Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- agent_zero
#2951 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Odličan članak!
https://www.fokus.ba/sport/reprezentaci ... e/1579353/
Ovog ublehaša što prije treba otjerati.
- Grean
#2952 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
agent_zero wrote:Odličan članak!
Koja perfidna laz u ocekivano nepotpisanom clanku. Nakon ovog dijela prestao sam citati.Na jučerašnjem okupljanju Zmajeva Prosinečki je nastavio sa svojim nelogičnostima. Tako je optužio Jasmina Mešanovića, napadača Maribora, da je odbio igrati za reprezentaciju iako je on tada oporavljao nakon operacije. Mešanoviću je tada ugrađena pločica u glavu zbog udarca u lice, morao je pauzirati i zbog toga nije išao na “Američku turneju”. Propustio je veliki broj utakmica svog Maribora. Selektor je jučer ipak rekao kako je Mešanović odbio igrati za reprezentaciju, kako ne može birati kada će igrati (nije rekao i kada), da se u reprezentaciji moraju poštovati pravila i kodeks, iako to niti se poštuje, niti je Mešanović odbio igrati za A tim
Kad cemo docekati da nazovi novinari odgovaraju za sirenje lazi?
- amidzazeher
#2953 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ode mi vrijeme u nepovrat citajuci ovo smece od ”novinara”. Jos frajer napisa odlican clanak!! 
- Grean
#2954 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Koga laže Robert Prosinečki? Javnost ili sebe?
Oktobar 8, 2019 10:45
Na jučerašnjem okupljanju Zmajeva Prosinečki je nastavio sa svojim nelogičnostima. Tako je optužio Jasmina Mešanovića, napadača Maribora, da je odbio igrati za reprezentaciju iako je on tada oporavljao nakon operacije. Mešanoviću je tada ugrađena pločica u glavu zbog udarca u lice, morao je pauzirati i zbog toga nije išao na “Američku turneju”. Propustio je veliki broj utakmica svog Maribora. Selektor je jučer ipak rekao kako je Mešanović odbio igrati za reprezentaciju, kako ne može birati kada će igrati (nije rekao i kada), da se u reprezentaciji moraju poštovati pravila i kodeks, iako to niti se poštuje, niti je Mešanović odbio igrati za A tim
http://sportske.ba/koga-laze-robert-pro ... -ili-sebe/
Evo samo pogledati kakvi neodgovorni petljanci i lazovi nama formiraju misljenje javnosti.Mešanović objasnio zašto je stavio klub ispred reprezentacije
Februar 2, 2018 09:38
Bosna i Hercegovina je američku turneju okončala remijem protiv SAD-a(0:0) i porazom od Meksika(1:0).
Robert Prosinečki je računao da napad Zmajeva u tim mečevima predvodi Jasmin Mešanović, ali se sjajni napadač nije odazvao pozivu novog selektora bh. reprezentacije.
Mešanović se trenutno nalazi na pripremama u Turskoj, a u razgovoru za zvaničnu stranicu NK Maribor je otkrio zašto je stavio klub ispred reprezentacije.
“Poznato je da sam dobio poziv od reprezentacije BiH, ali sam odlučio da ostanem u timu u cilju da se temeljito i optimalno pripremim za nastavak sezone u klubu iako moram ponovo naglasiti da mi je velika čast što sam dobio poziv iz moje moje domovine. Saznanje da će me pratiti stručni štab reprezentacije će mi biti dodatni motiv u budućnosti. Sretan sam što sam bio na listi, ali to nije zvanični FIFA termin, u sred smo priprema, samo u najboljoj mogućoj formi mogu biti od najveće koristi klubu i reprezentaciji. Nadam se da sam dovoljno objasnio moju odluku da s klupom putujem u Tursku”, rekao je Mešanović.
http://sportske.ba/mesanovic-objasnio-z ... zentacije/
Znaci isti portal, u ovom slucaju Sportske, objavljuju dva clanka u godinu i po i u ovom drugom direktno fabrikuju lazi koje se mogu pobiti jednom pretragom na tom istom portalu.
