Ali,vidis ,da sam u pravuABH017 wrote:Istina da ima svakakvih ispada na džumama. Ja, zbog prirode posla posjećujem mnogo džamija i upoznat sam sa tim koliko se uopšte priča o političkim dešavanja. To su jako izolovani slučajevi, da se uopšte priča o političkoj situaciji (to najviše zamjeram imamima, jer smatram da bi se na džumama moralo mnogo više govoriti o tome), a ne da se džematlijama sugeriše izbor političke stranke. I oni koji to rade, rade to isključivo zato što misle da će određena stranka bolje štititi interese naroda.
Međutim, ovdje se radi o tome da forumaši, koji niti idu na đžumu, niti idu u džamiju uopšte, pokušavaju da kažu, da bolje poznaju situaciju od nas koji smo tu stalno. Pokušavaju da kažu da mi lažemo ili da ne znamo. Kao da ja sad studentu sa nekog univerziteta, kojeg u životu nisam vidio pričam o situaciji na tom univerzitetu, korupciji među profesorima itd.
Koji motiv može biti da ja njemu i svim drugim studentima i profesorima, "pametujem" danima i uvjeravam ih da ja bolje poznajem situaciju od njih?
Bezobrazluk, predrasude ili mržnja tog univerziteta. Može biti i samoljublje.
Svijet bez religija
- Connaisseur Karlin
#2951 Re: Svijet bez religija
- ABH017
#2952 Re: Svijet bez religija
A kad si ti bio zadnji put u dzamiji, pa da možeš imati pouzdanu informaciju?Lopov-eliminator wrote:Ma sta kazete, nema politike u dzamijama? How yes no, samo se misteriozno umjesto rijeci musliman nadje Bosnjak.Mogli biste jos pogledati i ko sve sjedi u Saboru IZ-a.
https://m.youtube.com/watch?v=Pq87uUxQ3w8
Niko nije rekao da nema politike u džamijama, niti da ne treba da je bude. Šta je čudno što se spominje riječ Bošnjak u džamijama u BiH, ako pouzdano možemo reći da, najmanje 95% muslimana u Bosni i Hercegovini, čine Bošnjaci?
Na koji način je IZ aktivna na političkoj sceni države BiH???
- ABH017
#2953 Re: Svijet bez religija
I ja sam, znači, 100% u pravu, kad kažem da si ti samoljubljiva, zaljubljena u sebe.Connaisseur Karlin wrote:Ali,vidis ,da sam u pravuABH017 wrote:Istina da ima svakakvih ispada na džumama. Ja, zbog prirode posla posjećujem mnogo džamija i upoznat sam sa tim koliko se uopšte priča o političkim dešavanja. To su jako izolovani slučajevi, da se uopšte priča o političkoj situaciji (to najviše zamjeram imamima, jer smatram da bi se na džumama moralo mnogo više govoriti o tome), a ne da se džematlijama sugeriše izbor političke stranke. I oni koji to rade, rade to isključivo zato što misle da će određena stranka bolje štititi interese naroda.
Međutim, ovdje se radi o tome da forumaši, koji niti idu na đžumu, niti idu u džamiju uopšte, pokušavaju da kažu, da bolje poznaju situaciju od nas koji smo tu stalno. Pokušavaju da kažu da mi lažemo ili da ne znamo. Kao da ja sad studentu sa nekog univerziteta, kojeg u životu nisam vidio pričam o situaciji na tom univerzitetu, korupciji među profesorima itd.
Koji motiv može biti da ja njemu i svim drugim studentima i profesorima, "pametujem" danima i uvjeravam ih da ja bolje poznajem situaciju od njih?
Bezobrazluk, predrasude ili mržnja tog univerziteta. Može biti i samoljublje.
Izbjegla si da odgovoriš na pitanje: "Na koji način je IZ aktivna na političkoj sceni države???"
Samim izbjegavanjem odgovora dokazuješ koliki si Islamofob i lažov, jer izmišljaš i lupetaš.
Odgovor vidiš da sam u pravu, je mogao proći dok si bila u vrtiću.
- skupljac_zeljeza
#2954 Re: Svijet bez religija
Nema veze sa novim načelnikom koji je sin vozača autobusa...

A ono što ima....Na stotine britanskih autobusa nosit će natpis "Subhan Allah" u sklopu kampanje koju je lansirala najveća muslimanska humanitarna organizacija u zemlji kako bi pomogla žrtvama sirijskog rata....
Povodom pobjede na izborima u Londonu Britanci su ponovo počeli dijeliti anegdotu koju je Khan ispričao kada je 2015. godine izabran u Krunsko vijeće.
Ta ceremonija podrazumijeva polaganje zakletve na Bibliji pred britanskom kraljicom.
"Sljedećeg dana su me pozvali iz Bakingemske palate i imenovanja u Krunsko vijeće. 'Trebate položiti zakletvu pred kraljicom, koju verziju Biblije želite?' Rekao sam: 'Ja ću se zakleti na Kur'an, ja sam musliman'. 'Mi nemamo Kur'an, možete li ponijeti svoj', odgovorili su mi. Tako sam ponio svoj Kur'an. Nakon ceremonije su mi htjeli vratiti Kur'an, a ja sam im rekao: 'Ne treba, ostavite ga da i drugi mogu polagati zakletvu na njemu'".
- fatamorgana
#2955 Re: Svijet bez religija
Vatrogasac, jel' ovo u Njemačkoj?skupljac_zeljeza wrote:Nema veze sa novim načelnikom koji je sin vozača autobusa...
A ono što ima....Na stotine britanskih autobusa nosit će natpis "Subhan Allah" u sklopu kampanje koju je lansirala najveća muslimanska humanitarna organizacija u zemlji kako bi pomogla žrtvama sirijskog rata....
Povodom pobjede na izborima u Londonu Britanci su ponovo počeli dijeliti anegdotu koju je Khan ispričao kada je 2015. godine izabran u Krunsko vijeće.
Ta ceremonija podrazumijeva polaganje zakletve na Bibliji pred britanskom kraljicom.
"Sljedećeg dana su me pozvali iz Bakingemske palate i imenovanja u Krunsko vijeće. 'Trebate položiti zakletvu pred kraljicom, koju verziju Biblije želite?' Rekao sam: 'Ja ću se zakleti na Kur'an, ja sam musliman'. 'Mi nemamo Kur'an, možete li ponijeti svoj', odgovorili su mi. Tako sam ponio svoj Kur'an. Nakon ceremonije su mi htjeli vratiti Kur'an, a ja sam im rekao: 'Ne treba, ostavite ga da i drugi mogu polagati zakletvu na njemu'".
- skupljac_zeljeza
#2956 Re: Svijet bez religija
Ma jok. To su oni autobusi na koje je Dawkins lijepio svoje reklame.fatamorgana wrote:
Vatrogasac, jel' ovo u Njemačkoj?
- mousstapha
- fatamorgana
#2958 Re: Svijet bez religija
Čuj, a zadnji put si širio Islam u Njemačkoj!skupljac_zeljeza wrote:Ma jok. To su oni autobusi na koje je Dawkins lijepio svoje reklame.fatamorgana wrote:
Vatrogasac, jel' ovo u Njemačkoj?Došla braća pa zamijenila.
- skupljac_zeljeza
#2959 Re: Svijet bez religija
Ma ne treba to islamu. On se jednostavno širi 'nako.fatamorgana wrote: Čuj, a zadnji put si širio Islam u Njemačkoj!
- fatamorgana
#2960 Re: Svijet bez religija
Pa ako se sam širi što ti onda upireš k'o nezdrav?skupljac_zeljeza wrote:Ma ne treba to islamu. On se jednostavno širi 'nako.fatamorgana wrote: Čuj, a zadnji put si širio Islam u Njemačkoj!
- skupljac_zeljeza
#2961 Re: Svijet bez religija
Hoš' ri'jet da širim riječ Božiju? Ako je na mene spalo, slabo će se raširiti.fatamorgana wrote:Pa ako se sam širi što ti onda upireš k'o nezdrav?skupljac_zeljeza wrote:Ma ne treba to islamu. On se jednostavno širi 'nako.fatamorgana wrote: Čuj, a zadnji put si širio Islam u Njemačkoj!
-
Lopov-eliminator
#2962 Re: Svijet bez religija
Misliš da odgovoriš na ono na šta koliko-toliko smiješ odgovoriti. Prije svega, da ponovo kažem da je jako zanimljivo kako sve i jedan dio u kojem se spominju tvoji drugi nickovi brišeš ili ignorišeš iz quoteova. To si sada ponovo uradio. Izgleda da lola kratkih pantola ima mnogo oraha u džepovima.Smrcak15 wrote:da odgovorim sto smatram da se treba odgovoritiLopov-eliminator wrote:Zanimljivo kako si pobjegao od svega što smatraš da ugrožava tvoju ideologiju. Idemo redom:
Evo, ovavak islam ti i tebi slični želite ovdje; onaj islam u kojem je pitanje "šta je znanje" glupo pitanje.Smrcak15 wrote:pitas glupa pitanja, cuj sta je znanje- Kad već mašeš terminom "znanje", evo za tebe pitanje: Definiraj, šta je znanje? Bježiš od ovoga isto kao i za logiku.![]()
Upravo si demonstrirao kako djeluje ideologija jednoumlja koju propagiraš: Kako pobjeći od neugodnih pitanja? Odgovor: Etiketiraš ih negativnim epitetima.
Tako se radi u svim sredinama u kojima se teži diktaturi a drugo i drugačije diskriminira samim tim što je drugo i drugačije.
Kao što si ti ovo pitanje etiketirao glupim jer te tvoj intelektualni kukavičluk sprječava da se suočiš sa ovim pitanjem.
Kao što svaki diktatorski režim etiketira neugodna pitanja koja propituju režim kao protudržavno djelovanje pa se onaj ko je to postavio drakonski kažnjava egzekucijom ili doživotnom robijom.
Zamisli sad, dođe Elvedin Pezić na predavanje, baljezga o znanju o islamu i dođe malo dijete iz publike da ga pita šta je znanje i on mu kaže: „Habibi, pitaš glupa pitanja.“
I tebi je to uredu?
