KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Dozer

#2951 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

U sustini - ono oko cega smo se ovdje prilicno raspravljali, i sto sam ja tvrdio da jeste ovako...

http://www.telegraph.co.uk/science/2017 ... ours-warn/
Sanchez22

#2952 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Sanchez22 »

Mislim da vecina ljudi daje prednost THC ulju i ostalim "lijekovima" dok se ne razbole.Tek onda se okrecu hemoterapiji kao glavnom lijeku.
Koliko vas bi odbacilo doktore i njihovo lijecenje te se lijecili samostalno?
Brus Lee

#2953 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Brus Lee »

Sanchez22 wrote:Mislim da vecina ljudi daje prednost THC ulju i ostalim "lijekovima" dok se ne razbole.Tek onda se okrecu hemoterapiji kao glavnom lijeku.
Koliko vas bi odbacilo doktore i njihovo lijecenje te se lijecili samostalno?
Ne bih da kvarim sijelo, ali da li iko zna nekoga ko se izlijecio od raka /pluca, mozga, MS-a.../ sa THC i da je to dokumentovano sluzbeno. U praksi je u prosjeku produzenje zivota za 8 mjeseci. U Hrvatskoj je to tako potvrdjeno i na osnovu toga je marihuana odobrena u medicinske svrhe. Dakle, govori se o produzenju zivota, a ne o izlijecenju. Sve sto pomaze produzenju zivota treba odobriti, ali treba razlikovati ta dva pojma. Nigdje se ne kaze da jedna terapija iskljucuje drugu i svaka ima svoja negativna dejstva.
Dozer

#2954 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Pogresno.
U zadnje vrijeme masa ljudi se odlucuje na THC ulje nakon HT i zracenja, koji u preko 95% slucajeva ne daju nikakve rezultate. Cak u masi slucajeva ubrzaju sirenje bolesti.

Dokumentovanih slucajeva izljecenja ima more. Zadnji, i svima dostupan, jeste slucaj sarajevskog studenta koji se izlijecio uljem. Prije.toga je bila Isidora Bjelica, pa ono dijete u Srbiji, pa onaj onaj momak u HR, itd.itd.
Problem.je sto sve to zvanicna medicina ne priznaje, a samim tim ne zeli ni da ih reklamira, i trude se da maksimalno minimiziraju te rezultate.
Razlozi vise nego jasni - farmaceutska industrija, koja finansira dobar dio medicine i na kojoj se medicina i zasniva, naprosto ne zeli dozvoliti da se nesto ovakvo brzo prosiri. Pozadina su - pare.

Skontajte to ovako:
1. Za THC i ucinak na celije raka zna se vec 70-ak g. Zasto za to vrijeme nikada nisu kompletirane klinicke studije s prirodnim THC-om? Imate li ikakav smislen odgovor?

2. Ako THC nema nikakvog efekta, ili je efekat samo u ublazavanju simptoma HT i zracenja, zasto se onda farmaceuti uopste trude da proizvedu sinteticki THC (koji je odobren i u HR, btw, a ne prirodni)? Zasto ne dozvole prirodni THC?

3. Zasto je iznenada, i to u proteklih par mjeseci, nestalo THC ulje s holandkih website-ova na kojima se godinama uredno prodavalo i moglo naruciti? Zasto je, u istom periodu, nestala sva medijska prica o tome, koja je do prije par mjeseci bila vrlo aktuelna?
Last edited by Dozer on 17/07/2017 10:29, edited 1 time in total.
Jara

#2955 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Jara »

Ne da mi se sve čitati, Koliko shvatih, marihuana ublažava simtome, čini da se pacijenti bolje osjećaju, ali ne uništava bolesne stanice, tj. ne liječi rak. Tačno? :-?
Brus Lee

#2956 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Brus Lee »

Dozer wrote:Pogresno.
U zadnje vrijeme masa ljudi se odlucuje na THC ulje nakon HT i zracenja, koji u preko 95% slucajeva ne daju nikakve rezultate. Cak u masi slucajeva ubrzaju sirenje bolesti.