Koliko se samo osjecaju sigurni u svojim lazima jer ne odgovaraju nikom da mogu danas tvrditi jedno iako su prije godinu i po pisali nesto sasvim drugo.
Sljam mahalski. Nadam se da ga je bar malo stid.
-
Korisničkoime
#2955 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nece ih biti stid. Ni najmanje.Grean wrote:Koga laže Robert Prosinečki? Javnost ili sebe?
Oktobar 8, 2019 10:45
Na jučerašnjem okupljanju Zmajeva Prosinečki je nastavio sa svojim nelogičnostima. Tako je optužio Jasmina Mešanovića, napadača Maribora, da je odbio igrati za reprezentaciju iako je on tada oporavljao nakon operacije. Mešanoviću je tada ugrađena pločica u glavu zbog udarca u lice, morao je pauzirati i zbog toga nije išao na “Američku turneju”. Propustio je veliki broj utakmica svog Maribora. Selektor je jučer ipak rekao kako je Mešanović odbio igrati za reprezentaciju, kako ne može birati kada će igrati (nije rekao i kada), da se u reprezentaciji moraju poštovati pravila i kodeks, iako to niti se poštuje, niti je Mešanović odbio igrati za A tim
http://sportske.ba/koga-laze-robert-pro ... -ili-sebe/Evo samo pogledati kakvi neodgovorni petljanci i lazovi nama formiraju misljenje javnosti.Mešanović objasnio zašto je stavio klub ispred reprezentacije
Februar 2, 2018 09:38
Bosna i Hercegovina je američku turneju okončala remijem protiv SAD-a(0:0) i porazom od Meksika(1:0).
Robert Prosinečki je računao da napad Zmajeva u tim mečevima predvodi Jasmin Mešanović, ali se sjajni napadač nije odazvao pozivu novog selektora bh. reprezentacije.
Mešanović se trenutno nalazi na pripremama u Turskoj, a u razgovoru za zvaničnu stranicu NK Maribor je otkrio zašto je stavio klub ispred reprezentacije.
“Poznato je da sam dobio poziv od reprezentacije BiH, ali sam odlučio da ostanem u timu u cilju da se temeljito i optimalno pripremim za nastavak sezone u klubu iako moram ponovo naglasiti da mi je velika čast što sam dobio poziv iz moje moje domovine. Saznanje da će me pratiti stručni štab reprezentacije će mi biti dodatni motiv u budućnosti. Sretan sam što sam bio na listi, ali to nije zvanični FIFA termin, u sred smo priprema, samo u najboljoj mogućoj formi mogu biti od najveće koristi klubu i reprezentaciji. Nadam se da sam dovoljno objasnio moju odluku da s klupom putujem u Tursku”, rekao je Mešanović.
http://sportske.ba/mesanovic-objasnio-z ... zentacije/
Znaci isti portal, u ovom slucaju Sportske, objavljuju dva clanka u godinu i po i u ovom drugom direktno fabrikuju lazi koje se mogu pobiti jednom pretragom na tom istom portalu.
Koliko se samo osjecaju sigurni u svojim lazima jer ne odgovaraju nikom da mogu danas tvrditi jedno iako su prije godinu i po pisali nesto sasvim drugo.
Sljam mahalski. Nadam se da ga je bar malo stid.
Svakog novinara i novinu, stampani, elektronski itd mozes kupit, politicke stranke nam to dokazuju u zadnjih 25 godina svaki dan
- P.Starck
#2956 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Dajte nam Haskića, Haskićaaaa, Haskićaaa
Ne mogu biti ozbiljniji. Hoću Haskića da gledam u dresu Bejha.
Ne mogu biti ozbiljniji. Hoću Haskića da gledam u dresu Bejha.
- Logovan
#2957 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Fudbaleri i stručni štab A reprezentacije Bosne i Hercegovine posjetili su Bosansku dolinu piramida u Visokom.
Tom prilikom selektor Robert Prosinečki je kazao da je ranije čuo za ovu lokaciju od prijatelja u Zagrebu koji su je već ranije posjetili.