S obzirom da si se usudio pametovati o znanju, imam te pravo pitati, evo po treći put: Definiraj, šta je znanje?
Kad već koristiš neke termine, valjda bi ih trebao znati objasniti, u protivnom znači da koristiš nešto o čemu ne znaš.
Evo ti još jedno pitanje, po treći put, jer te je prethodna dva puta tvoj intelektualni kukavičluk spriječio da odgovoriš:
- Da li si zbog toga ići tako daleko da si spreman kontinuirano kršiti pravila foruma kao što radiš sad?
Prvo, logika nije pojam rezerviran isključivo za vjeru tako da ti ovaj primjer ne treba. Ne pitam te da mi navodiš svoje umobolne primjere nego, evo po četvrti put, da definiraš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci.Smrcak15 wrote:a za logiku, pa da pojednostavim, ako kazemo Bog je sveznajuci , i kaze u Kuranu naprimjer sunce se okrece oko zemlje a zemlja stoji na jednom mjestu, to je nelogicno, jer ako smo rekli sveznajuci onda bi trebao da zna ove stvari, sto je nelogicno ga onda zvati sveznajuci u toj situaciji.
I evo, opet etiketiraš, tebi je dovoljno da nešto etiketiraš kao glupost da bi ti tvoja bježanija usljed tvog intelektualnog kukavičluka od toga bila opravdana. Umjesto što se baviš primitivnim etiketiranjem u stilu tvog najdražeg predavača Elvedina Pezića, stani iza svojih riječi i DOKAŽI da su u pitanju gluposti.Smrcak15 wrote:pitaj koliko hoces ali na gluposti se ne obaziremEvo vidiš koliko si privržen svojoj ideologiji, iz quotea si obrisao oba pitanja jer te stavljaju u neugodnu poziciju. Nemoj misliti da on neugodnih pitanja možeš pobjeći tako što ćeš ih brisati ili ignorisati jer ću ti ih postavljati koliko god puta treba sve dok ne odgovoriš.
Opet ću reći, nemoj misliti da od neugodnih pitanja možeš pobjeći tako što ćeš ih brisati ili ignorisati jer ću ti ih postavljati koliko god puta treba sve dok ne odgovoriš.
Prvo, mi ne znamo sa potpunom sigurnošću da sve što se stvori ima uzrok ili ne. Ono u šta možemo biti prilično sigurni je da se na ono što možemo nazvati početak ne mogu primjenjivati baš isti aršini kao i na druge stvari.Smrcak15 wrote:logika:Prema tome, kako ti uopšte možeš pričati o tome šta je najlogičnije i koristiti termin logika kad si sam priznao (a i propisno pokazao) da ne znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci???
sve sto se stvori ima uzrok
univerzum se stvorio
nastajanje univerzuma ima uzrok
Ako uzmemo tvoje shvatanje, tj. ako kažemo da sve ima svoj početak, osim Boga koji je oduvijek postojao, Boga čije postojanje nije dokazano. Vidiš, na Boga se kriterij početka ne može primijeniti a na sve ostalo može. Za razliku od svega drugog, tvoj Bog nema početak. Nećeš ni za šta drugo reći da ima beskonačnu starost osim Boga.
Isto tako, ako kažemo da sve što se stvori ima uzrok, osim početka. Znači, kriterij uzroka stvaranja nije primjenjiv na početak a na sve ostalo jeste. Ne kažem da početak nije uzrokovan, niti da jeste, samo da mi ne znamo je li postojao uzrok ili ne.
Drugo, pitao sam te da objasniš svoju kontradiktornost, pričaš o nečemu a kažeš da ne znaš šta je to.
Ako je tako, onda si ti u više navrata lagao kad si govorio da je nešto logično i konstantno si bio van termina „logično“, s obzirom na kamaru kontradikcija u tvojim baljezgarijama.Smrcak15 wrote:da nema kontradikcijeA evo ti i još jedno pitanje i za termin „logično“: Koje kriterije nešto mora ispunjavati da bi se to nešto moglo smatrati logičnim?
Hajde da vidimo, možda si se pomjerio s mrtve tačke, evo ti naredno pitanje: na osnovu čega zaključuješ da u nečemu nema kontradikcije?
Smrcak15 wrote:odakle ti znas sta ja mislim, znam ja itekako da vi znate furati pricu da su mozda paralelni univerzumi prouzorkovali ovaj univerzumOno što ni Hamza a ni ti ne shvatate je da čovjek može biti ateista a da uopšte ne vjeruje u to da je svemir nastao ni iz čega.
tako da nepricaj bezveze napamet sta ja mislim i kako ja mislim.
PONOVO se praviš budala. Ja za razliku od tebe ne pričam ništa napamet.
Pitaš odakle znam a sam si govorio upravo o tome, izjednačavao si ateiste s ljudima koji vjeruju u to da je svemir nastao ni iz čega. Čak sam ti postavljao tvoje primjere kao dokaz a ti si ih izignorisao, da bi sad bez imalo stida, ikakve grižnje savjesti pitao odakle ja znam šta ti misliš iako savršeno dobro znaš odakle znam. Ukratko: FUJ! Ovo petljanje ti je bilo na nivou skupljaca_zeljeza ili Edouarda. Evo ti ponovo šta si ispalio u eter:
Evo i još jedan tvoj:cackalica83 wrote:ateisticko vjerovanje evolucije je Ovako----> moja majka je samu sebe rodila.
Vidiš kako je, sve se vidi crno na bijelo šta si pisao, i usudio si se slagati čak i pored toga što sve ovo ostaje na internetu. Kad uprkos tome smiješ ovako flagrantno slagati, ne smijem ni pomisliti na šta si sve spreman u realnosti kada niko ne snima, sigurno te se nijedan makijavelista, pa čak ni skupljač_željeza, ne bi postidio.cackalica83 wrote:Ateisticka pola istina
>>>>>>Masina u fabrici napravila auto bez inzinjera i radnika<<<<<
je isto kao kad kaze dna stvorila prirodne motore u prirodi bez kreatora/Boga.
znaci nelogicno dok god otkidas vezu inzinjera i radnika sa fabrikom i masinama.
dok mi vjernici prikljucimo Inzinjera fabrici i masinama sto onda postaje logicno.
Dalje, ovo što pričaš za furanje priče za paralelne univerzume, koji to „mi“? Evo vidiš kako ne razumiješ ateizam. Ovo je još jedna stvar koju ti ne shvataš: ti uopšte ne moraš vjerovati da su mozda paralelni univerzumi prouzorkovali ovaj univerzum da bi bio ateista. Tako da ti ovo što si pokušao progurati o ateistima slušavši svoje idole ne pije vode.
Opet mlataraš kao posljednji lola kratkih pantola "sveta zemlja, sveta zemlja", pa šta ako je to sveta zemlja muslimana, jel to znači da ako se nešto etiketira kao sveta zemlja tvoje vjere da onda ne tom prostoru treba diskriminirati sve druge vjere?Smrcak15 wrote:sveta zemlja muslimana, tamo podrucje meke i medine je samo veci vatikan, sveta zemlja muslimana isto kao sto je vatikan svet krscanima.Nevjerovatno. Ti si uzeo porediti Vatikan koji nema ni 1000 stanovnika sa zemljama koje imaju milione stanovnika. Pa to je isto kao kad bi se iščuđavao zašto iz džamija ne daju da se u njihovom dvorištu grade crkve.
Vatikan ili Vatikanski grad je obični ograđeni crkveni kompleks koji ima status države jer crkva hoće da je nedodirljiva, a mimo formalnih sitnica ni po čemu nije država.
I šta veliš, „područje Meke i Medine samo veći Vatikan“? Hajd barem si priznao da Vatikan efektivno i nije država usporedivši ga s Mekom i Medinom. No, ima još jedan tvoja nebuloza u svemu ovome, ispade sad da su Mekka i Medina jedina područja na kojima odredba represije drugih vjera važi, netačno, ta uredba važi na svakom pedlju države, koja zahvata mnoooogo veće područje i od Mekke i od Medine. Zanimljivo kako si naprasno ispustio dio u kojem sam opisao specifičnosti Vatikana, jer ti nisu odgovarale.
I tebi je uredu da neko bude kažnjen samim tim što nije "spoznao istinu", a imao je mogućnost, bez obzira koliko dobrih djela na ovom svijetu učinio?Smrcak15 wrote:da po hadisu idu prvo u dzehennem licemjeri muslimani pa onda ateisti koji su imali mogucnost da spoznaju istinuA ti si od apostazije bježao u više navrata kad ti je spominjano što onaj ko umre kao ateista a imao je informacije o islamu ide pravo u džehennem, bez obzira koliko dobrih djela učinio. Ti si na to odgovarao da prije njih idu vjernici licemjeri pa onda ateisti.
to sto dobra djela ucini ateista Allah mu isplati to na ovom svijetu, u raznim oblicima, sreca, zdravlje, cuvanje od nesrece, imetak, porodica, i ostalo a poslije mu nema nikakva udjela u onom svijetu, dolazi praznih dzepova bez ikakve pripreme.
Evo opet pričaš viceve, čuje ateisti koji čini dobra djela Allah isplati na ovom svijetu, ispade sad da onaj ko je fin a dobra djela čini na ovom svijetu može biti isključivo vjernik, a ateista ne jer mu je Allah to isplatio. Jesi li ti svjestan da postoje ateisti koji mrava nisu zgazili a ni u jednom od ovih oblika nagrade ih Allah nije pripazio. Čovječe, jesi li ti svjestan šta pišeš?! Opet pokazuješ da je tvoje poznavanje ateista i ateizma zasnovano na pričama ljudi punih mržnje prema ateistima poput Hamze Tzortzisa, Zakira Naika i drugih.
