Pa ovo su Hadzibajricevi, kao da je on neki ekspert. Morali su pustiti jer je on u startu rekao da nece ministartva ali da mu daju da imenuje svoje ljude u ove odbore.saale wrote:oBECALI SU NAM STRUCNJAKE, I DOBILI SMO STRUCNJAKE_Reds_ wrote:Provjerava li oko ove ljude koji se imenuju. Amar Trbovic? Mangup sa sarajevskog asfalta? Fali jos Smrk.
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Styling
#2951 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
saale
#2952 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kako to, pa kod njih nema talovaStyling wrote:Pa ovo su Hadzibajricevi, kao da je on neki ekspert. Morali su pustiti jer je on u startu rekao da nece ministartva ali da mu daju da imenuje svoje ljude u ove odbore.saale wrote:oBECALI SU NAM STRUCNJAKE, I DOBILI SMO STRUCNJAKE_Reds_ wrote:Provjerava li oko ove ljude koji se imenuju. Amar Trbovic? Mangup sa sarajevskog asfalta? Fali jos Smrk.
- cyprus
#2953 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma ja ba... Daj SDA... Sa njima bar znaš da se talovi podrazumijevaju 
- Styling
#2954 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kako to, pa kod njih nema talovasaale wrote:[quote="Styling"
Pa ovo su Hadzibajricevi, kao da je on neki ekspert. Morali su pustiti jer je on u startu rekao da nece ministartva ali da mu daju da imenuje svoje ljude u ove odbore.
Prvo, ovo boldirnao nikada nisu rekli. Drugo, opet skacemo na prvu i ne cekamo da ljudi pocnu nesto raditi nego ih, po nasem dobrom obicaju, rascerecimo cim se ime spomene. Ne znam ko su ovi ljudi, ali ne mozemo o njima suditi dok ne pocnu raditi.
- _Reds_
#2955 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sta kazes, ne znamo ljude.
Kako bolan ne znamo
https://www.frontslobode.ba/vijesti/sar ... u-sarajevo
A i dobar dio ovih jos sto su imenovani znamo.
I opet stara mantra ovdje, ako ista kritikujes, odmah, odgovor, jer eto kao da su iz SDA bolji. Odgovori su jadni.
Kako bolan ne znamo
I opet stara mantra ovdje, ako ista kritikujes, odmah, odgovor, jer eto kao da su iz SDA bolji. Odgovori su jadni.
- Banksy
#2956 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tačno..._Reds_ wrote:Sta kazes, ne znamo ljude.
Kako bolan ne znamo
- Styling
#2957 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja rekoh da ih ja ne znam i ne mogu suditi. Ko zna, odmah zalbu Hadzibajricu i Vladi KS, pa da se obustavi imenovanje._Reds_ wrote:Sta kazes, ne znamo ljude.
Kako bolan ne znamo
- cyprus
#2958 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa da se ne lažemo, mnoge kritike i zvuče tako, jel se nešto malo zglajzalo negdje - eh jebote, svi su isti, ni ovi nisu ništa bolji_Reds_ wrote:I opet stara mantra ovdje, ako ista kritikujes, odmah, odgovor, jer eto kao da su iz SDA bolji. Odgovori su jadni.
- Roccohljup
#2959 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pardon molim.....drug šmrk je ugledan biznismen ....radi sa Jalom i Korleijem_Reds_ wrote:Provjerava li oko ove ljude koji se imenuju. Amar Trbovic? Mangup sa sarajevskog asfalta? Fali jos Smrk.
- _Reds_
#2960 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno i Amar Trbovic je biznismen, samo je eto i malo mangup.Roccohljup wrote:pardon molim.....drug šmrk je ugledan biznismen ....radi sa Jalom i Korleijem_Reds_ wrote:Provjerava li oko ove ljude koji se imenuju. Amar Trbovic? Mangup sa sarajevskog asfalta? Fali jos Smrk.![]()
![]()
Isto tako ovoga Amara Nurkovica, mladez SDP-a, i NS-a razapinjala dok je bio taomo u tim studentskim organizacijama, a sada dobar ide u sve odbore, od ZOI-ija do Memorijala.
Itd...
