Jednostavno ima nesto u nama balkancima
P.S
pazite sta pisete ovdje, sve ovo neko cita.
Neznam druze kako drugacije da ti kazem, ali ovo sve sto si napisao, od slova do slova, je mastarija i mokri snovi. U nekom post-apokalipticnom svijetu u jeku WWIII je mozda moguce. Ono kad se Bijela Kuca i Kremlj puse u dimu, sateliti poobarani, EMP unistio elektroniku itd.Pilaw_Pavlaka wrote:Zasto onda to navode kao svoju vanjsku politiku? I zasto mislis da bi oni morali jurisati na Zvornik a ne raditi ono sto recimo rade u Siriji? Oni nebi povrijedili nikakve teritorijalne vode. Sa avionima mogu doci do Sarejva i pri tome trebaju proci kroz 50 km Crno Gorskog zracnog prostora.asker wrote:Pilaw_Pavlaka wrote: Zato sto nije nuklearna sila, zato sto nije osnivac i originalna/permanentna clanica vijeca sigurnosti UN-a i nema prava odlucivanja/veta, zato sto ce povrijediti medjunarodne vode/zracni prostor da dodje ovdje, zato sto su trenutno haveri sa Rusima koji bi to legalno zabranili, zato sto krscanska Europa to nebi dozvolila itd itd. Ima toga jos ali mozda najvaznije zato sto Turska nije avanturisticka banana drzava koja bi na bilo koji nacin ugrozila 80 miliona svojih gradjana za neku Bosnu, Turkmenistan ili Kirgistan. To radi Amerika i Rusija, pomalo i Kina. Tu je razlika izmedju ozbiljnih svjetskih igraca i ovih koji bi da to postanu. Pazi, pricas sa covjekom koji apsolutno podrzava Tursku i raduje se njenom napretku, osudjuje vojni puc, Kurdske i Isil teroriste koji razaraju onako lijepu zemlju.
Ali Turska jednostavno nije igrac tog kalibra koji ti zamisljas.
Druga je prica podrske, obuke, eventualnog proturanja naoruzanja, finansijske podrske, lobiranja itd. Nije Turska za baciti, jeben je to igrac, u top 10 sigurno, i prijateljske veze s njima su za pohvaliti. Ali da Turci jurisaju na Zvornik nikad, mozda ni tad.
Turska je to uradila vec u Siriji i na Kipru. Kao svoju vanjsku poltiiku navodi da bi to bila spremna uraditi u BiH i na Kosovu. Znaci vrlo otvoreno to pise od rijeci do rijeci. I ko si ti onda da to negiras ako njihov ministar vanjskih poslova bivsi to jeste zapcetio kao vanjsku politiku prema balkanu? Istina je da nema nuklearno naoruzanje ali je mnogo jaci igrac i 8. vojna sila svijeta, mnogo ispred Pakistana koji ima nuklearno naoruzanje.
Turska nema pravo veta ali ima jaku podlogu u smislu jakih prijatelja u Islamskom svijetu i veliku skub Tursih zemalja koje mogu Rusiju pretvoriti u pakao kada bi Turci to zelijeli. To je na kraju i rekao Davoutoglu kada su im oborili avion. Od Cecena do Tatara, Azera, Uzbeka itd. Mogu im stvoriti ISIL u rusiji kakvog su i stvorili Assadu zajedno sa Izraelcima.
BiH ima pravo da se naoruza preko Turske kao suverena drzava. Ja sam 100% siguran da bi Turska poslala BiH svo naoruzanje koje bi BiH zatrazila bez obzira sta kazu na to Njemacka ili Velika britanija. I bili bi spremni i poslati specijalce po principu sirije.