"Sve je zaista prelijepo. Ovo je jedinstveno u svijetu i nadam se da će ljudi iz Fondacije izgurati ovu priču do kraja, a da će ljudi iz BiH i svijeta prepoznati značaj ovog mjesta", poručio je Prosinečki iz Visokog.
"Kratko vrijeme koje su imali za posjet našim lokacijama nogometaši su iskoristili da posjete Muzej Fondacije, kao i tunele Ravne i park Ravne 2. Za sve njih smo upriličili i jednu prezentaciju, kao i mjerenje negativnih jona prije i nakon posjete tunelima, a nakon obilaska bili su impresionirani viđenim", kazao je Semir Osmanagć, voditeljem Fondacije "Arheološki park", prenosi N1.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2958 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
kad cemo vec zijanit, trebao je zvati Djurica
-
Bazinga1234
#2959 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jer je Tuzlak?plain vanilla wrote:kad cemo vec zijanit, trebao je zvati Djurica
- plain vanilla
#2960 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
ma nije on Tuzlak, samo rodjen ovdjeBazinga1234 wrote:Jer je Tuzlak?plain vanilla wrote:kad cemo vec zijanit, trebao je zvati Djurica
-
RtrnOfSalisbury
#2961 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
hocel ic na koncert miric mitra 
- Edin H.
#2962 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Mogu li stici?RtrnOfSalisbury wrote:hocel ic na koncert miric mitra
- studeni76
#2963 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Hehe a kad se pobijedi i ubije u pojam protivnik, nigdje nikog ovdje! Gdje ste sad pljuvaci, kad znate pljuvat red bi bio da sad kazete i koju pohvalnu 
- plain vanilla
#2964 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma ovo je bilo cajnoslustudeni76 wrote:Hehe a kad se pobijedi i ubije u pojam protivnik, nigdje nikog ovdje! Gdje ste sad pljuvaci, kad znate pljuvat red bi bio da sad kazete i koju pohvalnu
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2965 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
spasila ga povreda visce 
- luckylaka
#2966 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
uvijek sam tvrdio da je genijalac,pa nismo valjda djaba cetvrti na tabeli
-
bosanska senzacija
#2967 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Neka Žuti zahtjeva od ekipe da igra onako kako je on i sam igrao, mangupski i fakinski što bi Ćiro rekao i neće biti problema
Ne treba puno pametovati i taktizirati jer mi to i da hoćemo ne znamo. Mentalitetom jednostavno nismo takvi i to se u dogledno vrijeme sigurno neće promjeniti.
Tražiti odgovornost i disciplinu ali u isto vrijeme naći način da se igrači na terenu zajednički zajebavaju i uživaju je jedina filozofija kada su sve naše ekipe u pitanju.
Ne treba puno pametovati i taktizirati jer mi to i da hoćemo ne znamo. Mentalitetom jednostavno nismo takvi i to se u dogledno vrijeme sigurno neće promjeniti.
Tražiti odgovornost i disciplinu ali u isto vrijeme naći način da se igrači na terenu zajednički zajebavaju i uživaju je jedina filozofija kada su sve naše ekipe u pitanju.
-
dert
#2968 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
opet otici u Visoko i ponovo nakupiti pozitivne energije i .....................
Grke
-
kiligonzales
#2969 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bez obzira na pobjedu jos ima losih elemenata u nasoj igri. Hvala Lihtenstajnu sto nas je vratio u zivot. Sada po pobjedu u Grcku.
Posto sam mnogo govorio o greskama Robija, ova utakmica je pokazala neke dobre i lose strane u nasoj igri, ali bez obzira na sve, pricacemo o onim boljim stvarima.
Finci danas nisu bili dobri, mi smo opet imali duze loptu u nogama kao u Finskoj, ali ovaj put smo odigrali daleko cvrsce u sredini i agilnije, vise smo i trcali, izgarali u duelima, pa je rezultat bio bolji, ali opet nismo sebi trebali dopustiti da primimo i taj jedan go od njih. Mogli smo iza njega primiti jos dva, ali i dati, ali opet to nam opustanje kad imamo rezultat ne treba. Dobro je pa smo rijesili utakmicu prije. To pokazuje da patimo od naseg mentaliteta i takticke nediscipline.
