Sirija vol. 2

Locked
nixon69

#2951 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

@Mlohavi
Ja ne znam pod kojim si ti kamenom bio zadnjih par dana pa nisi citao ili slusao posljednja desavanja. :D
Istina da se nije prije nikakva dozvola trazila od Rusa za uletanje u Siriju,jer nije bilo Ruskih PVO sistema i neprijateljske avijacije,ali proteklih par dana se situacija malo promijenila,pa ce sad morati traziti dozvolu,ili ce biti prizemljeni sa S300 i S400.
Sta mislis zasto sad NATO pizdi na tu odluku i smatra je prijetnjom?
Opet sve zavisi od Rusa da li ce skroz zatvoriti zracni prostor Sirije ili ne.
Rusi moraju znati ko su im saveznici u Siriji. Da li budu i dalje radili sa Amerima i Francuzima,to je njihova stvar da se dogovore izmedju sebe,ali u svakom slucaju nema vise Turskihh "izleta" do Kurdskih polozaja. Barem za sad ne a sta ce u buduce biti,to ce mo da vidimo.
Mlohavi

#2952 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Jucer jedan, danas drugi granicni prelaz. Trenutno lupaju Bab-al hawa. Do sad 5 udara.

Ako Turci dopuste da im ovo rade na granicnim prelazima nece nikako na dobro po pobunjenike...

SAA hoce kao da uzme nesto u Ghabu, a ovi kao ne daju, jebO ih onaj ko im dopusta ovako da se grupisu za svaku izjavu, da ih jebO.

Last edited by Mlohavi on 26/11/2015 12:28, edited 1 time in total.
Challenger__

#2953 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- nevladin izvor (SOHR) saopštava da je cijena nafte na teritorijama pod kontrolom ISIL-a skočila za 80%:
Following #Russian destruction of 1000 oil tankers, Fuel prices rise 80% in #ISIS controlled areas - SOHR - v
Challenger__

#2954 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Mlohavi wrote:"..."

Mlohavi

#2955 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

nixon69 wrote:@Mlohavi
Ja ne znam pod kojim si ti kamenom bio zadnjih par dana pa nisi citao ili slusao posljednja desavanja. :D
Istina da se nije prije nikakva dozvola trazila od Rusa za uletanje u Siriju,jer nije bilo Ruskih PVO sistema i neprijateljske avijacije,ali proteklih par dana se situacija malo promijenila,pa ce sad morati traziti dozvolu,ili ce biti prizemljeni sa S300 i S400.
Sta mislis zasto sad NATO pizdi na tu odluku i smatra je prijetnjom?
Opet sve zavisi od Rusa da li ce skroz zatvoriti zracni prostor Sirije ili ne.
Rusi moraju znati ko su im saveznici u Siriji. Da li budu i dalje radili sa Amerima i Francuzima,to je njihova stvar da se dogovore izmedju sebe,ali u svakom slucaju nema vise Turskihh "izleta" do Kurdskih polozaja. Barem za sad ne a sta ce u buduce biti,to ce mo da vidimo.

Imam i ja nesto u gacama prijatelju al' ne mogu ga koristiti kad hocu. Nego ziv ti meni bio, ne bi ja dalje da nastavimo o ovome, nakon sto ovo procitah shvatio sam neke stvari :lol:

Hvala Cheli, greska...
Last edited by Mlohavi on 26/11/2015 12:31, edited 1 time in total.
nixon69

#2956 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Mlohavi wrote:Ako Turci dopuste da im ovo rade na granicnim prelazima nece nikako na dobro po pobunjenike...
Mozda je to i plan Rusije,da pocisti smece oko granice,zauzme polozaje i zatvori granicu sa Turskom.
Onda pocinje rokanje u unutrasnjim granicama Sirije gdje nebi vise bilo lako dostaviti oruzje i ljudstvo iz Turske.
Mlohavi

