da, moras pisati molbu da ti odobre.stativa wrote:http://www.pfsa.unsa.ba/pf/images/stori ... tudija.pdf
je li se može platiti školarina u 2 rate?
- disi.h
#2962 Re: Pravni fakultet
Da li to znači da ću moći imati kartu? Hoću li moći ići na predavanja.. Jojlavorpunvode wrote:nazalost, ipak nema nade da se mozes prebaciti sa vanrednog na samofinansirajuce, prosla sve to neki dan sa jednom djevojkom koja je u istoj situaciji.. znaci ne pale te molbe jer ih dekan vise ne odobrava, bez obzira na razlog zbog kojeg trazis promjenu statusa. jedinu utjesno je to sto, ako si na DL, on se i dalje vodi kao redovan, i neces izgubiti stipendiju, ali se ne mozes prijaviti ni na biro iz istog razloga.. tako su rekli na studentskoj.disi.h wrote:u tome je problem, hoću stipendiju da imam,u 4.razz imala sam prosjek 5.0 i mogu imati opštinsku stipendiju, naravno i karta mi treba, neću DL studij.. JAO HVALA TI, NE MOGU TI OPISATI KOLIKO SAM SRETNA SADA KADA ZNAM DA IMA NADEMarcusTulliusCicero wrote:Ukoliko dobiješ status vanrednog studenta, možeš se prebaciti u samofinansirajuće. Napišeš molbu dekanu, navedeš razloge (stipendija, prevoz, penzija itd.) i to je to.))))))))))
Last edited by disi.h on 17/07/2013 17:15, edited 1 time in total.
-
Eborg
#2963 Re: Pravni fakultet
Na predavanja može ići ko i nije student fakulteta, za to se ne sekiraj. Svako sa ulice može ući i slušati predavanja/vježbe.
- Lakat Jebić
#2964 Re: Pravni fakultet
disi.h wrote: Da li to znači da ću moći imati kartu? Hoću li moći ići na predavanja.. Joj((
- disi.h
#2965 Re: Pravni fakultet
Ništa nije smiješnoooLakat Jebić wrote:disi.h wrote: Da li to znači da ću moći imati kartu? Hoću li moći ići na predavanja.. Joj((
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Eborg
#2966 Re: Pravni fakultet
A i mi smo bili ovako naivni i fini kada smo tek došli pa nas je onda opaučila realnost. Ne moramo sad biti cinici. 
- disi.h
#2967 Re: Pravni fakultet
Ponavljam, ako neko zna kako izgleda ovaj DL neka mi napiše. 
Možda ako budem imala dobar prosjek uspijem drugu godinu upisati redovno
Možda ako budem imala dobar prosjek uspijem drugu godinu upisati redovno
-
Eborg
#2968 Re: Pravni fakultet
Joj gledaj djevojko, nemoj me pogrešno shvatiti no ako već nisi iz Sarajeva i frka ti je za pare, ti komotno možeš upisati fax i živjeti u nekom drugom gradu. Dođeš samo na ispite. I to kao redovan student, niti ćeš šta propustiti, niti će te neko čudno gledati. Mislim, tužno je što je to tako, no nemoj očekivati neko veliko znanje na predavanjima. Ima solidnih knjiga pa i poneko predavanje, ali generalno ti je prenošenje znanja na nivou Kiseljaka i ostalih fabrika diploma.disi.h wrote:Ništa nije smiješnoooLakat Jebić wrote:disi.h wrote: Da li to znači da ću moći imati kartu? Hoću li moći ići na predavanja.. Joj((
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- disi.h
#2969 Re: Pravni fakultet
Prvo ja sam iz Sarajeva, drugo nije mi frka za pare, treće ja želim biti REDOVAN student, nekako DL -.- . Hoću da izlazim na ispite i da sudjelujem redovno na predavanjima. To je sveeee...
Kad kažem redovan mislim na samofinansirajući...
Last edited by disi.h on 17/07/2013 17:34, edited 5 times in total.
-
nuki_cika
#2970 Re: Pravni fakultet
Izvini ,ali moramLakat Jebić wrote:disi.h wrote: Da li to znači da ću moći imati kartu? Hoću li moći ići na predavanja.. Joj((
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Eborg
#2971 Re: Pravni fakultet
Na predavanjima možeš "sudjelovati" bez obzira na status. Dakle, to odmah izbaci iz jednačine, to ne treba da te brine. Isto i za ispite, tek poneki profesori razdvoje redovne i vanredne ali samo po terminima (npr. jedni u 10:00 a drugi u 17:00).disi.h wrote:Prvo ja sam iz Sarajeva, drugo nije mi frka za pare, treće ja želim biti REDOVAN student, nekako DL -.- . Hoću da izlazim na ispite i da sudjelujem redovno na predavanjima. To je sveeee...Kad kažem redovan mislim na samofinansirajući...
E sad, pretpostavljam da se DL studij vodi kao skuplja verzija vanrednog studija. Jesi li ti namjenski predala papire na to ili si završila u toj kategoriji?
- disi.h
#2972 Re: Pravni fakultet
Nažalost, završila tako na listi. Vanrednog studija nema, ista je cijena i za DL i za samofin. Zato mi je i krivoo, ipak je bolje biti redovan. :/ No, enma veze. Hvala na infoEborg wrote:Na predavanjima možeš "sudjelovati" bez obzira na status. Dakle, to odmah izbaci iz jednačine, to ne treba da te brine. Isto i za ispite, tek poneki profesori razdvoje redovne i vanredne ali samo po terminima (npr. jedni u 10:00 a drugi u 17:00).disi.h wrote:Prvo ja sam iz Sarajeva, drugo nije mi frka za pare, treće ja želim biti REDOVAN student, nekako DL -.- . Hoću da izlazim na ispite i da sudjelujem redovno na predavanjima. To je sveeee...Kad kažem redovan mislim na samofinansirajući...
E sad, pretpostavljam da se DL studij vodi kao skuplja verzija vanrednog studija. Jesi li ti namjenski predala papire na to ili si završila u toj kategoriji?
-
Eborg
#2973 Re: Pravni fakultet
Uvijek ti ostaje prilika da pokušaš, probaj neku molbu napisati da te prebace. Zdravstveno osiguranje ćeš moći ostvariti tako što se prijaviš na biro ali ti je uskraćena studentska tramvajska karta (ako ti treba), neke beneficije (npr. studentska karta za autobus ili voz), vjerovatno nećeš dobiti vizu ako budeš putovala negdje gdje ti ista treba i slično.
- disi.h
#2974 Re: Pravni fakultet
Pokušat ćuEborg wrote:Uvijek ti ostaje prilika da pokušaš, probaj neku molbu napisati da te prebace. Zdravstveno osiguranje ćeš moći ostvariti tako što se prijaviš na biro ali ti je uskraćena studentska tramvajska karta (ako ti treba), neke beneficije (npr. studentska karta za autobus ili voz), vjerovatno nećeš dobiti vizu ako budeš putovala negdje gdje ti ista treba i slično.
- ladyblue18
#2975 Re: Pravni fakultet
Vidjet ces kako nijedisi.h wrote:Ništa nije smiješnoooLakat Jebić wrote:disi.h wrote: Da li to znači da ću moći imati kartu? Hoću li moći ići na predavanja.. Joj((
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uglavnom na drugu godinu ces se moci prebaciti redovno ako budes imala prosjek 8.0 ili je 8.5 vise se ne sjecam.