Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
CPT

#2951 Re: Migranti

Post by CPT »

Image

Image

Znaci... U Njemackoj i oko Njemacke ogromna vecina ljudi je iz ratne zone (prva tri mjesta). Sve ostali nisu ni blizu. Od 2014 800.000 ljudi (od 1.4mio) je dobilo status sto znaci da su ratne zone. Znamo sta je vecina i sta manjina? 800.000 od 1.4mio je sta?

Kod tih 800.000 ljudi (vecine), 1/4 je ispod 14 godina, 1/5 od 35-64, svi ostali izmedju. Toliko o "muskim" i "dezerterima".
CPT

#2952 Re: Migranti

Post by CPT »

Jos "sample" kako se to ljude dehumanizira....

Image
samo muskarci, dezerteri, bla bla bla bla bla bla, silovanja, invazija, islamizacija

na istom mjestu:
Image

However, there’s an excellent reason there women and children aren’t seen in this crowd: They wereall traveling on a separate train which arrived in Munich a day later:
uglavnomja

#2953 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

jeza u ledja wrote: E sa svim tim recenim. Moje je misljenje da i drugi migranti mogu dobiti sansu u zemljama EU. Znaci ako hoces da radis, a vec si tu, pokazi sta znas, pa da vidimo. Ako apliciras kao azilant (a nisi iz ratne zone), dokazi zasto je to tako. Ako samo zelis tu doci i raditi, a ne znas drugi put, ok, necemo te poslat odmah nazad, evo ti prilika, dokazi i radi. Nama treba radnika, hajmo. Pruzis covjeku priliku da nauci jezik, da se bar malo asimilira i das mu priliku da radi. Legalno. Ne da zivi na sisi drzave.
Ma mislim....lako je o ovome palamuditi. U praksi su stvari drukcije. Sve zemlje kalkuliraju da li im neko treba, koliko, kakvih, da li im se isplati pojacavat granicu, da li zazmiriti na ilegalnim ulascima, koliko uloziti na procesuiranje tih ljudi, itd itd. To je stvarnost, a ne ovo sto mi teoretisemo.
Mogu i ja reci to "postuj zakone, udji legalno, u suprotnom raus", mislim, i to i govorim. Ali kontam nesto ovdje se radi o ljudima koji su tako nisko na nekoj ljestvici da bi mi bilo ruzno stavljajuci njih u kontekst onog sto mislim da je normalno.
.
:-)

mislim ...

doodje momak iz neke pecine, kaze ja sam limar ... preko prevodioca naravno ... i ovi kazu ok, neka te tu dok naucis jezik pa da vidimo jesi li fakat limar ... ono par godina

i za to treba jos nekoliko hiljada zaposlenih u drzavnoj sluzbi da to provjeravaju desetine i stotine hiljada takvih i jos zgrade za smjestaj dok traje provjera plus hrana, odjeca itd
i naravno promjena zakona te zemlje i eu zakona i UN povelja. pravljenje presedana i blablabla

status izbjeglice iz ratne zone je jasno definisan.

stvaranje haosa i bezzakonja bez potrebe. postoji put za apliciranje za radnu vizu. tacka. a postoji i brak. vec postoje velike zajednice etabliranih sirijaca i "sirijaca" koji mogu dovesti zene, muzeve, djecu, roditelje ...
ovo sve ostalo je prevara ili tacnije pokusaj prevare

i pitas se zasto trpe sve ovo na putu do eu? pa zbog "nagrade" koja ih ceka kod merkelice ... stan, sve placeno, dzeparac ... zivot na mrskom zapadu :D ...i ostalo sto kruzi po drustvenim mrezama

kad skontaju da je sve bilo uzalud, da stvarnost nije ni nalik fb bajkama - vracaju se odakle su dosli. jedan dio, naravno
CPT

#2954 Re: Migranti

Post by CPT »

Poznata prica o poznatom dezerteru & ostalo
Image
Claimed to be 14: Saad Alsaud is reported to have been the fastest 14-year-old in Sweden, dwarfing younger boys and klix in a running event

a istina?
http://www.kristianstadsbladet.se/krist ... -artikeln/
ST11

#2955 Re: Migranti

Post by ST11 »

CPT

#2956 Re: Migranti

Post by CPT »

Kad nekoliko hiljada ljudi hebes u zdravu pamet nekoliko dana, tuce su nesto cudno/zanimljivo/relevantno... Da su BH izbjeglice ovako setali od Karlovca do Zagreba (pa nazad) vjerovatno bi skakali od srece i rahatluka.
high_volume

