BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
mirza_15
#2951 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nisu sve cijene skuplje nego u regionu. Cijene triple play usluga npr. su ubjedljivo najjeftinije od svih zemalja u okruzenju. Sve ima i svoje razloge, ali da ne idemo dalje u offtopic. Vec smo uveliko u istom 
- Dr Kova
#2952 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
joj šta sve pročitah zadnjih par stranica. Muka mi
Offtopic do jaja
Offtopic do jaja
- rovac13
#2953 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Tako godinama na temi o bhtelekomu citam razno razne izgovore za skupu uslugu..........od nekad obracunske jedinice (ni toga vise nema),preko sponzorstva sportasa,punjenja budzeta,nacionalne podijeljenosti i ko zna cega sve ne.............jedino sto mi je neobicno sto se pocelo sirit i na druge teme ....strasno 
-
mirza_15
#2954 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
BH Telecom je eto kao skup, a eronet i m:tel su kao eto jeftini. Recimo mini 15 je skup, a super 15 je jeftin (ali kada bi se gadjali tramvajima).rovac13 wrote:Tako godinama na temi o bhtelekomu citam razno razne izgovore za skupu uslugu..........od nekad obracunske jedinice (ni toga vise nema),preko sponzorstva sportasa,punjenja budzeta,nacionalne podijeljenosti i ko zna cega sve ne.............jedino sto mi je neobicno sto se pocelo sirit i na druge teme ....strasno
- rovac13
#2955 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ti ako tako nastavis ubrzo bi mogao na tabletama zavrsitmirza_15 wrote:BH Telecom je eto kao skup, a eronet i m:tel su kao eto jeftini. Recimo mini 15 je skup, a super 15 je jeftin (ali kada bi se gadjali tramvajima).rovac13 wrote:Tako godinama na temi o bhtelekomu citam razno razne izgovore za skupu uslugu..........od nekad obracunske jedinice (ni toga vise nema),preko sponzorstva sportasa,punjenja budzeta,nacionalne podijeljenosti i ko zna cega sve ne.............jedino sto mi je neobicno sto se pocelo sirit i na druge teme ....strasno
Saberi se malo
1. Nisam se tebi obratio nego ostalim clanovima foruma
2. Iz ovog mog kratkog posta trazis nacin da skreces sa teme (trolas)
3. U mom postu nije pisano o jeftinoci drugih telekom operatera.....samo trolas
4. Procitaj ponovo moj post
5. Procitaj naslov ove teme pa malo pogledaj jel normalno na toj pisati o sponzorstvu i ostalim glupostima
DO SAD SAM OVAKVE GLUPOSTI CITAO NA TEMI BHTELEKOM..........SAD SE POCELO SIRIT I NA DRUGE TEME.......zar ne postoji admin na ovom forumu.
- HardCore
#2956 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
mirza_15 wrote:BH Telecom je eto kao skup, a eronet i m:tel su kao eto jeftini. Recimo mini 15 je skup, a super 15 je jeftin (ali kada bi se gadjali tramvajima).rovac13 wrote:Tako godinama na temi o bhtelekomu citam razno razne izgovore za skupu uslugu..........od nekad obracunske jedinice (ni toga vise nema),preko sponzorstva sportasa,punjenja budzeta,nacionalne podijeljenosti i ko zna cega sve ne.............jedino sto mi je neobicno sto se pocelo sirit i na druge teme ....strasno
Super 25 je prejeftin za raziliku od ponude na mtel i bht
-
mirza_15
#2957 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
1. U svom komentaru si spomenuo samo BH Telecom u kontekstu skupoce.rovac13 wrote:Ti ako tako nastavis ubrzo bi mogao na tabletama zavrsitmirza_15 wrote:BH Telecom je eto kao skup, a eronet i m:tel su kao eto jeftini. Recimo mini 15 je skup, a super 15 je jeftin (ali kada bi se gadjali tramvajima).rovac13 wrote:Tako godinama na temi o bhtelekomu citam razno razne izgovore za skupu uslugu..........od nekad obracunske jedinice (ni toga vise nema),preko sponzorstva sportasa,punjenja budzeta,nacionalne podijeljenosti i ko zna cega sve ne.............jedino sto mi je neobicno sto se pocelo sirit i na druge teme ....strasno![]()
Saberi se malo![]()
1. Nisam se tebi obratio nego ostalim clanovima foruma
2. Iz ovog mog kratkog posta trazis nacin da skreces sa teme (trolas)
3. U mom postu nije pisano o jeftinoci drugih telekom operatera.....samo trolas
4. Procitaj ponovo moj post
5. Procitaj naslov ove teme pa malo pogledaj jel normalno na toj pisati o sponzorstvu i ostalim glupostima
DO SAD SAM OVAKVE GLUPOSTI CITAO NA TEMI BHTELEKOM..........SAD SE POCELO SIRIT I NA DRUGE TEME.......zar ne postoji admin na ovom forumu.