Dokumentovanih slucajeva izljecenja ima more. Zadnji, i svima dostupan, jeste slucaj sarajevskog studenta koji se izlijecio uljem. Prije.toga je bila Isidora Bjelica, pa ono dijete u Srbiji, pa onaj onaj momak u HR, itd.itd.
Problem.je sto sve to zvanicna medicina ne priznaje, a samim tim ne zeli ni da ih reklamira, i trude se da maksimalno minimiziraju te rezultate.
Razlozi vise nego jasni - farmaceutska industrija, koja finansira dobar dio medicine i na kojoj se medicina i zasniva, naprosto ne zeli dozvoliti da se nesto ovakvo brzo prosiri. Pozadina su - pare.

Skontajte to ovako:
1. Za THC i ucinak na celije raka zna se vec 70-ak g. Zasto za to vrijeme nikada nisu kompletirane klinicke studije s prirodnim THC-om? Imate li ikakav smislen odgovor?

2. Ako THC nema nikakvog efekta, ili je efekat samo u ublazavanju simptoma HT i zracenja, zasto se onda farmaceuti uopste.trude da proizvedu sinteticki THC (koji je.odobren i u HR, btw, a ne prirodni)? Zasto ne dozvole prirodni THC?

3. Zasto je iznenada, i to u proteklih par mjeseci, nestqlo THC ulje s holandkih website-ova na kojima se godinama uredno prodavalo i moglo naruciti? Zasto je, u istom.periodu, nestala sva medijska prica o tome, koja je do prije par mjeseci bila vrlo aktuelna?
Nazalost, evo novinskog clanka iz juna ove godine, "Poznata spisateljica vodi novu bitku za zdravlje" 23. Jun 2017. u 19:02. Price o "farmaceutskoj mafiji", jednostavno su samo price, a ne argumenti. Iste price su bile i u slucaju Torabija. Ponavljam, podrzavam sve sto ce produziti kvalitativno i kvantitativno zivot, ali nemojmo bajke pricati o cudotvornosti odredjenih supstanci.
Dozer

#2957 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Pa niko nije ni rekao da je bilo sta oko THC-a cudotvorno.
Isto kao sto to nije slucaj ni sa hemoterapijama i zracenjima, za koje se danas vrlo dobro zna da nisu nikakav pravi lijek, nego samo nesto sto moze ubiti celije raka, ali takodjer uz znatno vece stete po zdravo tkivo i celije.

Npr., moja punica je imala rak grlica materice. Otkriven je u samom pocetku, i isla je na HT i zracenja. Ali je, istovremeno, uzimala i koristila sve sto je bilo ko rekao da proba. Bilo je tu svega i svacega, raznih trava, masti, krema, ulja (nije bilo THC-a).
Na kraju je pobijedila tu bolest, bez operacije, ali kako ona sama kaze - nema pojma sta joj je zaista pomoglo.

Medjutim, vrlo se dobro zna sta joj je prilicno odmoglo u drugom smislu - zracenje.
2-3 godine nakon okoncanja svih terapija pocela je imati konstantnu blagu temperaturu, cestu malaksalost, bolove u stomaku i ledjima, inkontinenciju i ucestalo mokrenje uz bolove.
Ispostavile su se dvije stvari:
1. Jedan bubreg joj je potpuno bio otkazao. Tacnije - potpuno se osusio. Sprzen zracenjem (doktori rekli).
2. Kicmeni stub u lumbalnom dijelu joj je takodjer bio sprzen, sto je uzrokovalo pucanje diskusa i tesku diskus herniju s kojom se i danas bori, 14 godina nakon dijagnosticiranja karcinoma.

A, ponavljam, niko ne zna sta joj je zapravo pomoglo vezano za taj karcinom. Da li nesto prirodno sto je uzimala, HT i zracenja, kombinacija... Niko to ne moze reci.

Sto se Isidore tice - da, opet je dobila karcinom. Samo ne isti i ne na istom mjestu.
Ko garantuje da se identicno ne moze desiti i nakon HT i zracenja?
Ali, poenta je u tome da je ona uspjela izlijeciti prethodni karcinom koristeci THC ulje.
Last edited by Dozer on 17/07/2017 10:50, edited 2 times in total.
Dozer

#2958 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Jara wrote:Ne da mi se sve čitati, Koliko shvatih, marihuana ublažava simtome, čini da se pacijenti bolje osjećaju, ali ne uništava bolesne stanice, tj. ne liječi rak. Tačno? :-?
Zavisi u kojem obliku pricas o marihuani.

