Da nece parfem (mosus) iz usta da se osjeti?moonca wrote:Sto se tice smrada, i ako jedes samo povrce isti efekat moze da izazove.animals wrote:Prvo , smrdi ti hala...iz zadnje klupe wrote:Nadam se da necu biti predmet ismijavanja ( bar ne puno, znam da ovo što ću napisati će izazvati reakcije) ali imam dilemu.
Cuvsi od vise ljudi kako je slanina i svinjski suhomesnati program vrh što se tiče ukusa , odlucih pojesti picu sa slaninom ( u cisto hrvatskoj pizeriji kod spomenika hrvatskim braniteljima u centru Žepča)
Nije bilo nesto, ali imao sam , hajd recimo reakciju.
Misleci da je to subjektivne prirode, ponovio sam eksperiment kroz mjesec ,dva.
I definitivno nije nesto što sam umislio.
Smrad u hali poslije, bože dragi, nešto kiselkasto ogavno da padnes u nesvjest, ne znam da li sam u zivotu gore osjetio od neke hrane, zracio sam WC poslije sat vremena, nisam smrad lako eliminirao.
Ozbiljan sam, znam da ne mogu ocekivati ozbiljan odgovor, moja teorija je nenaviklost probavnog takta na tu vrstu mesa, čak sam i guglo da vidim da li je neko drugi imao slicnu reakciju, nista.
Budite blagi koliko mozete
drugo, alergican si na pizzu...
probaj slaninu sa jajima...
ili slaninu i luka...
Licno sam primjetila da osobe koje ne jedu meso-vigani,vegeterijanci da imaju neugodan zadah iz usta.Mozda nije pravilo,samo moje zapazanje.
Jednostavno, olaksaj sebi zivot-jedi samo sto ti odgovara. I moj stomak je postao netolerantan -i stosta sam izbacila.
Nisi nista umislio.
Jedete li svinjetinu?
- triconja
#2951 Re: Jedete li svinjetinu?
- dječak sa šibicama
#2952 Re: Jedete li svinjetinu?
i ovo je jedina istina oko zabranje svinjetine, koju su uzgred receno prvi Zidovi zabranili i to upravo zbog podneblja gdje su zivjelianimals wrote:npr..cvarci su vrh...ali jedu se zimi,
kao i slanina..jednostavno to je hrana za hladnije krajeve..
zato su religije i zabranile svinjetinu, jer i sve tri poticu sa istog teritorija, gdje
je toplo i svinjetina ne ide jednostavno..
i to je bit, a ne sto ne valja..
ali ko ce to vjerniku objasniti...
-
moonca
#2953 Re: Jedete li svinjetinu?
Nece, ali ne bi trebalo da ubijatriconja wrote:Da nece parfem (mosus) iz usta da se osjeti?moonca wrote:Sto se tice smrada, i ako jedes samo povrce isti efekat moze da izazove.animals wrote:
Prvo , smrdi ti hala...
drugo, alergican si na pizzu...
probaj slaninu sa jajima...
ili slaninu i luka...
Licno sam primjetila da osobe koje ne jedu meso-vigani,vegeterijanci da imaju neugodan zadah iz usta.Mozda nije pravilo,samo moje zapazanje.
Jednostavno, olaksaj sebi zivot-jedi samo sto ti odgovara. I moj stomak je postao netolerantan -i stosta sam izbacila.
Nisi nista umislio.![]()
![]()
![]()
- animals
#2954 Re: Jedete li svinjetinu?
Jok, izaziva strasne bolesti i otrovna jeemric wrote:Ti stvarno vjeruješ u ovo što si napisao?animals wrote:npr..cvarci su vrh...ali jedu se zimi,
zato su religije i zabranile svinjetinu, jer i sve tri poticu sa istog teritorija, gdje
- HAVANA
#2955 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne mogu da disem.Kare.Pa zado majoneze,mladog sira i ajvara,sve izmjeso,salata i piva.Pa se jos i keksa napuco.Ja cu umrijet.
- HAVANA
#2956 Re: Jedete li svinjetinu?
E te cvarke nisam probo,a i ne privlace me.Znaci kare,kremenadle,sunka,prsuta,mortadela,salame cajna,zimska,vaka naka,moze i slanina neka...Lajkam.
- HAVANA
#2957 Re: Jedete li svinjetinu?
E cuj karlin ne jede meso.Kako bona,ja bi crko.Vidi u zivotinjskom svijetu biljojeda,ko slon,krava...to nako sporo,lijeno...a vidi mesojeda,to kad lav rikne i tigar skoci,to ba jako,beton... 
-
Inok
#2958 Re: Jedete li svinjetinu?
OVO BI VOLIO PROBAT http://www.index.hr/xmag/clanak/oci-tun ... 08901.aspx
nigdje nisam našao ljudsko meso ili komad pićetine na žaru?
- HAVANA
#2959 Re: Jedete li svinjetinu?
A nalazi ko da mi je 45, a ne 47. 
- JThomas
#2960 Re: Jedete li svinjetinu?
čvarci su vala odron 
- animals
#2961 Re: Jedete li svinjetinu?
