Jesi li imao smrtnih slučajeva u bližoj porodici?
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
-
neki
#2952 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
dadoxyxy
#2953 Re: Iskustva sa koronavirusom
Meni stigli rezultati jutrosnjeg testiranja , 40 dana nakon prebolovanog covida 19 koji je prosao sa blagim simptomima:
ddimer = 197
Antitijela na covid
lgM 0,61
lgG 0,32
po onom što sam čitao ovo znači da nisam razvio antitijela ? sad mi nije ništa tek jasno, čiztao sam da je nekima lgG bio 0,10 tri mjeseca nakon bolesti , a nakon 5 mjeseci rastao na 16.
ddimer = 197
Antitijela na covid
lgM 0,61
lgG 0,32
po onom što sam čitao ovo znači da nisam razvio antitijela ? sad mi nije ništa tek jasno, čiztao sam da je nekima lgG bio 0,10 tri mjeseca nakon bolesti , a nakon 5 mjeseci rastao na 16.
- Urbana
#2954 Re: Iskustva sa koronavirusom
Lutrija 
Meni je igG 8,7 6 mjeseci nakon vjerovatne zaraze (suprug pcr pozitivan, ja negativna ali uz katastrofalno povrsno urađen bris).
Moji simptomi: glavobolja, temp. 36,7 jedno poslijepodne i par puta se nakašljala. U isto vrijeme mi je i uho bilo upaljeno pa sam zbog toga mislila da umišljam. Kod supruga upala pluca.
Meni je igG 8,7 6 mjeseci nakon vjerovatne zaraze (suprug pcr pozitivan, ja negativna ali uz katastrofalno povrsno urađen bris).
Moji simptomi: glavobolja, temp. 36,7 jedno poslijepodne i par puta se nakašljala. U isto vrijeme mi je i uho bilo upaljeno pa sam zbog toga mislila da umišljam. Kod supruga upala pluca.
-
Benjo34
#2955 Re: Iskustva sa koronavirusom
Majka ponovila nalaze, danas to mnogo bolje izgleda, svi parametri su dosta smanjeni, većina čak u granici normale, ostao je visok crp sa 306 na 110, Acidum uricijum je 92 a od 142 do 339 je ok, jel to Lose? Hct je 33.8, od 35 do 54 je ok, PDW 9.1, od 10 do 16 je ok.
-
Naslovnica
#2956 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jesi li siguran da si imao covid-19, PCR pokazao pozitivan nalaz?dadoxyxy wrote: ↑24/02/2021 13:15 Meni stigli rezultati jutrosnjeg testiranja , 40 dana nakon prebolovanog covida 19 koji je prosao sa blagim simptomima:
ddimer = 197
Antitijela na covid
lgM 0,61
lgG 0,32
po onom što sam čitao ovo znači da nisam razvio antitijela ? sad mi nije ništa tek jasno, čiztao sam da je nekima lgG bio 0,10 tri mjeseca nakon bolesti , a nakon 5 mjeseci rastao na 16.![]()
Koliko vidim, zaista ima ljudi koji PCR potvrđeno preboluju covid-19, ali ne razviju antitijela.
Ovi kojima naknadno naraste vjerojatno imaju naknadni dodir sa virusom, prođu asimptomatski ali antitijela nakvasaju.
Nisam struka nego su mi to najlogičniji odgovori.
-
trotecnr1
#2957 Re: Iskustva sa koronavirusom
Vjerovatno ti je bio lažno pozitivan test, čuvaj se.dadoxyxy wrote: ↑24/02/2021 13:15 Meni stigli rezultati jutrosnjeg testiranja , 40 dana nakon prebolovanog covida 19 koji je prosao sa blagim simptomima:
ddimer = 197
Antitijela na covid
lgM 0,61
lgG 0,32
po onom što sam čitao ovo znači da nisam razvio antitijela ? sad mi nije ništa tek jasno, čiztao sam da je nekima lgG bio 0,10 tri mjeseca nakon bolesti , a nakon 5 mjeseci rastao na 16.![]()
-
dadoxyxy
#2958 Re: Iskustva sa koronavirusom
@trotecnr1 @Naslovnica
Šta da kažem
valjda sam imao jer sam dobio temperaturu 4 dana nakon kontakta sa osobom kojoj je takodje potvrdjeno sutra dan nakon našeg kontakta , a kojoj su svi u porodici dalje u narednim danima dobivali.
Dalje sam imao sve glavne simptome , gubitak čula mirisa i okusa,temperaturu i PCR potvrdio da sam pozitivan tako da je realno mala vjerovatnoća da sam bio lažno pozitivan.