#2957 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

nixon69 wrote: Mozda je to i plan Rusije,da pocisti smece oko granice,zauzme polozaje i zatvori granicu sa Turskom.
Onda pocinje rokanje u unutrasnjim granicama Sirije gdje nebi vise bilo lako dostaviti oruzje i ljudstvo iz Turske.
Lavrov jucer rekao da razmisljaju o koracima koji bi doveli do zatvaranje sirijsko-turske granice. Al' je i Erdogan jucer pomenuo "sigurnu zonu", tako da 1:1 :lol: :lol:
sumirprimus

#2958 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

nixon69 wrote:
Mlohavi wrote:Ako Turci dopuste da im ovo rade na granicnim prelazima nece nikako na dobro po pobunjenike...
Mozda je to i plan Rusije,da pocisti smece oko granice,zauzme polozaje i zatvori granicu sa Turskom.
rođer dođer, nas i rusa dvesta miliona.. a ha :izet:
emmir1

#2959 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

nocnaptica986 wrote:turska se grdno vara ako misli da ce dobiti zastitu nato-a....nijedna europska clanica nato-a nece prstom mrdnuti u slucaju daljnje eksalacije jer imaju mnogo vise intersea sa rusijom (iako je tehnicki ona na "protivnickoj" stani) nego sa turkom ...cak su i usa zvanicnici poslije icidenta dali blagu i vise formalnu izjavu podrzavamo tusku bla bla,malo su pretjerali itd...znaju ameri da je cackat rusiju s vremena na vrijeme jedno ali uci u sukob sa rusijom totalno druga stvar...oni ce sigurno pokusat da ovo sve ubace pod cilim ...turska je pucala sama sebi u noge i sad je prepustena sama sebi i ruskoj ruskoj reakciji...rusi sigurno nece ovo odigrati na prvu loptu jer i oni znaju da je ulog prevelik ali da ce ovo zaboravit-sigurno nece..cim se ukaze prilika rusi ce im pokusati vratiti milo za drago

Svi vi koji mislite da Nato ne bi reagovao se grubo varate.
U slučaju da Nato ne reaguje onda Nato kao savez više ne postoji i Rusija i Putin su pobjednici.
Kikibombona

#2960 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Jucer jedan, danas drugi granicni prelaz. Trenutno lupaju Bab-al hawa. Do sad 5 udara.

Ako Turci dopuste da im ovo rade na granicnim prelazima nece nikako na dobro po pobunjenike...

SAA hoce kao da uzme nesto u Ghabu, a ovi kao ne daju, jebO ih onaj ko im dopusta ovako da se grupisu za svaku izjavu, da ih jebO.

:-) :-) :-) :-)

Bab al-Hawa je u Idlibu. Jos jedna cvoka Turcima.
sumirprimus

#2961 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

cvokom na stoc..dobroj tu je to... :D
Škobo Habu

#2962 Re: Sirija vol. 2

Post by Škobo Habu »

Challenger__ wrote:
Kao što sam već napisao, u slučaju eskalacije sa Rusijom, do koje, nadam se, neće doći, Turska ne može računati ni na jednu jedinu evropsku NATO-članicu.

Toliko o promišljenosti turskog čina.
Rušenje ruskog aviona je, svakako, vrlo promišljen čin.

