Safet Sušić - Pape
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Artest
#2951 Re: Safet Sušić - Pape
Sajov meltdown je krenuo nakon Nigerije. Sjebaše ga njihovi vračevi...
Tura pica za banovanu ekipu.
Tura pica za banovanu ekipu.
- cvrčak_na_hedonizmu
#2952 Re: Safet Sušić - Pape
Bešić je pozvan nakon ogromnog pristiska medija i javnosti.Crvena Tifoza wrote:
Nije pokušao da dovede Halilovića?![]()
Znači izvijesni vulkanizer Juka ne da je samo doveo Hajrovića nego je i Kolašinca? Svaka mu čast.![]()
Bešića je njegov ćaća doveo u Atlantu i poslao ga na teren protiv Meksika.
O Kolašincu, čiji brat nastupa pod zastavom Srbije ( tegovi )
http://sport.ba/clanak/37957/kako-je-se ... ercegovinu
Otmar Hitcfeld je išao na noge Hajrovićima, da ih premunta. Tako se to radi. Tako je premuntao i Seferovića koji bi nam baš valjao.
Sušić o Haliloviću ( pročitati retardacije koje je ovaj izgovarao, a onda se čudimo što je otišao da igra za Hr. )
http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /130524051
Ne Safete, ako Otmar H. može da ide i munta igrače, a trenerska je veličina, možda si i ti trebao nešto slično da uradiš. Opet, možda je Otmar debil, a Safet pametan. Mada trenerske karijere to baš i ne potvrđuju.
Kada imaš neinteligentnog čovjeka na bitnoj poziji, u dobroj situaciji, obično ne bude hepi end
-
Crvena Tifoza
#2953 Re: Safet Sušić - Pape
Kad je bio taj pritisak javnosti? Jel ono kad nije igrao skoro nikako ili možda kad je bio u svađi sa Jagodićem?
Ja se dobro sjećam pljuvanja po forumu kad je odveo Bešića na SP.
- Artest
#2954 Re: Safet Sušić - Pape
Dajte, pobogu, ovo je tema iskljucivo za sprdanje. Prica kako je 'doveo' Besica je ispricana ima par godina. Kao i sve druge price koje se odnose na njegov mandat.
Citav civilizovan svijet je skontao ublehu zvanu Safet Susic Papke. Otpor jos pruza samo par ovaca bh porjekla.
Citav civilizovan svijet je skontao ublehu zvanu Safet Susic Papke. Otpor jos pruza samo par ovaca bh porjekla.
- Artest
#2955 Re: Safet Sušić - Pape
Nikad Besic ne bi vidio Brazila da su Zahirovic i Rahimic bili u pogonu.Crvena Tifoza wrote:Kad je bio taj pritisak javnosti? Jel ono kad nije igrao skoro nikako ili možda kad je bio u svađi sa Jagodićem?
To mozda na nekom vasem sokeraskom sjelu.
-
Crvena Tifoza
#2956 Re: Safet Sušić - Pape
Artest wrote:Nikad Besic ne bi vidio Brazila da su Zahirovic i Rahimic bili u pogonu.Crvena Tifoza wrote:Kad je bio taj pritisak javnosti? Jel ono kad nije igrao skoro nikako ili možda kad je bio u svađi sa Jagodićem?
Ja se dobro sjećam pljuvanja po forumu kad je odveo Bešića na SP.![]()
To mozda na nekom vasem sokeraskom sjelu.
Hajmo sad magistrala u skokovima.
- cvrčak_na_hedonizmu
#2957 Re: Safet Sušić - Pape
Pljuvanje po forumu kada je Bešić dobio pozivCrvena Tifoza wrote:Kad je bio taj pritisak javnosti? Jel ono kad nije igrao skoro nikako ili možda kad je bio u svađi sa Jagodićem?
Dao sam ti linkove koji potvrđuju šta sam pisao o Safetovom odnosu prema budućnosti A tima. Otmar radi jedno, a Safet drugo. Otmar je tu gdje jeste, dok je Safetova karijera završila. Toliko je dobar trener da je nakon historijskog plasmana, odlične, BiH reprezentacije ( u to vrijeme ) jedva našao posao u francuskoj drugoj ligi odakle je otjeran nako malo više od pola godine. Vizija, stručnost, taktika = 0
Pa jebiga onda, o čemu pričamo ?
