Prije nekoliko godina sam kupila neki tuš (a jeftin neki, bezvezan) i kad god bih ga nanijela ostavljao mi je trag tokom dana na onoj kosti iznad očne šupljine (ne znam kako se zove

). Dakle, pošto su oči otvorene jelte

, meni bi nakon što ih sklopim ostajala ružna crna linija. To je zato jer imam spuštene vjeđe (kažem ja, izgledam ko cuko

).
Onda sam prestala koristiti tuš, a da nisam ni probala druge, jer sam bila uvjerena da je to zbog očiju, a ne šminke. Doduše, ako nanesem samo olovku, ista ta linija ostaje, ali olovka je drugačije teksture nego tuš, "topi se" kad je toplo i tako to.
Prije neki dan sam kupila Catrice tuš, nije ni skup, nije više od 5-6 KM ako i toliko (slagaću), crn je, ali moram par puta, doduše, da pređem.
Naime, zadnjih nekoliko mjeseci sam se nafurala na pin up šminkanje (gdje su tuš i crveni ruž neizostavni) i moram priznati da mi se jako sviđa kako izgleda na meni.
Dakle, ja tuš nanosim tako što povučem jednu tanku liniju duž cijelog kapka, a onda nastavljam podebljavati prema kraju oka. Tek onda izvlačim onu liniju van kuta oka. Nije teško, naravno dešavaju se greške, ali ništa što jedan štapić za uši ne može riješiti.

To je poput crtanja, slikanja. Šmikanje i jeste crtanje po licu.

Također koristim Essence Quattro sjenilo (smeđe nijanse prema bijeloj) i uglavnom koristim te svijetlije tonove na kapke, a one bež/bijele nanosim ispod ruba obrve. Nije nimalo napadno, a "otvara" oko.
Ako mi se žuri vani i nemam vremena za tuš ili mi je mrsko samo olovku nanesem na vanjske uglove očiju što ima sličan efekat kao tuš na oči spuštenih vjeđa kao što su moje.
Puder i ja stavljam na cijelo lice, pa i na kapke, ali skroz malo, jer hvala Bogu imam finu teksturu kože. Pošto imam malo masniju T - zonu, na kraju sve to matiram puderom u prahu (ja sam uzela najjeftiniji skoro - Miss Sporty), tek toliko da se ne caklim.

Koristim roze rumenilo ili boje ciklame, jer mi se sviđa kako mi "uveseljava" lice, a također je dio pin up šminkanja.
Prije nanošenja karmina stavljam puder u kamenu i na usne, da ruž duže traje.
Obrve su mi skroz crne pa gdje je potrebno samo malo popunim olovkom za obrve.
Jedini su mi problem tamni podočnjaci koji se uglavnom naziru ma šta da na njih stavim.
Eto, jes+ mi bilo fino raspisat se.
Eh, da dodam ono najvažnije zbog čega sam i pisala sve ovo: Ovaj tuš je jaaaaako postojan, traje mi sve dok ga sama ne skinem, ne razmazuje se, ne ostavlja tragove. Jako sam zadovoljna.