Samo se ti zezaj. Je l' ti znaš da se Veles pojavljuje u obliku me'djeda?Krokodajl wrote:Od Velesa pa do Triglava
Sad se vjerovatno maskir'o u neku drugu životinju, ali kad se vrati....
... medooooo, vrati seeeeeeeee!
Moderator: Chloe
Samo se ti zezaj. Je l' ti znaš da se Veles pojavljuje u obliku me'djeda?Krokodajl wrote:Od Velesa pa do Triglava
U Japanskoj mitologiji postoji Onikuma tj Medvjed đavo (kuma - medvjed, oni - đavo) koji hoda na dvije noge i po noći dolazi u sela i krade konje kojima se hrani, ova predanja su uglavnom vezana za region grada Nagana. U Naganu se može naći dosta stijena na netipičnim mjestima (inače regija je dosta snjegovita pa prilikom otapanja snijega i kamenje sa planina silazi u polja) ljudi to prije nisu znali već su vjerovali da Onikuma baca te stijene a vjerovali su da je dosta snažan, jer je gladan pa kada bi neko primjetio neku stijenu ili kamen u dolini tu noć u selu bi svi u štalama čuvali konje da ih Onikuma ne odnesepiupiu wrote:Samo se ti zezaj. Je l' ti znaš da se Veles pojavljuje u obliku me'djeda?Krokodajl wrote:Od Velesa pa do Triglava![]()
... medooooo, vrati seeeeeeeee!

piupiu wrote:Kad budu pravili državu, ja odo' s njima, makar čistila WC...¤ jelena ¤ wrote:Ajjj gledaj ekipu, slušaj stvar....... :sretan... sve ti je oprošteno, sve.![]()
Ho'š sa mnom?Obećavam da neću spominjati Dinu Merlina, a ako ga ko drugi spomene, na pr ova dvojica desno na fotelji što su mu - zijančeri - nekad producirali pjesme, ja ću im odma' očitati bukvicu!
![]()
![]()
![]()
![]()
Svarože![]()
I ovo bi trebala biti slika / predstava mede koji nosi ukradenog konja? Da nisam pročitao tvoj post, a prema facama i mede i konja, te položajima njihovih tijela, ja bih s nokta rek'o nešto sasvim drukčije...Dal' je tu riječ o mom nepoznavanju japanske mitologije ili tek prostodušnom, dobroćudnom bosanskom shvatanju, ne znam...Krokodajl wrote:U Japanskoj mitologiji postoji Onikuma tj Medvjed đavo (kuma - medvjed, oni - đavo) koji hoda na dvije noge i po noći dolazi u sela i krade konje kojima se hrani, ova predanja su uglavnom vezana za region grada Nagana. U Naganu se može naći dosta stijena na netipičnim mjestima (inače regija je dosta snjegovita pa prilikom otapanja snijega i kamenje sa planina silazi u polja) ljudi to prije nisu znali već su vjerovali da Onikuma baca te stijene a vjerovali su da je dosta snažan, jer je gladan pa kada bi neko primjetio neku stijenu ili kamen u dolini tu noć u selu bi svi u štalama čuvali konje da ih Onikuma ne odnesepiupiu wrote:Samo se ti zezaj. Je l' ti znaš da se Veles pojavljuje u obliku me'djeda?Krokodajl wrote:Od Velesa pa do Triglava![]()
... medooooo, vrati seeeeeeeee!![]()
Naš Veles završio i u Japanu![]()
arzuhal wrote:Poštovani gospodine Jung,
puno selama iz Sarajeva. Javljam se ponovo...Izgleda da mi se ono dešava opet...

Auuu. Čak dvije hobotnice u zagrljaju sa ljudskom ženkom. Jedna nešto srče, druga nešto ubrizgava.Krokodajl wrote:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ouched.jpg
Ako se uzme da je u većini antičkih kultura žena bila simbol zemlje, plodnosti, prirode.piupiu wrote:Auuu. Čak dvije hobotnice u zagrljaju sa ljudskom ženkom. Jedna nešto srče, druga nešto ubrizgava.Krokodajl wrote:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ouched.jpg![]()
Pa da raspravimo.![]()
Popravio sam eto i ja, ali ne zato jer mislim da je bezazlen zagrljaj, već jer ne znam da li se radi o hobotnici ili hobotnjaku ? kako se već kaže u muškom oblikupiupiu wrote:Ja sam popravila taj 'lezbijski klinč'. Mislim da se ipak radi samo o bezazlenom zagrljaju.

Kroki, skoncentriši se. Pričamo o kruženju vode u prirodi.Krokodajl wrote:Popravio sam eto i ja, ali ne zato jer mislim da je bezazlen zagrljaj, već jer ne znam da li se radi o hobotnici ili hobotnjaku ? kako se već kaže u muškom oblikupiupiu wrote:Ja sam popravila taj 'lezbijski klinč'. Mislim da se ipak radi samo o bezazlenom zagrljaju.

piupiu, a kako zna da druga nesto ubrizgavapiupiu wrote:Auuu. Čak dvije hobotnice u zagrljaju sa ljudskom ženkom. Jedna nešto srče, druga nešto ubrizgava.Krokodajl wrote:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ouched.jpg![]()
Pa da raspravimo.![]()
“Shunga” is a Japanese erotic art genre. Hokusai’s masterpiece, The Dream of the Fisherman’s Wife, is one of the most salacious images in the history of the genre. The classic woodblock print shows a large, pink octopus performing cunnilingus on a woman who’s gone pearl diving. The woman’s head is thrown back in ecstasy, and a second, smaller octopus is kissing her mouth.

Bronze ‘flying phallus’ amulet, 1st BCE. It would be hung outside a house or shop doorway to ward off evil spirits. National Archaeological Museum, Naples.
Pravo bosansko sikirica-rješenje i odgovor, kratko i jasno, haj kuči pa se žali ako ti šta ne paše...piupiu wrote:arzuhal wrote:Poštovani gospodine Jung,
puno selama iz Sarajeva. Javljam se ponovo...Izgleda da mi se ono dešava opet...
![]()
Pokvarena mašta i prljave strasti.

da,ima nekoliko dobrih muzeja erotkse umjetnosti :arzuhal wrote:Oj, Gospode, eto vam Ljubinke, slijedi erotski antifeljton na temi, ja kidam nalevo
taj treba posjetiti,meni je na listiKrokodajl wrote:Ima onaj muzej u Rejkjaviku, istina nije vezan za umjetnost ali jeste za phallus

LondonA gouache painting of a camel composed of copulating humans, India. 19th century.
Krokodajl wrote:
Horon, Turski ples, zastupljen na obalama crnog mora, od Zonguldaka pa do Gruzijske granice, mislim da je pjesma od Fuata Sake, poznati interpretator horon pjesama i pjesama Karadeniza, tj Crnog Mora.
I ja kažem Slaveni, a moRe Kliz gunđati kol'ko 'oćepiupiu wrote:Connaisseur Karlin wrote:procitah slAvenska![]()
I ja tako kažem. Onda dodje Kliz pa nešto gundja. Gundj. Gundj.
Kako god... čudna je ova japanska umjetnostarzuhal wrote:
I ovo bi trebala biti slika / predstava mede koji nosi ukradenog konja? Da nisam pročitao tvoj post, a prema facama i mede i konja, te položajima njihovih tijela, ja bih s nokta rek'o nešto sasvim drukčije...Dal' je tu riječ o mom nepoznavanju japanske mitologije ili tek prostodušnom, dobroćudnom bosanskom shvatanju, ne znam...