Leti Wizz Air iz Memmingrma za Engkeski, a vjerovatno i za mnoge druge zemlje, račva se iz MinKena.
Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- Edin H.
-
giovanni008
#2952 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
"
Problem u Sarajevu jesu visoke naknade. Imate Lufthansu, Austria Airlines i WizzAir. Imate dosta mladih ljudi koji žele putovati i to ćemo im mi omogućiti. Mi smo tu za porodice, prijatelje, putovanja pa čak i ona poslovna. Opet ću ponoviti, niske naknade trebaju i niske troškove", pojašnjava McGuinness.
"
Ako neko od kantonalnih politicara jos jednom bude pokrenuo pitanje povecanja naknade kao prosli put kad su otjerali avio kompanije, trebalo bi mu odsjec ruku!
Problem u Sarajevu jesu visoke naknade. Imate Lufthansu, Austria Airlines i WizzAir. Imate dosta mladih ljudi koji žele putovati i to ćemo im mi omogućiti. Mi smo tu za porodice, prijatelje, putovanja pa čak i ona poslovna. Opet ću ponoviti, niske naknade trebaju i niske troškove", pojašnjava McGuinness.
"
Ako neko od kantonalnih politicara jos jednom bude pokrenuo pitanje povecanja naknade kao prosli put kad su otjerali avio kompanije, trebalo bi mu odsjec ruku!
- thekupus
#2953 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Čovjek priča ono što je u interesu njegove kompanije, naravno, to treba imati na umugiovanni008 wrote: ↑29/11/2023 00:51 "
"
-
mistek
#2954 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Lijep je ovo pomak, ako bude sve što se piše i ako se zadrži. Recimo da bi Berlin, Pariz i Amsterdam sad fino legli da zatvore dosta toga u Evropi. S tim bi to već ličilo na ozbiljnu priču.
Za razliku od nekih koji kukaju oko linija za Bliski istok, jedan poseban plan bi se trebao napraviti i po tom pitanju, pa da se i te linije intenziviraju tokom ljeta, još više u odnosu na sada. Bliski istok je ovdje zlatna koka što se tiče turizma, Sarajevo se treba profilirati njima ko najznačajnija destinacija.
Za razliku od nekih koji kukaju oko linija za Bliski istok, jedan poseban plan bi se trebao napraviti i po tom pitanju, pa da se i te linije intenziviraju tokom ljeta, još više u odnosu na sada. Bliski istok je ovdje zlatna koka što se tiče turizma, Sarajevo se treba profilirati njima ko najznačajnija destinacija.
- Hajvan
#2955 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- So What!
- Hajvan
#2957 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
ne razumijem otrov koji sipate s vase tastature.
-
akcija007
#2958 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Meminghem ce uvijek pun kao sipak biti. Steta sto je samo 2x sedmicno. Svi su im letovi 2x sedmicno za sada . Ja nemam nista protiv Meminghema.
Da li moze biti da je Wizz namjerno ukinuo Abu Dhabi s 31 10 da bi he sada prijavio kroz subvenciju ?
Nije mi jasna Wizz ova najava nove linije za London. Ona vec postoji . Da li je usla u noci program subvencije ?
Rim im je jedino novi
Ryan je za sada samo 6 mj do kraja ljetnog reda', sta ce dalje biti jos se ne zna
Tuzlu je zeznula i sa naknadom za dezinfekciju 2 KM . Sigurno su se pitnici zalili aviokompanijama a oni nemocni na tu taxu.
Da li moze biti da je Wizz namjerno ukinuo Abu Dhabi s 31 10 da bi he sada prijavio kroz subvenciju ?
Nije mi jasna Wizz ova najava nove linije za London. Ona vec postoji . Da li je usla u noci program subvencije ?
Rim im je jedino novi
Ryan je za sada samo 6 mj do kraja ljetnog reda', sta ce dalje biti jos se ne zna
Tuzlu je zeznula i sa naknadom za dezinfekciju 2 KM . Sigurno su se pitnici zalili aviokompanijama a oni nemocni na tu taxu.
- SAID5
#2959 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Da ima AC I Voz mogao bi. Al da su babi mu…
Ovo je poprilican pomak i nadam se da ce se broj linija siriti i dalje
- Cracked
#2960 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
iznenadilo me da nema Ryanair let za Weeze (Dizeldorf). Tamo imaju dosta letova ka ostatku evrope a da ne govorim da se to prkno nalazi na samoj granici NRW Njemacke i Holandije koji zajedno cine najmnogoljudnije podrucje u evropi. Da ne govorim koliko nasih tamo ima.
- drndalo
#2961 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ne brini, ako im se pokaze da im se 2x sedmicno proda lako, ubacice odmah i treci sedmicni let, mozda i cetvrti. Za dodati 1 let im ne treba velika priprema, to uvijek mogu izzonglirati u svojoj mrezi...akcija007 wrote: ↑29/11/2023 08:09 Meminghem ce uvijek pun kao sipak biti. Steta sto je samo 2x sedmicno. Svi su im letovi 2x sedmicno za sada . Ja nemam nista protiv Meminghema.
