Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

JThomas

#2951 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:lol:
armin071

#2952 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by armin071 »

JThomas wrote::lol:
E moj Tome s kim ti diskutujes :roll:
MensurM

#2953 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Iskoristiću ovu priliku ispričati jednu priču onima koji me povezuju s akterima ovog nesretnog slučaja.

Završih jučer spletom nesretnih okolnosti na Ilidži. Prvo sam se izgubio tražeći Hrasnicu i Sinkro (koji nije ni radio) pa haj na povratku prolazim centrom Ilidžisa. I sad u nevjerici od onoliko Arapa sam uzeo i počeo slikati. Šta je ono? Pa ljudi, okupirali su vas. Ne bih ja tamo živio, da mi je džaba sve.

Tek kad odeš u tu zabit, skontaš koliko si blagoslovljen što živiš cijeli život u centru.
MensurM

#2954 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

armin071 wrote:
JThomas wrote::lol:
E moj Tome s kim ti diskutujes :roll:
On ne diskutuje, on ponavlja ko papagaj jedno.

Negdje prije par godina mi je ostalo u sjećanju da je pravnik, ponudio sam mu da bude junak i pomogne Memićima dokazati da je Žujo lagao na sudu, ali nije htio. On je onaj forumski aktivista, tastatura huligan. Asocijalna osoba i beskorisna za društvo i pravedno društvo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2955 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tomahawk11 »

Mensure, ubiše te kompleksi. Ako ti je 15, pa i 20 godina, onda nije problem, ali ako si prevalio 30, trebaš se zabrinuti.
MensurM

#2956 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Tomahawk11 wrote:Mensure, ubiše te kompleksi. Ako ti je 15, pa i 20 godina, onda nije problem, ali ako si prevalio 30, trebaš se zabrinuti.
29. Kakvi kompleksi?

Mogu imati komplekse prema ljudima koji su odrasli na Manhattanu, biti ljubomoran na njih, a ne na Ilidžejce, Ilidžance ili kako je već pravilno nazvati ljude iz tog kraja.

Evo baš smo ova moja rospija i ja tražili stan posljednjih mjeseci da kupimo. Dragi, ja ne bih išao na Dobrinju ili Ilidžu da oni meni mjesečno plaćaju 500 maraka. Dovoljno je provesti 20 minuta da skontaš kakve se priče tamo pričaju, kakvi ljudi obitavaju i ostalo (naravno da ima izuzetaka, ali složićemo se da je većina takva).
JThomas

#2957 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

:lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2958 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote:
Tomahawk11 wrote:Mensure, ubiše te kompleksi. Ako ti je 15, pa i 20 godina, onda nije problem, ali ako si prevalio 30, trebaš se zabrinuti.
29. Kakvi kompleksi?

Mogu imati komplekse prema ljudima koji su odrasli na Manhattanu, biti ljubomoran na njih, a ne na Ilidžejce, Ilidžance ili kako je već pravilno nazvati ljude iz tog kraja.

Evo baš smo ova moja rospija i ja tražili stan posljednjih mjeseci da kupimo. Dragi, ja ne bih išao na Dobrinju ili Ilidžu da oni meni mjesečno plaćaju 500 maraka. Dovoljno je provesti 20 minuta da skontaš kakve se priče tamo pričaju, kakvi ljudi obitavaju i ostalo (naravno da ima izuzetaka, ali složićemo se da je većina takva).
Pa eto, sam kažeš, fališ se što živiš u Centru, a koji je za taj Manhattan rupa Bogu iza tregera.
Pravog čaršijanera ne biju takvi kompleksi.
Nisam ni rekao da si ljubomoran na Ilidžu ili njene stanovnike, ali sam reče, izgubio se tražeći Hrasnicu, Ilidža ti rupa, tek kad tamo odeš, sjebeš se i tako to....ko da je na kraj svijeta :-)
Ne budem ni ja na Ilidži više od 1-2 put godišnje, ali se ne ponašam ko da sam došao sa Novog Zelanada.
Što sad na Dobrinju? :mrgreen:
Nebitno, nije tema, dok te prođe, biće ti jasno.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#2959 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

tripple_dubble wrote:
Cherry-Cherry wrote:Kad se to desilo prva je informacija bila da ih je autom udario njen bivši momak i pobjegao s lica mjesta.
A druga, da se doticni i drustvo hvale po mahali, kako su mu “prosuli mozak bezjbol palicom“.