Cak nas i citiraju, tj citaju postove zvanicni politicari u tv emisijama (ovi iz UZP genocidne tvorevine da budemo precizniji).Vidal89 wrote:Balkan je okidac za WORLD WAR 3
P.S
PS:bilo je i nekakvih stidljivih prijedloga o srpskom kantonu u Federaciji,savez srpskih opstina.-H-E-L-L- wrote:Ma Covic radi svjesno ili nesvjesno za dugorocne srpske interese jer vjerovatno misli da su se razgranicile Srbija i Hrvatska pa se isplati koalirati sa Dodikom u razbijanju BiH.Samo sta ako ne misle tako u Beogradu i RS je samo prva faza?
Tako je posebno poglavlje u Memorandumu 2 posvećeno Republici Srpskoj, zatim srpskoj zajednica u Vukovaru, Istočnoj Slavoniji i sjevernom djelu Kosova. Ističe se da Srbi u ovim krajevima treba da budu konstituitivan narod.
Ljubomir TAdic,otac Borisa Tadica,jedan od kreatora memoranduma 2.
«Vojni gubitak Srpske Krajine i slavonskih zemalja, gde su Srbi bili većina, mi ne smemo nikada prihvatiti kao definitivan gubitak. Te krajeve nikad ne treba smatrati izgubljenim, jer ni Nemci nisu Istočnu Nemačku smatrali definitivno izgubljenom. Čak ni u ustavu“.
Dakle to bi bila ta Velika Srbija:Srbija,RS,Sjever Kosova,Istocna Slavonija(vjerovatno posljednja etapa i u trenutku ako u CRo bude rasulo)i Crna Gora.
Nenad the great....assholeasker wrote:Cak nas i citiraju, tj citaju postove zvanicni politicari u tv emisijama (ovi iz UZP genocidne tvorevine da budemo precizniji).Vidal89 wrote:Balkan je okidac za WORLD WAR 3
P.S
i ovdje se raspravljaju sa likom koji ovo izjavi... zasto?Pilaw_Pavlaka wrote:Pa sa takvim defetizmom vi sami sebe nemozete odbraniti ni da imate atomsku bombu. Sve je nemoguce. Turska bi prodala svoje interese na balkanu za saku dukata. Popusili bi i mi i Albanci od strane Srbije. Sve je osudjeno na propast. Bosnjacki politicari su svi debili i bezkicmenjaci a oni pravi debili poput Nikolica i Vucica su pametni strazetzi. Ma nemojte.pemanapemani wrote: Cuj ako se prekrsi Dayton.
Onda smo danas trebali proslaviti petogodisnjicu RBiH.
Zadnji put kad nas je Turska branila prodani smo za saku dukata.
Uzmite nesto procitajte i rijesite se prvo malo svojih kompleksa. Kompleksi su ozbiljni. Ja tih kompleksa nemam jer nisam odrastao u BiH. Samo zakljucujem ono na osnovu svojih saznanja. Procitajte prvo nesto pa saznajmte sta su to interesi tacno na balkanu vecih sila. To kada saznamo cemo vidijeti da i nismo u toliko losoj situaciji.
A jel? Eh u tom slucaju da uzmem prigodu da im se najebem matere svima a posebno sve i jednom supku iz SNSD-a.asker wrote:Cak nas i citiraju, tj citaju postove zvanicni politicari u tv emisijama (ovi iz UZP genocidne tvorevine da budemo precizniji).Vidal89 wrote:Balkan je okidac za WORLD WAR 3
P.S
Ja čitam redovno.Vidal89 wrote:Balkan je okidac za WORLD WAR 3
P.S

Frajer dva puta dnevno svrsi gledajuci promo spotove turske vojskeRipicipi wrote:Fakat imas bujnu mastu
Vidi se da nisi odrastao u BiH, pa ne kontaš najbolje.Pilaw_Pavlaka wrote:Pa sa takvim defetizmom vi sami sebe nemozete odbraniti ni da imate atomsku bombu. Sve je nemoguce. Turska bi prodala svoje interese na balkanu za saku dukata. Popusili bi i mi i Albanci od strane Srbije. Sve je osudjeno na propast. Bosnjacki politicari su svi debili i bezkicmenjaci a oni pravi debili poput Nikolica i Vucica su pametni strazetzi. Ma nemojte.pemanapemani wrote: Cuj ako se prekrsi Dayton.