Vidimo da je Robi trosio vrijeme dajuci predugo sansu Todorovicu, Zukanovicu, Duljevicu, Visci. Ne kazem da su sve njihove utakmice bile lose, ali nisu bile ni dobre. Dosta oscilacija. Kad je tako stvari treba mjenjati.
Ono sto se pokazalo dobrim u ovoj utakmici, jeste da igra nije patila od ovisnosti sta ce uraditi samo na terenu, Pjanic i Dzeko. Igra nije bila podredjena samo jednom napadacu, pa je rezultat opravdano i dosao. Interesantno je da je bas dvojac iz Dinama, a nadam se uskoro i trojac, pokazao da su izrasli u vrsne igrace koji mogu pomoci reprezentaciji. Kako je narastao Dinamo, tako su i oni. Zelim im puno srece u nastavku LP i novo proljece ovaj put u LP. Zasto su oni pokazali najvise? Zato sto Bjelica ima jednak sistem igre u Dinamu, koji po potrebi oscilira izmedju 4-3-3 i 4 - 3 -2 -1. Dosta trce, ne fali im agilnosti, agresivnosti i tehnike, dobro odradjuju posao i u vezi i u napadu, a to je nama falilo kroz kvalifikacije, igraci koji ce imati sve to i biti dijelom veznog reda.
Hajrovic je pokazao zasto je dobar igrac i vazniji igrac Dinama, itekako podcjenjen kod nas, bez obzira na neke stare zasluge u reprezentaciji. Ako je prije pokazao neiskustvo i nezrelost, danas se s razlogom moze smatrati kadrom zrelim za prvih 11. U Dinamu se preporodio. Bjelica pravi cuda. U jednoj utakmici je pokazao daleko vise zelje nego Visca u dosadasnjem dijelu kvalifikacija. Cim je on zabio, idemo mi na Euro.
Kvrzic je za Todorovica i Civica Kafu.
Hvala mu sto je pokazao da i on moze biti Robijev Fakin, ko Ibricic sto je bio Cirin. Kovacevic je bio pristojan za svoj debi u dresu. Svaka cast za momka.
Gojak je vec pokazao da ima klasu, on je buduca zvjezda naseg i evropskog fudbala i samo ga sportska nesreca moze udaljiti da ne zablista u punom sjaju. Opet je nakon 4-0, skripalo pozadi, ali dobro je pa Finci nisu bili raspolozeni da iskoriste to. Opet smo fizicki pali nakon 70 minute.
Danas smo malo vise pravili presing na Finski vezni red i zadnju liniju, pa smo ih onemogucili da prave kontre po kojima su poznati. Tako da nam se nije desilo ono sto nam se desilo u Finskoj i Armeniji.
Ipak sada idemo u Grcku, istina oni nisu na nivou, ali nama su uvijek bili nezgodni. Trebamo pobjediti. Treba nam jedna savrsena utakmica u kojoj im necemo davati prostora ni greske, niti srljati. Samo disciplinovano na terenu. Takticki daleko bolju utakmicu trebamo odigrati nego danas i onda i oni mogu prosuti sva tri boda protiv nas.
Lihtenstajn nam je pokazao da smo mi poklonili Armeniji pobjedu, najvise zahvaljujuci nasem srljanju prema naprijed i ostavljanju previse prostora njima da realizuju svoje kontre i polukontre. Vidi se da se ne snalaze sa ekipa koje svoju igru baziraju kao i oni, branjenje cijelom ekipom i brza kontra. Tu su i mnoge greske naseg veznog reda kumovale njihovim pobjedama. U svakoj od tih utakmica mi smo mogli dati koji go vise, a izgubili smo ih jer vezni red, bekovi i uopste odbrana nisu bili na visini zadatka. Bekovi su nam preduboko ostajali na polovini protivnika i ispadali sa losim pasovima veznog reda. Sinanovic i druzina su pokazali da ni Grcka, pa ni Armenija nisu ekipe koje igraju dobro protiv ekipa koje se brane protiv njih. Sve su redom protiv Lihtestajna prosuli bodove.
