Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jon Spencer

#2951 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Abuzenze
Last edited by Jon Spencer on 14/02/2013 15:03, edited 1 time in total.
dresdener78

#2952 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

Moj zadnji OFF TOPIC post na ovoj temi, dalje ću nastavljati samo i isključivo na temu TAXI (NE)USLUGA U SARAJEVU.

Očigledno sam prema javnim ili privatnim reakcijama baš pogriješio koristeći pravilo, koje me naučio život, i koje se na bosanskom može izraziti otprilike kao "gruba vreća mora se grubo popraviti".
Duboko se izvinjavam onima koje sam - ne namjerno - uvrijedio, ali jonovima spencerima i sličnim ni u kojem slučaju. :evil:
Jon Spencer

#2953 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

dresdener78 wrote:Moj zadnji OFF TOPIC post na ovoj temi, dalje ću nastavljati samo i isključivo na temu TAXI (NE)USLUGA U SARAJEVU.

Očigledno sam prema javnim ili privatnim reakcijama baš pogriješio koristeći pravilo, koje me naučio život, i koje se na bosanskom može izraziti otprilike kao "gruba vreća mora se grubo popraviti".
Duboko se izvinjavam onima koje sam - ne namjerno - uvrijedio, ali jonovima spencerima i sličnim ni u kojem slučaju. :evil:
Kao jedno pravo zaostalo đubre i taxističko dno tvoje nehigijensko neizvinjenje ne prihvatam! Nikada!
Ali mi je drago da si poslušao moju sugestiju da se izvineš ostalim prvo respu i vrbasu a posebno unitedu, mada oni to nisu tražili, jer njih ustvari nisi ni uvrijedio. Oni naime imaju mnogo gore mišljenje o sebi nego što ga ti imaš o njima..
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2954 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Jel' to neko hoce da kaze da mi vec evo par godina nismo rektum evrope ? Ooo itekako jesmo :) Ne zatvarajte oci, vec uradite nesto po tom pitanju! Jebli vas politicari koji vas zatupise pa da o ovome raspravljate, a ne o gorucim temama. Dosli smo na najnize grane i sami sebi kresemo istu i smijemo se, misleci da smo najpametnij, najbolji, najljepsi, s njvecim kitama, a ustvari smo ispod jebenog prosjeka.
vrbas1979

#2955 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

loose end
E neka si mu se vala napisao. Tako i treba, šta on Čeh pa misli nas folirati.

Odgovor ti je klasična patetika i trubljenje u prazno.

Kakav god da je kolega dresdener on može gdje mu se prohtije. A gdje ćeš ti u julu ako nemaš pasoš? Pa ni Ploča vidjeti nećeš.

Uglavnom nama su svi krivi, a mi smo jedini u pravu. Najpametniji smo, ali nas niko ne jebe ni 2%.
Što li? Valjda što smo najpametniji i pokupili smo svu pamet svijeta (kojeg nismo niti ćemo vidjeti. Pojedinima je svijet= mahala, ulica, ćorsokak).
mahalas505

#2956 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

@Jon Spencer
Djesi Spenci trolu jedan :D . Sto je zanimljivo, mislim da je ovaj epitet trola dobio mozda poslije 2-3 posta poslije registracija na forumu :lol: .

Mislim da bi bilo kontraproduktivno da se zatvori tema, jer to ovi sto se kritikuju i hoce, pa nekim niskim provakacijama pokusavaju skrenuti temu na sve moguce strane, ali ne kontam sto se malo ne zapitaju sto je tema aktivna od 2006, covjece 7 godina.
drug_profi

#2957 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Objavljivanje privatnih poruka je protiv pravila foruma.
I to treba postovati.

Ruzno je to sto ste uradili, bez obzira na to slazem li se ja sa vasim tiradama.
Istina nije ni ovakva ni onakva.
Mozda smo se mi ufurali da smo centar svemira, ali nismo jbg. niti smo ikad bili.
Prkno Evrope koje smo sami napravili jer nam je bitnije sve osim da radimo. Da je kako svaki dan nekog prevarit.
Kako taksisiti, tako i vecina gradjana. Samo nemoj da se moramo oznojiti ili potruditi oko cega. Jedino u cemu smo dobir i gdje smo uvijek valjali jeste da se bijemo i qurcimo. To nam ide i zato su Bosnje bile dobre i sultanu i kajzeru.
Korisnicko ime

#2958 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Korisnicko ime »

un1ted wrote:Jel' to neko hoce da kaze da mi vec evo par godina nismo rektum evrope ? Ooo itekako jesmo :) Ne zatvarajte oci, vec uradite nesto po tom pitanju! Jebli vas politicari koji vas zatupise pa da o ovome raspravljate, a ne o gorucim temama. Dosli smo na najnize grane i sami sebi kresemo istu i smijemo se, misleci da smo najpametnij, najbolji, najljepsi, s njvecim kitama, a ustvari smo ispod jebenog prosjeka.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Korisnicko ime

#2959 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Korisnicko ime »

Prije pola sata pred UNITIC-om SA-Taxi firma broj vozila 123...TA tabli ni s' glave...