Onda smo danas trebali proslaviti petogodisnjicu RBiH.
Zadnji put kad nas je Turska branila prodani smo za saku dukata.
Uzmite nesto procitajte i rijesite se prvo malo svojih kompleksa. Kompleksi su ozbiljni. Ja tih kompleksa nemam jer nisam odrastao u BiH. Samo zakljucujem ono na osnovu svojih saznanja. Procitajte prvo nesto pa saznajmte sta su to interesi tacno na balkanu vecih sila. To kada saznamo cemo vidijeti da i nismo u toliko losoj situaciji.
pemanapemani wrote:
Hajd što nije pomogla, nego te još tjera da surađuješ sa otvorenim neprijateljima države.
Zašto oni ne grade autoput između Turske i Armenije, između sjevera i juga Kipra ili organiziraju trilateralne sastanke Armenija, predstavnici Kurda, Turska?
Slažem se u dosta stvari.SkyLimit wrote:Ovi Bošnjaci što se uzdaju u Zapad, jeste vi svjesni da su nas predstavnici Britanije i Francuske gledali kao na muslimansko smeće za koje je potrebno zatvoriti jedno oko dok ih Srbi tamame?
I nije ovo paranoično - teorija zavjere stav Skylimita već se to spominje u mnogim knjigama koje su se cijele ili dijelom bavile odnosom MZ prema BiH
Clinton je rekao da su evropski saveznici blokirali odluku ukidanja embarga. Svoju odluku argumentirali su opravdanim humanitarnim razlozima, govoreći da bi više oružja značilo samo više krvoprolića. Ali, u četiri oka, rekao je predsjednik, ključni saveznici rekli su da bi nezavisna Bosna bila ”neprirodna” kao jedina muslimanska nacija u Evropi. Rekao je da su se upravo protivili embargu jer je ono garantiralo bosanski hendikep. Kada sam izrazio zaprepaštenost takvim cinizmom, podsjećajući na tragediju evropskih Jevreja za vrijeme Drugog svjetskog rata, predsjednik Clinton je samo slegnuo ramenima. Rekao je da je posebno francuski predsjednik Francois Mitterand bio direktan u izjavama da Bosni nije mjesto u Evropi, i da su britanski zvaničnici govorili o bolnoj ali realističnoj uspostavi kršćanske Evrope.” (Strana 9-10, Prvo poglavlje “Twin recorders”, četvrtak 14. oktobar 1993. godine)
https://hamdocamo.wordpress.com/2013/06 ... na-u-njoj/
I nemojte padati u zamku da smo mi sami krivi zbog ovakvog odnosa križarskog Zapada prema nama. Recimo ja sam najveći mogući protivnik vehabizma, selafizma, vjerskih fanatika, burki...i što već sve ide uz to. Ali istovremeno ja sam u potpunosti svjestan da se mi moramo boriti protiv tih pojava prije svega zbog nas samih a ne zbog toga kako će nas Zapad vidjeti, ta antimuslimanska ubjeđenja su puno dublja i sve da među nama nema ni jednoga koji iskače iz kalupa "tradicionalnog bosanskog muslimana" ona bi bila apsolutno ista.
Kako/zasto bi reagovali kada su SDA i reis otvoreno stali iza Vucica?pemanapemani wrote:Slažem se u dosta stvari.SkyLimit wrote:Ovi Bošnjaci što se uzdaju u Zapad, jeste vi svjesni da su nas predstavnici Britanije i Francuske gledali kao na muslimansko smeće za koje je potrebno zatvoriti jedno oko dok ih Srbi tamame?