- Norman
#2958 Re: Safet Sušić - Pape
Ne možemo, nije ti ovo tema gdje se ozbiljno priča.cvrčak_na_hedonizmu wrote:De ba, možemo li ozbiljno da pričamo, molim teNorman wrote:
Kako da se s tobom složim, kad na temi o Edinu Džeki ljudi kažu da je Džeko zvjer: na većini utakmica najbolji igrač Rome, u ostalim ništa lošiji od ostatka ekipe. To po ocjeni naših forumaša, koji uglavnom pljuju Papeta.
Nema Misketa u vezi, ali ima Pjanić koji je mnogo toga pokazao pod Garciom, ali iz nekog razloga pod Mešom nije ništa. Dodaj tu i vrhunskog kreatora igre Štilića, ne znam na šta se Meša vadi. Itd.
S druge strane, i meni se čini da su igrači ishabani, ali takve igrače je imao i Sušić u ovim kvalifikacijama, pa mu to ne uzimamo kao olakšavajući okolnost.![]()
Safet je zijanio kvalifikacije forsirajući TSS, Vrška, Kvržića, Hadžića, igru bez napadača i ostale retardacije koje je radio. Također, nije ni pokušao da dovede, vrbuje igrače tipa Halilovića, Seferovića ili nekog trećeg koji bi nam sigurno unaprijedili igru. Morao je barem pokušati, obećati mjesto u prvom timu ( kao što svi rade ), odigra poluvrijeme i haleluja, sad nema da neće, sad mora da igra za nas, kad nadođeTako svi rade, osim Safeta, koji je filozofirao. Njegov odnos prema mladim igračima se može vidjeti u primjerima Bešića ( kojeg je maksimalno ignorisao, a vidjelo se da je kalibar za A tim ) i Kolašinca koje je nakav Juka/Jusuf bukvalno doveo.
Priča o Štiliću je deplasirana, realno. To su pisali baš optimisti, a većina kaže da je Džeko grohno i to debelo.
Safetu su se poklopile zvijezde, a on je sve uradio da nas sjebe. Nesvjesno, misleći da zna šta radi. Kad podvučeš crtu, trenerska karijeru je napravio na osnovu igrčkog imena, kao trener je ispod prosjeka.
Ako si pratio, vidio si da ima nekoliko ozbiljnih forumaša koji svako malo navrate, kažu par ozbiljnih stvari i zarade ban. Ovo je tema za raju koja voli gledati fudbal "za gol više".
Možemo se samo složiti da su Safet i Meša podjednako veliki sručnjaci, s tom razlikom da nas je Safet odveo na SP i da je jedini koji je u tome uspio. Istinu je rekao Safet: "Sad smo se plasirali i ko zna hoćemo li ikad više."
To je jedino bitno. A što se tiče pokušaja da se dovedu novi igrači, pa Meša je u tome prvak svijeta. Obišao je zemaljsku kuglu dvaput, i svaka mu čast, ali se ništa nije vidjelo na terenu.
I ne kaže većina da je Džeko grohn'o, kaže Leško i još jedan lik, sami protiv svih. Pravda za Leška!
- House
#2959 Re: Safet Sušić - Pape
aparati rade punom parom
- cvrčak_na_hedonizmu
#2960 Re: Safet Sušić - Pape
Nije jedino bitno, izgubljen je momentum, ne tražiš posao kad si bez posla, tada si u najgoroj poziciji, nego kada već radiš pa imaš izbora. Ista je priča sa igračima, ne tražiš ih kada si u kurcu nego kada si najjači uz najbolji igrački roster. Morali smo/Safet je morao da misli na budućnost BiH fudbala i proba da vrbuje par mlađih igrača. On to nije učinio i sjebo je stvar + SP Nigerija + početak kvalifikacija sa A timom Gemranije i dobili smo žešći debakl.Norman wrote:
Ne možemo, nije ti ovo tema gdje se ozbiljno priča.![]()
Ako si pratio, vidio si da ima nekoliko ozbiljnih forumaša koji svako malo navrate, kažu par ozbiljnih stvari i zarade ban. Ovo je tema za raju koja voli gledati fudbal "za gol više".
Možemo se samo složiti da su Safet i Meša podjednako veliki sručnjaci, s tom razlikom da nas je Safet odveo na SP i da je jedini koji je u tome uspio. Istinu je rekao Safet: "Sad smo se plasirali i ko zna hoćemo li ikad više."
To je jedino bitno. A što se tiče pokušaja da se dovedu novi igrači, pa Meša je u tome prvak svijeta. Obišao je zemaljsku kuglu dvaput, i svaka mu čast, ali se ništa nije vidjelo na terenu.
