Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mousstapha

#2951 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mousstapha »

Sto nahvali holandiju i presalta se u sekundi :lol:
insomnia78

#2952 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

I unatoč tom blagostanju tetak na skajpu
kmirsad

#2953 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kmirsad »

HAVANA wrote::lol: Ma jok,samo podjahkad pozelim kakvo dugme da te ugasim.
evo dugme za drončicu... ima Tramp
http://www.kurir.rs/planeta/2926883/vid ... trampovom-
AmirBaa

#2954 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by AmirBaa »

https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5B436814 i onda nam dijaspora ne vjeruje kad im kazemo nisu pare jedini razlog sto ljudi bjeze :lol:
jeza u ledja

#2955 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by jeza u ledja »

HAVANA wrote: Ali ja nikada nisam napisao da je lose vani.Od mene to nisi cuo.Ja sam samo spominjao svoj izbor i da mi je bolje ovde.Drvlje i kamenje.Pare volim,volim raditi i petljati se u svasta,bio ovde ili vani.Ali i ja i zena smo zelili da zivimo pored svojih roditelja i prijatelja,u svom.Oca je sahranila,bar je bila tu da pomogne i isprati ga.Imam sestru koja je obolila u ratu jebenom,majku od 82 godine,oca od 82,punicu od 77 moramo brinuti o njima,zelimo to i da smo tu,,mnostvo prijatelja i dragih ljudi,cak i jako puno raje mojih godina koji su se vratili,svi zadovoljni,rade,bore se...Sta je problem? Zasto nam objasnjavate da ovde ne valja,ismijavate,osipate se,sugavi smo,primitivni,ne jedemo japanske kurcice i volimo popit pivu na garazama,nizi smo sloj,zivimo u jadu i cemeru...Ok.Koji ces kurac ovde?Da vam se neko divi il sta? Zadovoljan covjek je neopterecen,nasmijan,vedar,optimistican...Ne djelujete mi tako.Nisi ti ono napisao nego onaj kavasaki sto za 40 milja moze polovnog golfa kupit,nosi jakne od milju eura,mi smo sugavi nizi sloj,on je direktorcic u bosovom odijelu a prvi mu postovi na psihickim problemima bili,i anksioznosti,sto li boze? Al govorim nako uopsteno sto se na dosta tema provlaci...Sto me fudo ne iznervira,il insomnia i mnogi drugi forumasi? Zato jer ne osjetim tu nikakvu zlocu,podjebavanje,uzdizanje,ismijavanje...Svi smo mi nasi.Koliko god pojedini zelili da pobjegnu od toga,ne mogu.U grob ces ko bosanac.
Ti si se nadovezao na moju pricu s Fudom oko toga sta znaci "medju svojima". Znaci nisi odgovarao onom Kavasakiju. Niti sam ja pisao ista slicno kao Kavasaki, srao vam se u ceif ili slicno. Jel tako? E pa ja.
A ti si na to "medju svojima" dalje se nadovezao da sa objasnjenjem da se vani ide samo radi para. Rekao si, parafraziram "postujem svacije misljenje al mojne srat - vani se ide radi para". Znaci u Bosni si svoj na svojem, a onaj ko ode vani - to je iskljucivo radi para, jer tamo nema to svoj medju svojem nit ce ikad bit.

Kako onda postujes tudje odluke ako etiketiras da su samo u pitanju pare, zaboravljanje rodne grude i tako to? I jos kazes nemoj mi srat. A nismo uopste tebi pricali. :-) Govorili smo o tome da li i vani mozes biti "medju svojima". Ja kazem moze, Fudo kaze ne moze. A ti na to "haj ne seri, vani se ide samo radi para"?

Ja postujem to sto si ti izabrao da se brines o roditeljima. Ja znam da si ti i stariji i sve. Sta tu imam da ne postujem? Problem je sto ti ne pokazujes da postujes mene.

Cijela tema je - neko ne moze da shvati da nekome odgovara ovo ili ono, ili ne odgovara, a malo ko sekunde hoce da potrosi da s nekim bar malo empatise. Niko ba nece da shvati da nismo svi isti, da nemamo svi ista shvatanja. Ako se malo podbadamo nije ni to problem, ali ovo "znam ja tebe bolje nego sto ti mislis" je nesto drugo.

