ljudi mozda manje cirkuliraju s tog podrucja? ne migolje se sa kriznim podrucjima. ko ce ga znati.
ovo u italiji je nepojmljivo.
Moderator: O'zone
ljudi mozda manje cirkuliraju s tog podrucja? ne migolje se sa kriznim podrucjima. ko ce ga znati.
Da da forumski strucknjak za zdrav mozakTheRealist wrote: ↑08/03/2020 22:33Da, u najavi, zdrav mozak kažeš da ostaneš, ne da bježiš. Ima razlog zašto se išlo sa tom strategijom, ali ljude uglavnom nije baš briga.
https://--- no links ---/vijesti/svijet/so ... u-1257268/Svake 24 sekunde jedna osoba pogine u prometnim nesrećama u svijetu, ukupno 1,35 milijuna godišnje, i te su nesreće sada vodeći uzrok smrti djece i mladih, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija
Eh ovo je glavna stvar kod toga, sve priča ma hajde šta je korona, znaš koliko raje umre od obične gripe, itd.geralt wrote: ↑08/03/2020 19:07 Koliko god da pretjerano panicenje moze biti stetno, toliko je stetna i prica "sta panicite, obicna prehlada". To ce sutra kad se virus masovno pojavi kod nas dovesti do ignorisanja uputa o autoizolaciji i stava "sta ce oni meni govoriti da sjedim kuci, ja svaku gripu na nogama provedem". Ili kod gazdi privatnika "neces valjda na bolovanje ici sto malo kasljes, ne moze meni posao da trpi".
Pa onda kad stradaju neciji nana ili dedo ili jaran astmaticar, bice "sta ces, nafaka, bozja volja". Ili "sto drzava nesto ne uradi".
Naprimjer, Astrija umrli od gripe:liaar wrote: ↑09/03/2020 09:35Eh ovo je glavna stvar kod toga, sve priča ma hajde šta je korona, znaš koliko raje umre od obične gripe, itd.geralt wrote: ↑08/03/2020 19:07 Koliko god da pretjerano panicenje moze biti stetno, toliko je stetna i prica "sta panicite, obicna prehlada". To ce sutra kad se virus masovno pojavi kod nas dovesti do ignorisanja uputa o autoizolaciji i stava "sta ce oni meni govoriti da sjedim kuci, ja svaku gripu na nogama provedem". Ili kod gazdi privatnika "neces valjda na bolovanje ici sto malo kasljes, ne moze meni posao da trpi".
Pa onda kad stradaju neciji nana ili dedo ili jaran astmaticar, bice "sta ces, nafaka, bozja volja". Ili "sto drzava nesto ne uradi".
NE ZNAM JARANE, ne sjećam se kad sam čuo da je neko nečiji umro od obične gripe jebene. Ni mladi ni stari, ni bebe ni penzioneri.
A ne fermaju da su u tim starijim koji su najpodložniji ustvari njihovi roditelji, dede nane, tetke itd, pa kad umru od "običnog virusa" bit će kuknjava
Karanten je uveden prije nepuna 24h i ovi lupetaju nebuloze.U Italiji je u posljednja 24 sata drastično porastao broj mrtvih i zaraženih u epidemiji koronavirusa, unatoč uvođenju karantene u Lombardiji i drugim sjevernim regijama u nastojanju da se uspori širenje virusa,

Sta rade, link?