I ne kaže većina da je Džeko grohn'o, kaže Leško i još jedan lik, sami protiv svih. Pravda za Leška!
Za Mešu već rekoh šta mislim, nadam se da griješim.
Da ne smaram više, dosta od mene na temu, zaprvo teme više i nema
-
Crvena Tifoza
#2961 Re: Safet Sušić - Pape
Slobodno prelistaj forum u vremenu kad je pozvao Bešića, i prvi i drugi put. Pa onda ona cijela priča oko Prcića koji je na kraju ispao i veći levat od igrača nego što se pisalo. Halilovića nije bilo teoretske šanse da se dovede. Njemu je karijera ovisila o Mamiću i sumnjam da bi on, a i otac mu uzeli taj rizik da zaigra za BiH.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Pljuvanje po forumu kada je Bešić dobio pozivCrvena Tifoza wrote:Kad je bio taj pritisak javnosti? Jel ono kad nije igrao skoro nikako ili možda kad je bio u svađi sa Jagodićem?
Ja se dobro sjećam pljuvanja po forumu kad je odveo Bešića na SP.Loše ti to evociraš
Imaš temu, pogledaj malo. Znam šta se pisalo. Al je zato bilo levata koji su poredili Hadžića/TSS vs Bešića. Toga je bilo, al to su neznalice i guglaši
![]()
Dao sam ti linkove koji potvrđuju šta sam pisao o Safetovom odnosu prema budućnosti A tima. Otmar radi jedno, a Safet drugo. Otmar je tu gdje jeste, dok je Safetova karijera završila. Toliko je dobar trener da je nakon historijskog plasmana, odlične, BiH reprezentacije ( u to vrijeme ) jedva našao posao u francuskoj drugoj ligi odakle je otjeran nako malo više od pola godine. Vizija, stručnost, taktika = 0
- cvrčak_na_hedonizmu
#2962 Re: Safet Sušić - Pape
Sa pričom, sumnjam, ne znam, dabogda, nisam siguran nećeš nigdje u životu da doguraš. Toga si svjestan. To nije stav koji donisi bilo kakvu nafaku ili napredak u životu/sportu.Crvena Tifoza wrote:Slobodno prelistaj forum u vremenu kad je pozvao Bešića, i prvi i drugi put. Pa onda ona cijela priča oko Prcića koji je na kraju ispao i veći levat od igrača nego što se pisalo. Halilovića nije bilo teoretske šanse da se dovede. Njemu je karijera ovisila o Mamiću i sumnjam da bi on, a i otac mu uzeli taj rizik da zaigra za BiH.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Pljuvanje po forumu kada je Bešić dobio pozivCrvena Tifoza wrote:Kad je bio taj pritisak javnosti? Jel ono kad nije igrao skoro nikako ili možda kad je bio u svađi sa Jagodićem?
Ja se dobro sjećam pljuvanja po forumu kad je odveo Bešića na SP.Loše ti to evociraš
Imaš temu, pogledaj malo. Znam šta se pisalo. Al je zato bilo levata koji su poredili Hadžića/TSS vs Bešića. Toga je bilo, al to su neznalice i guglaši
![]()
Dao sam link(ove), znam šta je ovaj pričao po medijima, tek tada nismo imali nikakve šanse, a da je Haliloviću bilo ponuđeno mjesto u prvih 11 ( pa ih zajebemo kasnije )
Da završim još jednom na temu. Nema više ni smisla trošiti vrijeme na njega. Nije zaslužio.
- Artest
#2963 Re: Safet Sušić - Pape
Pravda za Saja & Maradonu
-
missko
#2964 Re: Safet Sušić - Pape
Nisi postavio link gdje Hitzfeld munta Hajrovice
- Norman
#2965 Re: Safet Sušić - Pape
Stvarno ne znam šta u ovoj zemlji treba čovjek uraditi da zasluži malo poštovanja.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Da završim još jednom na temu. Nema više ni smisla trošiti vrijeme na njega. Nije zaslužio.
Da ponovim.
Safet Sušić Pape,
naš najbolji igrač svih vremena,
naš najuspješniji selektor svih vremena,
naš najistaknutiji klupski trener ove sezone.
- Point.