I nije ovo paranoično - teorija zavjere stav Skylimita već se to spominje u mnogim knjigama koje su se cijele ili dijelom bavile odnosom MZ prema BiH
Clinton je rekao da su evropski saveznici blokirali odluku ukidanja embarga. Svoju odluku argumentirali su opravdanim humanitarnim razlozima, govoreći da bi više oružja značilo samo više krvoprolića. Ali, u četiri oka, rekao je predsjednik, ključni saveznici rekli su da bi nezavisna Bosna bila ”neprirodna” kao jedina muslimanska nacija u Evropi. Rekao je da su se upravo protivili embargu jer je ono garantiralo bosanski hendikep. Kada sam izrazio zaprepaštenost takvim cinizmom, podsjećajući na tragediju evropskih Jevreja za vrijeme Drugog svjetskog rata, predsjednik Clinton je samo slegnuo ramenima. Rekao je da je posebno francuski predsjednik Francois Mitterand bio direktan u izjavama da Bosni nije mjesto u Evropi, i da su britanski zvaničnici govorili o bolnoj ali realističnoj uspostavi kršćanske Evrope.” (Strana 9-10, Prvo poglavlje “Twin recorders”, četvrtak 14. oktobar 1993. godine)
https://hamdocamo.wordpress.com/2013/06 ... na-u-njoj/
I nemojte padati u zamku da smo mi sami krivi zbog ovakvog odnosa križarskog Zapada prema nama. Recimo ja sam najveći mogući protivnik vehabizma, selafizma, vjerskih fanatika, burki...i što već sve ide uz to. Ali istovremeno ja sam u potpunosti svjestan da se mi moramo boriti protiv tih pojava prije svega zbog nas samih a ne zbog toga kako će nas Zapad vidjeti, ta antimuslimanska ubjeđenja su puno dublja i sve da među nama nema ni jednoga koji iskače iz kalupa "tradicionalnog bosanskog muslimana" ona bi bila apsolutno ista.
Samo, treba imati na umu da nam je taj zapad i pomogao i to puno više od istoka (čast Iranu).
Dakle, na jednoj strani imaš izraženu islamofobiju, a na drugoj je alternativa. U takvoj situaciji se bez pogovora priznaje BiH, ali se i uvodi embargo. Zapad čeka da Srbi unište Bosnu, ali taj isti zapad ih kasnije bombarduje, formira Haški sud i sl.
Onda dolazi prestanak agresije na BiH i Zapad nam daje svesrdnu materijalnu i političku podršku. Dok je postojala probosanskohercegovačka državna strana zapad nas je pomagao.
Danas ta strana ne postoji, nego je bošnjačka politička elita pristala na etničku matricu, koja je oduvijek bila cilj velikosrpske politike i tako danas imamo tri etničke strane koje su u istom rangu.
Onda dolazimo do servilnosti bošnjačkih političara prema Srbiji. Kako očekivati da će se zapad staviti na tvoju stranu, ako ti tvrdiš da sukoba uopće nema? Nema jebene logike.
Najbolji primjer su posljednji događaji:
- 5.01. reaguje NATO i stavlja do znanja da je postrojavanje OS 09.01. nelegalan čin.
- 08. i 09. reaguje američka, hrvatska i njemačka ambasada.
- 10.01. reaguje Vlada i institucija predsjednika RH i otvoreno kažu da manji entitet treba spustiti na zemlju.
- Inzko upoređuje manji entitet sa NDH
- reaguju intelektualci iz inostranstva ističući da je RS nastala 1995. u Daytonu, sve prije toga je zločinačka i genocidna tvorevina...
Svi reaguju, samo ne reaguje bošnjačka politička elita. Onda će sutra biti mrze nas jer smo muslimani i zato su dopustili razvaljivanje BiH.
Naravno, niko neće spomenuti da je Albanija još više muslimanska zemlja od BiH, pa eno "snažnoj" Srbiji pale klempe ko djetetu i to sistemski, a u BiH se stvara takva klima po kojoj ako Zvizdić ne ode u Beograd, zapad će nas poroglasiti ispostavom ISIL-a.