#2958 Re: Migranti

Post by high_volume »

Iz ove karte na kojoj je opisana migrantska ruta, jasno je da je njihov ulaz u Evropu propusna grčka granica prema Albaniji

Image
stakasa

#2959 Re: Migranti

Post by stakasa »

Danska vlada je jucer iznjela neku inicijativu da izbjeglicama pomogne pravljenjem kampova u Evropi ali izvan EU. Pretpostavljam da misli na Tursku ali mi je i BiH prosla kroz glavu :D
Joj kakav bi to sou bio. Vlasti bi pristale ako se se dobro plati. A ovi para imaju
CPT

#2960 Re: Migranti

Post by CPT »

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2961 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

stakasa wrote:Danska vlada je jucer iznjela neku inicijativu da izbjeglicama pomogne pravljenjem kampova u Evropi ali izvan EU. Pretpostavljam da misli na Tursku ali mi je i BiH prosla kroz glavu :D
Joj kakav bi to sou bio. Vlasti bi pristale ako se se dobro plati. A ovi para imaju
Sakrij erekciju :D
mali jomu

#2962 Re: Migranti

Post by mali jomu »

NEPOZNAT IDENTITET - Migrant koji se utopio prije 20 dana u Drini ukopan u Bratuncu

Image

Migrant koji se utopio u Drini ukopan je prije dva dana na Gradskom groblju Bratunac. Efendija Elvir Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Bratunac, kazao je kako nije mogla biti obavljena dženaza, jer nije poznat identitet stradalog.
Efendija Hodžić je naglasio da se migrant nije utopio u utorak kako je ranije pisano.

"Taj se čovjek utopio prije 20 dana, a pronađen je prije 15. Nakon toga je tijelo prebačeno u Bijeljinu gdje je obavljena obdukcija i utvrđeno je samo to da je osoba azijskog porijekla", dodao je.

Prema Zakonu RS-a ukop osobe se vrši na području gdje je utopljen te su tako odlučili da ga ukopaju na Gradskom groblju u Bratuncu s obzirom na to, kako nam je kazao efendija, da nisu naišli na razumijevanje nadležnih institucija kojima su se obraćali za pomoć.

"Obavijestili smo naše pretpostavljene u Tuzli i Sarajevu, ali to je sve trajalo sedam dana. Također, svi su nam sugerisali da tražimo savjet od nadležnih šta da uradimo i mnogo smo razočarani jer smo kontaktirali i Vijeće ministara BiH, svi su prebacivali nadležnosti, a u Ministarstvu sigurnosti BiH su nam rekli da postupimo kako mislimo da je najbolje", rekao je.

S obzirom na to da je tijelo bilo u fazi raspadanja, efendija je istakao da su morali brzo reagovati te su tako postupili prema Zakonu RS-a i migranta ukopali na području Bratunca.

"Obratili smo se i policiji i oni su poslali i zahtjev za DNK identitet te će tako svi koji budu tražili stradalog to moći uraditi na osnovu nalaza krvi, jer će ti podaci biti pohranjeni", kazao je efendija Hodžić.

S obzirom na to da je riječ o osobi za sada nepoznatog identiteta, efendija je za kraj razgovora naveo da dženaza može biti naknadno obavljena ukoliko se potvrdi da je riječ o migrantu muslimanu.
stakasa

#2963 Re: Migranti

Post by stakasa »

_BataZiv_0809 wrote:
stakasa wrote:Danska vlada je jucer iznjela neku inicijativu da izbjeglicama pomogne pravljenjem kampova u Evropi ali izvan EU. Pretpostavljam da misli na Tursku ali mi je i BiH prosla kroz glavu :D
Sakrij erekciju :D
O zastitnice judeokrscanskih vrijednosti, utjelovljenju predzidZa Evrope...
ST11

#2964 Re: Migranti

Post by ST11 »

pizarro

#2965 Re: Migranti

Post by pizarro »

mali jomu wrote:NEPOZNAT IDENTITET - Migrant koji se utopio prije 20 dana u Drini ukopan u Bratuncu

Image

Migrant koji se utopio u Drini ukopan je prije dva dana na Gradskom groblju Bratunac. Efendija Elvir Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Bratunac, kazao je kako nije mogla biti obavljena dženaza, jer nije poznat identitet stradalog.
Efendija Hodžić je naglasio da se migrant nije utopio u utorak kako je ranije pisano.