Ali, kada su uskoro nakon toga imali tretman od strane policije, a o kojem nigdje niko nece naci sluzbenu zabiljesku, pa pisali u gace uz to cvileci o tome, kako su se samo pravili vazni i da nemaju veze s dogadjajem.

PS: Pricalo se tad po mahali, nisam ni vidjela svojim ocima, ni cula vlastitim usima.
Slazem se sa ovim, i ja sam istu noc od Dzenanove prijateljice, cuo da ga je Mirza pretukao bejzbol palicom :)
JThomas

#2960 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

vatra je velika, jer dvije godine se glavom kroz zid dokazuje nešto što očito ne stoji. što samo iz dokaza koji su izašli u javnost možeš vidjeti da ne stoji. mislilo se na silu doći do osude i završiti predmet. ali prosto, što je previše previše je čak i kod nas.
MensurM

#2961 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

liaar wrote:
tripple_dubble wrote:
Cherry-Cherry wrote:Kad se to desilo prva je informacija bila da ih je autom udario njen bivši momak i pobjegao s lica mjesta.
A druga, da se doticni i drustvo hvale po mahali, kako su mu “prosuli mozak bezjbol palicom“.

Ali, kada su uskoro nakon toga imali tretman od strane policije, a o kojem nigdje niko nece naci sluzbenu zabiljesku, pa pisali u gace uz to cvileci o tome, kako su se samo pravili vazni i da nemaju veze s dogadjajem.

PS: Pricalo se tad po mahali, nisam ni vidjela svojim ocima, ni cula vlastitim usima.
Slazem se sa ovim, i ja sam istu noc od Dzenanove prijateljice, cuo da ga je Mirza pretukao bejzbol palicom :)
Nije ga pretukao, mogao ga je samo udariti.

I zbog jednog klošarčića iz Fojnice ili odakle već, sve ovo?
The BEN10

#2962 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by The BEN10 »

JThomas wrote:olakšajmo a ne otežajmo najugroženijima u ovom društvu. vlasnicima lanaca hotela i glavnim tužiocima.
Halalite, nisam stigao upratiti ovu temu - dakle, smatra se da je Dženana ubio Mirza koji je sin...?
https://faktor.ba/vijest/muriz-memic-na ... ili-235006
Last edited by The BEN10 on 30/07/2018 12:25, edited 1 time in total.
MensurM

#2963 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

The BEN10 wrote:
JThomas wrote:olakšajmo a ne otežajmo najugroženijima u ovom društvu. vlasnicima lanaca hotela i glavnim tužiocima.
Halalite, nisam stigao upratiti ovu temu - dakle, smatra se da je Dženana ubio Mirza koji je sin...?
Taksiste

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tripple_dubble

#2964 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

MensurM wrote:Iskoristiću ovu priliku ispričati jednu priču onima koji me povezuju s akterima ovog nesretnog slučaja.

Završih jučer spletom nesretnih okolnosti na Ilidži. Prvo sam se izgubio tražeći Hrasnicu i Sinkro (koji nije ni radio) pa haj na povratku prolazim centrom Ilidžisa. I sad u nevjerici od onoliko Arapa sam uzeo i počeo slikati. Šta je ono? Pa ljudi, okupirali su vas. Ne bih ja tamo živio, da mi je džaba sve.

Tek kad odeš u tu zabit, skontaš koliko si blagoslovljen što živiš cijeli život u centru.
Bolje u Kijevu 16 x, slazem se, al' sta cemo - Ilidza nam je rodna gruda, a mi se rodne grude ne stidimo. A kad konacno dosudimo Begovima, bit ce i nasa Aquae S opet sto je nekad bila. Ne brini ti za to, a i sta ce ti stan na Ilidzi.