PS. Nadam se da moderatori nece zakljucati temu zbog trolanja. To je ono sto SA-Taxi hostapleri i hoce, da se sto manje prica o njihovim lopovlucima i neljubaznosti pa svako malo trolaju...
zLatk0

#2960 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zLatk0 »

SA-taxi, vožnja od Vrbanje do Bistrika.. Do Skenderije negdje sve ok sa cijenom, dok se odjednom vozac ne zakaslja i spusti ruku prema taksimetru i hop cijena ni manje ni vise skoci sa nekih 2 na 4 KM, ocima svojim vidio.. Na kraju je sve izaslo oko 5, nisam htio praviti belaj jer mi je torba bila nazad, inače bi dobio koliko i dođe ta relacija realno.. Od mene do Kasarne je 4.20 KM.
Nije velika para, ali svakome pomalo kad uzme tako...
dzeno123

#2961 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

Nije govno nego se neko posro. Mi i Cesi, bare bare. Jaka pljacka i jedni i drugi...

Ovo je previse otislo u ot.
dresdener78

#2962 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

Danas opet odlicno iskustvo - Crveni taxi! Zurio sam od Bistrika do Stupa, zahvaljujuci vozacu taxi dosao na vrijeme, opet 5+!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2963 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabina1 »

pemanapemani wrote:Laže Čeh.

Mi smo u 19. stoljeću bili pojam perspektive. :-)

Tramvaj Sarajevom nije prošao zato jer smo to mi, odnosno, naši pretci htjeli, nego jer su ga Austrougari "nametnuli".

Dok su drugi formirali nacije, mi smo se zajebavali čiji je Bog jači. Dok su drugi europljani promišljali o početcima demokratije, mi smo se međusobno ubijali radi međa između posjeda.

Na kraju krajeva, dok su Česi proizvodili Škodu, mi nismo imali ni fabriku za konjske zaprege.

Na kraju svih krajeva, još i danas smatramo vrhunskom zajebancijom kada neko priča anegdote o Česima i gedorama, plakanju na jadranskoj magistrali zbog toga što neće vidjeti more u sljedećih pet godina, autima u koja stane sadržaj šlepera i sl.

Ponašamo se kao da sa nama počinje i završava svijet. Očito nam je dovoljno 30-ak godina solidnog života za vrijeme Tita i to ćemo spominjati u svakoj prilici. I kada se treba pohvaliti i kada tom istom Titu treba skršiti sve na kamaru.
Zato nam i jeste ovako. Mi ovu prekrasnu državu ne volimo, nismo je zaslužili i za nju se istinski borimo jedino kada nam život visi o koncu. Čast iznimkama.

Izvinjenje na skretanju sa teme.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
black

#2964 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by black »

pemanapemani wrote: Ponašamo se kao da sa nama počinje i završava svijet.
:thumbup:
damirc_sa

#2965 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by damirc_sa »

Želio bih da skrenem pažnju na ponašanje taksista a pogotovo policije kod nas u gradu. Naime, na Marin Dvoru kod Unitica dakle od osnovne škole čini mi se Isak Samokovlija pa sve do semafora divlji taksisti su zauzeli komplet saobračajnu traku tako da kada se vozite iz pravca Željezničke stanice prema Vojnoj bolnici i skrečete na glavnu saobračajnicu jednostavno morate preči u suprotnu traku da biste zaobišli brojne taksiste koji tu čekaju.
Da ironija bude jos veća oni su to divlje stajalište napravili na svega 50 metara od policijske stanice na Marin Dvoru.
Stiče se dojam dok se ne desi neka nesreča s obzirom d aje škola tu u blizini da se taj problem neče riješiti. To dovoljno govori o kulturi taksista koji su sami sebi napravili štand, a i o radu naše policije.
derp

#2966 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by derp »

sinoc taksista SA taxija hladno uracuna baksis sam sebi. racun 5 KM, ja dajem 10, on vraca 4,5!! boze sacuvaj na sta se ljudi spustaju...
Alfa159

#2967 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

Dakle ovo je Cirkus!!! I mislim da bi se naslov ove teme morao da mjenja, jer ovdje ima svega osim Sarajevo ili ti sarajevski taxi.
Sinoc oko 00:30 ispred Coloseuma naravno divlji stand i neki kao rent a car-taxi 3-4 vozila Kuki-Muki ili kako vec a iza njega 3-4 vozila i to Mercedes 190 raspad sistema i tako slicna auta kad cetvorica vehabija i to u onim svojim gacama sa bradetinama do stomaka a kao od brda odvaljeni!!!
E pa .ebem mu ja i grad i drzavu i sve ako to moze uredno da se desava u glavnom gradu.
Nravno ni tablica ni dozvola nista odakle je doslo boga pitaj i on uredno vrti po Glavnom Gradu Bosne i Hercegovine, svaka cast i policija i inspekcije to je slika koja koja treba da ide iz "Olimpijskog grada"
Ja fakat nista nemam protiv tih ljudi, ali skontaj situaciju da u 3 ujutro pripit ili sa curom ili da si sama cura u minicu ili kako vec i da sjednes sa takvim likom i kazes vozi, negdje.
Ovdje dok neko ne bude, opljackan, silovan, ubijen nece se nista promjeniti.
Kako moze neko tek tako staviti firmu Taxi na auto i kruziti gradom, ni broja ni imena ni prezimena pa mislim ovo je fakat, ali fakat odvratno postalo!!!
I prica o Sarajevo taksiju mislim da je vise savrseno ofucana, izadjite navece pa vidite sta se desava!!!
Alfa159