#2966 Re: Safet Sušić - Pape
Nije mu to valjda buraz rodjeni?cvrčak_na_hedonizmu wrote:
:
- SkyLimit
#2967 Re: Safet Sušić - Pape
Po meni, realne opcije za nastavak burne trenerske karijere koja je imala i uspona i padova:
1) PSG
Objektivno, sanse su male, ali postoje. Pape nikad nije krio da mu je zivotni san da preuzme svoj PSG, a ponekad bi i kritikovao upravu sto ga zaobilazi. Ali uzevsi u obzir da bi totalni fudbal koji Pape forsira savrseno odgovarao igracima koje imaju Parizani, te da je on ipak najveca legenda kluba svih vremena, nije nemoguce.
2) Odlazak na drugi kontinent
Iran, Kina, Saudijska Arabija, Sirija, Japan itd., drzave gdje se igra jeftin fudbal ali treneri i igraci se skupo placaju. I vecima nije bila sramota preuzeti neki Al - Ahly ili Gamba Osaku, pa sto bi se Pape ustrucavao.
2) Ponovno na klupi reprezentacije
Povratak na klupu BiH je ipak nerealan, iako su vec svi shvatili da je Mesa ubleha od strucnjaka koji svoje neznanje krije iza lijepih odijela, pateticnih govora i robovanju modernim tehnologijama. Ali, nema sumnje da, poneseni velikim rezultatima koje je BiH ostvarila u periodu kada nas je Pape vodio, u nekoj nadolazecoj reprezentaciji poput Kazahstana, Azerbejdzana ili Indije bi jedva cekali da ga zakite zlatom samo da ih preuzme.
Naravno, postoji i opcija o kojoj niko od nas ne zeli ni da razmislja, a to je da Pape nakon toliko podmetanja, laznih obecanja i sitno ispisanih redova na ugovorima, odluci okaciti suskavac o klin. Ali budimo iskreni, to ne zeli ni ona manjina koja ga bas i ne cijeni.
1) PSG
Objektivno, sanse su male, ali postoje. Pape nikad nije krio da mu je zivotni san da preuzme svoj PSG, a ponekad bi i kritikovao upravu sto ga zaobilazi. Ali uzevsi u obzir da bi totalni fudbal koji Pape forsira savrseno odgovarao igracima koje imaju Parizani, te da je on ipak najveca legenda kluba svih vremena, nije nemoguce.
2) Odlazak na drugi kontinent
Iran, Kina, Saudijska Arabija, Sirija, Japan itd., drzave gdje se igra jeftin fudbal ali treneri i igraci se skupo placaju. I vecima nije bila sramota preuzeti neki Al - Ahly ili Gamba Osaku, pa sto bi se Pape ustrucavao.
2) Ponovno na klupi reprezentacije
Povratak na klupu BiH je ipak nerealan, iako su vec svi shvatili da je Mesa ubleha od strucnjaka koji svoje neznanje krije iza lijepih odijela, pateticnih govora i robovanju modernim tehnologijama. Ali, nema sumnje da, poneseni velikim rezultatima koje je BiH ostvarila u periodu kada nas je Pape vodio, u nekoj nadolazecoj reprezentaciji poput Kazahstana, Azerbejdzana ili Indije bi jedva cekali da ga zakite zlatom samo da ih preuzme.
Naravno, postoji i opcija o kojoj niko od nas ne zeli ni da razmislja, a to je da Pape nakon toliko podmetanja, laznih obecanja i sitno ispisanih redova na ugovorima, odluci okaciti suskavac o klin. Ali budimo iskreni, to ne zeli ni ona manjina koja ga bas i ne cijeni.
- cvrčak_na_hedonizmu
#2968 Re: Safet Sušić - Pape
Legenda je i PSG-a, ne znam što ga nisu zvaliNorman wrote:Stvarno ne znam šta u ovoj zemlji treba čovjek uraditi da zasluži malo poštovanja.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Da završim još jednom na temu. Nema više ni smisla trošiti vrijeme na njega. Nije zaslužio.
Da ponovim.
Safet Sušić Pape,
naš najbolji igrač svih vremena,
naš najuspješniji selektor svih vremena,
naš najistaknutiji klupski trener ove sezone.
Šta treba da uradi da zssluži poštovanje ? Pošteno da odradi svoj posao za koji je, na kraju, masno plaćen, da ne varijantiše sa agencijama koje prodaju škart igrače, da malo gleda budućnost posla nakon što ode, da ne bude tvrdoglav, da nisu svi ostali krivi osim njega, da ne izmišlja toplu vodu kod pozicija igrača i da pročita barem par knjiga/pregleda par kaseta
Najrođeniji. Da ne bi Juke, nisam baš siguran bil Kolašinac igrao za BiH. Ljudi imaju veze sa BiH kao ja sa Mađarskom. Jako male, devetnaesto, čukun nešto nana, koljenoPoint. wrote:Nije mu to valjda buraz rodjeni?cvrčak_na_hedonizmu wrote:
:
-
Paul F.
