SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
because_of_you

#2951 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

swirl wrote:
Ma znas sta, probala sam nekoliko puta, sve mi se razmaze, i dok se ponovo umijem, stavim puder, i sve, prodje me volja za tusem, a svidja mi se pravo

A stavljaš puder i na kapke? Sorry, ne razumijem se :)

Pa praksaj malo bez ostatka make-upa, kad zabrljaš, lagano štapićem umočenim u Becutan pobrišeš, i idi opet :)

@malena

Od Eccence-a, ima Carbon black :thumbup:
Michun

#2952 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

swirl wrote:Da mi je nauciti koristiti tus, kad vidim neke zene kako super povuku liniju, kao da su linijar koristile... :-)
Ako ne znas...za pocetak olovka crna pa preko tus.
A onda kupis tus sa felt tip, lorealov je dobar i probas.
Ma.Le.Na

#2953 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

because_of_you wrote:
swirl wrote:
Ma znas sta, probala sam nekoliko puta, sve mi se razmaze, i dok se ponovo umijem, stavim puder, i sve, prodje me volja za tusem, a svidja mi se pravo

Pa praksaj malo bez ostatka make-upa, kad zabrljaš, lagano štapićem umočenim u Becutan pobrišeš, i idi opet :)

@malena

e idem ga danas kupit ne zvala se ja ..onako kako se zovem :lol:

hvala :)
sorei

#2954 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Ja koristim Essence, super je za nanosenje, nije bas previse crn ali ponovim.

Nek mi neko predlozi boje za sjene. Totalno sam izasla iz fazona sa sjenama. Put bijela, oci tamno smedje, kosa tamno smedja. :D
swirl

#2955 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

because_of_you wrote:
swirl wrote:

@malena

Stavljam puder na cijelo lice, ne stavljam puder samo kad sam na moru, i kad se vratim sa mora.
because_of_you

#2956 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Uzmi jedan dan, i samo praksaj stavljanje tuša ;-) :thumbup:
Michun

#2957 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Odlicannnn
Image
Ima i lancome isti ali mnogo skuplji.
Ma.Le.Na

#2958 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Michun wrote:Odlicannnn
Image
Ima i lancome isti ali mnogo skuplji.
ne vidim sliku :D

haj samo napisi ciji je :)
Neposlusna

#2959 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Neposlusna »

vdivna wrote:Ja koristim Essence, super je za nanosenje, nije bas previse crn ali ponovim.

Nek mi neko predlozi boje za sjene. Totalno sam izasla iz fazona sa sjenama. Put bijela, oci tamno smedje, kosa tamno smedja. :D
Ja uz svoje tamno smedje oci kombiniram nekad lila sa veoma malo svijetlo smedje, srebrna obavezno ali subtilno.
Pored toga moze plava, zelena, cak i blago roza koju isto kombiniras uz smedje ili cak i crno, obavezno izblendiraj crno da bude blaze. :thumbup:

U zadnje vrijeme koristim pretezno raznobojne olovke. Povucem liniju i onda to blago razmazem sa cetkicom.

Evo primjer sa interneta, olovka za oci u dvije boje koje se izvrsno mogu zajedno kombinirati.

Image
sorei

#2960 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

hvala. Eh sad, sta dodje blendiranje i kakvu cetkicu da kupim. Imam samo one obicne sto dodju uz sjene.
Michun

#2961 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

sofi29 wrote:drage moje...ja vas citam redovno...obozavam sve sto ima veze sa sminkom, kupujem kao luda,i sto mi treba i sto mi ne treba, a uglavnom mi nista ne treba jer nista ne znam ni iskoristiti, niti se znam nasminkati a sminkam se 15 -tak godina...i to se uvijek svodi na puder (max factor long lasting), bronzer sa sjajem (collistar),crnu olovku (u oko), maskara (trenutno rimel) i neutralni karmin (marka beze)...

vrhunac mog sminkanja je bijela sjajna sjena u vrh oka, izvucena linija kreonom,eventualno sjena..to je moj maksimum i desava se 10 puta godisnje...ne znam nikakve prednosti sminke, nikada nisam koristila korektor, ne znam kako se stavlja, kako se prikrivaju podocnjaci, cak ih ni ne primjecujem a garant ih imam...sve ovo je cudno jer jako volim da kupujem i volim da me neko sminka, to mi je najljepsi odmor, uzivancija...cak natjeram muza pa me macka ha ha ha ali ja sam lijena da vjezbam,medjutim kako vas citam dodje mi da ucinim nesto za sebe :lol: e sad, kad sam bila na profesionalnom sminkanju (dva puta) djevojke su mi rekle da imam prelijepe oci za sminkanje, sta god to znacilo, da se na njih moze staviti masa sjena, i nikako mi nisu dale da izadjem iz salona, samo su mi lijepile raznorazne sjene...