Normalno, tigar smaze svinjce, pa za desert kravu..HAVANA wrote:E cuj karlin ne jede meso.Kako bona,ja bi crko.Vidi u zivotinjskom svijetu biljojeda,ko slon,krava...to nako sporo,lijeno...a vidi mesojeda,to kad lav rikne i tigar skoci,to ba jako,beton...
a kad ce krava smazat tigra i svinjce..nikad..
zna se ko je gazda..
-
Inok
#2962 Re: Jedete li svinjetinu?
šta hvali smokiju?JThomas wrote:čvarci su vala odron
-
Heller
#2963 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma Mojsine se nadero krmetine i pozlilo mu i zabrani. Muhamed mahmuro pa on alkohol dodadječak sa šibicama wrote:i ovo je jedina istina oko zabranje svinjetine, koju su uzgred receno prvi Zidovi zabranili i to upravo zbog podneblja gdje su zivjelianimals wrote:npr..cvarci su vrh...ali jedu se zimi,
- Connaisseur Karlin
#2964 Re: Jedete li svinjetinu?
netocno, svinje su se uzgajale i u Jerusalemu i u Egiptudječak sa šibicama wrote:i ovo je jedina istina oko zabranje svinjetine, koju su uzgred receno prvi Zidovi zabranili i to upravo zbog podneblja gdje su zivjelianimals wrote:npr..cvarci su vrh...ali jedu se zimi,
- animals
#2965 Re: Jedete li svinjetinu?
I sto ih proklese onda..Connaisseur Karlin wrote:netocno, svinje su se uzgajale i u Jerusalemu i u Egiptudječak sa šibicama wrote:i ovo je jedina istina oko zabranje svinjetine, koju su uzgred receno prvi Zidovi zabranili i to upravo zbog podneblja gdje su zivjelianimals wrote:npr..cvarci su vrh...ali jedu se zimi,
zbog klime ili...
- Connaisseur Karlin
#2966 Re: Jedete li svinjetinu?
politikeanimals wrote:I sto ih proklese onda..Connaisseur Karlin wrote:netocno, svinje su se uzgajale i u Jerusalemu i u Egiptudječak sa šibicama wrote:
i ovo je jedina istina oko zabranje svinjetine, koju su uzgred receno prvi Zidovi zabranili i to upravo zbog podneblja gdje su zivjeli
zbog klime ili...
- triconja
#2967 Re: Jedete li svinjetinu?
Jaro vodi racuna kad su oni naki teferici po balkanu, vidio sam na slikama prze muda od zivotinja i servirajuInok wrote:OVO BI VOLIO PROBAT http://www.index.hr/xmag/clanak/oci-tun ... 08901.aspx
-
Inok
#2968 Re: Jedete li svinjetinu?
jeo sam bele bubrege na žaru i mogu reći prste oblizat ali pićetina to bi volio probat!triconja wrote:Jaro vodi racuna kad su oni naki teferici po balkanu, vidio sam na slikama prze muda od zivotinja i servirajuInok wrote:OVO BI VOLIO PROBAT http://www.index.hr/xmag/clanak/oci-tun ... 08901.aspx
nigdje nisam našao ljudsko meso ili komad pićetine na žaru?![]()
![]()
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#2969 Re: Jedete li svinjetinu?
emric wrote:Ne određuje mi religija, nauči čitati. A i da određuje ne vidim u tome problem, jer je religija skup normi lijepog ponašanja, koje bi svijet činile boljim da se poštuju.animals wrote: E jest covjek, kome religija odredjuje sta ce jesti...
relogija je opijum za mase
-
kakavdanakneiskustvu
#2970 Re: Jedete li svinjetinu?
Heller wrote:Ma Mojsine se nadero krmetine i pozlilo mu i zabrani. Muhamed mahmuro pa on alkohol dodadječak sa šibicama wrote:i ovo je jedina istina oko zabranje svinjetine, koju su uzgred receno prvi Zidovi zabranili i to upravo zbog podneblja gdje su zivjelianimals wrote:npr..cvarci su vrh...ali jedu se zimi,
- Connaisseur Karlin
#2971 Re: Jedete li svinjetinu?
da, zajedno sa politikomkakavdanakneiskustvu wrote:
relogija je opijum za mase
- arzuhal
#2972 Re: Jedete li svinjetinu?
sjo priče.."vidio ja na slikama, izdaleka ono"triconja wrote:Jaro vodi racuna kad su oni naki teferici po balkanu, vidio sam na slikama prze muda od zivotinja i servirajuInok wrote:OVO BI VOLIO PROBAT http://www.index.hr/xmag/clanak/oci-tun ... 08901.aspx
nigdje nisam našao ljudsko meso ili komad pićetine na žaru?![]()
![]()
![]()
reci ba slobodno...
- HAVANA
#2973 Re: Jedete li svinjetinu?
Vi uzmite religiju i politiku,ja cu opijum.
- insomnia78
#2974 Re: Jedete li svinjetinu?
Sta da kaze: glodao sam muda? 
- HAVANA
#2975 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja klikno na onaj link gore,vidio kitu od vola.I zatvorio.