#2969 Re: Safet Sušić - Pape
Koliko me sjećanje služi, Kolašinac je oklijevao oko papira iako mu je mjesto u repki bilo obezbjeđeno.
- Point.
#2970 Re: Safet Sušić - Pape
Ovaj mase trobojkom i dize tri prsta i kad ide kenjati u wc a Seo made ljiljanima i govori da bi ga se babo odreko da ne igra za BiH. Ja cudne famalije.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Najrođeniji. Da ne bi Juke, nisam baš siguran bil Kolašinac igrao za BiH. Ljudi imaju veze sa BiH kao ja sa Mađarskom. Jako male, devetnaesto, čukun nešto nana, koljeno
-
RtrnOfSalisbury
#2971 Re: Safet Sušić - Pape
i poslije sajketa sajke. u mom selu razmisljamo da osnujemo klub i sajketu ponudimo trenersko mjesto ako nis bolje ne nadje
-
Korisničkoime
#2972 Re: Safet Sušić - Pape
Vala bio sam kriticar Safeta, nisam ni prije nisam ni sada ubjeden o njegovim trenerskim kvalitetama medutim da mi je zao sto je dobio otkaz zao mi je. Jebiga nas je pa da je ko opanak sto bi nas svijet rekao. Zelio sam mu uspjeh, volio bi od svog srca da je izdominirao drugu ligu i uveo ekipu u prvu ligu medutim ruku na srce to je bilo malo vjerovatno.
Medutim nesto sto mnogi zaboravljaju ovdje kada se vec spominje reprezentacija je da je nas Safet najzasluzniji sto nismo otisli na EP. Jebiga i Mesa je usrao motku u barazu to stoji medutim sam baraz je nakon Sajinog posla bio naucna fantazija.
Sajo zasrao Mesa vadio i nije mogao da izvadi kola iz govana. Nije posteno jebiga Sajo je usrao i sefa i stanicu na pocetku i to je to, da nije jos bi bio selektor.
I po neki stotinu puta nisam navijac Zelje nisam ni iz Sarajeva.
Medutim nesto sto mnogi zaboravljaju ovdje kada se vec spominje reprezentacija je da je nas Safet najzasluzniji sto nismo otisli na EP. Jebiga i Mesa je usrao motku u barazu to stoji medutim sam baraz je nakon Sajinog posla bio naucna fantazija.
Sajo zasrao Mesa vadio i nije mogao da izvadi kola iz govana. Nije posteno jebiga Sajo je usrao i sefa i stanicu na pocetku i to je to, da nije jos bi bio selektor.
I po neki stotinu puta nisam navijac Zelje nisam ni iz Sarajeva.
-
Dead Man Walking
#2973 Re: Safet Sušić - Pape
Koliko znam ovi Kolasinci nisu braca, jesi siguran Cvrle? Seina majka je Iščapljine.
A sto se tice Sajonija, pa spominjao se Marseille ranije tako da predlazem Olimpic. Prljaci treba pomocnik sigurno, ne moze ni on sve sam.
A sto se tice Sajonija, pa spominjao se Marseille ranije tako da predlazem Olimpic. Prljaci treba pomocnik sigurno, ne moze ni on sve sam.
- Zmijuga loma
#2974 Re: Safet Sušić - Pape
Kakva su očekivanja tu, treba li se puno razmišljati?Dead Man Walking wrote:Koliko znam ovi Kolasinci nisu braca, jesi siguran Cvrle? Seina majka je Iščapljine.![]()
"Koga ću staviti u vrh napada? Za sada je to Džeko. Neću uopšte da razmišljam o tome da neće biti spreman za meč u Haifi"
- ultima_palabra
#2975 Re: Safet Sušić - Pape
Jeste, lik koji je sam priznao da ima samo Spahicev broj, je doveo Besica, Kolasinca i Hajrovica
Dosao u Evian polovinom jula i onda se jadao da nije on dovodio igrace, pa da prati fudbal osim PSG sa kauca mozda bi i on mogao nekoga dovesti... skolski primjer neznalice i ljencine.
Dosao u Evian polovinom jula i onda se jadao da nije on dovodio igrace, pa da prati fudbal osim PSG sa kauca mozda bi i on mogao nekoga dovesti... skolski primjer neznalice i ljencine.