Pa eto vidiš, i tebi je najsurovije kažnjavanje za apostaziju sasvim uredu? A da bi im Allah oprostio moraju se složiti s njim i pokajati što nisu vjerovali.Smrcak15 wrote:nebjezim od toga da ateistima ne gine Dzehennem ukoliko im Allah ne oprosti ili da budustavljeni na test na sudnjem danu pa da ga nekako prodju ni to nije iskljuceno.Dakle, nije šija nego vrat. Kakve bolan veze i s čim ima redoslijed kad će ateisti svakako ići u džehennem? Svim nemuslimanima (koji su znali o islamu i umrli kao nemuslimani, znači tu i spadaju i ex-muslimani tj. apostati) džehennem ne gine, bez obzira koliko dobrih djela učinili, i ti od toga pokušavaš pobjeći, doduše nespretno.
Šiiti sebe smatraju muslimanima, možeš ga ti nazivati šejtanskim islamom ili nekim drugim epitetom uz islam ali je i to po njima islam. Tvojoj mržnji prema šiitima ovdje nije mjesto, prema tome ovo nije mjesto na kojem ti nekoga možeš tekfiriti, vi kratkopantalonaši se imate gdje o tome raspravljati.Smrcak15 wrote:navodis mi asurbanipala , koji uopste nije musliman, on je sekta shia, a to su dvije razlicite vjere , shiizam koja kopira samo islam tako sto izvrce sve naopako od islama, ja bi ga prije nazvao "sejtanski islam"
Pa šta s tim, nisam ja njemu ništa odgovorio, drugo je što se ja s dijelom za razumom obdarene i znacima ne slažem ali ti govorim sa stanovišta islama. Kao što rekoh, poenta je da ti je čovjek koji je vjernik (i to musliman) rekao da to nisu dokazi, a ti govoriš da jesu. Kako je on musliman a ovo što si ti navaljao ovdje ne smatra dokazima, na osnovu čega on vjeruje onda u Allaha? Je li vidiš da nešto u tvom poimanju islama ne štima?Smrcak15 wrote:a sto se tice Towlieti mu odgovoriSmrcak, druze, ovo nisu dokazi nego znaci za razumom obdarene. Ajet, pored svog kolokvijalnog znacenja ima i znacenje znaka, pa su Allahovi ajeti takodje i znaci za vernike.
Onima koji nece da veruju dzaba i znaci i dokazi.Sad, ne bih se složio s ovim dijelom za razumom obdarene i znacima ali poenta je da ti je čovjek koji je vjernik rekao da to nisu dokazi.
Evo, ovo je temelj svih tvojih grešaka, „znak je za razumnog obdarenog dokaz“, baš me zanima kako bi naučna zajednica reagirala kad bi im rekao da je znak=dokaz. Znak nije isto što i dokaz, a to je ono što ti ne želiš shvatiti. Još ovo „za razumnog obdarenog“.Smrcak15 wrote:pa valjda znak je za razumnog obdarenog dokaz, naravno da su dokazi, jer Bog upucuje u svemir jer tamo nam pokazuje od svojih dokaza, i upucuje nas na nas same i u nama ima dokaza, eh sad je samo pitanje ko to smatra dokazom a ko ne.
Ovo je klasični poziv na progon drugačijeg mišljenja i golo elitiziranje.
Ovo je isto kao kad Milorad Dodik kaže „Za prave Srbe Radovan Karadžić je heroj.“ Ispade da ko ne misli da je Rašo heroj odmah nije pravi Srbin. Tako i ovdje, ispada da ko ne vjeruje u te dokaze odmah znači da nije razumom obdaren.
Eto vidiš kako si se otkrio, ispade ako neko vjeruje, znači da je taj odabran od ultimativnog gazde tj. Boga da uđe u krug onih privilegovanih koji imaju šanse da ne budu kažnjeni, a onaj ko ne vjeruje u Boga, bez obzira koliko dobrih djela učinio a koliko malo loših, u taj krug ne može ući. I tebi je takva postavka stvari sasvim pravedna. Jel ti vidiš išta sporno tu? I još bitnije, je li vidiš zašto neko to smatra diskriminacijom, i zašto se ne slaže s takvi sistemom vrednovanja?Smrcak15 wrote:pa Isus je ozivljavao mrtve pa opet to nije bio nikakav dokaz za neke ljude, a iako je ligcno dokaz da dolazi od naravne sile da se ozivi covjek ali dzaba opet neki nece da vjeruju jer Bog nezeli da vjeruju u tome je poenta sva, ako Bog nezeli da vjerujes otpisi se i od sebe i od svijeta, jer ako Bog nezeli to znaci radi debele belaje i srce je bolesno na neki nacin i nezelis izlijecenje pa zato te Bog prepusti samom sebi.
I dalje, otkud znaš da je Isus zaista oživljavao mrtve, to ti bio pored Isusa i gledao?
To je ključ, „valjda po nekoj logici“ što kažeš, samo ima jedan problem: ti niti znaš šta je logika niti na čemu se zasnivaju logički zaključci, i to si sam priznao. Tebi je nešto dokaz zato što ti ŽELIŠ da to bude dokaz. Želje nisu uopšte relevantne u tome da li je nešto dokaz ili ne. Zato i bježiš kao posljednja kukavica od svega onog što ti pokazuje rupu u dokazima koju ne znaš zakrpiti.Smrcak15 wrote:cuj nisu dokazi, gdje to ima vjerujes ili ne, pa valjda po nekoj logici , vjeruje se tek nakon nekih dokaza naznaka da Bog postoji a ne slijepo vjeorvanje, nikad nisam bio pobornik slijepog vjeorvanja pa necu biti ni sad.greatful_and_dead wrote:
wrote:Ja nisam ateista. Ovo nisu nikakvi dokazi. U Boga vjeruješ ili ne, vjera je dogma i ne postavlja se puno pitanja. Ko vjeruje, ne trebaju mu ovakvi "dokazi" (iako ovo sve postirano apsolutno ništa ne dokazuje).
I da znaš, ovi "tvoji dokazi" se vrte po internetu godinama, nisi nikakvu toplu vodu otkrio.
Ti ne ulaziš u dokazivanje svojih navoda, nego smatraš da dokazivanje netačnosti drugih navoda dokazuje tačnost tvojih. Zato sam te i pitao ono za dokazivanje kad si inteligentni dizajn dokazivao negiranjem teorije evolucije. Nisi se smio upustiti u dokazivanje svojih teza samih za sebe nego si se bavio negatorstvom drugih.
Ti ni ne shvataš da, čak i da uspiješ dokazati da druge teze nisu validne, to uopšte ne znači samo po sebi da tvoje teze jesu validne.
-
Lopov-eliminator
#2963 Re: Svijet bez religija
Nemoj skretati s teme, pedere ovdje nije niko spominjao nego diskriminaciju svega što nije islamsko. Listu tvojih idola si izbrisao, jer ti nije odgovaralo pošto se u usporedbi s njima i ti spominješ i tvoji aferimi koje niti možeš niti smiješ demantirati.Smrcak15 wrote:ako se sta kaze protiv pedera sankcije, i onda se pljuje po nama kao nismo civilizovani sto nam ga ne mecu u dupeVidiš kako se sve samo poveza, kako se pokaza da i ti sve isto radiš kao i ovi pomenuti i da trpiš iste posljedice, te u konačnici da se ne uklapate ni u jedan iole razvijen sistem.ma daj i netreba nmi takva civilizovanost.
Evo dijela koji si izbrisao iz quotea a koji vrlo precizno pokazuje šta je tebi cilj ovdje.
Postavio sam ti pitanje šta se od onoga što sam napisao nije ispostavilo tačnim pošto si mi spočitavao generalizaciju, i naravno PONOVO NISI SMIO ODGOVORITI:
Također, pričao si o civiliziranosti, nemoj ti o civiliziranosti živ bio, opravdavao si kamenovanje zbog preljube, discipliniranje bračnog partnera batinama, vandalizam itd. Za sve sam kao dokaze postavio tvoje citate crno na bijelo, i šta si ti uradio? Sve si ih izbrisao iz quotea zbog svog intelektualnog kukavičluka, i nikad se nisi smio upustiti u raspravu o njima.Lopov-eliminator wrote:Kaži mi šta se od ovoga nije ispostavilo tačnim? Čak i ti si primjer svega što sam nabrojao. Mrtvo hladno si propagirao discipliniranje partnera u slučaju preljube udarcima.
Pogledaj i tvoje idole kako su završili. To sam ti detaljno opisao u dijelu posta koji si izbrisao jer ne znaš kako odgovoriti:
- Ahmed Deedat – vrijeđanje kršćana i drugih nemuslimana, čovjek zbog kojeg je regirala čak i australska Vlada.
- Hamza Tzortzis – čovjek koji podržava polnu segregaciju, kažnjavanje ateista, zabranjeno držanje predavanja u Londonu i njemu i njegovoj organizaciji IERA
- Zakir Naik – učenik ovog prvog, zabranjivan na više mjesta zbog širenja mržnje prema nemuslimanima i kontinuiranog bashinga drugih religija.
- Green – zabranjivan zbog širenja govora mržnje prema Jevrejima
- Safet Kuduzović – kaže da svako ko vrijeđa poslanika treba biti ubijen, pokajao se ili ne pokajao
- Elvedin Pezić – raspirivanje mržnje prema ateistima
- I na kraju ti, smrcak15 / Chagalj /kotromanichII / cackalica83 – zabranjenom djelovanje na Klix forumu pod više nickova, višestruka suspenzija zbog višestrukog kršenja pravila foruma, vrijeđanja drugih religija i nipodaštavanja drugog i drugačijeg.
- Opet ti – zabranjeno ti je djelovanje i na forum.hr gdje si se zvao Harun, zbog istih razloga kao i na Klixu.
Opet ću ti reći, nemoj misliti da će citati nestati tako što ih brišeš na način na koji tvoja raja po Pakistanu briše neistomišljenike. Biće postavljeni koliko god puta treba, da se vidi pravo lice tvoje ideologije i na šta ona tjera čovjeka u realnom životu.