hoce li mi neko za pocetak objasniti sta je "blendanje"..i zasto su te cetke toliko bitne :-) prvi put sam cula i podlogu za sjenu...covjek uci dok je ziv :-D

Lavli, sto volim kad se navucete :D

Svaki proizvod da se nanese trebao bi imati dobru cetku, pa i tecni puder. Sjene se boje nanose cetkama, obrve lakse docrtas cetkicom nego olovkom. Olovka napravi lniju a cetkica prirodnije. Za rumenilo, ne moram pricati...siroka cetka, kibuki ko ima najbolje. Uglavnom 5-6 cetkica bi bilo dovoljno za kvalitetno sminkanje.

Blendanje...evo vidis na ovoj slici se ne vidi linija izmedju sjena. To bi bila blended sjena. Ovdje ih ina dvije. A cure se sminkaju sa 3-4 i ne vid se prelazak s jedne na drugu.
Image
LieToMe

#2962 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

da se pridruzim fanovima essence eyeliner pen-a, odlicna je, ja sam odusevljena. mislim da joj je cijena negdje oko 5 KM, ostavlja super trag, ne razmazuje se, sto je meni najbitnije, a i super je crna.
ja sam nekad davno koristila avonov tus, plavo pakovanje i onda sam bila na mukama kad sam potrosila zalihe i sasvim slucajno pronadjoj essence i ne pojah se.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2963 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Ja sam sa tusevima uvijek na vi, iako sam se malo ispraksirala otkako koristim "flomaster" :D dok ove u bocici sa cetkicom nikako da savladam, bude ga svuda vise nego po ocima :-)
Neposlusna

#2964 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Neposlusna »

Blendiranje je jednostavno receno, nanosenje sjene na ocni kapak, na engleskom se zove Creese i onda sa Blending cetkom, posvjetlis sjenu tako da se fino sastavi sa podlogom, eventualno drugom sjenom a da se ne vide linije.

Ovo je blending cetka, koja je iskljuciva za blendanje sjene, za nanosenje sjene postoji druga cetkica.

Image

Na youtube ima filmova na pretek gdje se korak uz korak objasnjava postup stavljanja sjene i blendiranje.
Kako mislis da sam ja naucila. :D
swirl

#2965 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

ladyblue18 wrote:Ja sam sa tusevima uvijek na vi, iako sam se malo ispraksirala otkako koristim "flomaster" :D dok ove u bocici sa cetkicom nikako da savladam, bude ga svuda vise nego po ocima :-)
E ja upravo o tome pricam!!! Bude ga bukvalno svuda :D
sorei

#2966 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Cure hvala vam. Moracu kupiti tu cetkicu.
Altheda

#2967 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Altheda »

Prije nekoliko godina sam kupila neki tuš (a jeftin neki, bezvezan) i kad god bih ga nanijela ostavljao mi je trag tokom dana na onoj kosti iznad očne šupljine (ne znam kako se zove :D). Dakle, pošto su oči otvorene jelte :lol: , meni bi nakon što ih sklopim ostajala ružna crna linija. To je zato jer imam spuštene vjeđe (kažem ja, izgledam ko cuko :lol: ).

Onda sam prestala koristiti tuš, a da nisam ni probala druge, jer sam bila uvjerena da je to zbog očiju, a ne šminke. Doduše, ako nanesem samo olovku, ista ta linija ostaje, ali olovka je drugačije teksture nego tuš, "topi se" kad je toplo i tako to. :)

Prije neki dan sam kupila Catrice tuš, nije ni skup, nije više od 5-6 KM ako i toliko (slagaću), crn je, ali moram par puta, doduše, da pređem.
Naime, zadnjih nekoliko mjeseci sam se nafurala na pin up šminkanje (gdje su tuš i crveni ruž neizostavni) i moram priznati da mi se jako sviđa kako izgleda na meni.
Dakle, ja tuš nanosim tako što povučem jednu tanku liniju duž cijelog kapka, a onda nastavljam podebljavati prema kraju oka. Tek onda izvlačim onu liniju van kuta oka. Nije teško, naravno dešavaju se greške, ali ništa što jedan štapić za uši ne može riješiti. :)
To je poput crtanja, slikanja. Šmikanje i jeste crtanje po licu. :D
Također koristim Essence Quattro sjenilo (smeđe nijanse prema bijeloj) i uglavnom koristim te svijetlije tonove na kapke, a one bež/bijele nanosim ispod ruba obrve. Nije nimalo napadno, a "otvara" oko.

