Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skafiskafsnjak wrote:Treba biti realan, kvalitet izrade nije ni blizu. Kazu na mi5 da je nazad staklo, zakleo bih se da je ovo plastika. Npr dok se u s7 bas primjeti da je staklo...
Ali za 480km, prezadovoljan
Nista, cekic u sake i ispitaj iz prve ruke pa nam sa S7 uslikaj i postavi ovdje slike rezultata
Na ove dvije slike samsung ima na prvi pogled kvalitetniju kameru i zivlje boje, al kad se zumira slika tu xiaomi pomete samsung, jasno se vidi da su previse softverski isforsirane slike kod samsunga
skafiskafsnjak wrote:mi5
s7
Na ovim slikama ista situacija, samo prividno bolje slike na sasungu, na ovim slikama je xiaomi bukvalno pomeo samsung
ako nije jasno zumirati sliku prema vatrogasnim automobilima
edit:moze i prema prostorijama stranke SBB-a
MI 5 pojeo samsung za dorucak
Mi5 16mpx, S7 12mpx - I velicina slike utice na kvalitet kada zumiras . Na kraju krajeva, taman ce svako eto zumirati ... bitno mi je na prvi pogled koja je bolja.
e jbg ima i kinezera od 100$ kojima je slika na prvi pogled odlicna, ali prvi pogled nije mjerodavan
a ljudi konstantno upoređuju xiaomije sa samsunogm, pa sta fali vidjeti da je xiaomi bolji
a 12Mpx moze napraviti itekako kvalitetnu i ostru sliku
Ne znam, meni je na S7 slika bolja, nekako ostrija ... I npr vidi se i razlika na zelenilu (grane, suma itd) . Et ta slika gdje je audi, pogledaj granu na slikama ...
pa jeste na prvi pogled jer je dobro isprocesirana slika i malo pojacane boje
ali zumiraj obje slike i vidjet ces da je na s7 su grane na drvetu jedna obicna mrlja, a na MI 5 se lisce moze koliko toliko raspoznati
ima na netu o tome da samsung malo pregoni sa obradom slike, posebno sa bojama i osvjetljenjem slike
pa neke nocne slike su osvjetljenije nego kad ocima gledas sto je malo nerealno
pogledaj samo na audi-a, na samsungu imas osjecaj da je naslikano vodenim bojicama
Pa postavljao sam ja slike sa s8 i sa mog redmi note 4, pa ja da ono kino platim milju ocekivao bih duplo bolje slike, a ne malo ako i to malo bolje bar sto se tice dnevnih slika
ako bi recimo s7 od milju i po, uspio prodat u po cijene recimo 750 rabljen, zašto misliš da mi 5, ne bi mogao prodat isto tako u po cijene, za 250?? ja vjerujem da bi.
zlo zlo wrote:ako bi recimo s7 od milju i po, uspio prodat u po cijene recimo 750 rabljen, zašto misliš da mi 5, ne bi mogao prodat isto tako u po cijene, za 250?? ja vjerujem da bi.
Ahm kupio sam ga polovnog za 650... i sad bih ga mogao za tu cijenu prodati, ima originalnu garanciju jos. Samsung ti je kao VW u nas, cijena ne opada, a musterija uvijek ima. Ne vjerujem da bih tako lahko prodao mi5...
Ali generalno, telefon je stvarno dobar...mozda nakon nekog vremena prodam s7 i dodam za mi6. On bi se mogao koristiti duze vrijeme. 64/6 sa snapdragonom 835.
Ja sam prezadovoljna sa redmi note 4 evo sad ganjam neku sd karticu da uzmem iako mi jos i netreba.. imate li neke preporuke gdje u sa uzeti neku bolju sd karticu?
artime wrote:Ja sam prezadovoljna sa redmi note 4 evo sad ganjam neku sd karticu da uzmem iako mi jos i netreba.. imate li neke preporuke gdje u sa uzeti neku bolju sd karticu?
Samo nek je klasa 10 , i neki brend tipa Kingston, transcend. Mozes kupiti u Imtecu Plus-u, Genelecu i slicno
artime wrote:Ja sam prezadovoljna sa redmi note 4 evo sad ganjam neku sd karticu da uzmem iako mi jos i netreba.. imate li neke preporuke gdje u sa uzeti neku bolju sd karticu?
Samo nek je klasa 10 , i neki brend tipa Kingston, transcend. Mozes kupiti u Imtecu Plus-u, Genelecu i slicno