Rim im je jedino novi
-
akcija007
#2962 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
I ja sam mislio da ce Dusseldorf Wezze biti. Moze biti da su ih letovi iz Dortmunda za Tuzlu i Banja Luku odbili od uvodjenja leta za SA iz wezze
Iz Zagreba lete za Wezze
Iz Zagreba lete za Wezze
- muha_sa
#2963 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Valjda ubace i za Malme jer mi je od MalmeTa bliže u Kalmar neg iz Geteborga 
- drndalo
#2964 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Koliko se ja sjecam tendera, linija koja je letila u zadnjih 12 mjeseci i ukinuta je, ne moze biti subvencionirana. Abu Dhabi svakako nije bio na listi destinacija koje su strateski pozeljne... Tako da mislim da tu Wizz nije mogao nista usicariti.akcija007 wrote: ↑29/11/2023 08:09 Meminghem ce uvijek pun kao sipak biti. Steta sto je samo 2x sedmicno. Svi su im letovi 2x sedmicno za sada . Ja nemam nista protiv Meminghema.
Rim im je jedino novi
-
Seawolf
#2965 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Samo da podsjetim ove što pišu: "Da mi je samo da još bude i let do ....", da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nije dala pare poreskih obveznika za subvencioniranje letova, da bi ti što tako pišu mogli za male pare otići da umoče guzicu na plaži udaljenoj 2.000 km, ili da obilaze djecu i unuke, nego radi toga da turisti dolaze avionima u Sarajevo.
Za subvencioniranje letenja Sarajliji do Malage, pare za subvenciju će dati (ili neće) španjolski poreski obveznici.
Za subvencioniranje letenja Sarajliji do Malage, pare za subvenciju će dati (ili neće) španjolski poreski obveznici.
- Hajvan
#2966 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Iako mi se ne svidja Vas ton
, niti to sto ste napisali- Vi ste u potpunosti u pravu...
- muha_sa
#2967 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Hvala što si me podsjetioSeawolf wrote: ↑29/11/2023 10:42 Samo da podsjetim ove što pišu: "Da mi je samo da još bude i let do ....", da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nije dala pare poreskih obveznika za subvencioniranje letova, da bi ti što tako pišu mogli za male pare otići da umoče guzicu na plaži udaljenoj 2.000 km, ili da obilaze djecu i unuke, nego radi toga da turisti dolaze avionima u Sarajevo.
Više volim u Geteborg neg u Malme-tamo mi je sestra ukopana(rahmet oj duši) a i njen sin a moj sestric tamo živi tako da je što se mene tice šucur elhamdulila što ne moram onim jebenim putOm do Tuzle vec par stanica trolom do aJrodroma
- Hajvan
#2968 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
shuchur alöhu pa su nam kondomi, pardon zastitnjöaci bošnjøčki' intersova- SDA, ZaBiH, NIP, A-SDA - izgradili autopotove i zeljaznice izmedju Tuzle i Sarajva, dvije najmnogoljudnije bošnjôčke regije, jer oni misle na svoj nõrod, jer u jedinstvu je snôgaa...muha_sa wrote: ↑29/11/2023 11:36Hvala što si me podsjetioSeawolf wrote: ↑29/11/2023 10:42 Samo da podsjetim ove što pišu: "Da mi je samo da još bude i let do ....", da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nije dala pare poreskih obveznika za subvencioniranje letova, da bi ti što tako pišu mogli za male pare otići da umoče guzicu na plaži udaljenoj 2.000 km, ili da obilaze djecu i unuke, nego radi toga da turisti dolaze avionima u Sarajevo.
Za subvencioniranje letenja Sarajliji do Malage, pare za subvenciju će dati (ili neće) španjolski poreski obveznici.ako kažem da sam se zajebavo neŠ vjerovat--al hajd
![]()
Više volim u Geteborg neg u Malme-tamo mi je sestra ukopana(rahmet oj duši) a i njen sin a moj sestric tamo živi tako da je što se mene tice šucur elhamdulila što ne moram onim jebenim putOm do Tuzle vec par stanica trolom do aJrodroma![]()
-
Bodkin
#2969 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ok nek subvencionira kanton/federacija/drzava, ko god. Aerodrom je javno dobro. Nije tu samo da dovodi turiste da popiju pivo i ostave 100km.Seawolf wrote: ↑29/11/2023 10:42 Samo da podsjetim ove što pišu: "Da mi je samo da još bude i let do ....", da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nije dala pare poreskih obveznika za subvencioniranje letova, da bi ti što tako pišu mogli za male pare otići da umoče guzicu na plaži udaljenoj 2.000 km, ili da obilaze djecu i unuke, nego radi toga da turisti dolaze avionima u Sarajevo.
Ni skucsjno misliti o tome da ce mozda neki biznis krenuti ako ima let do gradova gdje se moze sta para nabaciti
-
konami666
#2970 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Nigdje letova za Oslo, Stockholm i Copenhagen 
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#2971 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
boli me racku cije su porezne pare i ko ce da koristi. Kad mogu na druge gluposti lupati, neka lupaju i na ovo.Seawolf wrote: ↑29/11/2023 10:42 Samo da podsjetim ove što pišu: "Da mi je samo da još bude i let do ....", da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nije dala pare poreskih obveznika za subvencioniranje letova, da bi ti što tako pišu mogli za male pare otići da umoče guzicu na plaži udaljenoj 2.000 km, ili da obilaze djecu i unuke, nego radi toga da turisti dolaze avionima u Sarajevo.
- ChataDodajStaHoces
-
housetent
#2973 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ali meni nije jasno kako to da jedna crna gora ima svoje avione jos du manji od nas kao drzava i populacija a mi nemamo,jesmo li retardirani ili toliko nesposobni.Zsmisli da mi sad jos imamo 3-4 svoja aviona i da letimo gdje zelimo
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#2975 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
nismo retardirani, ali jesmo bolqrci. Evo propale su ranije firme koje su bile kao avioprevoznici. Na sto smo utiali, ko je zavrsio u zatvoru, koje nove zakone smo donijeli? Nemoj reci nije moja nadleznost, cija je onda?