2. Komentar koji si citirao je cijeli on topic tako da ne znam sto se palis.
3. Vidis izgleda samo moj offtopic, ali ti se vjerovatno svidja offtopic i segacenje kada ti odgovara (o BH Telecom-u npr).
4. Pricu o tabletama ostavi za kuce.
- Dr Kova
-
metnem
#2959 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Bht je taj koji diriguje cijene i spram koga se i ostali ravnaju
Kao najveći operater
Da smanji cijene i ostali bi morali, dakle GLAVNI je krivac za preskuoe usluge telekom operatera, a šupljare priče o sponzorstvima i druga sranja su tu samo radi zamazivanja očiju korisnicima koji to sve plaćaju ustvari i koje deru li deru, iako posljednji izvještaji govore da ultra korisnici koji su glavni izvor deranja laganini dolaze pameti i napuštaju derikože
Kao najveći operater
Da smanji cijene i ostali bi morali, dakle GLAVNI je krivac za preskuoe usluge telekom operatera, a šupljare priče o sponzorstvima i druga sranja su tu samo radi zamazivanja očiju korisnicima koji to sve plaćaju ustvari i koje deru li deru, iako posljednji izvještaji govore da ultra korisnici koji su glavni izvor deranja laganini dolaze pameti i napuštaju derikože
- rovac13
#2960 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da se vratimo na temu........sa ovim gore likom svejedno nikad niko nece bit nacisto.
Ako izuzmemo sponzorstva punjenje budzeta nacionalnu pripadnost i ostale gluposti.........nudi li neko slicno ovome za manje para.
Super 25:
-200 minuta prema svima u bih
-1000 sms prema svima u bih
-2000 mb + flat 64kbps
-cijena 25 +pdv = 29,25 KM
Posto se blizi istek ugovora.......jel neko u toku sa cijenama i paketima drugih operatera......." nije bitno CIJI je operater (nas,vas.njihov)"
Ako izuzmemo sponzorstva punjenje budzeta nacionalnu pripadnost i ostale gluposti.........nudi li neko slicno ovome za manje para.
Super 25:
-200 minuta prema svima u bih
-1000 sms prema svima u bih
-2000 mb + flat 64kbps
-cijena 25 +pdv = 29,25 KM
Posto se blizi istek ugovora.......jel neko u toku sa cijenama i paketima drugih operatera......." nije bitno CIJI je operater (nas,vas.njihov)"
- Dr Kova
#2961 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To je trenutno najbolja tarifa.
-
Ali_G
#2962 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cekaj dok se pomene moj izbor[emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- avaks
#2963 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Eronet SimOnly opcije su mnogo povoljnije od BHT a vala i od Mtel, nema tu nekog pametovanja...

300minuta prema svima, 1000sms i 4GB brzog interneta za 29,25KM sasvim solidna opcija koju ostali nemaju...
Doduše ako uključiš MojuTV

300minuta prema svima, 1000sms i 4GB brzog interneta za 29,25KM sasvim solidna opcija koju ostali nemaju...
Doduše ako uključiš MojuTV
- supercali
#2964 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Midi 30 je 3 gige za te pozive i sms ne znam a cijena sa pdv-om je 35,10
- avaks
#2965 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako ćeš znati kada kriju cjenovnike, treba 20 fajlova pregledati da nešto nađeš
Eto odmah u startu 6KM skuplje a Giga interneta manje, pametnom dosta
- Maharadza
#2966 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A pogotovu pozivi i poruke kojih nema besplatnih u midi paketu, eto jedino što ima su ta 2 najbroja prema kojima valjda imaš 50% niže pozive ali OPET nema besplatnih minuta niti poruka, a pogotovu ne prema SVIMA kao u super tarifama!avaks wrote:Kako ćeš znati kada kriju cjenovnike, treba 20 fajlova pregledati da nešto nađeš![]()
- Del_Boy1
#2967 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa nisu ni na eronetu besplatne minute, to sad ispade da kod njih možeš sve pare portošit na pozive i SMS, a kao bonus dobiješ 200 minuta i ostalo što već ide uz to.Maharadza wrote:A gdje su pozivi i poruke koje tarifira uredno, eto jedino što ima su ta 2 najbroja prema kojima valjda imaš 50% niže pozive ali OPET nema besplatnih minuta niti poruka, a pogotovu ne prema SVIMA kao u super tarifama!avaks wrote:Kako ćeš znati kada kriju cjenovnike, treba 20 fajlova pregledati da nešto nađeš![]()
- avaks
#2968 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pogrešno se čovjek izrazio, dobiješ minute prema svima što je veoma bitno za moj pojam
Meni je samo pola poziva u mreži, možda i manje kako je haloo došao, masa raje prebacila brojeve a pogotovo 061...