Samo kratko da ne kvarim temu ali je bitno zbog idućih naraštaja, hronološki:Koliko toga je 5. Korpus oslobodio i zadržao prije nego što je krenula HV? Možemo li kako nabrati dva i po metra
Sta ba, PM i Dozer bi to sve u tri dana rjesili. Nemere 5.K bit tako jeben kad je pun dijasporasa iz minkenske bojne i svecke, internet ratnika i tako toBISCANIN2 wrote:Samo kratko da ne kvarim temu ali je bitno zbog idućih naraštaja, hronološki:Koliko toga je 5. Korpus oslobodio i zadržao prije nego što je krenula HV? Možemo li kako nabrati dva i po metra
Galaja, kod SANICE, Sanski četnici kreču u ofanzivu da opkole Amirov bataljon, Amir izvrši kontra udar i zarobi komandu, četnici oslobađaju koridor puštaju Amirov bataljon u Bihać u zamjenu za komandu.
Novembar i decembar 92, nakon uspostavljanja helikopterskog koridora, oslobođen je Barakovac i kota Zečica I Hasin Vrh, desno krilo Grabeške kasarne čime je minobacačkoj vatri po gradu došao kraj, radi se o pomjeranju linije preko dva kilometra, naravno utvrđene, na obe strane velike žrtve, ali i prvi okus oslobađanja teritorije.
Januar 93 operacija MUNJA, oslobođen Radoč, za Pravoslavni božić čitava linija uhvaćena na spavanju i poslana na vječno spavanje, poslije ovog četnici se sa ovog kraja nisu se oporavili ni danas.
Krajem 93 novi moment, autonomija, Keđina brigada za 9 mjeseci je izbacila iz stroja više vojinika 5tog korpusa nego čitav krajiški četnički korpus, oslobađanje Pećigrada i epske borbe je vrhunac bilo koje vojne formacije, slom apzb, oslobođeno km i km, https://www.youtube.com/watch?v=SGaX2_4JLn0
Početkom 94,februarska ofanziva, Mladić započinje ofanzivu oklopno mehanizovanim sredstvima, dok je vojska u Pećigradu i autonomiji, u prva dva dana zauzima Barakovac i pola Zečice, treći dan bitka za Hasin vrh, zamjena jedinica sa autonomije i borbe za Zečicu i Hasin vrh, četnici odbačeni ali ne prestaju sa ofanzivom čitav mjesec dana, krajem marta slom ofanzive, Barakovac vraćen i četnici na početnim položajima.
Operacija Breza, Mladić pokreće ofanzivu sa ciljem zauzimanja Bužima i polanja krajine na dva dijela, slom operacije, Mladić ranjen, pobijena pratnja, preživio zarobljavanje pukim slučajem, jedinice prvog i drugog krajiškog korpusa četnika destkovane, zarobljeno vozilo mladića sa kompletnom dokumentacijom, mts , baterije topova, minovacača, praga, tenk.
10 mjesec 94 prodor 5tog korpusa, u dubinu i oslobađanje platoa i Grabeža, cilj je bilo nato bombardovanje, to je trebalo da bude prelomnica, kao što je bilo 95, ali nije. Tom operacijom je uništen krajiški korpus iz drvara, ključa itd.
U decembru velika kontra ofanziva četnika, ali povratak autonomije na čelu sa FRENKIJEM, I STANIŠIĆEM i Legijom, Milošević je poslao najbolje u Srba. Ova trojica su sigurno najbolje od najboljeg, Frenki (kobac) je bolji nego sva bosanska četnička komanda sa mladićom i lisicom skupa.
Uvode neve metode ratovanja, školaju oni nas ali i mi njih, podrška artiljeriska i logistička im je vojska martićeve krajine.
Kod nas se kaže ko nije bio na AUTONOMIJI I ne zna šta je pravi rat, kad prođeš borbu protiv Šejli, Golubova, legijinih, sa bosanskim četnicima rat je ko igra.