Mislis da ja nemam jos stosta da kazem pojedinim samo necu iz postovanja?
HAVANA

#2956 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Ja nikad nisam ni otvorio temu ,ni govorio nekome da to ne valja,omalovazavo neciji izbor...a non stop citam bljuvotine i onda reagujem jer me to nervira.Pa i lanem.Jbg.
HAVANA

#2957 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Jednu temu sam otvorio za 10 godina...Dajte nesto pozitivno,dosta crnjaka...Vjerujem da je i ona slicno zavrsila,lajanjem,omalovazavanjem i crnjakom.I ne sjecam se vise.
madner

#2958 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by madner »

Sta Kavasaki uradi temi. :D
jeza u ledja

#2959 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by jeza u ledja »

@ Havana, ma nista, ti razmisljas da je svijet sastavljen od copora u koje se radjas i u kojima umires.
Ja ne.
insomnia78

#2960 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

AmirBaa wrote:https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5B436814 i onda nam dijaspora ne vjeruje kad im kazemo nisu pare jedini razlog sto ljudi bjeze :lol:
Ti stvarno mislis da ovaj ide busom na poso
AmirBaa

#2961 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by AmirBaa »

insomnia78 wrote:
AmirBaa wrote:https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5B436814 i onda nam dijaspora ne vjeruje kad im kazemo nisu pare jedini razlog sto ljudi bjeze :lol:
Ti stvarno mislis da ovaj ide busom na poso
naravno da ne, ali sigurno ne koristi avion u privatne svrhe u drzavi koja nema para da plati kanadere da gase pozare tokom ljeta nego se uzdaju u dobru volju komsija :bih:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2962 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Velkoski »

bolje busem nego ovim "avionom" sa slike :mrgreen:
pustopoljina

#2963 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by pustopoljina »

HAVANA wrote:
jeza u ledja wrote:
HAVANA wrote:Kako bolan medju svojima,mater,otac,sestra,grobovi,sjecanja,kuca...sve mi ovde.U kurcu sam a ne medju svojima.Sta je moje?Ono sto sam zaradio i kupio tamo?Pisaj ga.Da mi mater umre a da je preko ekrana gledam,ostane bolesna sestra...Nije me rodila da je ostavim samu.Nije ni ona mene ostavila.Ko ce brinuti o njima?Postujem svaciji izbor ali mojne srat zdravlja ti.Pare.Sve se vrti oko para.Da se ne lazemo.
Meni je porodica manje-vise ovamo, a za dalju nisam bas puno vezan. Grobovi me ne interesuju previse, pravo da ti kazem. Nekretnine tamo nam sluze samo da mozemo posjetiti i eventualno prodati, s cim nam se bilo mrsko do sada peglat. I ne kontam zasto bi mi kuca tamo predstavljala bilo sta u odnosu na kucu ovdje? Nit sam vezan za neku rodnu grudu, ili kako god se zove, nit su mi roditelji bili vezani za rodnu grudu. Operisan sam od toga.