Meni je samo pola poziva u mreži, možda i manje kako je haloo došao, masa raje prebacila brojeve a pogotovo 061...
- Maharadza
#2969 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne možeš SVE ali dobiješ 100/200 ili više minuta i poruka kao bonus, a što midi paketi ne nude! I opet jeftinije od midi paketa... Šta je nejasno?Del_Boy1 wrote:Pa nisu ni na eronetu besplatne minute, to sad ispade da kod njih možeš sve pare portošit na pozive i SMS, a kao bonus dobiješ 200 minuta i ostalo što već ide uz to.Maharadza wrote:A gdje su pozivi i poruke koje tarifira uredno, eto jedino što ima su ta 2 najbroja prema kojima valjda imaš 50% niže pozive ali OPET nema besplatnih minuta niti poruka, a pogotovu ne prema SVIMA kao u super tarifama!avaks wrote:Kako ćeš znati kada kriju cjenovnike, treba 20 fajlova pregledati da nešto nađeš![]()
- Del_Boy1
#2970 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Samo to da ništa ni kod jednih nije "besplatno" pa ni te minute, ako ja nešto platim 25-30 KM kako su onda one besplatne, bile bi da ih dobiješ kao neki bonus. Nemam ništa protiv ni jednog operatera, nek svako uzima ono što mu odgovara ili bar misli tako, ali da oni nešto daju besplatno to zaboravi.Maharadza wrote:Ne možeš SVE ali dobiješ 100/200 ili više minuta i poruka kao bonus, a što midi paketi ne nude! I opet jeftinije od midi paketa... Šta je nejasno?Del_Boy1 wrote:
Pa nisu ni na eronetu besplatne minute, to sad ispade da kod njih možeš sve pare portošit na pozive i SMS, a kao bonus dobiješ 200 minuta i ostalo što već ide uz to.
- rovac13
#2971 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zar je moguce da nikom nije u interesu da napravi bolju ponudu.Buckethead wrote:To je trenutno najbolja tarifa.
Na kraju 2012. kad sam i presao na eronet to je bila najbolja ponuda...oko nove godine
Na kraju 2014. kad sam produzio ugovor opet niko nije imao bolje
I jos uvijek niko nista znaci.
-
sizifinho
#2972 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Student ovdje.
Iz ličnog iskustva mogu tvrditi da je telecom najgori od svih operatera.
Njihov lopovluk je fascinantan, ali mi je fascinantnije kako misle da je narod glup. Tipa, uplatim gigu neta, 24 h i moram, MORAM staviti sebi reminder. Znate zašto?
Jer kod telekoma nema da te upozori poruka. Tj ima, ali obično ide ovako. Trošiš internet i onda se sjetiš da si tad nekad i uplatio prošli dan. Imao si kredita na mobitelu, poruka ti nije stigla - garant nije istekao još.
Onda ukucaš *100# i baš u trenutku dok čekaš da ti pokaže koliko kredita imaš, stigne ti /slučajno/ poruka koja kaže da si potrošio megabajte. Pogledaš kolio imaš kredita - 0.
I to mi se nije desilo jednom, već sto i jednom. Poruke znaju doći i par sati kasnije.
Da ne pričam kako mi se znali desiti da mi internet iznenada prestane raditi. Ja ih nazovem i žena koja mi se javi po običaju kaže kako će me proslijediti. Ondaja čekam onu muziku 15ak minuta da bi mi rekli: "svi operateri su zauzeti".
Ako nazoveš poslije 22 sata, sanjaj da će ti se javiti.
na drugom telefonu imam haloo. Internet im je odličan, ponekad zna usporiti, ali navikao sam kod telekoma na to. Bar ne nestaje. Kad dođeš na 100 mb, dođe ti poruka. Kad istrošiš, dođe ti poruka i kaže da ti se troši kredit.
Da ne pričam šta je telekom uradio studentima. Ponudio im pakete od 10-20 KM i mizernih 250 mb interneta, a kod ovog od 20 1 GB. Pošto ja većinom net koristim, kredit mi nije potreban, uzeo sam paket od 20 KM i svojima bi poslao 10 KM, oni meni 10 KM za računa i meni dobro - njima dobro.
Onda su ovi to skontali, pa prebacili kredit u "bonus". Brzine interneta su smanjili u tom periodu.
Dno dna.
Može neko raditi u telekomu 100 godina, bitno je da znaju da gube korisnike, i neka gube. Hvala Bogu na konkurenciji.
Iz ličnog iskustva mogu tvrditi da je telecom najgori od svih operatera.