Umjesto krkanskih doskočica u stilu tvog idola Elvedina Pezića, mogao bi se pokušati pozabaviti argumentacijom. Izgleda da su ti te krkanske doskočice sve što ti je preostalo. Ja sam argumentirao zašto smatram da mnogo petljaš i lažeš pa se zaplićeš u svojoj mreži laži, ali si ti kao i obično to sve izbrisao iz quotea jer ti je tvoj intelektualni kukavičluk ukazao da na to ne smiješ odgovoriti.Smrcak15 wrote:evo ispadose mi zubi od silnih laziMnogo petljaš i lažeš pa se zaplićeš u svojoj mreži laži.![]()
Uostalom, ako zubi ispadaju od laži onda su tebi već davno poispadali, pa čekaš sezonu godišnjih odmora da dođeš iz inostranstva u Bosnu praviti nove zube.
Također, ovim si uradio upravo ono za što sam već prije rekao da se smijem kladiti da ćeš uraditi. Evo puni quote iz kojeg si istrgnuo ovo za petljanje i laganje:
Vidiš kako sam lako predvidio šta ćeš uraditi. Ovo radiš stalno, više je postalo šablonski i da ti kažem, nemam nikakve supermoći, nego jednostavno znam kako vi "veliki muslimani" koji imate oraha u džepovima razmišljate. Vidiš kako si provaljen. I smijem se opkladiti da se ponovo nećeš osvrnuti na ovaj quote, postavio sam ti pitanje, evo opet: Što odmah nisi rekao da si to ti, rekao si kako nemaš pametnijeg posla nego NEKOME nabijati preglede na YouTube?Lopov-eliminator wrote:Nije problem ali je bitno da ljudi znaju da si to ti jer se uvidom u klipove koje postavljaš bolje vidi s kim imaju posla. Što odmah nisi rekao da si to ti, rekao si kako nemaš pametnijeg posla nego NEKOME nabijati preglede na YouTube? Lažeš na isti fol kao onda za profil cackalica83 (koji ti je banovan bio), pa kad su ti, dok si se predstavljao kao Chagalj, fino postavljeni dokazi da si to ti onda si priznao i dobio ban Chagalja zbog kloniranja. Iako i ovaj tvoj novi profil Smrcak15 zaslužuje suspenziju zbog kloniranja (druge stvari neću pominjati), takvi kao ti su potrebni na ovom forumu jer je potrebno da ljudi znaju kakvi umovi žive u našoj neposrednoj blizini.
Smijem se kladiti da se na ovo nećeš smjeti ni osvrnuti jer si iz 99,9% mojih postova koje si citirao a u kojima su se spominjali tvoji drugi nickovi baš te dijelove s drugim nickovima brisao iz quotea. Mnogo petljaš i lažeš pa se zaplićeš u svojoj mreži laži.
Kao što rekoh (u dijelu koji si, vidi čuda, izbrisao iz quotea), niko te ne pita da li ti stojiš iza toga ili ne, znamo svi da stojiš s obzirom na bljuvotine koje si iznosio o ateizmu i ateistima.Smrcak15 wrote:ono sto napisem stoji iz toga. sad sto mi je trebalo , ovo ono, je poput pitanja sto je baba kupila crnu vunicu kad je mogla crvenu sto joj je to trebalo...mislim nigdje veze svezom.Opet ti postavljam isto pitanje, po 3. put: Što ti je bolan ovaj boldirani dio uopšte trebao, zar nije moglo proteći bez njega?
Ako je tebi tako lako opredijeliti se za usputno nipodaštavanje ateizma kao i babi da se opredijeli za crnu vunicu umjesto za crvenu, onda to objašnjava zašto ovako nastupaš bez bilo kakve grižnje savjesti.
Znaš ti jako dobro u čemu je stvar s ovim pitanjem, znaš da si napravio gadnu grešku u koracima i da si takvih grešaka pravio još, i na kraju, znaš da je sad prekasno da te greške izbrišeš.
Možeš ti pokušavati banalizovati ovo pitanje koliko god hoćeš ali od njega ne možeš pobjeći i proganjaće te dok na njega ne odgovoriš. Idemo, po 4. (slovima: četvrti) put isto pitanje: Što ti je bolan ovaj boldirani dio uopšte trebao, zar nije moglo proteći bez njega?
Smrcak15 wrote:pa upravo je to mene spasilo kroz zivot, jer sta je mene sprijecilo da neprobam alkohol koji mi se nudi na skolskoj pauzi u gimnazijkom periodu osimupravo to vjeorvanje u drugi svijet naagradu i kaznu. hajde ti odgoj svoj sina bez vjere ali mu govori da se kloni alkhola, pa ces da vidis hoce li se oduprijeti pritisku grupe i jos svoje licne radoznalosti da vidi sta je to uopste, kako smeka ako sva raja se nafurala na to, a jos pogotovo ako su trebe tu na festi pa ti nude a ti budi faca pa odbij to ako bajagi hoce da bude "in"
I da li te je ovo podstaklo da razmisliš malo o tvom načinu razmišljanja?Smrcak15 wrote:od svih ostalih stvari za ovo ti moram odati priznanje, hvala na ovomeJesi li obratio pažnju na samu kartu? Zašto je morao drmati kartu prije i u toku transformacije? Karta je dijagonalno simetrična i posebno napravljena da se dva srca pokrenu i zalijepe na kraju puta. Znam i detalje jer sam takvu kartu ima priliku u rukama.
Imaš istu takvu kartu s pomjerajućim srcima na AliExpressu za 9,29 dolara, prodavnica Ing Seven:![]()
Jesi vidio kako si brzo ovo postavljao kao jedan od dokaza postojanja Boga bez da si se prethodno informisao, da li ti to išta govori? Ovo što sam ti ja postavio se moglo naći u roku od 5 minuta.
Toliko o tvojoj lažnoj otvorenosti.
Samo što ti ne diskutiraš o vjerovanju nego pokušavaš na najperfidniji način lažima i petljavinama ocrniti nemuslimane i njihove stavove ovdje. I nemoj se praviti naivan, kao biva mi ovdje samo diskutiramo o vjerovanjima i sl. Ti si jedino afirmativno govorio kad je trebalo misionariti o tvojoj religiji, konstantno si otvarao nove teme koje ti je moderacija zatvarala, a druge si nipodaštavao.Smrcak15 wrote:svako neka vjeurje u sta hoce i ima pravo na toNo, ogromna razlika između mene i tebe je što je tebi sasvim normalna (pa čak i poželjna) društvena segregacija po tome u šta ko vjeruje, dok ja takvu segregaciju smatram bolesno diskriminatornom.
ali mi smo ovdje da diskutujemo o raznim vjerovanjima i nista vise, niko nikome nije uperio pistolj u glavu i rekao moras vjerovati ovako, boze sacuvaj
ovdje se samo diskutira razna vjeorvanja, pa narod sam neka odluci u sta ce vjerovati, niko nikoga ne sili na nesto.
Sve što se piše ovdje ipak ima svoje određene posljedice u realnom životu i ti to dobro znaš, zato si i uporan u svom misionarenju koje ne može proteći bez stalnog nipodaštavanja svega drugog i drugačijeg.
Zato si uporan i u ponovnim registracijama pod drugim nickovima na ovom forumu nakon višestrukog banovanja jer te poždera iznutra činjenica da postoje ljudi koji nisu tvoje religije. Znajući te kakav si, i ovaj profil Smrcak15 će ti biti nekad banovan, jer ti zbog svoje ideologije ne možeš izdržati da ne nipodaštavaš drugo i drugačije.
Ovdje se priča i pred javnosti kao „niko nikoga ne sili na nešto“ a u realnom životu ti isti prema drugim i drugačijim vrše vjersku diskriminaciju.
A što se tiče ove šupljače kao niko nikom nije uperio pištolj u glavu, istu diskusiju s tobom sam imao dok si se potpisivao pod drugim nickom, i reći ću ti opet kao i tad da postoje i drugi načini prisile, tipa ako te društvo ucijeni da ne smiješ biti nevjernik ili inovjernik.
Kad zbog promjene vjerskog /ne)opredjeljenja ostaneš bez posla jer ti šef samo zato što si ateista kaže „neću ja da meni u firmi rade komunjare“ iako s komunistima nemaš ništa, kad te familija odjednom redom krene izbjegavati kao govno nasred puta ili bježati u drugu prostoriju kad se nađete istovremeno nekome u gostima za praznike, kad te žena ostavi jer se po njenoj vjeri ne smije biti u vezi ili braku s inovjercem ili nevjernikom, kad ti dijete budu u školi društveno izolirali, vrijeđali i/ili tukli zbog vjerskog (ne)opredjeljenja, kad ti se bilo šta od ovoga desi, ili još gore, sve, i mnogo više od ovoga, onda bih vrlo rado volio biti tu da te pitam da li bi i se i dalje pravio budala i smatrao da sve to nije nikakav problem jer , eto, niko nikome nije stavio pištolj na glavu.
Kao što rekoh, to za rasprostranjenost je rekao tvoj idol u ovom klipu. Može izazivati bijes koliko hoće, može i meni i tebi to ne biti čudno ali je činjenica da je to nasilje u porodici i krši zakone o zaštiti od nasilja u porodici. I evo, ponovo si pokazao da razmišljaš crno-bijelo, ili mlatiti da bi pokazao da ti je stalo ili ne mlatiti čime bi pokazao da ti nije stalo. Ti mlaćenjem mjeriš koliko je partneru stalo do drugog partnera. Rekao sam već prije, ima i drugih načina, pokazao sam ti to ali si ti i od toga pobjegao.Smrcak15 wrote:a pa neznam koliko je rasporostarenjeno nisam vodio statistiku al iznam da islam nedozvoljava nepavdeno nasilje prema zeni, uopste nasilje prema zeni nije dozvoljeno. nego sma samo spominjao izuzetnu situaciju koja izaziva bijes kod muskarca i to sa razlogom, ko to voli da mu se zena svera sa drugima pa ako polerti ruka u toj situaciji sta je to cudno molim te, pa i da zena udari muskarca u toj situaciji meni to nista nije cudno, cudno bi bilo kad bi partneru svjedno bilo, to bi znacilo pa ta ti osoba ond anista i neznaci kad si mrtav hladan onda nije ni cudo sto sveraNije ovdje pitanje kad učini grešku, nego uopšte postojanje pribojavanja da će greška biti učinjena.