- Styling
#2961 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma jasta, treba odmah glave skidati. Zasto bi se zaposljavao stranacki kadar koji je radio u kampanjama i pomogao svojoj stranci da osvoji glasovekada se mogu zaposljavati ljudi koji su tokom izbora sjedili u hladovini svojih dnevnih boravaka i nisu prstom pomakli da ova sestorka osvoji ijedan glas i dodje na vlast.cyprus wrote:Pa da se ne lažemo, mnoge kritike i zvuče tako, jel se nešto malo zglajzalo negdje - eh jebote, svi su isti, ni ovi nisu ništa bolji_Reds_ wrote:I opet stara mantra ovdje, ako ista kritikujes, odmah, odgovor, jer eto kao da su iz SDA bolji. Odgovori su jadni.Da ne govorim o ovim nebulozama kako treba svuda stavljat samo ne-stranačke kadrove i kako je navodno to neko obećao, pa prekršio
- DaffyDuck
#2962 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hadzibajric naivcina, srce slatkoStyling wrote:Ja rekoh da ih ja ne znam i ne mogu suditi. Ko zna, odmah zalbu Hadzibajricu i Vladi KS, pa da se obustavi imenovanje._Reds_ wrote:Sta kazes, ne znamo ljude.
Kako bolan ne znamo
https://www.sarajevograd.org/amar-trbov ... ku-cijenu/
Znaci prvi saradnici vlasnici Mahale i Downtowna, nema dalje.
-
kiligonzales
#2963 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Najvise kritika ovoj vlasti daje SDA. Nije to ni tako lose, vazda ti onaj ko ti pakuje smece kaze gdje najvise grijesis. Nekad ti neprijatelj kaze vise, nego prijatelji.
Vladajuca 6 za godinu dana ne moze promjeniti kanton. To nije realno.
Mana ima i bice, ali realnost je takva da je doslo do zasicenja sa SDA. Neka malo i oni nauce gdje su grijesili do sada prema gradjanima.
Nek u naredne 3 godine 6 dotegne barem vise od polovine svojih obecanja, razbiju koliko mogu stranacko zaposljavanje, trgovinu uticajem, veze i probude gradjanima nadu kroz setovr nekih olaksica da se mogu u KS ostvariti kroz javni i privatni sektor, te zavesti red kroz naplatu poreza i doprinosa, bice dovoljno za pocetak.
Ljudi su izgubili nadu, a to je opasnije danas nego granate i meci, oni su nas tjerali da se borimo, a ovo mnogima ubi inat i volju da se u BiH bore.
Vladajuca 6 za godinu dana ne moze promjeniti kanton. To nije realno.
Mana ima i bice, ali realnost je takva da je doslo do zasicenja sa SDA. Neka malo i oni nauce gdje su grijesili do sada prema gradjanima.
Nek u naredne 3 godine 6 dotegne barem vise od polovine svojih obecanja, razbiju koliko mogu stranacko zaposljavanje, trgovinu uticajem, veze i probude gradjanima nadu kroz setovr nekih olaksica da se mogu u KS ostvariti kroz javni i privatni sektor, te zavesti red kroz naplatu poreza i doprinosa, bice dovoljno za pocetak.
Ljudi su izgubili nadu, a to je opasnije danas nego granate i meci, oni su nas tjerali da se borimo, a ovo mnogima ubi inat i volju da se u BiH bore.
-
kiligonzales
#2964 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koji su sa ove liste imenovani?Styling wrote:Ja rekoh da ih ja ne znam i ne mogu suditi. Ko zna, odmah zalbu Hadzibajricu i Vladi KS, pa da se obustavi imenovanje._Reds_ wrote:Sta kazes, ne znamo ljude.
Kako bolan ne znamo
Mogu samo reci da neki odavdje i nisu toliki problemi, zive po sistemu ne diram te ne diraj me. Clanak je iz 2015. godine, od tada se mnogo sto sta promjenilo i na ulici.
-
kiligonzales
#2965 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ko sto rekoh vladajucoj sestorci najveci problem ce biti SDA i SBB mediji, ovi pokupovani mahom njihovim uticajem i od njihovih tajkuna i polutajkuna.
Sestorka ce morati cesce kupovati termine kod Hadzifejsa jer ih jedino kroz CD moze raja i cuti malo i kroz malo gledanu TV SA.
Nije problem u neiskusnome kadru koliko u cinjenici da se kod nas svakome problemu prilazi stihijski, poluamaterski, onako stranacki.
U zemlji gdje se iskustvo u javnom sektoru teze stice jer je stranacki monopol pogolem, te trgovina uticajem prevelika, naci pojedince koji ce se rado uhvatiti politike nakon sto su se ostvarili u privatnom sektoru je nerealno. Ko ce problem vise u svome zivot?
Sestorka ce morati cesce kupovati termine kod Hadzifejsa jer ih jedino kroz CD moze raja i cuti malo i kroz malo gledanu TV SA.