Ne postujes izbor cim kazes "mojne srat, sve se vrti oko para". Ti kazes da postujes, ali ne postujes. Jer ti prvi ovim upisom iznad govoris da se TEBI ne vrti sve oko para. Onima koji su vani se vrti, jel tako? Ha ja.
Ali ja nikada nisam napisao da je lose vani.Od mene to nisi cuo.Ja sam samo spominjao svoj izbor i da mi je bolje ovde.Drvlje i kamenje.Pare volim,volim raditi i petljati se u svasta,bio ovde ili vani.Ali i ja i zena smo zelili da zivimo pored svojih roditelja i prijatelja,u svom.Oca je sahranila,bar je bila tu da pomogne i isprati ga.Imam sestru koja je obolila u ratu jebenom,majku od 82 godine,oca od 82,punicu od 77 moramo brinuti o njima,zelimo to i da smo tu,,mnostvo prijatelja i dragih ljudi,cak i jako puno raje mojih godina koji su se vratili,svi zadovoljni,rade,bore se...Sta je problem? Zasto nam objasnjavate da ovde ne valja,ismijavate,osipate se,sugavi smo,primitivni,ne jedemo japanske kurcice i volimo popit pivu na garazama,nizi smo sloj,zivimo u jadu i cemeru...Ok.Koji ces kurac ovde?Da vam se neko divi il sta? Zadovoljan covjek je neopterecen,nasmijan,vedar,optimistican...Ne djelujete mi tako.Nisi ti ono napisao nego onaj kavasaki sto za 40 milja moze polovnog golfa kupit,nosi jakne od milju eura,mi smo sugavi nizi sloj,on je direktorcic u bosovom odijelu a prvi mu postovi na psihickim problemima bili,i anksioznosti,sto li boze? Al govorim nako uopsteno sto se na dosta tema provlaci...Sto me fudo ne iznervira,il insomnia i mnogi drugi forumasi? Zato jer ne osjetim tu nikakvu zlocu,podjebavanje,uzdizanje,ismijavanje...Svi smo mi nasi.Koliko god pojedini zelili da pobjegnu od toga,ne mogu.U grob ces ko bosanac.
daj covjece, ne nerviraj se. lik je mlad, pobjegao iz goreg, kladila bih se da je u vrh glave 5 godina vani i jos se cudi svemu.
cekaj bolan da izgusta sve restorane, da napuni ormar bossom i armani, cK gacama, da nabavi i canadian goose i moncler i p.mterine.
haj' sve al' lijevu neku supu slika, u pet deka sa nasom supom vulgaris i sad ono...spektakl.
pusti, zivi-bili pa vidjeli...dao bog bruku para i zdravlja, al' se covjek s godinama vrati na trahanu, cilbur,
dvoje cipela, dvije jakne i par hlaca na koje niko ne beci oci od ushicenja :P

@radio-sarajevo...
da nisam dozivjela, ne bih ti sad ovo pisala...but:
odes fino sefu ili HR ili ko je vec zaduzen i objasnis stvar, jbg. ako te dira- nema sanse da sakrijes...ne znam koje zanimanje da imas, dace ti ljudi slobodno...pa nisu hajvani. meni su dali i ne jednom...uvijek imas odmora, nekih dana...uvijek se moze nesto iskemijati. samo ti saznaj kad ti je let ili bus ili natankaj auto, sta vec...druga stvar, ako imas neke konflikte u firmi, ali taman imas priliku da to rjesavas.
HAVANA

#2964 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Da,sa godinama sve vise cijenis neke druge stvari,a neke postaju menje bitne...I pocnes sve vise jesti kasikom. :lol: I patlidzan cak sad jedem... https://youtu.be/l48euLucc1s
jeza u ledja

#2965 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by jeza u ledja »

pustopoljina wrote:
daj covjece, ne nerviraj se. lik je mlad, pobjegao iz goreg, kladila bih se da je u vrh glave 5 godina vani i jos se cudi svemu.
cekaj bolan da izgusta sve restorane, da napuni ormar bossom i armani, cK gacama, da nabavi i canadian goose i moncler i p.mterine.
haj' sve al' lijevu neku supu slika, u pet deka sa nasom supom vulgaris i sad ono...spektakl.
pusti, zivi-bili pa vidjeli...dao bog bruku para i zdravlja, al' se covjek s godinama vrati na trahanu, cilbur,
Awww, pa kako si znala? To su moje omiljene marke!! :stidljiva:

Iii....de mi jos malo ispricaj o mom zivotu.
Kakva ti slika dijasporasa najvise odgovara da bi se osjecala bolje, da ti upotpunim?

Pricaj mi jos malo
Image
pustopoljina

#2966 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by pustopoljina »

jeza u ledja wrote:
pustopoljina wrote:
Awww, pa kako si znala? To su moje omiljene marke!! :stidljiva:

Iii....de mi jos malo ispricaj o mom zivotu.
Kakva ti slika dijasporasa najvise odgovara da bi se osjecala bolje, da ti upotpunim?