Sad smo opet zivi. Finci i Armenci igraju jedni protiv drugih, ocekujem jednu rovovsku utakmicu. Mi protiv Grka cemo imati drugu rovovsku utakmicu. Nisu nepobjedivi, ali nece nam biti lako. Ipak mislim da pobjedujemo. Guzovanerski. Nama bi remi Finaca i Armenaca isao na ruku, ukoliko bi trijumfovali u Grckoj.
Onda Italijani u Zenici, u prvom mecu smo svojim kalkulisanjem dok smo imali snage propustili sansu da utakmicu odvedemo u zeljenom smjeru, pa smo izgubili, najvise zbog toga sto smo imali 60 minuta snage u toj utakmici, a ipak utakmica traje jos pola sata duze. Naravno Italijani su vec na Euru i pitanje je da li ce s jednakim apetitom igrati protiv nas. Mi svakako zavisimo iskljucivo od pobjeda u svim utakmicama do kraja.
Na kraju dolazi Lihtenstahn i s njima bi moglo biti nezgodno ako ih podcjenimo.
Do kraja ostaju tri kola:
Finska - Armenija,
Grcka - BiH,
Lihtenstajn - Italija.
Armenija - Grcka
Finska - Lihtenstajn
BiH - Italija
Grcka - Finska
Italija - Armenija
Lihtenstajn - BiH
Grci su fudbalski paceri i ne treba ih podcjeniti iako imaju premalo sansi da budu drugi, ali svakako igraju sve tri utakmice sa konkurentima za drugo mjesto i izgorice na terenu da poprave svoj saldo na tabeli grupe. Bajevicu na noge celnicima grckog saveza i kupuj utakmicu dole haha
Hvala reprezentativcima sto su nam opet probudili nadu. Idemo ludo idemo jako.

Posto sam mnogo govorio o greskama Robija, ova utakmica je pokazala neke dobre i lose strane u nasoj igri, ali bez obzira na sve, pricacemo o onim boljim stvarima.
Finci danas nisu bili dobri, mi smo opet imali duze loptu u nogama kao u Finskoj, ali ovaj put smo odigrali daleko cvrsce u sredini i agilnije, vise smo i trcali, izgarali u duelima, pa je rezultat bio bolji, ali opet nismo sebi trebali dopustiti da primimo i taj jedan go od njih. Mogli smo iza njega primiti jos dva, ali i dati, ali opet to nam opustanje kad imamo rezultat ne treba. Dobro je pa smo rijesili utakmicu prije. To pokazuje da patimo od naseg mentaliteta i takticke nediscipline.
Vidimo da je Robi trosio vrijeme dajuci predugo sansu Todorovicu, Zukanovicu, Duljevicu, Visci. Ne kazem da su sve njihove utakmice bile lose, ali nisu bile ni dobre. Dosta oscilacija. Kad je tako stvari treba mjenjati.
Ono sto se pokazalo dobrim u ovoj utakmici, jeste da igra nije patila od ovisnosti sta ce uraditi samo na terenu, Pjanic i Dzeko. Igra nije bila podredjena samo jednom napadacu, pa je rezultat opravdano i dosao. Interesantno je da je bas dvojac iz Dinama, a nadam se uskoro i trojac, pokazao da su izrasli u vrsne igrace koji mogu pomoci reprezentaciji. Kako je narastao Dinamo, tako su i oni. Zelim im puno srece u nastavku LP i novo proljece ovaj put u LP. Zasto su oni pokazali najvise? Zato sto Bjelica ima jednak sistem igre u Dinamu, koji po potrebi oscilira izmedju 4-3-3 i 4 - 3 -2 -1. Dosta trce, ne fali im agilnosti, agresivnosti i tehnike, dobro odradjuju posao i u vezi i u napadu, a to je nama falilo kroz kvalifikacije, igraci koji ce imati sve to i biti dijelom veznog reda.