Dalje, ako je to fino objašnjenje, zašto je onda u muslimanskom svijetu rasprostranjeno promišljanje koje dozvoljava muškarcu da mlati ženu ako mu nešto nije po volji? I vas dvojica i ostali muslimanski svijet čitate istu knjigu, otkud tolike razlike ako je ajet tako jasan? Pazi, ovo za rasporostranjenost je rekao tvoj idol u ovom klipu.![]()
Pa Pezić ti tvoj pomogao, u čemu je razlika što piše bojite umjesto pribojavate?Smrcak15 wrote:nema tu rijeci priobjavate nego bojiteObrati pažnju, kaže:„A onih ČIJIH se neposlušnosti PRIBOJAVATE, vi posavjetujte, pa ih i udarite.“ Nigdje mjere savjetovanja i udaranja u ajetu nisu razdvojene za različite nivoe prekršaja.
Vidi šta si napisao, sam si se zapleo u svoju mrežu nebuloza jer ne znaš kako oprati svoju ideologiju:
A onih ČIJIH se neposlušnosti BOJITE, jer tu je rijec strah "Tehafu" a kad prevedes pribojavati je nekako blago naspram bojati se.
Muskarac se vecinom samo boji nevjere kod zene, da bude neposlusna po tom pitanju , a sad da se muskarac boji ako mu zena uspe soli umjesto scera u kafu, takvi se stvari nece bojati ali ce se ljutiti, al ibojati sigurno nece. muskarca zena moze jedino prepadati strahom da mu bude nevjerna, toga se muskarci boje.
Opet ti dolazi na isto, znači ti opravdavaš udaranje kao kaznu ukoliko se bojiš njene neposlušnosti. Kao što rekoh i prije, ima jedna rupa ovdje, uopšte se ne postavlja pitanje da li je taj strah uopšte osnovan ili ne, nego unaprijed pretpostavljaš da je osnovan. OVU RUPU SE NIKAD NISI NI USUDIO POKUŠATI ZAKRPITI.
Ma hajde, how yes no, vidjeli smo svi kako si objašnjavao i objašnjavaš, čim se krene ići u dubinu stvari odmah hvataš tutanj.Smrcak15 wrote:klimavi kazes pa ja cu ti svaki stav objasniti , uzduz i poprijeko eh sad hoces li ti prihvatiti to ili odbiti do tebe je.Eto vidiš kakav si, kad osjetiš da su tvoji stavovi poprilično klimavi i nemaš šta odgovoriti onda pokušavaš ušutkati raspravu. A očekuješ od drugih da se ne ponašaju tako. Nisi licemjeran, ne nikako.
Vidiš kako si brzo pokazao svoje pravo lice. Zanimljivo kako si pravdao porodično nasilje Kur'anom, a kad je riječ o ovosvjetskim zakonima koje ne možeš zaobići, gdje su ti fino crno na bijelo postavljeni članovi po kojima bi ti ispao nasilnik da činiš ono za što tvrdiš da ti vjera odobrava, to si hladno izignorisao toliko da ni pomenute članove nisi smio zadržati u quoteu, i ganjaš svoj interes ko će tebi i tvojoj (misliš valjda: vašoj) djeci platiti. Time si pokazao da je, kad se podvuče linija na kraju, kod tebe ipak riječ samo i isključivo o brizi za vlastitu guzicu.Smrcak15 wrote:stani malo, ko ce meni platiti sto recimo zena mi nazao ucini i mojoj djeci sa svojom preljubom ili svojim nekontrolisanim strastima, hoce li mi drzava platiti ostetu ako su spremni me tako lahko kazniti.Dakle, ti si svojim nebulozama u startu prekršio prva 4 stava ovog člana i zbog čega možeš biti kažnjen ukoliko te žena bude tužila. Po tebi, Kur'an ti daje dozvolu za udaranje u slučaju preljube. Ali, ovaj Zakon ti ne da, šta ćeš sad?
Pitaš ko će ti platiti, pa tužiš je na sudu ako imaš dokaze i dobiješ odštetu.
Ako ti ni to ne odgovara, zašto ne pustiš Allaha da je kazni ukoliko smatraš da je počinila grijeh, jer ćete, po islamu, i ti i ona polagati njemu račune? Ko si ti da misliš da možeš bolje dijeliti pravdu od Allaha? Ne zaboravi da je, po islamu, Allahov sud najbolji. No, tvoj vlastiti nije, u protivnom bi bio najmanje ravan s Allahovim a to je protivno islamu.
S obzirom da mi nisi odgovorio na pitanje, evo ponovo ga postavljam, zajedno s dijelom iz Zakona koji si izbrisao:
Zakon o zaštiti od nasilja u porodici FBiH, dio iz tog zakona:
„Član 7.
Pojam nasilja u porodici
U smislu ovog zakona smatrat će se da postoji nasilje u porodici ukoliko postoje osnove sumnje da su učinjene radnje kojima član porodice nanosi fizičku, psihičku ili seksualnu bol ili patnju i/ili ekonomsku štetu, kao i prijetnje koje izazivaju strah od fizičkog, psihičkog ili seksualnog nasilja i/ili ekonomske štete kod drugog člana porodice. Radnje nasilja u porodici ili prijetnje tim radnjama, u smislu stava 1. ovog člana, su:
1) Svaka primjena fizičke sile na fizički ili psihički integritet člana porodice;
2) Svako postupanje jednog člana porodice koje može prouzrokovati ili izazvati opasnost da će prouzrokovati fizičku ili psihičku bol ili patnju,
3) Prouzrokovanje sraha ili osobne ugroženosti ili povrede dostojanstva člana porodice ucjenom ili drugom prinudom,
4) Fizički napad člana porodice na drugog člana porodice, bez obzira na to da li je nastupila fizička povreda ili nije,
...“
Dakle, ti si svojim nebulozama u startu prekršio prva 4 stava ovog člana i zbog čega možeš biti kažnjen ukoliko te žena bude tužila. Po tebi, Kur'an ti daje dozvolu za udaranje u slučaju preljube. Ali, ovaj Zakon ti ne da, šta ćeš sad?
-
Lopov-eliminator
#2964 Re: Svijet bez religija
A sad o Elvedinu Peziću:
Evo šta sam rekao: „Autentican je onima poput Smrcka koji slusaju Elvedina i onda dodju na forum da misionare smatrajuci sve neistomisljenike zabludjelim kretenima.“
Jesi pročitao dobro, treba li da ti se rastavi na slogove? Dakle, nemoj lagati da sam ti ja nešto ubacivao u usta kad nisam.
Na ovo što si pitao kerimu ću ti ja odgovoriti jer je to ujedno i odgovor na pitanje koje si meni postavio.
Dakle, o Peziću. Elvedin je toliko sposoban promašiti kompletan fudbal da se u samo nekoliko sekundi njegovih nindža dersova može toliko grešaka naći da se može esej napisati. Iako Elvedin Pezić nije dostojan bilo kakve ozbiljne analize, istina je da postoji ne tako mali broj ljudi koji zapravo vjeruju u ono što on priča, među kojima si i ti.
Da krenemo:
Nevjerovatno koliko namjernih laži i podmuklosti u samo dvije i po minute.
Kaže čovjek za evoluciju na 1:00 „To su, braćo moja draga, samo komunističke poštapalice kojima oni truju muslimanska srca.“
Tvoj idol Pezić je izvršio ovdje klasično gašenje razuma igrom na kartu emocija, tačnije kleronacionalističkim podgrijavanjem negativnih emocija poput mržnje. Pezić je evo mrtvo hladno svezao Darvinovu teoriju za komunizam, po njegovom sve ono što govori Darvinova teorija evolucije su „komunističke poštapalice koje truju muslimanska srca“. Darvin se s komunizmom ni na putu nije sreo, a teorija evolucije nije ni nastala s komunizmom niti će nestati s istim, a to izgleda niko nije saopštio ni Peziću ni ljudima poput tebe kojima je on omiljeni predavač.
Čovjek namjerno veže komunizam zato što zna da je među balkanskim muslimanima, usljed kleronacionalističkih ideologija zbog kojih se ratovalo 90-ih, rasprostranjen negativan stav o komunizmu kao sistemu masovne represije islama i muslimana, i ako se nešto (teorija evolucije) prefarba bojama onog što se percipira kao negativno (komunizam), onda će se i to što je prefarbano percipirati kao nešto negativno zbog vanjske farbe koja onemogućava da se vidi šta se nalazi ispod te farbe. To prefarbavanje je upravo ono što je on uradio.
I plus, predstavlja pomenutu teoriju kao nešto protivničko, tj. nešto što je upereno protiv muslimana, poput nekakvog najgoreg otrova na planeti. Namjerno spominjem otrov jer je on rekao da to truje muslimanska srca.
Pa na 1:49: „Mislim, smiješno je pričat' o tome, ja ne mogu da vjerujem da je neko na planeti nekad vjerovao u to, al' eto, džaba je da je to bilo u nastavnim programima, da su ljudi nastali od majmuna.“
Pezić je ovdje propisno demonstrirao nepoznavanje elementarnih stvari vezanih za teoriju evolucije. Evo, čovjek je mrtvo hladno iznio laži koje prodaje ljudima poput tebe kao činjenice, i onda poslije takvog upijanja Elvedinovih laži dođete da nekome nešto pričate na forumu o evoluciji kao da nešto znate a zapravo pojma nemate o čemu govorite.
Po teoriji evolucije, smatra se da majmun i čovjek imaju zajedničkog pretka a ne da je čovjek nastao od majmuna kako interpretirate vi koji o istoj učite od likova poput Elvedina Pezića, nadriučenjaka koji još uvijek nije uspio svariti da ne postoji vrsta primata koja se zove čipanza, ali zato postoji čimpanza.
Znači, tvoj idol je potpuno, potpuno u startu promašio u samim osnovama teorije evolucije, pa zato ni ovo ostalo nije mogao ni pogoditi.