"Taj se čovjek utopio prije 20 dana, a pronađen je prije 15. Nakon toga je tijelo prebačeno u Bijeljinu gdje je obavljena obdukcija i utvrđeno je samo to da je osoba azijskog porijekla", dodao je.

Prema Zakonu RS-a ukop osobe se vrši na području gdje je utopljen te su tako odlučili da ga ukopaju na Gradskom groblju u Bratuncu s obzirom na to, kako nam je kazao efendija, da nisu naišli na razumijevanje nadležnih institucija kojima su se obraćali za pomoć.

"Obavijestili smo naše pretpostavljene u Tuzli i Sarajevu, ali to je sve trajalo sedam dana. Također, svi su nam sugerisali da tražimo savjet od nadležnih šta da uradimo i mnogo smo razočarani jer smo kontaktirali i Vijeće ministara BiH, svi su prebacivali nadležnosti, a u Ministarstvu sigurnosti BiH su nam rekli da postupimo kako mislimo da je najbolje", rekao je.

S obzirom na to da je tijelo bilo u fazi raspadanja, efendija je istakao da su morali brzo reagovati te su tako postupili prema Zakonu RS-a i migranta ukopali na području Bratunca.

"Obratili smo se i policiji i oni su poslali i zahtjev za DNK identitet te će tako svi koji budu tražili stradalog to moći uraditi na osnovu nalaza krvi, jer će ti podaci biti pohranjeni", kazao je efendija Hodžić.

S obzirom na to da je riječ o osobi za sada nepoznatog identiteta, efendija je za kraj razgovora naveo da dženaza može biti naknadno obavljena ukoliko se potvrdi da je riječ o migrantu muslimanu.
a to ne moze se obaviti dzenaza ako identitet nije poznat?
gledao sam reportazu kako u turskoj klanjaju migrantima dzenazu, isto tako ne zna se ko su.
Last edited by pizarro on 07/06/2018 12:49, edited 1 time in total.
insomnia78

#2966 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Pa mozda je katolik
mousstapha

#2967 Re: Migranti

Post by mousstapha »

Hajde bgti staimaveze, kod nas bi ljudi Titu klanjali dzenazu :D
Connaisseur Karlin

#2968 Re: Migranti

Post by Connaisseur Karlin »

joj jeste iz BiH ljubomorni, odose migranti prije vas u EU , pa nisu oni krivi za vas BiH baksuzluk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2969 Re: Migranti

Post by Truba »

jadan čovjek valjda će ga rodbina locirati
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2970 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

Ova migracija iz BiH u EU povecava IQ u obje zemlje :D
Men_of_Numenor

#2971 Re: Migranti

Post by Men_of_Numenor »

pizarro wrote:
mali jomu wrote:NEPOZNAT IDENTITET - Migrant koji se utopio prije 20 dana u Drini ukopan u Bratuncu

Image

a to ne moze se obaviti dzenaza ako identitet nije poznat?
gledao sam reportazu kako u turskoj klanjaju migrantima dzenazu, isto tako ne zna se ko su.
Pa nije poenta je li imigrant katolik ili musliman, poenta je da ne možeš tek tako ukopavati nekoga gdje ti i kako želiš!

Jebem ti ovakav sistem da ti jebem.

Da sam kakva vlast sad bi ovog kretena od hodže uhapsio i dobro namarisao.

Ako je već umro kakav imigrant onda ga lijepo staviti u kakvu drvenu kutiju i poslati ga tamo odakle je došao. A ako ne znamo odakle je došao onda ga kremirati i mirna Bosna.
pizarro

#2972 Re: Migranti

Post by pizarro »

rodjak, ode ti malo udesno.

mislio sam vise da li kod nas postoji nesto kao zakon zbog kojeg vjerske institucije nemaju pravo da sahrane nepoznatu osobu na "svoj nacin".
ali nisam ni tekst bio procitao do kraja, gdje pise razlog zbog cega nije obavljena dzenaza.
pirmin

#2973 Re: Migranti

Post by pirmin »

Mozda fali koverta a u koverti
https://youtu.be/1tWS4aoGQaI
jeza u ledja

#2974 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

CPT wrote: To sto CPT je tacno u svakom pogledu i vrlo jasno pise na stranici UNHCRa. Koliko mio izbjeglica ima U Siriji i OKO Sirije. Isto tako postoji tacna statistika ostalih. Kako broj ljudi tamo pada tako broj ljudi u Evropi raste. Hmmm... Ovo je za Sherlocka velika zagonetka, zar ne?

Koliko ljudi ima gdje je vise manje poznato i generalno nema veze sa podatkom o tome "koliko je ljudi trazilo azil". Razlicite stvari, razliciti statusi, itd, itd....