Hajrovic je pokazao zasto je dobar igrac i vazniji igrac Dinama, itekako podcjenjen kod nas, bez obzira na neke stare zasluge u reprezentaciji. Ako je prije pokazao neiskustvo i nezrelost, danas se s razlogom moze smatrati kadrom zrelim za prvih 11. U Dinamu se preporodio. Bjelica pravi cuda. U jednoj utakmici je pokazao daleko vise zelje nego Visca u dosadasnjem dijelu kvalifikacija. Cim je on zabio, idemo mi na Euro.
Kvrzic je za Todorovica i Civica Kafu.
Gojak je vec pokazao da ima klasu, on je buduca zvjezda naseg i evropskog fudbala i samo ga sportska nesreca moze udaljiti da ne zablista u punom sjaju. Opet je nakon 4-0, skripalo pozadi, ali dobro je pa Finci nisu bili raspolozeni da iskoriste to. Opet smo fizicki pali nakon 70 minute.
Danas smo malo vise pravili presing na Finski vezni red i zadnju liniju, pa smo ih onemogucili da prave kontre po kojima su poznati. Tako da nam se nije desilo ono sto nam se desilo u Finskoj i Armeniji.
Ipak sada idemo u Grcku, istina oni nisu na nivou, ali nama su uvijek bili nezgodni. Trebamo pobjediti. Treba nam jedna savrsena utakmica u kojoj im necemo davati prostora ni greske, niti srljati. Samo disciplinovano na terenu. Takticki daleko bolju utakmicu trebamo odigrati nego danas i onda i oni mogu prosuti sva tri boda protiv nas.
Lihtenstajn nam je pokazao da smo mi poklonili Armeniji pobjedu, najvise zahvaljujuci nasem srljanju prema naprijed i ostavljanju previse prostora njima da realizuju svoje kontre i polukontre. Vidi se da se ne snalaze sa ekipa koje svoju igru baziraju kao i oni, branjenje cijelom ekipom i brza kontra. Tu su i mnoge greske naseg veznog reda kumovale njihovim pobjedama. U svakoj od tih utakmica mi smo mogli dati koji go vise, a izgubili smo ih jer vezni red, bekovi i uopste odbrana nisu bili na visini zadatka. Bekovi su nam preduboko ostajali na polovini protivnika i ispadali sa losim pasovima veznog reda. Sinanovic i druzina su pokazali da ni Grcka, pa ni Armenija nisu ekipe koje igraju dobro protiv ekipa koje se brane protiv njih. Sve su redom protiv Lihtestajna prosuli bodove.
Sad smo opet zivi. Finci i Armenci igraju jedni protiv drugih, ocekujem jednu rovovsku utakmicu. Mi protiv Grka cemo imati drugu rovovsku utakmicu. Nisu nepobjedivi, ali nece nam biti lako. Ipak mislim da pobjedujemo. Guzovanerski. Nama bi remi Finaca i Armenaca isao na ruku, ukoliko bi trijumfovali u Grckoj.
Onda Italijani u Zenici, u prvom mecu smo svojim kalkulisanjem dok smo imali snage propustili sansu da utakmicu odvedemo u zeljenom smjeru, pa smo izgubili, najvise zbog toga sto smo imali 60 minuta snage u toj utakmici, a ipak utakmica traje jos pola sata duze. Naravno Italijani su vec na Euru i pitanje je da li ce s jednakim apetitom igrati protiv nas. Mi svakako zavisimo iskljucivo od pobjeda u svim utakmicama do kraja.
Na kraju dolazi Lihtenstahn i s njima bi moglo biti nezgodno ako ih podcjenimo.
Do kraja ostaju tri kola:
Finska - Armenija,
Grcka - BiH,
Lihtenstajn - Italija.
Armenija - Grcka
Finska - Lihtenstajn
BiH - Italija
Grcka - Finska
Italija - Armenija
Lihtenstajn - BiH
Grci su fudbalski paceri i ne treba ih podcjeniti iako imaju premalo sansi da budu drugi, ali svakako igraju sve tri utakmice sa konkurentima za drugo mjesto i izgorice na terenu da poprave svoj saldo na tabeli grupe. Bajevicu na noge celnicima grckog saveza i kupuj utakmicu dole haha
Hvala reprezentativcima sto su nam opet probudili nadu. Idemo ludo idemo jako.