Mislim da nema sumnje da sam bio pozitivan, ali antitijela sam brzo izgubio , mada koliko sam čitao nije rečeno da se naknadno ne mogu multiplicirati.
Pratim onog Ejuba Kučuka na facebooku , prije par dana je pisao kako mu je supruga nakon 3 mjeseca imala lgG samo 0,1 ,znaci prakticno izgubila antitijela, a sada nakon 6 mjeseci ima 17,7 tako da hajde ti budi pametan u svemu tome
On piše da su im se povećala antitijela od momenta kad su se počeli slobodnije ponašati i ne nositi masku . Mislim da je to opet do organizma , kako čiji reaguje.
Ne zna čovjek više šta je pametno , zatvarati se i pretjerano izolovati ili živjeti bez maske.
Ja koliko sam skontao, malo prisustvo lgM-a znači da je osoba bila u kontaktu sa virusom , a kad imaš preko 1 osoba je čak još uvijek zarazna.
Šta da kažem
Dalje sam imao sve glavne simptome , gubitak čula mirisa i okusa,temperaturu i PCR potvrdio da sam pozitivan tako da je realno mala vjerovatnoća da sam bio lažno pozitivan.
Mislim da nema sumnje da sam bio pozitivan, ali antitijela sam brzo izgubio , mada koliko sam čitao nije rečeno da se naknadno ne mogu multiplicirati.
Pratim onog Ejuba Kučuka na facebooku , prije par dana je pisao kako mu je supruga nakon 3 mjeseca imala lgG samo 0,1 ,znaci prakticno izgubila antitijela, a sada nakon 6 mjeseci ima 17,7 tako da hajde ti budi pametan u svemu tome
Ne zna čovjek više šta je pametno , zatvarati se i pretjerano izolovati ili živjeti bez maske.
Ja koliko sam skontao, malo prisustvo lgM-a znači da je osoba bila u kontaktu sa virusom , a kad imaš preko 1 osoba je čak još uvijek zarazna.
Last edited by dadoxyxy on 24/02/2021 15:00, edited 4 times in total.
-
trotecnr1
#2959 Re: Iskustva sa koronavirusom
Moguće je da antitijela nisi ni razvio nažalost.
Ja nosim masku u zatvorenom, javni prijevoz, institucije i to, ali na ulici nisam nikad niti ću. Živi kako si i dosad, nećemo sad prestati živjeti zbog jednog virusa, jbg.
Ja nosim masku u zatvorenom, javni prijevoz, institucije i to, ali na ulici nisam nikad niti ću. Živi kako si i dosad, nećemo sad prestati živjeti zbog jednog virusa, jbg.
-
dadoxyxy
#2960 Re: Iskustva sa koronavirusom
upravo tako , treba zivjeti kako se i zivjelo pa sta dragi Allah dz.s. da. To je to otprilike ,nema tu još jasnih pravila izgleda:
˝Zdravstvene vlasti nekih zemalja, poput Njemačke, raspravljaju o etičnosti i mehanizmima odobrenja ljudima koji imaju antitijela da se slobodnije kreću od onih koji ih nemaju.
Istraživanje, koje je obuhvatilo 37 pacijenata koji su imali simptome i 37 asimptomatičnih, utvrdilo je da je kod onih koji su razvili IgG antitijela, jedan od glavnih tipova antitijela nakon infekcije, u više od 90 posto slučajeva, došlo do njihovog naglog pada u dva do tri mjeseca.
Pri tome je uočeno da je koncentracija IgG antitijela i u akutnoj fazi bolesti i u fazi ranog oporavka bila kod asimptomatskih bolesnika značajno manja nego kod onih koji su imali simptome.
Antitijela su pala ispod praga otkrivanja kod 40 posto asimptomatskih i kod 13 posto simptomatskih bolesnika.
Jin Dong-Yan, profesor virologije na sveučilištu Hong Konga, koji nije sudjelovao u istraživanju, rekao je da studija ne negira mogućnost da bi zaštitu mogli pružati drugi dijelovi imunog sustava.
Neke stanice pamte kako se nositi s virusom nakon što se prvi puta inficiraju i mogu stvoriti učinkovitu zaštitu ako dođe do novog kruga zaraze. ˝
-
laik1981
#2961 Re: Iskustva sa koronavirusom
A jesi li ti imao pozitivan test kada si bio bolestan ili ne ili si na osnovu simptoma to zakljucio? Moguce je da si pokupio i nesto drugo.dadoxyxy wrote: ↑24/02/2021 14:54 @trotecnr1 @Naslovnica
Šta da kažemvaljda sam imao jer sam dobio temperaturu 4 dana nakon kontakta sa osobom kojoj je takodje potvrdjeno sutra dan nakon našeg kontakta , a kojoj su svi u porodici dalje u narednim danima dobivali.