Šta misliš kako je bilo našim komandatima nosati se sa Stanišićem, Draganom, sličnim kalibrom i to veoma uspiješno. Šta misliš kakve je borbene kvalitete jedinica koja se uspiješno tuče, sa autonomašima i specijalnim snagama Srbije.
Recimo da je često popuna hrane i municije naredbom na četničkim i autonomaškim linijama, tu sam naredbu lično doživio.
U maju 95, kad sam ja izbačen iz stroja u dva dana oslobođeno je kompletan plato, Pritoka i Ripač, odbačeni su 10 km i preko 1700 zemunica je očišćeno, četnici su poslije toga mogli samo topom 130 mm i haubicama 152 tući po gradu. Bihać je tad bio jedan od najsigurnijih gradova.
Sve ovo je kako mi se čini veće od dva metra koja ti navodiš. A za ofanzivu pored dobre volje i kvalitetnih jedinica treba imati logistiku, ako ništa kamione i gorivo. E šta misliš ti o četi iz 5 tog i jednoj četi iz 2ili 3korpusa , ili brigadi. Na području 5k zarobljeno je više artiljerije nego sve skupa artiljerije u armiji bih što je bilo.
2k i 3k su ratovali koliko su trebali i ispod svojih mogućnosti sigurno, neka su ako ništa sačuvali su ljudstvo.
Evo šta kažu o 5k:https://www.youtube.com/watch?v=_ETLivN9wHI
Najbolje da vi Krajišnici u globalu niste ratovali nikako nego onako kako jeste, nanijeli ste više štete nego koristi, uglavnom proveli rat ubijajući se međusobno. Barem bi se sačuvalo ljudstvo.BISCANIN2 wrote: E šta misliš ti o četi iz 5 tog i jednoj četi iz 2ili 3korpusa , ili brigadi. Na području 5k zarobljeno je više artiljerije nego sve skupa artiljerije u armiji bih što je bilo.
2k i 3k su ratovali koliko su trebali i ispod svojih mogućnosti sigurno, neka su ako ništa sačuvali su ljudstvo.
Za ovu rečenicu bi kod nas dobio grdnaE batine, skini taj grb sa avatara, ne sramoti ga. Izgleda da I TI NA BABU vučeš, imao je Babo u svojim redovima iz cijele bosne, i ti si od te fele izgleda. Babo voli pametnjakoviće.Najbolje da vi Krajišnici u globalu niste ratovali nikako nego onako kako jeste, nanijeli ste više štete nego koristi, uglavnom proveli rat ubijajući se međusobno. Barem bi se sačuvalo ljudstvo.
Ono bi nekom dijelilo batine, jesi i ti 170 - 175 cm kao i 90% Bošnjaka KrajišnikaBISCANIN2 wrote:Za ovu rečenicu bi kod nas dobio grdnaE batine, skini taj grb sa avatara, ne sramoti ga. Izgleda da I TI NA BABU vučeš, imao je Babo u svojim redovima iz cijele bosne, i ti si od te fele izgleda. Babo voli pametnjakoviće.Najbolje da vi Krajišnici u globalu niste ratovali nikako nego onako kako jeste, nanijeli ste više štete nego koristi, uglavnom proveli rat ubijajući se međusobno. Barem bi se sačuvalo ljudstvo.
Rezultati su mjerilo.
Kani se onog što ne razumiješ.
Neću komentarisat te više nek tema krene, samo da znaš da pričaš sa rvi 70%, dobrovoljcem.
Ti bi se invalidom tukao, he he he. Pa imam sina od 17 god, 176cm visine ispod 60kg, pa ponekadi dolazim sa njim u tvoj grad, na takmičenje naravno, pa bujrum. A u tvom gradu da pred mnom ponoviš onu rečenicu tvoji sjevernjaci bi takve čvoke palili da ne bi znao jesili pošao ili došao.Ono bi nekom dijelilo batine, jesi i ti 170 - 175 cm kao i 90% Bošnjaka KrajišnikaMi sa Sjevera vam možemo udarati čvoke bez i da se nagnete