Hodža, tevhidi u BiH su uglavnom ženski (rijetko kombinovani, i vrlo, vrlo rijetko čisto muški).arzuhal wrote:Ma izać na koridu, kakav mevlud ili tevhid, tajanam...
Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Euridika
- Globalna šefica
#2951 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2952 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Bogme, sumnjiv je on meni pravo...još neke rum pločice spominjeEuridika wrote:Hodža, tevhidi u BiH su uglavnom ženski (rijetko kombinovani, i vrlo, vrlo rijetko čisto muški).arzuhal wrote:Ma izać na koridu, kakav mevlud ili tevhid, tajanam...
- arzuhal
#2953 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa to nesta...Euridika wrote:Hodža, tevhidi u BiH su uglavnom ženski (rijetko kombinovani, i vrlo, vrlo rijetko čisto muški).arzuhal wrote:Ma izać na koridu, kakav mevlud ili tevhid, tajanam...
- Euridika
- Globalna šefica
#2954 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
U pravu je Tomo, presumnjiv si.arzuhal wrote:Pa to nesta...Euridika wrote:Hodža, tevhidi u BiH su uglavnom ženski (rijetko kombinovani, i vrlo, vrlo rijetko čisto muški).arzuhal wrote:Ma izać na koridu, kakav mevlud ili tevhid, tajanam...
- arzuhal
#2955 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Tomahawk11 wrote:Bogme, sumnjiv je on meni pravo...još neke rum pločice spominjeEuridika wrote:Hodža, tevhidi u BiH su uglavnom ženski (rijetko kombinovani, i vrlo, vrlo rijetko čisto muški).arzuhal wrote:Ma izać na koridu, kakav mevlud ili tevhid, tajanam...

- edo_79
#2956 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Neuzubillah

- MaroonBrigade
#2957 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Sta kaze, svi mi razvedeni daj da bacimo koji savjet o stambenim kreditima i gdje je best mevlud in Bosnia 
-
todd_smith
#2958 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ima li kolegica ime, broj, instagramTomahawk11 wrote:Vjeruj da bi tako nešto trebalo i za dosta mlađe raje.Euridika wrote:Ja se već duže vrijeme bavim idejom da treba otvoriti namjenske kafiće (ili druge ugostiteljske objekte) koji bi okupljali starije slobodne osobe (neudate/neoženjene, razvedene ili udovce/udovice) koji bi imali tematske večeri po dobnim skupinama (35-45, 45-55, 55-65, 65+) da se ljudi upoznaju/uparuju.
Asocijalizacija je naveliko uzela maha.
Kolegica under 30 kupuje stan u strogom centru grada, kvadrat ne smijem ni reći koliko, auto, dobra plata, ali...imaju već tri takve 40+ i sve su single.
Jedna ima mačka
Ma to bi se pretvorilo u "ma jooj gdje cu ja tamo, da raja vidi...k`o da sam ocajna"
zensko je cudan insan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2959 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Imatodd_smith wrote:
Ima li kolegica ime, broj, instagram![]()
![]()
Ma to bi se pretvorilo u "ma jooj gdje cu ja tamo, da raja vidi...k`o da sam ocajna"
zensko je cudan insan
- MarlboroGold
#2960 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Na zapadu to već postoji.Euridika wrote:To sa agencijom i preferencijama previše vuče na reality programe i velika je šansa da će propasti. Previše namješteno, ugovoreno, nema spontanosti (a nije nikakva garancija ni da će valjati ono što čovjek sebi a priori umisli da mu odgovara). Ovako, kad bi to bili kafići, ljudi bi tu dolazili opušteni, družili se sa svojim vršnjacima i ako šta bude - bude. Ako ne, makar su imali fino druženje. Nekad te zna privući i neko koga bi inače u startu odbacio (kad bi znao kakvog je karaktera ili izgleda, bez prethodnog upoznavanja).Miss Moonlight wrote:hahah, super idejaEuridika wrote:Ja se već duže vrijeme bavim idejom da treba otvoriti namjenske kafiće (ili druge ugostiteljske objekte) koji bi okupljali starije slobodne osobe (neudate/neoženjene, razvedene ili udovce/udovice) koji bi imali tematske večeri po dobnim skupinama (35-45, 45-55, 55-65, 65+) da se ljudi upoznaju/uparuju.