Dalje, na 1:57, tvoj idol nastavlja u širenju nebuloza:“Pa kad kažeš „A što danas majmuni ne prelaze u ljude?“, kaže prvi je taj preš'o i zafrk'o se, i onda više on' ne prelaze, kaže on rek'o ne prelazite ljudi, ja sam preš'o, ne prelazi za milu majku, zafrk'o sam se, moraš kopat', moraš radit', onako samo jedeš banane ba, boli te briga, ne prelazite više kaže. I ljudi, čitava planeta vjeruje! Nastali ljudi od majmuna.“
Ponovna Elvedinova demonstracija nepoznavanja osnova teorija evolucije. Prvo, utvrdili smo da ljudi nisu nastali od majmuna nego da su imali zajedničkog pretka, pa shodno tome, ljudi nisu nastali nekakvom Elvedinovom konverzijom majmuna u ljude. Također, dotični ne shvata ni način na koji se promjene o kojima govori teorija evolucije dešavaju. Dotični misli da su, po ovoj teoriji, majmuni donekle bili majmuni pa se onda, kao u bajci, odjednom pretvorili u ljude. Promjene se odvijaju jako sporo i postepeno, a ne odjednom kako Elvedin priča.
I još kaže da čitava planeta vjeruje da su ljudi nastali od majmuna, što je laž na kvadrat. Još čovjek ne može živ da se načudi. Ovo je školski primjer kako naučno nepismen čovjek može sam sebe lagati da je pismen, i kako to može dovesti do ovako imbecilnog elitiziranja koje i ti na ovom forumu uveliko vršiš. Klasična distorzija realnosti.
Možda planeta vjeruje u teoriju evolucije ali definitivno ne vjeruje da su ljudi nastali od majmuna kako Pezić reče. To što ni Elvedin ni ti nemate pojma o teoriji evolucije, pa na osnovu vašeg nepoznavanja materije nipodaštavate sve što se ne poklapa s vašom ideologijom, je vaš problem.
Idemo dalje. Elvedin Pezić je također u više navrata pokazao da je pobornik kleronacionalističke ideologije M92 koja se kao virus proširila 90-ih i zarazila svaku zdravu ćeliju koju je mogla.
Čovjek uopšte ne razlikuje termine Bošnjak i musliman, pa mu se hladno tamo gdje treba biti musliman misteriozno nađe termin Bošnjak, što je upravo ono što kleronacionalistička ideologija M92 promoviše.
Evo kaže na 3:26: „A to što ja kažem: Bošnjo moraš klanjat' pa tebi mrsko, habibi obisi se.“ Umjesto da kaže musliman (ili nešto kraće na tu varijaciju), on kaže Bošnjo, on koristi etničku odrednicu umjesto vjerske, i izjednačava vjersko i etničko ili nacionalno. Kao što je vidljivo, njemu je sasvim normalno da je Bošnjak = musliman, a i tebi. Prigovorio sam ti za to nekih dva-tri puta, ti si to hladno izignorisao, isto kao i sve što zbog intelektualnog kukavičluka ne smiješ pobiti jer znaš da ne možeš.
Furate se i ti i Elvedin kako ste neki ultra-mega-giga-super-duper-chuck-norris mudraci, a još uvijek niste sposobni svariti da vjera nije jednako nacija ili etnička grupa.
Pa na 3:40„...Da niko nije vjeru izdo, i onda Bošnjo proda sve, ode na Čevljanoviće, ode na koride, ode na koncerte muzike, hoće li nam halaliti Mladi muslimani, s pravom se trebamo pitati...“
I ovdje isto koristi termin Bošnjo umjesto musliman, etnički umjesto vjerski, ukratko još jedan primjer nesposobnosti razlikovanja vjere i nacije usljed njegovanog neznanja koje je u temeljima njegove bolesne kleronacionalističke ideologije.
Evo još.
od 0:22: „Teorija da je čovjek nast'o od majmuna je gluplja od razmišljanja o njoj, ali se ona nažalost uči u mnogim državama, čovjek nast'o od majmuna. Dragi Allahu, jel moguće da ljudski mozak tol'ko poludi i da povjeruje u to? Pa što majmuni danas ne postaju ljudi? Jedan se zafrk'o i postao čovjek, i reko ostalima nemoj da bi ko prelazio, jesam se privario, Bože sačuvaj. I ostali ne prelaze. On se zafrk'o i kaže šutite.... Mene je Allah stvorio, ja znam što sam stvoren, da obožaJEm gospodara, i to je jedina teorija koja postoji na dunjaluku, nema druge!“
Ovdje je Elvedin ponovno pokazao svoje totalno nepoznavanje teorije evolucije, i to nepoznavanje se reflektira u njegovim sljedbenicima poput tebe koji se po osnovu ovih dezinformacija slomiše da ospore nešto o čemu blage veze nemaju a misle da imaju. Za ovaj dio vrijedi sve ono što sam rekao i za dio u prvom klipu s početka ovog posta, s obzirom da i ovdje i tamo govori praktično iste stvari.
A pošto si opet bio počeo o pitanju slobodne volje s drugim forumašima, evo Elvedin ti kaže o tome:
Pa kad priča o crnoj mački, dio od 1:58: „Allah je stvorio Zemlju i nebesa, On usmrćuje, On daje život, On daje nafaku, ne može se bez Njegove dozvole desiti ništa!“
Pa ovdje:
Od 0:12: „Rezimirano, da bi čovjekovo vjerovanje bilo ispravno, treba da vjeruje u 4 stvari, da Allah postoji, da je Allah stvorio Zemlju i nebesa, i sve ostalo i ništa se u svemiru/kosmosu ne može desiti bez Allahove dozvole, da vjerujemo da se ne smije nikome nikakav ibadet činiti osim Allahu.“
Ovim su sve tvoje nebuloze o slobodnoj volji pale u vodu, ja sam ti upravo na ovo boldovano ukazivao, ti pričaš o slobodnoj volji kao da je Allah tu posmatrač koji intervenira po svojoj procjeni ali nisi uspio raspetljati to što je za sve što se desi potrebno njegovo odobrenje. Da te pusti da činiš nešto, i za to treba odobrenje, a ukoliko ne odobri, slijedi njegova intervencija. Razložio sam ti to detaljno dok si još ovdje na forumu bio @Chagalj, i od toga si naravno pobjegao.
Imalo bi se o Elvedinu i više za pisati, ali je valjda i ovo ne samo dovoljno, možda i previše.
Smrcak15 wrote:sta je to pogresno sto Pezic govori?kerima1 wrote:Koja koprena na ocima treba biti da nekome Pezic bude vrh za slusati!
mozes dati primjer
I evo po ko zna koji put lažeš jer, kao i sve što ti drugi pišu, čitaš onako kako tvojoj diskriminativnoj ideologiji odgovara. Gdje sam ja to rekao da si ti nekoga nazvao kretenom?Smrcak15 wrote:kad sam ja koga nazvao kretenom, ne ubacivaj stvari sto nisam nikad nikome rekao.Lopov-eliminator wrote: Autentican je onima poput Smrcka koji slusaju Elvedina i onda dodju na forum da misionare smatrajuci sve neistomisljenike zabludjelim kretenima. Zabrinjavajuce je sto je Elvedin uopste ovoliko zastranio u bolesnu ideologiju ali je jos vise zabrinjavajuce da postoje oni koji njega slijede i smatraju nekakvom institucijom a najvise zabrinjavajuce je ovakvog lika smatrati svojim najdrazim predavacem kao Smrcak, koji je to cak i izjavio.
sta je to bolesna ideologija kod pezica?
Evo šta sam rekao: „Autentican je onima poput Smrcka koji slusaju Elvedina i onda dodju na forum da misionare smatrajuci sve neistomisljenike zabludjelim kretenima.“
Jesi pročitao dobro, treba li da ti se rastavi na slogove? Dakle, nemoj lagati da sam ti ja nešto ubacivao u usta kad nisam.
Na ovo što si pitao kerimu ću ti ja odgovoriti jer je to ujedno i odgovor na pitanje koje si meni postavio.
Dakle, o Peziću. Elvedin je toliko sposoban promašiti kompletan fudbal da se u samo nekoliko sekundi njegovih nindža dersova može toliko grešaka naći da se može esej napisati. Iako Elvedin Pezić nije dostojan bilo kakve ozbiljne analize, istina je da postoji ne tako mali broj ljudi koji zapravo vjeruju u ono što on priča, među kojima si i ti.
Da krenemo:
Nevjerovatno koliko namjernih laži i podmuklosti u samo dvije i po minute.
Kaže čovjek za evoluciju na 1:00 „To su, braćo moja draga, samo komunističke poštapalice kojima oni truju muslimanska srca.“
Tvoj idol Pezić je izvršio ovdje klasično gašenje razuma igrom na kartu emocija, tačnije kleronacionalističkim podgrijavanjem negativnih emocija poput mržnje. Pezić je evo mrtvo hladno svezao Darvinovu teoriju za komunizam, po njegovom sve ono što govori Darvinova teorija evolucije su „komunističke poštapalice koje truju muslimanska srca“. Darvin se s komunizmom ni na putu nije sreo, a teorija evolucije nije ni nastala s komunizmom niti će nestati s istim, a to izgleda niko nije saopštio ni Peziću ni ljudima poput tebe kojima je on omiljeni predavač.
Čovjek namjerno veže komunizam zato što zna da je među balkanskim muslimanima, usljed kleronacionalističkih ideologija zbog kojih se ratovalo 90-ih, rasprostranjen negativan stav o komunizmu kao sistemu masovne represije islama i muslimana, i ako se nešto (teorija evolucije) prefarba bojama onog što se percipira kao negativno (komunizam), onda će se i to što je prefarbano percipirati kao nešto negativno zbog vanjske farbe koja onemogućava da se vidi šta se nalazi ispod te farbe. To prefarbavanje je upravo ono što je on uradio.
I plus, predstavlja pomenutu teoriju kao nešto protivničko, tj. nešto što je upereno protiv muslimana, poput nekakvog najgoreg otrova na planeti. Namjerno spominjem otrov jer je on rekao da to truje muslimanska srca.