Pratim onog Ejuba Kučuka na facebooku , prije par dana je pisao kako mu je supruga nakon 3 mjeseca imala lgG samo 0,1 ,znaci prakticno izgubila antitijela, a sada nakon 6 mjeseci ima 17,7 tako da hajde ti budi pametan u svemu tomeOn piše da su im se povećala antitijela od momenta kad su se počeli slobodnije ponašati i ne nositi masku . Mislim da je to opet do organizma , kako čiji reaguje.
-
dadoxyxy
#2962 Re: Iskustva sa koronavirusom
imao temperaturu samo jedan dan i tad se nisam isao testirati, nakon 5 -6 dana izgubio čula mirisa i okusa toliko da najjači parfem osjetio nisam uopste i tad tek posumnjao da je ona temperatura od prije 5-6 dana mozda bila pocetak covida, otisao sutra i testirao se pcr testom i pokazao mi da sam pozitivan, dva tri dana me stisnuo malo bronhitis , vise nisam imao temperaturu , a cula mi se vratila nakon 15-ak dana..laik1981 wrote: ↑24/02/2021 18:56A jesi li ti imao pozitivan test kada si bio bolestan ili ne ili si na osnovu simptoma to zakljucio? Moguce je da si pokupio i nesto drugo.dadoxyxy wrote: ↑24/02/2021 14:54 @trotecnr1 @Naslovnica
Šta da kažemvaljda sam imao jer sam dobio temperaturu 4 dana nakon kontakta sa osobom kojoj je takodje potvrdjeno sutra dan nakon našeg kontakta , a kojoj su svi u porodici dalje u narednim danima dobivali.
Pratim onog Ejuba Kučuka na facebooku , prije par dana je pisao kako mu je supruga nakon 3 mjeseca imala lgG samo 0,1 ,znaci prakticno izgubila antitijela, a sada nakon 6 mjeseci ima 17,7 tako da hajde ti budi pametan u svemu tomeOn piše da su im se povećala antitijela od momenta kad su se počeli slobodnije ponašati i ne nositi masku . Mislim da je to opet do organizma , kako čiji reaguje.
-
Naslovnica
#2963 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam ovdje postirao svoje rezultate IgG.dadoxyxy wrote: ↑24/02/2021 15:14upravo tako , treba zivjeti kako se i zivjelo pa sta dragi Allah dz.s. da. To je to otprilike ,nema tu još jasnih pravila izgleda:
˝Zdravstvene vlasti nekih zemalja, poput Njemačke, raspravljaju o etičnosti i mehanizmima odobrenja ljudima koji imaju antitijela da se slobodnije kreću od onih koji ih nemaju.
Istraživanje, koje je obuhvatilo 37 pacijenata koji su imali simptome i 37 asimptomatičnih, utvrdilo je da je kod onih koji su razvili IgG antitijela, jedan od glavnih tipova antitijela nakon infekcije, u više od 90 posto slučajeva, došlo do njihovog naglog pada u dva do tri mjeseca.
Pri tome je uočeno da je koncentracija IgG antitijela i u akutnoj fazi bolesti i u fazi ranog oporavka bila kod asimptomatskih bolesnika značajno manja nego kod onih koji su imali simptome.
Antitijela su pala ispod praga otkrivanja kod 40 posto asimptomatskih i kod 13 posto simptomatskih bolesnika.
Jin Dong-Yan, profesor virologije na sveučilištu Hong Konga, koji nije sudjelovao u istraživanju, rekao je da studija ne negira mogućnost da bi zaštitu mogli pružati drugi dijelovi imunog sustava.
Neke stanice pamte kako se nositi s virusom nakon što se prvi puta inficiraju i mogu stvoriti učinkovitu zaštitu ako dođe do novog kruga zaraze. ˝
Nakon 20 dana nakon pozitivnog testa imao sam oko 4.7 IgG.
Ponovo sam se testirao nakon 2.5 mjeseci, opala antitijela za 10%.
-
dadoxyxy
#2964 Re: Iskustva sa koronavirusom
@Naslovnica
Nisam toliko čitao o tome do sada pa nisam bio upoznat , ali istrazujuci juče nakon što sam dobio navedene rezultate to nije nista iznenadjujuce , masa ljudi pri tim serološkim nalazima vec dva mjeseca poslije nema praktično ništa ili vrlo malo antitijela ,ali opet pišu da to ne znači i ne moze da se tvrdi jer nauka nije dokazala da organizam nema/nije stvorio imunitet na neki drugi nacin , npr. putem ćelija koje prepoznaju virus itd..da se ja sad ne upuštam u te ljekarsko naučne termine.