-
kiligonzales
#2970 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Najmanje su to Sehiceve krivice. U ligi nacija njegove su odbrane sacuvale sve one pobjede guzovanerske, a u kvalifikacijama nas je sacuvao vecih poraza.Point. wrote:Vidi ti njega, linijaš Begović a zar upravo nije Šehić ostao na liniji kod jednog gola u Armeniji?manijak1 wrote:Pitanje bilo kojim je greškama Šehić doveo reprezentaciju do poraza , barem nije čuvao gol liniju i čekao šta će biti poslije centaršuteva ili kornera ili dubokih ubacivanja.Ja ne vidim da je imao ijednu grešku , a kako ti ne pišeš gluposti i nisi nepristojan , kao i obično , de navedi koje je to greške napravio koje su uticale na rezultat.
I posebno navedi , u ovom trenutku kvalitetnijeg golmana koji bi mogao braniti, a da nije linijaš Begović .
To Ćiro i Pape i Meša su bili pizdohani , pa nisu nervirali Begovića, a kada ga je pozvao vaš miljenik Prosinečki , pozvao ga je , jer je bio najbolje ocijenjeni golman u Grupnoj fazi Lige prvaka .
Eto, Lacijski pametnjakoviću , bujrum.
Činjenica je da smo u 6 utakmica fasovali 11 golova i izgubili šanse za EP a još 4 utakmice imamo. Sa Šehićem na golu. Ne kažem da je samo njegova greška nego konstatujem činjenice. A činjenica je da nas nije ni vadio, ako je već jel tolika gromada od golmana kao što tvrdiš. Nisu Pape, Ćiro i Meša bili pizdohani nego su išli zdravim razumom. Tako smo u tom periodu i imali najveće i najbolje rezultate.
Poslije Begovića, Šehić je najbolji golman. I jedan i drugi trebaju biti na spisku i biti jedan drugom zdrava konkurencija.
Nije Sehic kriv sto Robiju bekovi stoje kilometar od gola, a vezni red gubi lopte, pa kad sjevne kontra stopere i golmana ostave na vjetrometini.
Mozda momak treba da se klonira i da bude na svakoj poziciji u timu.
To sto Sehic nema veliki klub, bice vise pitanje za njegovog menadzera, nego za njega samog.
On je realno nakon epizode Karabaha u Ligi Evrope, pa potom i u Ligi Sampiona zasluzio da promjeni klub boljim, ali ocito prati ga maler.
-
kiligonzales
#2971 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nema zajebancije u Dinamu, sve se utakmice trebaju igrati jednako jako.luckylaka wrote:Nakon sto je zuti pozvao Izeta u reprezentaciju na osnovu cega valjda samo on to zna danas je Bjelica preselio Izeta sa klupe na tribine
-
kiligonzales
#2972 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
To ne mjenja cinjenicu da i kada je odigrao gotovo 95% utakmica za Empoli u dvije godine, nas mu vrli selektor nije dao vecu minutazu na terenu. Ipak da je bio toliko los, cak ni u ovakvom Milanu nebi nasao svoje mjesto.Tomahawk11 wrote:Vala i ti znaš, taj Krunić nije odigrao minute za Milan do ovog vikenda kad je ušao u drugom poluvremenu.
Što se tiče pozicije selektora, nećemo mi vidjeti neko ime Boga pitaj dokad, neće niko da se petlja za male pare sa ovom ekipom u savezu.
- Bosanski_kralj
#2973 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ništa se ovo večeras ne pika, ako ne pobjdimo Grčku.
- luckylaka
#2974 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa ni sve tri pobjed se ne pikaju ako nam se drugi rezultati ne sloze,U daleko smo najgorem polozaju i samo cudo nas moze odvesti dalje.Bosanski_kralj wrote:Ništa se ovo večeras ne pika, ako ne pobjdimo Grčku.