Njen ekstrakt u vidu koncentrisanog THC-a u obliku ulja - ubija celije raka. Potvrdila i medicina.
Oralno konzumiranje (pusenje) moze pomoc kod simptoma HT i zrazenja (mucnine, apetit, itd.), sto takodjer radi i ulje.

P.S. Malo je, blago receno, neozbiljno reci "ne da mi se sve citati", a onda ipak izvlaciti nekakve zakljucke.
Jara

#2960 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Jara »

Dozer wrote:
Jara wrote:Ne da mi se sve čitati, Koliko shvatih, marihuana ublažava simtome, čini da se pacijenti bolje osjećaju, ali ne uništava bolesne stanice, tj. ne liječi rak. Tačno? :-?
Zavisi u kojem obliku pricas o marihuani.

Njen ekstrakt u vidu koncentrisanog THC-a u obliku ulja - ubija celije raka. Potvrdila i medicina.
Oralno konzumiranje (pusenje) moze pomoc kod simptoma HT i zrazenja (mucnine, apetit, itd.), sto takodjer radi i ulje.

P.S. Malo je, blago receno, neozbiljno reci "ne da mi se sve citati", a onda ipak izvlaciti nekakve zakljucke.
Hvala na odgovoru. :)
E, ako je i "medicina potvrdila"...ima li negdje link medicinske institucije koji govori o tome?
Ćelije raka, izolirane, ubija, između ostalog, i jedna supstanca iz prokula, međutim još nije dokazano da li ih ubija i u oboljelom organizmu ( ispitivanja se nastavljaju).
BTW, glede tvog P.S. ako ćemo pravo ;-) neozbiljno je bilo kakve ozbiljne zaključke izvlačiti iz forumskih objava. Objave su ponekad dobro došle kao izvor informacija, provjerljivih i neprovjerljivih.
Dozer

#2961 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Sve je vec prilicno detaljno elaborirano kroz temu od pocetka, s mnogim linkovima na razne izvore, sto medijske, sto naucne, sto svjedocenja.

Da se ne ponavljamo...

Edit: THC ne ubija celije raka na nacin da ih direktno napada, nego na neki nacin resetuje nas imunosni sistem (nisam jos uspio naci da su nauka/medicina skontali kako se i zasto to desava, ali je definitivno da THC budi razne receptore u mozgu koji onda odradjuju taj reset), a koji onda pocne prepoznavati te celije kao neprijatelje i onemoguci ima hranjenje, sto onda dovodi do njihovog gasenja/umiranja. Istovremeno, za razliku od hemoterapija, zdrave celije ostaju nedirnute.
Last edited by Dozer on 29/01/2018 16:02, edited 2 times in total.
Hajlac

#2962 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Hajlac »

Prenijecu ono sto sam napisao na drugom topiku jer je jednako relevantno i ovdje nazalost:

Da pokusam taksativno i hronoloski napisati kroz kakav je sve JAVASLUK, NEBRIGU, NESPOSOBNOST, potpunu IZBEZUMLJENOST nadleznih, HAOS & RASULO, PRIMITIVIZAM te KORUMPIRANOST prosao i nazalost jos prolazi clan porodice vec dugih SEDAM MJESECI pokusavajuci rijesiti pitanje malignog tumora na stitnoj zlijezdi, popunila bi se jedna citava stranica ovog topika :roll: :evil:

Toliko saltanja, nestrucnosti silnih "ljekara", "strucnih" konzilija, "dijagnosticara" pa sve do osoblja na salterima i u laboratorijama da normalan covjek jednostavno moze jedino POLUDJETI i poceti da URLICE na korumpiranu raspadnutu zdravrstvenu anarhiju od sistema!

I pored urednog zdravstvenog osiguranja i decenija automatskog odvajanja od bruto plate, obican, posten i "neuvezan" covjek primoran je zaduzivati se od mizerne penzijice da bi 5-6+ hiljada KM dao nekom Al-Tawilu ili VMA :evil:

Samo za sintigrafiju su puna dva mjeseca hladno od*ebavali pacijenta, pricom kako nema reagensa, SVE DO TRECEG DOLASKA PRESUCUJUCI KAKO SE MOZE I U DRZAVNOJ BOLNICI ISTI PREGLED URADITI.