To su Turci odmah i potvrdili, rekavši da je to uradila turska vojska, a ne NATO. Znači, odmah su dali cjelokupnoj svijetskoj javnosti do znanja o čemu se radi. Druga stvar, ruski politički vrh je vrlo siguran u ono što radi, jer nigdje, ni na momenat, ni turska vojska, a ni politička elita nije izrazila žaljenje zbog obaranja aviona. Jednostavno, Erdoan je odaslao jasnu poruku Putinu da Sirija nije Ukrajina ili Gruzija, te da ruska uloga u svemu neće biti tako ležerna, niti bez posljedica.
Na znam zašto ovdašnji forumaši rabe duple aršine kada je u pitanju uloga Rusije u Siriji od njene uloge u Ukrajini. Pa, Putin u Ukrajini radi upravo ono sa pro- Rusima ono što Erdoan radi sa Turkmenima u graničnim oblastima Sirije, ali po retardiranim kriterijima pro-putinovskih fanova, zagovornika pan-slavizma i anti-globalizacijskih internet ratnika, te kojekakvih Ajatolah Homeini "sekularista", Turska ispada pokrovitelj "terorizma" u Siriji, dok Putin u Ukrajini ispada Vođa Novog svijetskog poretka koji je pravdoljubiv i pun ljubavi kao da je riječ o kakvom hipiku, a ne autokrati istog kova kao i Erdoan. Bojim se da se ovaj forum pretvara u još goru verziju same u teme o Siriji na forum.hr, na kom svakoga iz BiH, ko pokušava zauzeti neutralan stav u svom ovome rusko - turskom dizanju tenzija, dobije etiketu "simpatizera kozojeba". :roll:
No, takve etikete me ne iznenađuju od ljubitelja kojekakvih ustaških i četnički vojvoda i časnika...
sumirprimus

#2963 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

kaki ba kozojebi,puna podrska legitimnom otporu herojske sirijske fsa... 8-)
arzuhal

#2964 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Škobo Habu wrote:
Challenger__ wrote:
Kao što sam već napisao, u slučaju eskalacije sa Rusijom, do koje, nadam se, neće doći, Turska ne može računati ni na jednu jedinu evropsku NATO-članicu.

Toliko o promišljenosti turskog čina.
Rušenje ruskog aviona je, svakako, vrlo promišljen čin.

To su Turci odmah i potvrdili, rekavši da je to uradila turska vojska, a ne NATO. Znači, odmah su dali cjelokupnoj svijetskoj javnosti do znanja o čemu se radi. Druga stvar, ruski politički vrh je vrlo siguran u ono što radi, jer nigdje, ni na momenat, ni turska vojska, a ni politička elita nije izrazila žaljenje zbog obaranja aviona. Jednostavno, Erdoan je odaslao jasnu poruku Putinu da Sirija nije Ukrajina ili Gruzija, te da ruska uloga u svemu neće biti tako ležerna, niti bez posljedica.
Na znam zašto ovdašnji forumaši rabe duple aršine kada je u pitanju uloga Rusije u Siriji od njene uloge u Ukrajini. Pa, Putin u Ukrajini radi upravo ono sa pro- Rusima ono što Erdoan radi sa Turkmenima u graničnim oblastima Sirije, ali po retardiranim kriterijima pro-putinovskih fanova, zagovornika pan-slavizma i anti-globalizacijskih internet ratnika, te kojekakvih Ajatolah Homeini "sekularista", Turska ispada pokrovitelj "terorizma" u Siriji, dok Putin u Ukrajini ispada Vođa Novog svijetskog poretka koji je pravdoljubiv i pun ljubavi kao da je riječ o kakvom hipiku, a ne autokrati istog kova kao i Erdoan. Bojim se da se ovaj forum pretvara u još goru verziju same u teme o Siriji na forum.hr, na kom svakoga iz BiH, ko pokušava zauzeti neutralan stav u svom ovome rusko - turskom dizanju tenzija, dobije etiketu "simpatizera kozojeba". :roll:
No, takve etikete me ne iznenađuju od ljubitelja kojekakvih ustaških i četnički vojvoda i časnika...
:thumbup:
nixon69

#2965 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Mlohavi wrote: Lavrov jucer rekao da razmisljaju o koracima koji bi doveli do zatvaranje sirijsko-turske granice. Al' je i Erdogan jucer pomenuo "sigurnu zonu", tako da 1:1 :lol: :lol:
Ma moze on sanjati sad o sigurnoj zoni. To je on mislio uspostaviti da nafta nesmetano dolazi do njega,ali malo se preracunao.
I onaj SU24 je srusen iz istog razloga,jer je vec i prije upozoravao da mu se ne svidja ometanje dostave.
Sad moze samo pojesti ono sto je pos**o,ili vojno upasti u Siriju. Nema trece solucije.
Challenger__

#2966 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Škobo Habu wrote:...
Krađa čitavih tvornica iz Alepa, naoružavanje Al Nusre i ISIL-a, liječenje njihovih militanata, trgovina sa ISIL-om itd, spada u korpus "zaštite prava Turkmena" u Siriji? Rušenje aviona promišljen čin? Tvoje viđenje turske pozicije u Siriji je perspektiva kroz ružičaste naočale.