Pricaj mi jos malo
Image
dje se ti guras? pa ti si sto godina tamo u ameriKi.
ja ne pricam o tebi, nego o ovom sto se kaci sa ovim depresivnim holandjaninom. 512MB, kako se zove...
edit: sad kontam, i tebe sam citirala dok sam citirala havanu...ma ti si druga prica i ne vjerujem da imas problema sa balkanskom hranom i da si sav markiran :-)
insomnia78

#2967 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:Da,sa godinama sve vise cijenis neke druge stvari,a neke postaju menje bitne...I pocnes sve vise jesti kasikom. :lol: I patlidzan cak sad jedem
https://youtu.be/l48euLucc1s
A jes tačno
jeza u ledja

#2968 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by jeza u ledja »

@ pustopoljina, aha, ok izvinjajem se.

al ako nista mogla te je nasmijati slika dzina vajldera. mene uvijek nasmije. :D
Bluemore

#2969 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Dozer wrote:@Bluemore
Da...Taman da prezivi... I ostane zeljan svega u zivotu...
Al Zato nije zeljan Bosne (i Hercegovine) kao neki na temi :bih:
Dozer

#2970 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Dozer »

E, vala, ima i cega bit' zeljan po tom pitanju...
Bluemore

#2971 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:Sve ok, al’ sta’s u Indiji? :cry:
Bio sam na spiritualnom putu. :zen:
:idea:
supercali

#2972 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by supercali »

Previse ravnate svijet po sebi
Ako se ko zazeli bosne ne znaci da ce i drugi
Meni bosna kao bosna nista vise ne znaci od japana italije francuske
Ja se ne ogranicavam da mi je samo bosna dom
Ako vi tako mislite ok vas izbor al pustite onda i druge da kazu ja bosnu ne gledam iskljucivo kao domovinu koju jedino volim
pustopoljina

#2973 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by pustopoljina »

jeza u ledja wrote:@ pustopoljina, aha, ok izvinjajem se.

al ako nista mogla te je nasmijati slika dzina vajldera. mene uvijek nasmije. :D
ma ne mozes sve u isti kos :-) al' kol'ko znam havanu, cini mi se k'o da tacno znam sta mu je povuklo zivac :lol:
ja sam za odlazak svakoga kuda god pozeli i za odvajanje od sise i stjecanje zivotnog iskustva (da me ko ne razumije pogresno), al' brEte kad dodje mrtvi konzumer objasnjavati da je TO ono sto je bolje, sto mozes vise zaraditi da mozes vise konzumirati...malo mi oko zatitra :skoljka:
Bluemore

#2974 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

Radio Sarajevo wrote:
HAVANA wrote:Kako bolan medju svojima,mater,otac,sestra,grobovi,sjecanja,kuca...sve mi ovde.U kurcu sam a ne medju svojima.Sta je moje?Ono sto sam zaradio i kupio tamo?Pisaj ga.Da mi mater umre a da je preko ekrana gledam,ostane bolesna sestra...Nije me rodila da je ostavim samu.Nije ni ona mene ostavila.Ko ce brinuti o njima?Postujem svaciji izbor ali mojne srat zdravlja ti.Pare.Sve se vrti oko para.Da se ne lazemo.
Kad mi je stari poginuo u ratu, mjesecima su me čuvali tetak i tetka. Imao sam 10 godina, te išao kod njih barem 2-3 puta sedmično, ako nisam ostajao za vikend. Često se uprtim s ruksakom, onako mali, i u ratni tramvaj, a kad nisu radili, onda pješke, preko Kranjčevićeve, Puta života, Kasindolske, sve do Otoke.

Sada taj tetak ima 85 godina i na samrti je, a ja ne mogu da mu dođem i da ga zadnji put vidim. Na dženazu ću možda doći, ako na foru uzmem heftu odmora. Smrtni slučaj nekog tetka nije razlog za odsustvo, na zapadu je tetak rastezljiva kategorija, danas je to jedan čovjek, a sutra drugi, i potpuno je nebitan. Čak i nana i dedo nisu dovoljan razlog da nekome odeš na sahranu.

Ne kažem da bi mi novi bh. privrednici dozvolili dugotrajno odsustvo, ali mogao bih otići nakon posla, družiti se s njim dok može pričati. Ali ne, ovako mogu Skajpom, što bi rekli ovi pametnjakovići, možda da čovjeka na samrti zamolim da se logira...
Pa sto si se ziv bio doveo u tu situaciju cccc
Brzo nazad
Bluemore

#2975 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

insomnia78 wrote:I unatoč tom blagostanju tetak na skajpu
To taj tip ljudi
On ako tetak besah boze Premine
Prije nego li on zaokruzi nesta u tok nekako olandiji
I preseli se djabalesku u Sloveniju
Neko ce mu drugi biti kriv
100%