Nego, ja idalje tvrdim da Muriz zna ime ubice, a da se nedavno na FACE malo igrao bas - npr. s ovim botovima ovdje :D I ne rece mi bo'an, hocemol' se opkladit, jos nije kasno? :wink:

Btw. evo ja cu ti rec' ime, CIM GA SAZNAM, pa ti objavi, neustrasivi.
JThomas

#2965 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nek' ih prca i ako ne zna. baš me briga. zna se kome je posao da zna.
Cherry-Cherry

#2966 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Baš tako, zna se ko je plaćen za to.
Što bi Muriz istraživao i znao, on je porodica oštećenog, nije tužioc.
Nadzorna_ploca

#2967 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Meni se cini da je biti sin taksiste u Sarajevu golema povlastica.
Cherry-Cherry

#2968 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Taksisti se bave svim i svačim.
JThomas

#2969 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a možda da organi normalno provedu istragu i krenu se baviti svojim poslom, pa da ne nagađamo.
djevojka bez imena

#2970 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by djevojka bez imena »

Cherry-Cherry wrote:Taksisti se bave svim i svačim.
Neka mi oproste pošteni medju njima, ali političari i taksi sti su medju najvećim rušiteljima imidža Sarajeva.
karakters

#2971 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote:
Nego, ja idalje tvrdim da Muriz zna ime ubice, a da se nedavno na FACE malo igrao bas - npr. s ovim botovima ovdje :D I ne rece mi bo'an, hocemol' se opkladit, jos nije kasno? :wink:

Btw. evo ja cu ti rec' ime, CIM GA SAZNAM, pa ti objavi, neustrasivi.
slucaj-dzenan-memic-p14814134.html#p14814134

slucaj-dzenan-memic-p14814482.html#p14814482

Muriz Memić ne zna ime ubice i nije ga nikad ni znao. U to nema nikakve sumnje nakon ta dva posta gore, a sve je potvrdio i _Reds_ u svom postu, jedan od rijetkih koji se trudi razmišljati i objektivno posmatrati stvari:

_Reds_wrote:

Bio sam na protestima kao i na gotovo svim do sada, i setnjama i protestima.
Istina treba da se zna, i svako ima pravo na istinu.

Bojim se su famozni svjedoci debelo zavukli i Muriza i Asada.