Poštujem, ali to me ne zanima.
Last edited by Challenger__ on 26/11/2015 12:43, edited 1 time in total.
Mlohavi

#2967 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Markito nesto sere o manpads koje su lafo dobili Kurdi od Rusije. Precesto je slagO da bi se ovo ozbiljno shvatilo ali u svakom slucaju nadam se da ce doci do toga :evil: . Ne sto mrzim Turke il' volim Kurde, vec volim video snimke aviona koji padaju. Naravno da bi u tom slucaju i FSA dobila isto to i mogli bi gledati dosta zanimljivije snimke nego trenutno. :(

MANPADS, oruzje bezopasno po civile a nek' se vojske rokaju kO ih da prostis jebe. Ne samo bezopasno vec bi otezalo pilotima bombardovanja i ucinilo ih dosta nepreciznijim, tako da AMIINNN!!!

A sad odoH u stalu jebali me i Kurdi i Turci i Rusi...radujem se mirisu govana po cijelom tijelu
Last edited by Mlohavi on 26/11/2015 12:46, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#2968 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Kada ti priđe nabildani dvometraš a ti mu opališ čvoku
to nikako ne može biti promišljen čin.
Challenger__

#2969 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

emmir1 wrote:Svi vi koji mislite da Nato ne bi reagovao se grubo varate.
Zapamti moj riječi: niti jedna evropska članica.
Em2r

#2970 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Sluzbena prica je jedno, ali ova manje sluzbena je skroz druga stvar. Jucer sam cesljao x portala u kojem 90% duznosnika raznih drzava, kao licni stav iznosi misljenje da je turska pretjerala, da bespotrebno izaziva komplikacije u sirijskom procesu, da je njihova uloga u sirijskom sukobu dvolicna te da je sve ocitije kako imaju drugacije interese u siriji od EU i ostatka svijeta. Istovremeno njihove drzave sluzbeno daju izjave nalik na onu koju je dao Stoltenberg.

Samo kod nas, ako imas misljenje suprotno ispranim mozgovima, odmah si cetnik, salonac, ajatolah itd.

Kao sto rekoh ranije, puno pametujemo za narod koji je nosio Torabiju vodu da im prouci.
Kombat

#2971 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

Mlohavi wrote:Jucer jedan, danas drugi granicni prelaz. Trenutno lupaju Bab-al hawa. Do sad 5 udara.

ma ne znam...neka hiNN...djeluju onako...prijetece i zajebaTo...
sumirprimus

#2972 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Lincoln-Burrows wrote:Kada ti priđe nabildani dvometraš a ti mu opališ čvoku
kad ti udje nepozvan u kucu,zveknes ga cim stignes..
ludo,ali principijelno... :D
sumirprimus

#2973 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
alo analitĆar,cemerika je 95%nato.a... :D
bitan je ujak sem... :izet:
Lincoln-Burrows

#2974 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

sumirprimus wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Kada ti priđe nabildani dvometraš a ti mu opališ čvoku
kad ti udje nepozvan u kucu,zveknes ga cim stignes..
ludo,ali principijelno... :D
Naravno da ćeš zveknut ako ti upadne i počne radit sranja
ali se ić kurčit ako se samo nagne preko ograde je ludost.
nocnaptica986

#2975 Re: Sirija vol. 2

Post by nocnaptica986 »

sumirprimus wrote:
Challenger__ wrote:
alo analitĆar,cemerika je 95%nato.a... :D
bitan je ujak sem... :izet:
i amerika ce ih pustiti niz vodu ako dodje do toga....nisu ni ameri toliko glupi da otvaraju pandorinu kutiju radi jedne globalno nebitne zemlje
Locked