ODB wrote:Prvo nisam dobio na šalteru odmah u Sberbank banci karticu već u NLB ,u Sberbank tek sada hoću da pređem i sve što sam rekao dobio sam na emal od njih.
Znači u NLB sam dobio odmah karticu isti dan i to je ova kartica "Visa internet kartica" ,a vidim sad da ima pored VISA elektron posebno i sa nje se može dizati keš.Kako god oni su me zajebali jer sam tražio i da se može dizati keš.
Ukoliko si dobio ovu karticu
http://www.nlbrazvojnabanka.com/NLBVisa ... rtica.aspx, a čini se da jesi, to i jest na fazon poklon kartice, tj. radi se o prepaid kartici koja ne glasi na tvoje ime i koja traje samo 24 mjeseca te se može nadopunjavati po potrebi.Ili te u banci nisu dobro uputili, ili ti nisi odabrao pravu, no ovo nije prava debitna kartica vezana za tekući/žiro račun i sa njom se ne može dizati gotovina.
Na nju ne plaćaš standarno održavanje računa, no plaćaš svaki put kada želiš još novca dodati na nju ili kada od banke primiš SMS sa stanjem:
SMS izvještaj o transakciji je obavezan, a naknada za poruku iznosi 0,15KM
stoga te skoro izadje na isto kao i da plaćaš 1-2 marke održavanja.
Ljudi, konačno morate shvatiti da niti jedna banka ne radi kao dobrotvorna ustanova.Na jedan, drugi ili treći način će vam naplatiti svoje usluge.
To što su maheri pa napišu "Bez naknade za održavanje", e to je samo odličan marketinški potez.