Ja razmisljam o agenciji, gdje ima fino upitnik sta trazis, sta tolerise, sta ne....naravno placa se kako bi se neozbiljni okanili. Pa fino spojimo one koji zele isto, bilo da je to avantura, sex, veza, brak...nebitno
- edo_79
#2961 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
I'm inMaroonBrigade wrote:Sta kaze, svi mi razvedeni daj da bacimo koji savjet o stambenim kreditima i gdje je best mevlud in Bosnia
- dale cooper
#2962 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Not sure je li vehabija ili Badžo iz Popaja.arzuhal wrote:
- Euridika
- Globalna šefica
#2963 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Znam da postoji, zato i kažem da to počne nalikovati na reality programe. Čak i naprave reality program o tim match-making agencijama, posebno kad sparuju bogate muškarce i "obične" žene.MarlboroGold wrote:Na zapadu to već postoji.Euridika wrote:To sa agencijom i preferencijama previše vuče na reality programe i velika je šansa da će propasti. Previše namješteno, ugovoreno, nema spontanosti (a nije nikakva garancija ni da će valjati ono što čovjek sebi a priori umisli da mu odgovara). Ovako, kad bi to bili kafići, ljudi bi tu dolazili opušteni, družili se sa svojim vršnjacima i ako šta bude - bude. Ako ne, makar su imali fino druženje. Nekad te zna privući i neko koga bi inače u startu odbacio (kad bi znao kakvog je karaktera ili izgleda, bez prethodnog upoznavanja).
I dalje mislim da je kafić najbolja ideja, realno nema baš puno mjesta (ako ih uopće i ima) da u njih izlaze nešto starija raja. Izuzimam ovdje klasične restorane. U kafićima su pretežno osobe do 25-30 godina. Dođe i nešto starije raje, ali odudaraju od ostatka klijentele. A i interesi starije raje su drukčiji nego interesi mlađe. Teško ćeš ti natjerati nekog od 30+ godina da visi u nargila barovima ili u lokalima u kojima trešti preglasna muzika (ono kad ne čuješ ni sopstvene misli). Osim toga, ni izbor muzike ni dekora kafića nije isti za nekog od 22 i nekog od 42 godine.
- edo_79
#2964 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Vehabija iz Popajadale cooper wrote:Not sure je li vehabija ili Badžo iz Popaja.arzuhal wrote:
- MarlboroGold
#2965 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Naravno da trebaju postojati različite lokacije s obzirom na godine. Barovi sa veselom atmosferom, diskoteke i tako to do 25-30.Euridika wrote:Znam da postoji, zato i kažem da to počne nalikovati na reality programe. Čak i naprave reality program o tim match-making agencijama, posebno kad sparuju bogate muškarce i "obične" žene.MarlboroGold wrote:Na zapadu to već postoji.Euridika wrote:To sa agencijom i preferencijama previše vuče na reality programe i velika je šansa da će propasti. Previše namješteno, ugovoreno, nema spontanosti (a nije nikakva garancija ni da će valjati ono što čovjek sebi a priori umisli da mu odgovara). Ovako, kad bi to bili kafići, ljudi bi tu dolazili opušteni, družili se sa svojim vršnjacima i ako šta bude - bude. Ako ne, makar su imali fino druženje. Nekad te zna privući i neko koga bi inače u startu odbacio (kad bi znao kakvog je karaktera ili izgleda, bez prethodnog upoznavanja).![]()
I dalje mislim da je kafić najbolja ideja, realno nema baš puno mjesta (ako ih uopće i ima) da u njih izlaze nešto starija raja. Izuzimam ovdje klasične restorane. U kafićima su pretežno osobe do 25-30 godina. Dođe i nešto starije raje, ali odudaraju od ostatka klijentele. A i interesi starije raje su drukčiji nego interesi mlađe. Teško ćeš ti natjerati nekog od 30+ godina da visi u nargila barovima ili u lokalima u kojima trešti preglasna muzika (ono kad ne čuješ ni sopstvene misli). Osim toga, ni izbor muzike ni dekora kafića nije isti za nekog od 22 i nekog od 42 godine.
