Prpa.ba wrote: ↑17/02/2025 14:07
Valjda su sve ambasade dobile nalog za smanjenje od 10% u cijelom svijetu, a ova nasa je pod posebnom lupom i smanjenje ce biti drasticnije. Neko i od forumasa pise da je citava misija ambasade i USAID-a imala 300 ljudi, taj dio ne znam ali po brijacnici se prica da ce na kraju vise liciti na sada praznu zgradu OHR-a. Zato se i zajebavam sa temom prodaje zemljista, steta da onako dobra parcela stoji prazna.
Plus, nacin na koji je Marfi povucen nazad je vise nalikovalo na razmjenu taoca, nego na dostojanstven ispracaj alfe i omege sarajevske politike.
Mozda se ne slazemo oko strategije, sve ok, ali jebiga ako ne vidite cinjenicu da novoj americkoj administraciji ne da nismo bitni, nego nas ne znaju ni naci na mapi. Strategija "samo zapad druze" ce morati postati malo kreativnija ako zelite ikakvu sansu da ostane kredibilna.
Moj animozitet prema americkoj politici ovdje je odavno poznat tako da meni ovaj "pivot" ne mijenja nista bitno, cak neke stvari olaksava i razjasnjava.
Kako nismo bitni, a Max Primorac i ostala NDH ekipa? Boze Petra, ali nema sekirancije, begovi su sa dedom od Primorca zajedno crne kosulje nosali, ujagnjit ce se nesto i za nas od nove administracije!
Nema alternative Prpolini moj, ako se iko napisao o USA zlu na ovom forumu to sam ja, ali sto se nas tice to je jedina guma koja glavu cuva dok im i za sta mozemo valjati. Iran vise ne moze sebi pomoci, Turska je samo kolonija SAD-a i cionista a usput te i ne smatraju vaznim vise si im kusur za razgovor sa Smrdijom, a sto se tice Rusa za njih se zna da mora pravoslavna ruka proci sve do Carigrada.
Hocemo to mi nesto sami, moze, hajde da se udruzimo pa da napravimo kakvu nuklearku! A sta, ne ide nam bas hemija jer je to haram, a ni sa fizikom nismo na cisto, nista onda da popijemo po kaficu i napravimo kakvu komisiju za nuklearku, nema druge.