Finska-Aremenia
Grcka-BiH
Finska-Lihtenstajn
BiH -Italija
Grcka-Finska
Lihtenstajn-BiH
-
kiligonzales
#2975 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Baku kad spomenes, trebas ustati. Em je bio dobar igrac, em je bio dobar i selektor i to u kakvim okolnostima u savezu i reprezentaciji. Na klupu reprezentacije je sjeo kao neafirmisan trener, nakon sto je pristojno vodio Brotnjo. Doduse bio je asistent selektorima koji se nasao u prilici da vodi reprezentaciju. Nije imao najbolji tim, a opet mu je malo falilo da odvede BiH na veliko takmicenje. Brzo smo zaboravili remi sa Danskom na Kosevu i go koji nas je dijelio od evropskog, kao i one sudijske kradje iz Spanije, divljanja po Marakani, koje su nas udaljile od baraza u grupi sa Spanijom i SCG. Godine su pokazale, da ima smisla da bude trener. Sa Hajdukom prvak, s Tiranom takodjer, sa Zrinjskim dvije titule. Nije Amar da se proslavio samo gurajuci titule sa Zeljom. Evo sada opet sljaka na Istoku i u pripremnom roku Siti mu je nabio tim, sto je bilo i ocekivano. Raja se bunila zbog Amara jer u savezu itekako dobro kotira Tata Osim, pa bi to bio nepotizam. Na kraju taj koketni odnos saveza i Zelje vidimo i na prilikama oko Grbavice. Reprezentacija se iz Zenice dovela na Grbavicu da bi se pomoglo Zelji da sredi stadion, a i finansijski pogura. Amar ce moci osvojiti trofej jedino ako mu caca svojim uticajem u savezu, ne pogura Zelju. Realno bez obzira na ovaj start Zelje, titulu ce tesko osvojiti.hrasno38 wrote:Naravno da ne znas kada je u pitanju Osim ali si vjerovatno znao kada je bio u pitanju Musovic, Hadzibegic, Muzurovic i na kraju Susic. Svi oni ni u mislima nisu zasluzili da sjednu na klupi da su im se gledali trenerski uspjesi jer ih nisu ni imali. Cak Muzurovic i odskace od svih ovih jer je u bivsoj drzavi vodio Sarajevo, Pristinu i Adanu i najveci uspjeh mu je drugo mjesto u YU prvenstvu.izvrsni direktor wrote:Nisam znao da reprezentacija sluzi za pruzanje prilika..
Back to topic:
Prosinecki pozvao hajrovica, radi isto sto i bazdarevic, zove one koje navijaci zele kako bi se dodvoravao. Nema veze sto hajrovic nema mjesta ni u dinamu
Dalje...sta je Baka kao trener uradio da bi sjeo na klupu reprezentacije, pa i Miso Smajlovic. Mesa Bazdarevic je sa Istersom bio prvak druge lige Francuske a kasnije je to isto uradio sa Grenoblom sto je kada se gledaju klupski trenerski uspjesi najveci uspjeh svih nasih dosadasnjih trenera. Statisticki on i jeste bio najuspjesniji selektor. Dakle svi dosadasnji selektori su osim Cire u pet deka, trenerski anonimusi pa nije bio problem da sjednu ali je problem da to bude Amar.
On ce sjesti na klupu reprezentacije 100% kad tad jer to je neki prirodni put.... da li ce smjeniti Zutog ili ce nakon sto osvoji jos koji trofej vidjet cemo
A tim nam je u eri Bazdarevica bio kurac, primjerice pogledajmo sastav sa Koseva protiv Danske i sa Marakane protiv Srbije:
Hasagiæ, Spahiæ (Baljiæ), Musiæ, Konjiæ (Hrgoviæ), Bajramoviæ (Bišèeviæ), Hibiæ, Boliæ, Grujiæ, Barbarez, Salihamidžiæ, Bešlija.
Hasagić, Berberović, Music, Spahić, Bajramović, Milenković,Jakirović,Bolić, Grlić, Barbarez, Salihamidžić