30+ nešto mirnije jer u tim godinama raja obično preraste kojekakve lude provode.
- alibaba_i_30_godina
#2966 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma hajde molim te ko da smo mi što imamo 30 i 30+ nešto toliko stari. Niti sam prerastao niti prestao uživati i u muzici, pored ostalog. Ne kao prije doduše, ali zna se desiti opet da se zalomi. Sve je to do toga kako se ko osjeća i kakav pogled ima na svijet i život.MarlboroGold wrote:Naravno da trebaju postojati različite lokacije s obzirom na godine. Barovi sa veselom atmosferom, diskoteke i tako to do 25-30.Euridika wrote:Znam da postoji, zato i kažem da to počne nalikovati na reality programe. Čak i naprave reality program o tim match-making agencijama, posebno kad sparuju bogate muškarce i "obične" žene.MarlboroGold wrote: Na zapadu to već postoji.![]()
30+ nešto mirnije jer u tim godinama raja obično preraste kojekakve lude provode.
A kod nas nažalost ima jako puno ljudi koji sa 30+ se već ponašaju kao da su na kraju života, pa to odmah sve previše ozbiljno, teško i komplikovano. Uh.
- MarlboroGold
#2967 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ima naravno. Ja sam to primijetio i kod dosta moje raje. Nije više to "to"... barem za nas, ali zna se nekad zalomitialibaba_i_30_godina wrote: Ma hajde molim te ko da smo mi što imamo 30 i 30+ nešto toliko stari. Niti sam prerastao niti prestao uživati i u muzici, pored ostalog. Ne kao prije doduše, ali zna se desiti opet da se zalomi. Sve je to do toga kako se ko osjeća i kakav pogled ima na svijet i život.
A kod nas nažalost ima jako puno ljudi koji sa 30+ se već ponašaju kao da su na kraju života, pa to odmah sve previše ozbiljno, teško i komplikovano. Uh.
Više volimo otići roštiljati, planinariti, sijelo kod nekog ili provesti 2-3 dana kod nekog na vikendici itd.
Doduše uglavnom svi imamo cure/žene, a i drugovi i drugarice koji su single to više gotive.
Prije ak nisi izašao u grad i ostao makar do 3-4 u birtiji isto kao da nisi ni bio vani... šta sam puta znao otići u 11-12 navečer iz kuće i doći u 5 ujutru... to mi više nije furka. Sad samo laganini.
- alibaba_i_30_godina
#2968 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa dobro to se radi čisto iz dosade kako bi se malo promijenilo i uživalo i na drugačiji način. U nekom momentu shvatiš da nekada možeš uživati i u nekom manjem društvu uz dobro vino, laganu muziku i priču. Al' daleko od toga da treba u potpunosti prestati izlaziti na neka bučnija mjesta. Uglavnom razumiješ šta hoću da kažem.MarlboroGold wrote:Ima naravno. Ja sam to primijetio i kod dosta moje raje. Nije više to "to"... barem za nas, ali zna se nekad zalomitialibaba_i_30_godina wrote: Ma hajde molim te ko da smo mi što imamo 30 i 30+ nešto toliko stari. Niti sam prerastao niti prestao uživati i u muzici, pored ostalog. Ne kao prije doduše, ali zna se desiti opet da se zalomi. Sve je to do toga kako se ko osjeća i kakav pogled ima na svijet i život.
A kod nas nažalost ima jako puno ljudi koji sa 30+ se već ponašaju kao da su na kraju života, pa to odmah sve previše ozbiljno, teško i komplikovano. Uh.![]()
Više volimo otići roštiljati, planinariti, sijelo kod nekog ili provesti 2-3 dana kod nekog na vikendici itd.
Doduše uglavnom svi imamo cure/žene, a i drugovi i drugarice koji su single to više gotive.