Njihov lopovluk je fascinantan, ali mi je fascinantnije kako misle da je narod glup. Tipa, uplatim gigu neta, 24 h i moram, MORAM staviti sebi reminder. Znate zašto?
Jer kod telekoma nema da te upozori poruka. Tj ima, ali obično ide ovako. Trošiš internet i onda se sjetiš da si tad nekad i uplatio prošli dan. Imao si kredita na mobitelu, poruka ti nije stigla - garant nije istekao još.
Onda ukucaš *100# i baš u trenutku dok čekaš da ti pokaže koliko kredita imaš, stigne ti /slučajno/ poruka koja kaže da si potrošio megabajte. Pogledaš kolio imaš kredita - 0.
I to mi se nije desilo jednom, već sto i jednom. Poruke znaju doći i par sati kasnije.
Da ne pričam kako mi se znali desiti da mi internet iznenada prestane raditi. Ja ih nazovem i žena koja mi se javi po običaju kaže kako će me proslijediti. Ondaja čekam onu muziku 15ak minuta da bi mi rekli: "svi operateri su zauzeti".
Ako nazoveš poslije 22 sata, sanjaj da će ti se javiti.
na drugom telefonu imam haloo. Internet im je odličan, ponekad zna usporiti, ali navikao sam kod telekoma na to. Bar ne nestaje. Kad dođeš na 100 mb, dođe ti poruka. Kad istrošiš, dođe ti poruka i kaže da ti se troši kredit.
Da ne pričam šta je telekom uradio studentima. Ponudio im pakete od 10-20 KM i mizernih 250 mb interneta, a kod ovog od 20 1 GB. Pošto ja većinom net koristim, kredit mi nije potreban, uzeo sam paket od 20 KM i svojima bi poslao 10 KM, oni meni 10 KM za računa i meni dobro - njima dobro.
Onda su ovi to skontali, pa prebacili kredit u "bonus". Brzine interneta su smanjili u tom periodu.
Dno dna.
Može neko raditi u telekomu 100 godina, bitno je da znaju da gube korisnike, i neka gube. Hvala Bogu na konkurenciji.
- Maharadza
#2973 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
"Besplatne" u vidu da se ne obračunavaju dodatno, a za razliku od midi paketa gdje ih nema NIKAKO tj. i pored tih 30-35KM ili koliko već, sve pozive ćeš platiti dodatno po tarifi (ovisno koga zoveš naravno)! A kao da je bitno kako ćeš ih nazvati (bonus, besplatne i sl.), bitno je da ih jedni nude a drugi ne!Del_Boy1 wrote:Samo to da ništa ni kod jednih nije "besplatno" pa ni te minute, ako ja nešto platim 25-30 KM kako su onda one besplatne, bile bi da ih dobiješ kao neki bonus. Nemam ništa protiv ni jednog operatera, nek svako uzima ono što mu odgovara ili bar misli tako, ali da oni nešto daju besplatno to zaboravi.Maharadza wrote:Ne možeš SVE ali dobiješ 100/200 ili više minuta i poruka kao bonus, a što midi paketi ne nude! I opet jeftinije od midi paketa... Šta je nejasno?Del_Boy1 wrote:
Pa nisu ni na eronetu besplatne minute, to sad ispade da kod njih možeš sve pare portošit na pozive i SMS, a kao bonus dobiješ 200 minuta i ostalo što već ide uz to.
Last edited by Maharadza on 05/09/2016 17:38, edited 2 times in total.
-
channel10
#2974 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Radi li ovaj Izi Mobil? Ne radi im net,a ne radi im haman ni korisnička sluzba...
-
mirza_15
#2975 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
[emoji38]Maharadza wrote:"Besplatne" u vidu da se ne obračunavaju dodatno, a za razliku od midi paketa gdje ih nema NIKAKO tj. i pored tih 30-35KM ili koliko već, sve pozive ćeš platiti dodatno po tarifi (ovisno koga zoveš naravno)! A kao da je bitno kako ćeš ih nazvati (bonus, besplatne i sl.), bitno je da ih jedni nude a drugi ne!Del_Boy1 wrote:Samo to da ništa ni kod jednih nije "besplatno" pa ni te minute, ako ja nešto platim 25-30 KM kako su onda one besplatne, bile bi da ih dobiješ kao neki bonus. Nemam ništa protiv ni jednog operatera, nek svako uzima ono što mu odgovara ili bar misli tako, ali da oni nešto daju besplatno to zaboravi.Maharadza wrote: Ne možeš SVE ali dobiješ 100/200 ili više minuta i poruka kao bonus, a što midi paketi ne nude! I opet jeftinije od midi paketa... Šta je nejasno?
Sent from my mobile phone using Tapatalk