Međutim postoje neke nepobitne činjenice u svemu:
1. Cigani su itekako involvirani u ovo sve, ostaje da se razjasni zašto je priznao? Zašto je bjezao? Zasto su imali kod sebe auto od Mutapa?
2. Mutapi su takođe involvirani u sve ovo, dakle njihovo auto kod Ljubinog starog, Mutap prvi na licu mjesta, Mutap prisustvuje ispitanjvu, mala ima amneziju. Ako saberemo 1+2, jasno je da ovi imaju itekako veze.
3. Famozni svjedok E.M. je bojim se debelo slagao i oca i imama. Nevjerovatno mi je da su mogli da vjeruju takovom čovjeku. Uredu razumijem Muriza, izgubio je dijete i jasno je da nije bila saobraćajna nesreca, ali ipak je imam trebao malo drugacije na to gledati. E.M. je osuđeni kriminalac, sa debelim dosijeom u policiji, nekoliko godina lezao u zatvoru mislim za pokusaj ubistva ili saucesnistvo u ubistvu. Takodje radi se o narkomanu i dileru, komsiji Budnja u Koloniji.Svjedok je prvo pricao da je vidio Budnja u ulici Jasnike cini mi se, pa onda poslije kako je vidio da samra Mutapovu. Svjedoka su trebALI odvesti na poligraf.
Stvar je jasna, u februaru 2017. je hodža Murizu doveo "očevica" E.M., a koji je, znači osuđeni silovatelj i višegodišnji robijaš. Otac Memić je nekritički prihvatio sve što mu je E.M. nalagao o tome kako je E.M. vidio Muamera Budnju da u noći ubistva na mjestu ubistva šamara Alisu Mutap. To je sve što je otac Memić, potpuno lišen racionalnog rezonovanja, želio čuti. Alisa Mutap, koja je bila s njegovim djetetom kad je ubijeno, koja je ostala živa i koja "glumi amneziju", će biti potopljena, kao i sin ozlogašenog tajkuna, koji je izbrisao snimak. Ocu je ta verzija puno smislenija i dostojanstvenija jedinog sina Dženana, da su ga ubili moćni ljudi kao dio šire zavjere u čije je prikrivanje uključen čitav sistem. Umjesto zvanične verzije po kojoj je ubica nadrogirani ili pijani Rom, onako usput i neplanirano. "Očevidac" E.M., očito iskusni kriminalac koji je namirisao lovu u pričanju ocu onog što hoće da čuje, je ocu ispričao baš ono što je otac htio čuti, dodao još malo pikantnih detalja o šamaranju Alise Mutap da priča zvuči vjerodostojnije. Otac "zna" ko je ubica. Planski u medije preko Latića, vjerovatno je konekcija tu hodža koji je i doveo "očevica", pušta priču kako "čitav grad zna da je Alijin sin ubica". Malo nakon toga Memić šalje "očevica" u policiju da ispriča o "Budnjinom šamaranju Alise Mutap", ali E.M. nije tolika budala da se uvali kod policije lažnim svjedočenjem i policiji i priča da nema pojma o Budnji koji šamara Alisu Mutap, da to nije vidio, odnosno govori da nije tačno ono što je policiji rekao hodža Fočo o tome šta je "očevidac" E.M navodno vidio. Ali E.M., vjerovatno izvlačeći još novca, dva mjeseca Memiću laže da je policiji ispričao na zapisnik priču koju je prodao Memiću. Vjerovatno izvlači još love. Otac Memić organizuje proteste 23.05.2017. u kojim od policije i tužilaštva traži da ga prime da bi podijelio svoja saznanja koja su "identična onom što je očevidac izjavio na zapisnik u martu", tj. dva mjeseca prije. Takođe Memić tvrdi da policija zna ko je ubica, ali ga štiti. Memić, jadan i namagarčen, misli da je E.M. stvarno policiji ispričao laži koje je Memiću uspio prodati. Memić tvrdi da on, Memić, zna ko je ubica i traži da ga policija uhapsi, a to što ga ne hapsi, iako zna ko je, je za Memića dokaz da je u pitanju zaista moćan čovjek kojeg sistem štiti, tj. da je stvarno u pitanju Muamer Budnjo. Ali, nakon protesta tužilaštvo prima Memića i on saznaje da E.M nije na zapisnik ispričao priču za koju je Memiću slagao da jeste i koju Memić hoće da potvrdi kad ga tužilaštvo primi. Memić je toliko očajan da, umjesto da shvati da ga je E.M napravio totalnom budalom, Memić i dalje prihvata E.M-ove nove izgovore kako je "E.M. htio biti oprezan pred tužilaštvom, jer se boji". A kada je tužilaštvo istog dana 23.05.2017. dalo saopštenje u kojem je navelo da svjedok E.M. nije potvrdio hodžinu informaciju o tome da je bio očevidac, E.M, očito iskusni kriminalac i prevarant, je objavljivanje svojih inicijala u javnosti pred Memićem uzeo kao dokaz svoje ugroženosti od "korumpiranog sistema koji štiti ubicu Muamera Budnju", te iskoristio kao izgovor pred Memićem da ne smije "ispričati istinu", jer je "ugrožen". Memić je toliko očajan da daje izjave kako je tužilaštvo uništilo svjedoka, kako on sada ne smije da svjedoči iako je očevidac. Iskreno sam mislio da je nakon objavljivanja neoborivog alibija Muamera Budnje Memić konačno shvatio i prihvatio da ga je "očevidac" samo zavlačio i da je sva ta priča laž, ali vidim iz pisanja forumaša na temi očito bliskih porodici Memić da oni i dalje vjeruju u istinitost onoga što je "očevidac" E.M. nalagao Memiću. To je potpuni razvod od dodira sa stvarnošću. Uglavnom, Memić ne zna ko je ubica, on je mislio, zbog lažnog očevica E.M. da je ubica Muamer Budnjo i da je Alisa Mutap saučesnik ili prikrivač i da glumi amneziju, mislio je da sistem štiti Budnju nakon što je mislio da je E.M. ponovio svoje laži i pred policijom i to je sve što Muriz Memić "zna" o identitetu ubice. Ako je ipak shvatio da mu je E.M. sve slagao, da je u pitanju prevarant, onda je Muriz trebao izaći u javnost i reći to, da se prevario, da je bio očajan, da ne zna ko je ubica, da se izvinjava što je javnost nahuškao na Budnju, Mutap, na "sistem koji zna ko je ubica, ali ga štiti". Ali bi time Memić izgubio kredibilitet, pa to Memić nije uradio, nego ponavlja u intervjuima starim i mjesec dana kako "on zna ko je ubica, ali čeka da tužilaštvo uradi svoj posao". E pa, Muriz Memić ne zna ko je ubica, a mislio je da zna onda kad je bez rezerve prihvatio priču "očevica" E.M. da je ubica Muamer Budnjo.
tripple_dubble