Prije ak nisi izašao u grad i ostao makar do 3-4 u birtiji isto kao da nisi ni bio vani... šta sam puta znao otići u 11-12 navečer iz kuće i doći u 5 ujutru... to mi više nije furka.
Neki dan sam ti bio gore u tvojim krajevima. Ti si ono iz Tuzle, k'o onaj tuzlak jel' tako? Možda znaš neku razvedenu.
- MarlboroGold
#2969 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Slažem se. Naravno da ne treba skroz prestati. Idemo mi i dalje na svirke, koncerte i tak to.alibaba_i_30_godina wrote:Pa dobro to se radi čisto iz dosade kako bi se malo promijenilo i uživalo i na drugačiji način. U nekom momentu shvatiš da nekada možeš uživati i u nekom manjem društvu uz dobro vino, laganu muziku i priču. Al' daleko od toga da treba u potpunosti prestati izlaziti na neka bučnija mjesta. Uglavnom razumiješ šta hoću da kažem.MarlboroGold wrote:Ima naravno. Ja sam to primijetio i kod dosta moje raje. Nije više to "to"... barem za nas, ali zna se nekad zalomitialibaba_i_30_godina wrote: Ma hajde molim te ko da smo mi što imamo 30 i 30+ nešto toliko stari. Niti sam prerastao niti prestao uživati i u muzici, pored ostalog. Ne kao prije doduše, ali zna se desiti opet da se zalomi. Sve je to do toga kako se ko osjeća i kakav pogled ima na svijet i život.
A kod nas nažalost ima jako puno ljudi koji sa 30+ se već ponašaju kao da su na kraju života, pa to odmah sve previše ozbiljno, teško i komplikovano. Uh.![]()
Prije ak nisi izašao u grad i ostao makar do 3-4 u birtiji isto kao da nisi ni bio vani... šta sam puta znao otići u 11-12 navečer iz kuće i doći u 5 ujutru... to mi više nije furka.
Neki dan sam ti bio gore u tvojim krajevima. Htjedoh se javiti, al' eto možda neki drugi put.
Može. Samo javi
- MarlboroGold
#2970 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
https://www.klix.ba/lifestyle/vezeiseks ... /190523026
ev šta kažu klix eksperti kako preboljeti raskid...
ev šta kažu klix eksperti kako preboljeti raskid...
- insomnia78
#2971 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Znas sta radi kamiondzija kad raskine? Ubaci u drugu
- MarlboroGold
- HowForWhom
#2973 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Kad sam shvatio da sam sebi najbitniji i da cu kad sam dobar biti dobar i drugima odluka je bila jednostavna i laka.Becky7 wrote:Kako ste se pomirili s cinjenicom o razvodu? Vec godinu dana se borim i trudim oko svega da bude bolje iako sam dozivila veliku izdaju, ali vise nemam snage izgubit cu sebe u svemu ovome..
Onaj osjecaj kad sam se vratio s puta, usao u stan i shvatio da je odselila i da je kraj NE MOGU opisati.
- edo_79
#2974 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Al pod uslovom da ne škripi getribainsomnia78 wrote:Znas sta radi kamiondzija kad raskine? Ubaci u drugu
- Euphoria
#2975 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Nadam se da je to bio dobar osjecajPitar_na_motoru wrote:Kad sam shvatio da sam sebi najbitniji i da cu kad sam dobar biti dobar i drugima odluka je bila jednostavna i laka.Becky7 wrote:Kako ste se pomirili s cinjenicom o razvodu? Vec godinu dana se borim i trudim oko svega da bude bolje iako sam dozivila veliku izdaju, ali vise nemam snage izgubit cu sebe u svemu ovome..
Onaj osjecaj kad sam se vratio s puta, usao u stan i shvatio da je odselila i da je kraj NE MOGU opisati.
Ja se ne osjecam staro, cak suprotno...imam vise volje za zivot sa 35 nego sa 25
Ja sam na agenciju vise mislila kao na poštedu peglanja. Tipa ima konzervativne stavove, smeta mu da je žena pušač ili konzumira alkohol, očekivanja i slično...ako je ova suprotna da se poštedi nerviranja i uštedi na vremenu