Pa na 1:49: „Mislim, smiješno je pričat' o tome, ja ne mogu da vjerujem da je neko na planeti nekad vjerovao u to, al' eto, džaba je da je to bilo u nastavnim programima, da su ljudi nastali od majmuna.“
Pezić je ovdje propisno demonstrirao nepoznavanje elementarnih stvari vezanih za teoriju evolucije. Evo, čovjek je mrtvo hladno iznio laži koje prodaje ljudima poput tebe kao činjenice, i onda poslije takvog upijanja Elvedinovih laži dođete da nekome nešto pričate na forumu o evoluciji kao da nešto znate a zapravo pojma nemate o čemu govorite.
Po teoriji evolucije, smatra se da majmun i čovjek imaju zajedničkog pretka a ne da je čovjek nastao od majmuna kako interpretirate vi koji o istoj učite od likova poput Elvedina Pezića, nadriučenjaka koji još uvijek nije uspio svariti da ne postoji vrsta primata koja se zove čipanza, ali zato postoji čimpanza.
Znači, tvoj idol je potpuno, potpuno u startu promašio u samim osnovama teorije evolucije, pa zato ni ovo ostalo nije mogao ni pogoditi.
Dalje, na 1:57, tvoj idol nastavlja u širenju nebuloza:“Pa kad kažeš „A što danas majmuni ne prelaze u ljude?“, kaže prvi je taj preš'o i zafrk'o se, i onda više on' ne prelaze, kaže on rek'o ne prelazite ljudi, ja sam preš'o, ne prelazi za milu majku, zafrk'o sam se, moraš kopat', moraš radit', onako samo jedeš banane ba, boli te briga, ne prelazite više kaže. I ljudi, čitava planeta vjeruje! Nastali ljudi od majmuna.“
Ponovna Elvedinova demonstracija nepoznavanja osnova teorija evolucije. Prvo, utvrdili smo da ljudi nisu nastali od majmuna nego da su imali zajedničkog pretka, pa shodno tome, ljudi nisu nastali nekakvom Elvedinovom konverzijom majmuna u ljude. Također, dotični ne shvata ni način na koji se promjene o kojima govori teorija evolucije dešavaju. Dotični misli da su, po ovoj teoriji, majmuni donekle bili majmuni pa se onda, kao u bajci, odjednom pretvorili u ljude. Promjene se odvijaju jako sporo i postepeno, a ne odjednom kako Elvedin priča.
I još kaže da čitava planeta vjeruje da su ljudi nastali od majmuna, što je laž na kvadrat. Još čovjek ne može živ da se načudi. Ovo je školski primjer kako naučno nepismen čovjek može sam sebe lagati da je pismen, i kako to može dovesti do ovako imbecilnog elitiziranja koje i ti na ovom forumu uveliko vršiš. Klasična distorzija realnosti.
Možda planeta vjeruje u teoriju evolucije ali definitivno ne vjeruje da su ljudi nastali od majmuna kako Pezić reče. To što ni Elvedin ni ti nemate pojma o teoriji evolucije, pa na osnovu vašeg nepoznavanja materije nipodaštavate sve što se ne poklapa s vašom ideologijom, je vaš problem.
Idemo dalje. Elvedin Pezić je također u više navrata pokazao da je pobornik kleronacionalističke ideologije M92 koja se kao virus proširila 90-ih i zarazila svaku zdravu ćeliju koju je mogla.
Čovjek uopšte ne razlikuje termine Bošnjak i musliman, pa mu se hladno tamo gdje treba biti musliman misteriozno nađe termin Bošnjak, što je upravo ono što kleronacionalistička ideologija M92 promoviše.
Evo kaže na 3:26: „A to što ja kažem: Bošnjo moraš klanjat' pa tebi mrsko, habibi obisi se.“ Umjesto da kaže musliman (ili nešto kraće na tu varijaciju), on kaže Bošnjo, on koristi etničku odrednicu umjesto vjerske, i izjednačava vjersko i etničko ili nacionalno. Kao što je vidljivo, njemu je sasvim normalno da je Bošnjak = musliman, a i tebi. Prigovorio sam ti za to nekih dva-tri puta, ti si to hladno izignorisao, isto kao i sve što zbog intelektualnog kukavičluka ne smiješ pobiti jer znaš da ne možeš.
Furate se i ti i Elvedin kako ste neki ultra-mega-giga-super-duper-chuck-norris mudraci, a još uvijek niste sposobni svariti da vjera nije jednako nacija ili etnička grupa.
Pa na 3:40„...Da niko nije vjeru izdo, i onda Bošnjo proda sve, ode na Čevljanoviće, ode na koride, ode na koncerte muzike, hoće li nam halaliti Mladi muslimani, s pravom se trebamo pitati...“
I ovdje isto koristi termin Bošnjo umjesto musliman, etnički umjesto vjerski, ukratko još jedan primjer nesposobnosti razlikovanja vjere i nacije usljed njegovanog neznanja koje je u temeljima njegove bolesne kleronacionalističke ideologije.
Evo još.
od 0:22: „Teorija da je čovjek nast'o od majmuna je gluplja od razmišljanja o njoj, ali se ona nažalost uči u mnogim državama, čovjek nast'o od majmuna. Dragi Allahu, jel moguće da ljudski mozak tol'ko poludi i da povjeruje u to? Pa što majmuni danas ne postaju ljudi? Jedan se zafrk'o i postao čovjek, i reko ostalima nemoj da bi ko prelazio, jesam se privario, Bože sačuvaj. I ostali ne prelaze. On se zafrk'o i kaže šutite.... Mene je Allah stvorio, ja znam što sam stvoren, da obožaJEm gospodara, i to je jedina teorija koja postoji na dunjaluku, nema druge!“
Ovdje je Elvedin ponovno pokazao svoje totalno nepoznavanje teorije evolucije, i to nepoznavanje se reflektira u njegovim sljedbenicima poput tebe koji se po osnovu ovih dezinformacija slomiše da ospore nešto o čemu blage veze nemaju a misle da imaju. Za ovaj dio vrijedi sve ono što sam rekao i za dio u prvom klipu s početka ovog posta, s obzirom da i ovdje i tamo govori praktično iste stvari.
A pošto si opet bio počeo o pitanju slobodne volje s drugim forumašima, evo Elvedin ti kaže o tome:
Pa kad priča o crnoj mački, dio od 1:58: „Allah je stvorio Zemlju i nebesa, On usmrćuje, On daje život, On daje nafaku, ne može se bez Njegove dozvole desiti ništa!“
Pa ovdje:
Od 0:12: „Rezimirano, da bi čovjekovo vjerovanje bilo ispravno, treba da vjeruje u 4 stvari, da Allah postoji, da je Allah stvorio Zemlju i nebesa, i sve ostalo i ništa se u svemiru/kosmosu ne može desiti bez Allahove dozvole, da vjerujemo da se ne smije nikome nikakav ibadet činiti osim Allahu.“
Ovim su sve tvoje nebuloze o slobodnoj volji pale u vodu, ja sam ti upravo na ovo boldovano ukazivao, ti pričaš o slobodnoj volji kao da je Allah tu posmatrač koji intervenira po svojoj procjeni ali nisi uspio raspetljati to što je za sve što se desi potrebno njegovo odobrenje. Da te pusti da činiš nešto, i za to treba odobrenje, a ukoliko ne odobri, slijedi njegova intervencija. Razložio sam ti to detaljno dok si još ovdje na forumu bio @Chagalj, i od toga si naravno pobjegao.
Imalo bi se o Elvedinu i više za pisati, ali je valjda i ovo ne samo dovoljno, možda i previše.
- fatamorgana
#2965 Re: Svijet bez religija
Bog će kazniti ove što lažu i što stalno mijenjaju nickove! 
- Towelie
#2966 Re: Svijet bez religija
Ne znam gde si nasao motive da napises ovoliki post, ali treba ti odati priznanje na upornosti.Lopov-eliminator wrote:..
Na ovaj deo sam oplakao
Kad se vec spominje evolucija, glagol khalaqa (stvarati) podrazumeva postupne faze, sto je sasvim u skladu sa evolucijskim mehanizmima. Ali to kod Peza na dersu cuti necete.
-
RNG_25
#2967 Re: Svijet bez religija
Kakve veze ima priroda glagola sa čitavom jednom teorijom? Također, "evolucijski mehanizmi" su sve samo ne "postupni". A da je još definisati šta znači to "postupno"...Towelie wrote:Kad se vec spominje evolucija, glagol khalaqa (stvarati) podrazumeva postupne faze, sto je sasvim u skladu sa evolucijskim mehanizmima.
- Towelie
#2968 Re: Svijet bez religija
Ima veze jer se teorija evolucije i kreacionizam stavljaju na dve suprotstavljene strane. A ne mora tako biti, na sta upucuje i glagol halaqa.RNG_25 wrote:Kakve veze ima priroda glagola sa čitavom jednom teorijom? Također, "evolucijski mehanizmi" su sve samo ne "postupni". A da je još definisati šta znači to "postupno"...Towelie wrote:Kad se vec spominje evolucija, glagol khalaqa (stvarati) podrazumeva postupne faze, sto je sasvim u skladu sa evolucijskim mehanizmima.
Ono sto sam primetio kod tebe je zelja za relativizacijom svakog termina, pojma, uvrezenog misljenja...bilo cega. To je legitiman filozofski stav, ali znaj da onda sledi na NISTA, AMA BAS NISTA objektivno ne mozemo znati. Cak ni da je 1+1=2.
Tesko da se tako moze voditi diskusija. Kako je el-Gazali kazao, nakon sto je prelezao ovu fazu u kojoj se ti sada nalazis, neke tvrdnje moraju biti istinite.