Posljednje u nizu sikaniranja i sokova s KCUS-a bilo je od strane, kako naknadno citamo u klix komentarima na vijest o njegovom unaprjedjenju, "nesposobnog mesara i najkorumpiranijeg doktora na KCUS-u" Prof. Dr. Adnana Kapidzica, koji je naprasno promijenio pricu i na najgrublji nacin doslovno OD*EBAO pacijenta, ocito vidjevsi da mu se ne mili koverta s nekoliko hiljada KM :evil:

Stoka pogana dusmanska laze i petlja o tome kada stvarno ide na godisnji odmor i koliko je zauzet!!!

A na citavom vrlom Klinickom centru ovog nazovi tj. nekada glavnog grada spalo je na JEDNOG jedinog doktora koji moze/usudjuje se izvaditi citavu stitnu zlijezdu.

Sjeme Vam Se Zatrlo bagro majmunska!
Anestezija

#2963 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Anestezija »

kakvi su simptoni karcinoma ako moze neko da mi napise'? mrsam puno u zadnje vrijeme,temp.povisena,sto sam imao ben na ruci skroz potamnio i sto je najgore umor me neki slomio ,neam volje ni za cim :-)
Rampage

#2964 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Rampage »

Ne lupaj, živ bio, otiđi doktoru. Vjeruj mi da je karcinom zadnja stvar u životu s kojom se želiš zaHebavati.

PS - nisam zlonamjeran, nemoj me pogrešno shvatiti.
Anestezija

#2965 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Anestezija »

Rampage wrote:Ne lupaj, živ bio, otiđi doktoru. Vjeruj mi da je karcinom zadnja stvar u životu s kojom se želiš zaHebavati.

PS - nisam zlonamjeran, nemoj me pogrešno shvatiti.
u zadnjih par mjeseci nam je po grada fasovalo to,pa nako pitam :)
Zoya

#2966 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Zoya »

Ne mora biti rak može biti nedostatak nekog vitamina. Ovo za ben, moraš, ali moraš, da provjeriš. Nije zdravo kada Ben mijenja boju ili formu tako da sto prije to bolje.
Alternativac1

#2967 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Alternativac1 »

Dozer wrote:Iskreno, cudi me da su objavili ovu "vijest"...
Hemoterapije su poznate kao otrov za nas organizam, jer su zapravo - teski metali. Jeste, ubijaju celije raka, ali istovremeno ubijaju i 10x vise zdravih celija. I sve se ovo zna odavno. I pricam ja ovo ovdje vec godinama.
I tacno je kako je i napisano u ovom clanku - HT i zracenja mogu smanjiti rak/tumor, ali to je kratkotrajnog efekta. Jer, radi neuporedivo veceg broja ubijenih zdravih celija prilikom pokusaja ubijanja celija raka pomocu HT i zracenja, imunitet bude drasticno oslabljen. I onog momenta kada efekti HT i zracenja prestanu, a to je obicno 2-4 mjeseca nakon zavrsteka tih terapija, i ako rak nije uspjesno ubijen/odstranjen, on se onda pocne siriti i cesto postane tzv. galopirajuci.

Prostom logikom nije tesko doci do zakljucka da nas HT svojim djelovanjem zapravo sigurno ubijaju. Kod nekih vrsta karcinoma, i ako su otkriveni u pocetnom stadiju, HT i zracenja mozda mogu pomoci, uz eventualnu operaciju, tipa karcinoma grlica materice ili karcinoma debelog i/ili tankog crijeva u nekim slucajevima, ali za ostale vrste (mozak, drugi organi, kosti), ja jos nisam cuo da je neko prebacio onih medicinskih 5 godina.