Standardna migracija iz "crnih" zemalja postoji vec (20) godina. Svak moze bp na Googlu sam pronaci hiljade migranata na putu prema Evopi. Prije svega prema ITA obali. Stotine ljudi na tom putu pogine svake godine. Zbog tih ljudi brodovi EU drzava patroliraju (kupe mrtve) tamo vec nekih 10+ godina. Te jadnike se koristi da se sve ostali etiketiraju i dehumniziraju. Tu je obavezna rasisticka prica o tome kako samo kupe socialu (crnci&muslimani da rade?), da siluju sve redom, pljackaju, kako su dezerteri (kao da to ima veze sa statusom), kako se radi samo u muskarcima (sto nije istina), ....

U pozadini citave price je uvijek samo rasizam i ksenofobija.
Kao sto sam i napisao, povecanje broja azilanata u EU (za 300%-400%) nije u skladu sa postotkom broja od njih koji su izbjeglice iz 3 ratom zahvacene zemlje koje cine samo jednu trecinu azilanata (povecanje od 50%).

U pozadini tvoje price je manjak baratanja cinjenicama i nepozavanje matematike, te velika zelja da etiketiranjem drugih potapses sebe po ledjima. :wink:
jeza u ledja

#2975 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

uglavnomja wrote:
jeza u ledja wrote: E sa svim tim recenim. Moje je misljenje da i drugi migranti mogu dobiti sansu u zemljama EU. Znaci ako hoces da radis, a vec si tu, pokazi sta znas, pa da vidimo. Ako apliciras kao azilant (a nisi iz ratne zone), dokazi zasto je to tako. Ako samo zelis tu doci i raditi, a ne znas drugi put, ok, necemo te poslat odmah nazad, evo ti prilika, dokazi i radi. Nama treba radnika, hajmo. Pruzis covjeku priliku da nauci jezik, da se bar malo asimilira i das mu priliku da radi. Legalno. Ne da zivi na sisi drzave.
Ma mislim....lako je o ovome palamuditi. U praksi su stvari drukcije. Sve zemlje kalkuliraju da li im neko treba, koliko, kakvih, da li im se isplati pojacavat granicu, da li zazmiriti na ilegalnim ulascima, koliko uloziti na procesuiranje tih ljudi, itd itd. To je stvarnost, a ne ovo sto mi teoretisemo.
Mogu i ja reci to "postuj zakone, udji legalno, u suprotnom raus", mislim, i to i govorim. Ali kontam nesto ovdje se radi o ljudima koji su tako nisko na nekoj ljestvici da bi mi bilo ruzno stavljajuci njih u kontekst onog sto mislim da je normalno.
.
:-)

mislim ...

doodje momak iz neke pecine, kaze ja sam limar ... preko prevodioca naravno ... i ovi kazu ok, neka te tu dok naucis jezik pa da vidimo jesi li fakat limar ... ono par godina

i za to treba jos nekoliko hiljada zaposlenih u drzavnoj sluzbi da to provjeravaju desetine i stotine hiljada takvih i jos zgrade za smjestaj dok traje provjera plus hrana, odjeca itd
i naravno promjena zakona te zemlje i eu zakona i UN povelja. pravljenje presedana i blablabla

status izbjeglice iz ratne zone je jasno definisan.

stvaranje haosa i bezzakonja bez potrebe. postoji put za apliciranje za radnu vizu. tacka. a postoji i brak. vec postoje velike zajednice etabliranih sirijaca i "sirijaca" koji mogu dovesti zene, muzeve, djecu, roditelje ...
ovo sve ostalo je prevara ili tacnije pokusaj prevare

i pitas se zasto trpe sve ovo na putu do eu? pa zbog "nagrade" koja ih ceka kod merkelice ... stan, sve placeno, dzeparac ... zivot na mrskom zapadu :D ...i ostalo sto kruzi po drustvenim mrezama

kad skontaju da je sve bilo uzalud, da stvarnost nije ni nalik fb bajkama - vracaju se odakle su dosli. jedan dio, naravno
Nije tesko dokazati jesi li limar ili nisi, zar ne? Ne treba ti za to 2-3 godine i papirologija. To i ja govorim, da se predugo na to ceka. U roku pola godine ako nisi drustveno koristan - raus nazad. A ne da se godinama zivi na socijalnoj sisi, a plus ne moras radit. Ne zaboravi da i to slanje nazad kosta para. Nije Pakistan na granici s Njemackom.
Locked