Nije problem u neiskusnome kadru koliko u cinjenici da se kod nas svakome problemu prilazi stihijski, poluamaterski, onako stranacki.
U zemlji gdje se iskustvo u javnom sektoru teze stice jer je stranacki monopol pogolem, te trgovina uticajem prevelika, naci pojedince koji ce se rado uhvatiti politike nakon sto su se ostvarili u privatnom sektoru je nerealno. Ko ce problem vise u svome zivot?
- Kikibombona
#2966 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Potrudite se da Nasa stranka na narednim izborima dobije duplo vise glasova i da ovakvih primjera bude sto manje. Bilo bi puno bolje da vlast cine sami NS, SDP i NiP.saale wrote:oBECALI SU NAM STRUCNJAKE, I DOBILI SMO STRUCNJAKE_Reds_ wrote:Provjerava li oko ove ljude koji se imenuju. Amar Trbovic? Mangup sa sarajevskog asfalta? Fali jos Smrk.
- bunk
#2967 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dje to?Kikibombona wrote:Potrudite se da Nasa stranka na narednim izborima dobije duplo vise glasova i da ovakvih primjera bude sto manje. Bilo bi puno bolje da vlast cine sami NS, SDP i NiP.saale wrote:oBECALI SU NAM STRUCNJAKE, I DOBILI SMO STRUCNJAKE_Reds_ wrote:Provjerava li oko ove ljude koji se imenuju. Amar Trbovic? Mangup sa sarajevskog asfalta? Fali jos Smrk.
Banja Luka,Starmo,Bijeljina,Zenica,Tz...
#malomorgen
-
julisiz es grant
#2968 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Moći će...ako nađemo "najmanji zajednički sadržilac o ratnim dešavanjima", što šef reče.
- Kikibombona
#2969 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tema je Kanton Sarajevo. Nasa stranka ima premijera. Bilo bi dobro kada bi na narednim izborima NS imala 10, SDP i NiP po 6 mandata.bunk wrote: Dje to?
#malomorgen
Znam da je tesko ocekivati ali treba raditi na tome.
Kamo srece da smo prije 15 godina istisnli SDA dzibere iz vlasti. Previse se vremena izgubilo, zivoti potroseni.
- Kikibombona
#2970 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma samo SDA dzibere istjerati iz vlasti, to je najvaznije.julisiz es grant wrote:Moći će...ako nađemo "najmanji zajednički sadržilac o ratnim dešavanjima", što šef reče.
- Roccohljup
#2971 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
eh alk tada je bilo važno samo ući i ostati na vlasti "da se namirimo".....a jok da nesto dobro uradimo.Kikibombona wrote:Tema je Kanton Sarajevo. Nasa stranka ima premijera. Bilo bi dobro kada bi na narednim izborima NS imala 10, SDP i NiP po 6 mandata.bunk wrote: Dje to?
#malomorgen
Znam da je tesko ocekivati ali treba raditi na tome.
Kamo srece da smo prije 15 godina istisnli SDA dzibere iz vlasti. Previse se vremena izgubilo, zivoti potroseni.
Da ne kazem da se to (bar kad je KS u pitanju) moglo i ranije raditi samo da su prvaci ljevice i ostale opozicije imaloi volje da progutaju ego i lične razmirice, te da zajedno djeluju i guraju ljude koji su stručni a ne nužno članovi bilo koje od njihovih stranaka.
Al eto...
- bunk
#2972 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mozda ih ranije nisu podupirale strane ambasade 
- Roccohljup
#2973 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jes jes.,.....stranci su za sve krivibunk wrote:Mozda ih ranije nisu podupirale strane ambasade
- Kikibombona
#2974 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo da ne gledam SDA rugobe i ja sretan. Ne treba mi puno.Roccohljup wrote:eh alk tada je bilo važno samo ući i ostati na vlasti "da se namirimo".....a jok da nesto dobro uradimo.![]()
![]()
Da ne kazem da se to (bar kad je KS u pitanju) moglo i ranije raditi samo da su prvaci ljevice i ostale opozicije imaloi volje da progutaju ego i lične razmirice, te da zajedno djeluju i guraju ljude koji su stručni a ne nužno članovi bilo koje od njihovih stranaka.
Al eto...
Mi smo smece narod. Tesko je naci ISTOVREMENO normalnog, postenog i strucnog covjeka. Znam puno ljudi a takvi se na prste jedne ruke mogu prebrojati.
Ipak, SDA je vrh piramide zla. Odvratni su u svakom pogledu. Samo da njihove ruzne face ne gledam. Eto, samo to.
-
hizo ramidovic