-
RNG_25
#2969 Re: Svijet bez religija
Erm, ne. To što taj glagol upućuje na neku postepenost je jedna stvar, oko toga neću ništa reći. To što je tebi ta postepenost ekvivalentna (navodnoj) evolucijskoj postepenosti je druga stvar, i kao takva je samo tvoj stav i veza koju samo ti uspostavljaš, bez pravog razloga. Sam taj glagol ti ne daje osnovu da na tu postepenost nadograđuješ stvari iz neke teorije...Towelie wrote:Ima veze jer se teorija evolucije i kreacionizam stavljaju na dve suprotstavljene strane. A ne mora tako biti, na sta upucuje i glagol halaqa.RNG_25 wrote:Kakve veze ima priroda glagola sa čitavom jednom teorijom? Također, "evolucijski mehanizmi" su sve samo ne "postupni". A da je još definisati šta znači to "postupno"...Towelie wrote:Kad se vec spominje evolucija, glagol khalaqa (stvarati) podrazumeva postupne faze, sto je sasvim u skladu sa evolucijskim mehanizmima.
Ono sto sam primetio kod tebe je zelja za relativizacijom svakog termina, pojma, uvrezenog misljenja...bilo cega. To je legitiman filozofski stav, ali znaj da onda sledi na NISTA, AMA BAS NISTA objektivno ne mozemo znati. Cak ni da je 1+1=2.
Tesko da se tako moze voditi diskusija. Kako je el-Gazali kazao, nakon sto je prelezao ovu fazu u kojoj se ti sada nalazis, neke tvrdnje moraju biti istinite.
A glede mog relativizma... Stvarno ne znam odkud ti to. Ako ništa, usudio bih se reći da sam onaj koji najmanje ovdje relativizira stvari.
To što te stvari (sve stvari) nisu tako jednostavne i jednoznačne kako ih svako želi prikazati, pa ih moje predstavljanje u drugačijem svjetlu doživljavaš kao vid "relativizma", je tvoj problem.
- Smrcak15
#2970 Re: Svijet bez religija
e jesi me smorio braco mila i draga, dajte mi vode i kocku secera da dodjem sebiLopov-eliminator wrote:---
ja mislim da bi ti dobio orgazam da me izbace sa foruma, toliki sam ti trn u oku
pita me za logiku, iako sam odgovorio da neznam definiciju logike ali znam sta je logicno , znam u kojim kontekstima tu rijec upotrebljavati njezino znacenje ali neznam opisat je strucno, ali opet covjek se drzi istog pitanja iako sam odgovorio, sta je logika, a sta je logika, te sta je ta logika ?????
-
Lopov-eliminator
#2971 Re: Svijet bez religija
I eto ga, novo podmetanje. Iskasapio si post maksimalno da bi tvoja replika imala smisla. Pa ovo stalno probavaš uraditi. Ovo kasapljenje si izveo zato što ne znaš kako odgovoriti jer si se našao u ćorsokaku. Ovako sad ispade da sam ja nešto njih trebao pitati a ono gdje se ti spominješ si uredno cenzurirao (umjesto svojih aferima si stavio tri tačkiceSmrcak15 wrote: haj reko da vidim pitanja ponovo ,
pitas pitanja sto trebas njima da postavis, nek oni tebi pojasnjavaju sto su rekli kako su rekliKaži mi šta se od ovoga nije ispostavilo tačnim? Čak i ti si primjer svega što sam nabrojao. Mrtvo hladno si propagirao discipliniranje partnera u slučaju preljube udarcima.
Pogledaj i tvoje idole kako su završili. To sam ti detaljno opisao u dijelu posta koji si izbrisao jer ne znaš kako odgovoriti:
- Ahmed Deedat – vrijeđanje kršćana i drugih nemuslimana, čovjek zbog kojeg je regirala čak i australska Vlada.
- Hamza Tzortzis – čovjek koji podržava polnu segregaciju, kažnjavanje ateista, zabranjeno držanje predavanja u Londonu i njemu i njegovoj organizaciji IERA
- Zakir Naik – učenik ovog prvog, zabranjivan na više mjesta zbog širenja mržnje prema nemuslimanima i kontinuiranog bashinga drugih religija.
- Safet Kuduzović – kaže da svako ko vrijeđa poslanika treba biti ubijen, pokajao se ili ne pokajao
...
tako su pitanja ne inspirujuca cudo jedno, jednostavno niti vremena niti volje da odgovaram ovakava pitanja
Pitanje je bilo: Kaži mi šta se od ovoga nije ispostavilo tačnim? I to se pitanje nije odnosilo na ono što sam napisao nakon njega nego na ono što sam napisao PRIJE ali si ti to sve iskasapio kako bi ispalo da mislim na ovo što ide nakon njega. Ovo što je išlo nakon pitanja je bilo samo dodatna argumentacija za ono što sam naveo u dijelu na koji se pitanje odnosilo, tj. razokrivanje pravog lica tvoje ideologije, gdje sam pokazao kako navedeni ljudi i njihova ideologija štetno utiču na druge ljude, među kojima si i ti.
Dakle, ovo sam te pitao nakon što si mi spočitavao generalizaciju, evo o čemu se radi, stavljam ti puni dio, necenzurisan, boldirao sam i obojio dijelove koje si namjerno, hinjski ispustio:
Lopov-eliminator wrote:Smrcak15 wrote:Nije ni čudo što se tvoja raja kratkih pantolica ne može uklopiti ni u jedan razvijen sistem, ne možete jer ste isključivi pošto svoje mišljenje izjednačavate sa istinom, dok druge smatrate zabludjelim dušama. Vi ne uvažavate pluralizam, osnove demotratije i ljudskih prava, vama je ideal život u jednoumlju.
ne generalizuj
Kaži mi šta se od ovoga nije ispostavilo tačnim? Čak i ti si primjer svega što sam nabrojao. Mrtvo hladno si propagirao discipliniranje partnera u slučaju preljube udarcima. Pogledaj i tvoje idole kako su završili. To sam ti detaljno opisao u dijelu posta koji si izbrisao jer ne znaš kako odgovoriti:
- I na kraju ti, smrcak15 / Chagalj /kotromanichII / cackalica83 – zabranjenom djelovanje na Klix forumu pod više nickova, višestruka suspenzija zbog višestrukog kršenja pravila foruma, vrijeđanja drugih religija i nipodaštavanja drugog i drugačijeg.
- Opet ti – zabranjeno ti je djelovanje i na forum.hr gdje si se zvao Harun, zbog istih razloga kao i na Klixu.
Možeš ti etiketirati pitanja kao "ne inspirujuca", "glupa", ovakva ili onakva, ali je činjenica da na njih nisi smio odgovoriti. Za razliku od tebe, ja sam odgovorio na sve i jedno pitanje koje si mi postavio, bez obzira šta ja mislio o tim pitanjima.
Ovo kako šatro nemaš vremena da odgovaraš pričaj nekom drugom, kao nemaš vremena za to, ali si zato, kao slučajno, uvijek imao vremena kad je riječ o tvom elitističkom misionarenju. Volje vjerujem da nemaš, jer takvi kao ti gledaju s prezirom na bilo šta što otkriva rupe u njihovoj ideologiji.
- Smrcak15
#2972 Re: Svijet bez religija
ostalo nije vrijedno komentiranja osim ovogaLopov-eliminator wrote:
Pitanje je bilo: Kaži mi šta se od ovoga nije ispostavilo tačnim? I to se pitanje nije odnosilo na ono što sam napisao nakon njega nego na ono što sam napisao PRIJE ali si ti to sve iskasapio kako bi ispalo da mislim na ovo što ide nakon njega. Ovo što je išlo nakon pitanja je bilo samo dodatna argumentacija za ono što sam naveo u dijelu na koji se pitanje odnosilo, tj. razokrivanje pravog lica tvoje ideologije, gdje sam pokazao kako navedeni ljudi i njihova ideologija štetno utiču na druge ljude, među kojima si i ti.
kazes stetno utice na druge ljude
to sto se potice:
nepij, nepusi, nedrogiraj se, ne kockaj, nebludnici, govopri istinu, nelazi, budi iskren, budi milostiv prema svim stvorenjima, budi dobar prema svojim roditeljima, budi dobar prema svojoj supruzi i djeci, pomazi sirocad, siromahe i rodbinu, pazi komsije, ne ogovaraj, ne budi ohol, ne ponizavaj druge ljude i mnogo toga dobro sto vjera potice.
ako je ovo stetnost za druge ljude onda cu i dalje da im stetim na ovakav nacin
-
r_faruk
#2973 Re: Svijet bez religija
nalupaj zenu, ozeni dijete, ozeni jos jedno, pa jos dvije djevojcice, sjeci glavu onome ko ne vjeruje, udaj svoje djevojcice, dovedi dvije zene da svjedoce ili jednog muskarca, zena je manje vrijedna u svakom slucaju.... evo ja bih te zamolio da ne radis ove stvari, ali s obzirom da vec marises zenu, odnosno ne bi ti bio problem da je nalupas (ovo je meni kao da je marises), misim da ti nikakav problem nece predstavljati prakticiranje navedenog.
nemojte biti iskljucivi...
dovoljna je jedna negativna stvar da propadnu sve pozitivne...
- Smrcak15
#2974 Re: Svijet bez religija
nista od toga nije tacnor_faruk wrote:nalupaj zenu, ozeni dijete, ozeni jos jedno, pa jos dvije djevojcice, sjeci glavu onome ko ne vjeruje, udaj svoje djevojcice, dovedi dvije zene da svjedoce ili jednog muskarca, zena je manje vrijedna u svakom slucaju.... evo ja bih te zamolio da ne radis ove stvari, ali s obzirom da vec marises zenu, odnosno ne bi ti bio problem da je nalupas (ovo je meni kao da je marises), misim da ti nikakav problem nece predstavljati prakticiranje navedenog.
- aditon
#2975 Re: Svijet bez religija
Smrcak sta ima još?
Ispreskaka te Lopov-eliminator, malo si mi zanijemio.
Ja bih sad na tvom mjestu opet promijenio nick pa pokušao ponovo s Pezićevom indoktrinacijom, jbg možda se neko i uhvati za tvoje nebuloze
5100
Ja bih sad na tvom mjestu opet promijenio nick pa pokušao ponovo s Pezićevom indoktrinacijom, jbg možda se neko i uhvati za tvoje nebuloze
5100