#2972 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Muriz Memic zna sve, a dokazat ce se i to :zjev:
karakters

#2973 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote:Muriz Memic zna sve, a dokazat ce se i to :zjev:
Image

Zna koliko "zna" i njegov "očevidac", Murizova saznanja su, kako sam kaže, "u podudarnosti sa izjavom očevica koju ste uzeli u martu".

Jadni Muriz tada nije znao da ga "očevidac" tada već više od dva mjeseca laže o tome šta je rekao policiji u svojoj izjavi.
tripple_dubble

#2974 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

karakters wrote:
tripple_dubble wrote:Muriz Memic zna sve, a dokazat ce se i to :zjev:
Image

Zna koliko "zna" i njegov "očevidac", Murizova saznanja su, kako sam kaže, "u podudarnosti sa izjavom očevica koju ste uzeli u martu".

Jadni Muriz tada nije znao da ga "očevidac" tada već više od dva mjeseca laže o tome šta je rekao policiji u svojoj izjavi.
Jel' ti poznajes Muriza mozda licno, pa si sa njim i razgovarao o tome? :D
_Reds_

#2975 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Za sve priče ovdje koje su iznesene za mene postoji dio mogucnosti, osim za saobracajnu nesrecu koja je eto i dokazana, da nije, i za svjedoka EM.

Tripple double sam pisao da i ako je znao šta o samom slučaju, od koga je mogao saznati.

Opet ponavljam nekoliko nelogičnosti zašto EM je lažov.

EM se javio nakon mjesec i više, zanimljivo da ga nigdje nije bilo, dok se nije pojavila priča oko snimka sa hotela, dakle lažljivac namirisao, pa se javio.
EM sam hoda po ulici Jasike? Ko još tamo sam hoda u ta doba?
EM lafo se boji sa svoju sigurnost, pa od kad su kriminalci tako bojažljivi.
Što EM nije davao izvaju u prisustvu recimo Murzia Memića ili AF. EM je mogao izjavi dati i u nekoj PS.
Pogledajte malo viber prepisku između EM i AF i vidjećete koliko se taj čovojek pere u tim porukama samo, i koliko odugovlači.
Svi su znali ko je EM, i Budnje, i ljudi sa Ilidže, i eto kao on se sada boji nešti, a nešto vidio.

Tužailaštvo je trebalo svjedoka odvesti na poligraf, i to je još jedna od njihovih brojnih grešaka. Mada lažov zna da bi pao, i vjerovatno ga ne bi ni prihvatio.

I nisam nikakv SDA bot, ni Dalidin bot, i ovaj ni onaj bot. Nadam se da će se istina saznati, i sa slučaj ako je kriv treba odgovarati, taman da mi je brat rođeni, pa i Budnjo i ovaj i onaj.
Locked