#2968 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

derp wrote:sinoc taksista SA taxija hladno uracuna baksis sam sebi. racun 5 KM, ja dajem 10, on vraca 4,5!! boze sacuvaj na sta se ljudi spustaju...
I da li si ti kao vidno prevarena osoba rekla-rekao mogu li dobiti svoj kusur ili i u granapu kazes u redu je???
Majke mi ovi primjeri su mi vise nego odvratni, drzava nam se raspada zbog ovakvih sto ce na forumu napisati kao mu je lik na njegove oci UKRAO novac, a nece nista uciniti povodom toga!!!
Izvini, ali tako je, ja da sam na njegovom mjestu ja bi ti vratio 2KM.
čikagoboj

#2969 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by čikagoboj »

Ja moram reći da se ne slažem sa naslovom ove teme. Vrlo često koristim taksi jer nemam auta niti mi je potreban i mogu reći da sam od stotine i stotine voznji taksijem imao vrlo pošten i normalan tretman. Jednom za Novu nisam imao dovoljno keša u novcaniku da platim put pa sam taksisti predlozio da me odvede do najblizeg bankomata, on je to odbio i provezao me par kilometara gratis. Ljudi su uljudni i kao i svi zaradjuju za život da prehrane familiju tako da je ovaj naslov sam od sebe dno dna. :zoka:
Naravno, vidjao sam samo subotom one neobrijane ruralce koji ilegalno nose pločicu taksija i prevoze omladinu u raspalim vozilima.. Takvi tipovi nisu taksisti vec ilegalci koji ne plaćaju porez i kradu posao pravim sarajevskim taksistima. Zato pazite gdje sjedate
Alfa159

#2970 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

Ja sam vec prije o tome govorio.
Radim takav posao i drugi placaju:) tako da se dnevno bar 5x vozim taxijem i niko mi ne moze pricati o nasim taxistima, no meni se cini vecina koja pise da sjedne jednom ili ni jednom sedmicno-tjedno u taxi a puni su utisaka.
Ja sam imao grozna iskustava sa nasim doktorima, ali nikad se nisam uljucio na forum temu: Bosanskohercegovacki doktori DNO DNA, pa halo, 100 ljudi sto cudi 100 zena 200 sisa :lol:
derp

#2971 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by derp »

Alfa159 wrote:
derp wrote:sinoc taksista SA taxija hladno uracuna baksis sam sebi. racun 5 KM, ja dajem 10, on vraca 4,5!! boze sacuvaj na sta se ljudi spustaju...
I da li si ti kao vidno prevarena osoba rekla-rekao mogu li dobiti svoj kusur ili i u granapu kazes u redu je???
Majke mi ovi primjeri su mi vise nego odvratni, drzava nam se raspada zbog ovakvih sto ce na forumu napisati kao mu je lik na njegove oci UKRAO novac, a nece nista uciniti povodom toga!!!
Izvini, ali tako je, ja da sam na njegovom mjestu ja bi ti vratio 2KM.
aha, zbog ovakvih poput mene drzava propada. ionako je karina od drzave, pa sto ne bismo ubrzali proces :-)
idi se umij hladnom vodom, ne valja na sabahu bit tako nervozan
alibegoa

#2972 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by alibegoa »

Ali stvarno je smijesno ako nisi trazio kusur, i sad bi mi trebali da ti ponudimo rame za plakanje. Hajde priznaj jesi li malo zaplakao? Na licu mjesta ili kad se taksista udaljio?
derp

#2973 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by derp »

alibegoa wrote:Ali stvarno je smijesno ako nisi trazio kusur, i sad bi mi trebali da ti ponudimo rame za plakanje. Hajde priznaj jesi li malo zaplakao? Na licu mjesta ili kad se taksista udaljio?
placem jos uvijek, sto? ti se stidis emocija? :?
Alfa159

#2974 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

derp wrote:
alibegoa wrote:Ali stvarno je smijesno ako nisi trazio kusur, i sad bi mi trebali da ti ponudimo rame za plakanje. Hajde priznaj jesi li malo zaplakao? Na licu mjesta ili kad se taksista udaljio?
placem jos uvijek, sto? ti se stidis emocija? :?
Kralju nemoj Ti biti nervozan sto te lik opalio po usima :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2975 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Ako cemo iskreno, ja se na neki nacin i bojim taskista prosto iz razloga sto svaki ima nesto ispod sjedala (lafo samoodbrana), bila to palicai li pistolj :) Da se ja raspravljam sa ludjakom koji mi je ukrao pola marke ? How yes no :9
Post Reply