Ako mi se žuri vani i nemam vremena za tuš ili mi je mrsko samo olovku nanesem na vanjske uglove očiju što ima sličan efekat kao tuš na oči spuštenih vjeđa kao što su moje. :D

Puder i ja stavljam na cijelo lice, pa i na kapke, ali skroz malo, jer hvala Bogu imam finu teksturu kože. Pošto imam malo masniju T - zonu, na kraju sve to matiram puderom u prahu (ja sam uzela najjeftiniji skoro - Miss Sporty), tek toliko da se ne caklim. :D
Koristim roze rumenilo ili boje ciklame, jer mi se sviđa kako mi "uveseljava" lice, a također je dio pin up šminkanja.
Prije nanošenja karmina stavljam puder u kamenu i na usne, da ruž duže traje. ;-)
Obrve su mi skroz crne pa gdje je potrebno samo malo popunim olovkom za obrve.

Jedini su mi problem tamni podočnjaci koji se uglavnom naziru ma šta da na njih stavim.

Eto, jes+ mi bilo fino raspisat se. :lol: :lol:

Eh, da dodam ono najvažnije zbog čega sam i pisala sve ovo: Ovaj tuš je jaaaaako postojan, traje mi sve dok ga sama ne skinem, ne razmazuje se, ne ostavlja tragove. Jako sam zadovoljna. :thumbup:
Last edited by Altheda on 24/02/2011 14:51, edited 1 time in total.
Michun

#2968 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

vdivna wrote:Ja koristim Essence, super je za nanosenje, nije bas previse crn ali ponovim.

moRel prijedlog...pogledaj 3-4 str. unazad link sto sam postavila za boje generalno. pa vidi sta ti pase.
uz smedje oci pogotovo tamne...zelena maslinasta je dobra i ljubicasta ali malko tamnija. smedja naravno koja pase iz tvoju smedju boju.
because_of_you

#2969 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Neće niko da pokaže svoj rad tušem? :D
sofi29

#2970 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sofi29 »

tnx Michun ti si divna :wink: bas sam se pitala sta su te djevojcice sto su me sminkale radile onim silnim sjenama i cetkicama...a one blendirale...tako da nisam ni primjetila da tu ima sjena i sjena :) pokusavam staviti jednu slicicu.. jos kad bih znala kako :-) moram se vratiti 100-tinjak stranica unaprijed da nadjem objasnjenje a dok stavim sliku morat cu se vratiti 150 unazad jer cete vi sve to ispisati u medjuvremnu .... :-D
Nadinka

#2971 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

koliko ja vidim sve vise je fanova ove teme :) bas smo postale grooozne :) ja tus ne koristim, nekad davno sam koristila ali nisam neki fan, volim olovku, i to onako da je malo zamrljam i volim smedju olovku uz smedjkasto-bez iznose
Michun

#2972 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Altheda wrote: Jedini su mi problem tamni podočnjaci koji se uglavnom naziru ma šta da na njih stavim.
Nek si raspisala. Super - pin up sminka, ja to za izlazak uvece praktikujem.

Moras imati kombinaciju pudera i korektora da bi prekrila podocnjake. Ako stavis samo korektor pa ponovis bude nalijepljeno i vidi se. Treba ti kvalitetan tecni puder, koji ces nanijeti na podocnjake pa preko dodati mrvicu korektora. To fercera 100%. Ja imam ljubicaste podocnjake.
Ako su ti bas jako jako tamni...onda bi trebala prekriti prvo zelenim korektorom - ako su ljubicasti, pa onda dodati pravi korektor.
LieToMe

#2973 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

ja obicno kombinujem crnu olovku sa ovom essence, nedavno sam uzela neku manhattan ali nisam nesto zadovoljna, bila je odlicna dok je nisam pokusala nasiljiti, pocela se sva raspadati. prije ove sam koristila revlonovu i bila mi je odlicna jer je malo masnija pa se da fino razmazati da dobijem onaj neki smokey efekt. a essence mi je predivna, narocito za gornji kapak, jer imam uvuceno oko pa mi se to prije znalo oslikaviti ali sad je sasvim ok.
Nadinka

#2974 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Joj vidite sto je super pupina nova kolekcija:

Image

Image

Image
Gospoda Ministarka

#2975 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

LieToMe wrote:da se pridruzim fanovima essence eyeliner pen-a, odlicna je, ja sam odusevljena. mislim da joj je cijena negdje oko 5 KM, ostavlja super trag, ne razmazuje se, sto je meni najbitnije, a i super je crna.
ja sam nekad davno koristila avonov tus, plavo pakovanje i onda sam bila na mukama kad sam potrosila zalihe i sasvim slucajno pronadjoj essence i ne pojah se.

To sam neki dan gledala da kupim, ali nisam bila sigurna da li cu bezveze dati novac, zanima me da li se razmazuje i da li se moze stvaljat "u oko" ili samo okolo?
Post Reply