Testirali su američke marince koji su prebolovali virus i 43% ih nakon 2 mjeseca broj antitijela im je bio <1, isto je kako čitam takodje bitno kakav je stadij odnosno bolje receno kakva je težina bolesti bila, oni sto su imali samo blage simptome su uglavnom razvijali malo antitijela i brzo ostajali bez njih što na neki način ima i logike.
Nisam toliko čitao o tome do sada pa nisam bio upoznat , ali istrazujuci juče nakon što sam dobio navedene rezultate to nije nista iznenadjujuce , masa ljudi pri tim serološkim nalazima vec dva mjeseca poslije nema praktično ništa ili vrlo malo antitijela ,ali opet pišu da to ne znači i ne moze da se tvrdi jer nauka nije dokazala da organizam nema/nije stvorio imunitet na neki drugi nacin , npr. putem ćelija koje prepoznaju virus itd..da se ja sad ne upuštam u te ljekarsko naučne termine.
Testirali su američke marince koji su prebolovali virus i 43% ih nakon 2 mjeseca broj antitijela im je bio <1, isto je kako čitam takodje bitno kakav je stadij odnosno bolje receno kakva je težina bolesti bila, oni sto su imali samo blage simptome su uglavnom razvijali malo antitijela i brzo ostajali bez njih što na neki način ima i logike.
-
splinter
#2965 Re: Iskustva sa koronavirusom
Sto već vam bola antitjela
-
dadoxyxy
#2966 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ljudi nisu dobro upuceni , antitijela se u ogromnom broju slučajeva vrlo lako gube /padaju jako nisko i to nije nista izgleda čudno. I sam sam iznenadjen , ali da sam čitao ranije o tome ne bih bio.
Ono što je ohrabrujuće za nastavak i sprečavanje širenja epidemije je isto dokazan rast odnosno variranje antitijela , dakle ljudima koji su prebolovali je lgG spadao na 0,10 tri mjeseca nakon prebolovanog covida , pa opet rastao , multiplicirao se na više od 17,0 nakon 6 mjeseci.
Last edited by dadoxyxy on 25/02/2021 10:18, edited 1 time in total.
-
splinter
#2967 Re: Iskustva sa koronavirusom
25% oboljelih uopće ne razviju antitijela. . .
-
laik1981
-
splinter
#2969 Re: Iskustva sa koronavirusom
Naravno.
Pa i ja imam nizak nivo antitjela, ali pravi imunitet odrađuju T Limfociti. Osim toga imunoglobulini A su zapravo najvažniji u odbrani organizama u infekcijama poput ove ali oni se rijetko gdje ispituju, već uglavnom IgM i IgG.
-
laik1981
#2970 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
Benjo34
#2971 Re: Iskustva sa koronavirusom
Benjo34 wrote: ↑24/02/2021 14:06 Majka ponovila nalaze, danas to mnogo bolje izgleda, svi parametri su dosta smanjeni, većina čak u granici normale, ostao je visok crp sa 306 na 110, Acidum uricijum je 92 a od 142 do 339 je ok, jel to Lose? Hct je 33.8, od 35 do 54 je ok, PDW 9.1, od 10 do 16 je ok.
- Euphoria
#2972 Re: Iskustva sa koronavirusom
Imala sam kontakt u utorak, probadanja i bol u ramenu od subote. Testirala se ponedjeljak i srijedu, oba puts negativna.
U subotu radila seroloski test. IgM 0.29, IgG 0.03.
U pon na kontroli kažu povlaci se uoala. Odbijem antibiotik jer sam 2 sumameda popila. Utorak opet probadanja, jača i češće. Jučer cijeli dan. I opet uzmem antibiotik.
Snaha i njena majka loše prošle, dimer visok, kleksan orimale, kisik, inekcije za pluca... Poz obje. Brst pozitivsn bez simptoma.
Mama preventivno snimi pluća, jak bronhitis, misle da je prebolovala. Ma ludilo. Ja cu opet seroloski raditi ssmo ne znam kada bih trebala.
Sestra je mjesec dananakon zaraze radila, nije imala antitjela
- iceman ze
#2973 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jel vam se desavalo da policija kaze da izolacija zavrsava veceras u 24 h, a dr porodicne iz ambulante kaze drugacije?
- Eleonora
- iceman ze
#2975 Re: Iskustva sa koronavirusom
PropoMucil, da li je neko koristio za izbacivanje slajma?