Imao sam licni slucaj, u porodici, gdje su se 3 mjeseca nakon kompletnog tretmana s HT i zracenjima pojavile dvije nove i rapidno rastuce metastaze koje nisu postojale prije HT i zracenja. I covjeka otpisali, rekli - "Jos 15-20 dana, i to je to. Zao nam je."
A onda se pocelo uzimati THC ulje, i 2 mjeseca kasnije jedna od te dvije metastaze potpuno nestala, druga se prepolovila, a primarni mirovao. Covjek od 72 godine, koji je u momentu pocetka uzimanja THC ulja bio prikovan za krevet, nakon 2,5 mjeseca od momenta medicinskog "otpisa" na svojim nogama otisao na kontrolu. Doktori nisu mogli vjerovati da je uopste ziv, a ne da jos i hoda...
Dozer,
ako ti nije frka da mi napišeš u pm gdje si nabavljao ulje, koja je vrsta raka u pitanju i kakvo je stanje danas bio bih ti neizmjerno zahvalan?
Dozer

#2968 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Poslah ti sve.
dječak sa šibicama

#2969 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by dječak sa šibicama »

Anestezija wrote:kakvi su simptoni karcinoma ako moze neko da mi napise'? mrsam puno u zadnje vrijeme,temp.povisena,sto sam imao ben na ruci skroz potamnio i sto je najgore umor me neki slomio ,neam volje ni za cim :-)
Moze biti i stitna zlijezda, mozda si dijabetes fasovao, ako puno mokris uz sve to recimo.

Otidji na pretrage, nije se zajebavati sa tim. Naglo bezrazlozno mrsanje moze biti uzrokovano mnogo cim, ali nijedan razlog nije dobar.
banjaluka078

#2970 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by banjaluka078 »

Kad osoba, kojoj je tek postavljena dijagnoza na osnovu histopatološkog nalaza i snimka CT-om, iz drugog grada dobije uputnicu da se javi na kliniku u Sarajevu, koja je procedura? Da li se odmah po javljanju u prijemnu ambulantu i ostaje u bolnici i počinju terapije ili postoji šansa da je tek tad zakažu za neki termin u budućnosti? Da se odmah spremi za ležanje u bolnici? Kako to sve praktično funkcioniše?
Dozer

#2971 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Trebalo bi, s obzirom da je iz drugog grada, da odmah bude primljena na lezanje ukoliko ce se odmah poceti s terapijama.
Ali, kako kod nas nikad nista nije "kako bi trebalo", tako ces stanje saznati tek kad dodjes... Jbg...

A, ako ides na UKC, onda sa sobom obavezno ponesi sljedece:
- Posteljinu
- Sve za licnu higijenu
- Dovoljno kesa ili kartice za eventualnu kupovinu lijekova, posto je velika vjerovatnoca da ih na UKC nema ili da ce uskoro nestati.
banjaluka078

#2972 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by banjaluka078 »

Hvala. Proslijediću informaciju pacijentu.

Zar i posteljinu? :shock:

Pronašla sam na njihovoj stranici neko uputstvo za pacijente koji se primaju na ležanje, pa tamo piše:
"LIČNE STVARI PACIJENTA U TOKU HOSPITALIZACIJE
 Pribor za ličnu higijenu
 Veš
 Plastične čaše za jednokratnu upotrebu
 Pidžama
 Papuče
 Ogrtač"
http://www.kcus.ba/uimages/Informativni ... 20KCUS.pdf
Dozer wrote:Trebalo bi, s obzirom da je iz drugog grada, da odmah bude primljena na lezanje ukoliko ce se odmah poceti s terapijama.
Ali, kako kod nas nikad nista nije "kako bi trebalo", tako ces stanje saznati tek kad dodjes... Jbg...

A, ako ides na UKC, onda sa sobom obavezno ponesi sljedece:
- Posteljinu
- Sve za licnu higijenu
- Dovoljno kesa ili kartice za eventualnu kupovinu lijekova, posto je velika vjerovatnoca da ih na UKC nema ili da ce uskoro nestati.
Dozer

#2973 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Ne pise, ali, vjeruj mi - neka ponese.
Bullet Tooth Tony

#2974 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Bullet Tooth Tony »

Dozer wrote:Poslah ti sve.
Moze li i meni info u pp dozer ..

Hvala
Festival

#2975 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Festival »

Pozdrav, da li neko ima iskustva sa karcinomom jajnika uz prisustvo acitesa...
Mami je dijagnosticiran i citam sve zivo kako bih bio u mogucnosti da joj na bilo koji nacin olaksam i pomognem u borbi...
Post Reply