Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
jarobot
#2951 Re: Kodi/XBMC Media centar
Exsodus trenutno radi kako radi , sa smaša je povukao čini mi se 4.07 zadnji put dok je radio sad radi kako radi, smaš inače proradi po sat dva u nekoliko dana i ako uhvatiš apdejt tad je ok.
postoji najava da će exsodu uskoro izbaciti svij sopstveni repo...
postoji najava da će exsodu uskoro izbaciti svij sopstveni repo...
- _Reds_
#2952 Re: Kodi/XBMC Media centar
Instalirajte areswizard, i korz njega motzete vecinu top addona instalirati.
-
jarobot
#2953 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo još
Flixnet addon za filmove sa ovog repa:
http://jesusboxrepo.xyz/repo/
Inače na repu ima i Genesis Reborn kome treba
Ovaj flixnet dobar u fazonu exsodusa.
Inače ko ima android box i ganja visokokvalitetne strimove najbolje je da skine " narodnu " verziju TerariumTV pro ( nema reklama ) i instalira direktno na box bez kodija malo sporije radi al zato 1080 p i HD strimova za sve živo...
Flixnet addon za filmove sa ovog repa:
http://jesusboxrepo.xyz/repo/
Inače na repu ima i Genesis Reborn kome treba
Ovaj flixnet dobar u fazonu exsodusa.
Inače ko ima android box i ganja visokokvalitetne strimove najbolje je da skine " narodnu " verziju TerariumTV pro ( nema reklama ) i instalira direktno na box bez kodija malo sporije radi al zato 1080 p i HD strimova za sve živo...
-
Muskolo
#2954 Re: Kodi/XBMC Media centar
Uh kakav kiks sam napravio
izbrisem exodus kontam preko smashrepo da novi instaliram. Nema sanse. Tek sad procitam da ne moze preko smashrepo. Sta da radim drugovi. Pomagaj Irac druze. Instaliran mi je kodi 17.1
-
zippoo87
#2955 Re: Kodi/XBMC Media centar
ne znam je li i kod vas ovako,ali meni instalacija klasicnog kodija sheba CroKodi
uopste nema onaj svoj dizajn ,nego skin od kodija 16
instalirao sam zadnju verziju 17,3 i na njoj mi je povuklo addone sa crokodija a isto mislim da je ubacilo i neke koje sam instalirao prije pa obrisao
cudno mi sto crokodi povuce ovo a instalira se kao zaseban program
ovaj kodi 17 sam instalirao na drugi HDD i evo nema nikakve veze to
instalirao sam zadnju verziju 17,3 i na njoj mi je povuklo addone sa crokodija a isto mislim da je ubacilo i neke koje sam instalirao prije pa obrisao
- irac300
#2956 Re: Kodi/XBMC Media centar
Instaliraj areswizard:Muskolo wrote:Uh kakav kiks sam napravioizbrisem exodus kontam preko smashrepo da novi instaliram. Nema sanse. Tek sad procitam da ne moze preko smashrepo. Sta da radim drugovi. Pomagaj Irac druze. Instaliran mi je kodi 17.1
https://seo-michael.co.uk/tutorial-how- ... zard-kodi/
Kad zavrsis prati ovaj link kako instalirati exodus iz areswizarda za Kodi 17.3.
https://thevpn.guru/install-exodus-kodi ... uide-xbmc/
Druga opcija ti je Superrepo, iz njega takodje mozes instslirati hrpu addona, medju kojima je i exodus:
https://superrepo.org/get-started/
- irac300
#2957 Re: Kodi/XBMC Media centar
Drug, odvoji malo vremena, vidi koje sve imas addone u Crokodiju, i izguglaj uputstva za instalaciju istih na Kodi 17. Treba se malo oznojiti al' bit ces poslije miran, jer Crokodi nema nikakvu podrsku. Samo odgadjas neminovno.zippoo87 wrote:ne znam je li i kod vas ovako,ali meni instalacija klasicnog kodija sheba CroKodi
- _Reds_
#2958 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel to na boxu ili pc??zippoo87 wrote:ne znam je li i kod vas ovako,ali meni instalacija klasicnog kodija sheba CroKodi
Ne znam kkao je na boxu, ali na androidu, mislim da ne mozes imati i crokodi i zaseban kodi, jer je crokodi ustvari samo build za KODI.
-
zippoo87
#2959 Re: Kodi/XBMC Media centar
ma na racunaru
a sto se tice addona/source,dodao sam sinoc fusion ili je neki magic ili neki i ima sva ova cuda ...i filmove i serije i sportske kanale i muziku
a kodi je povukao vecinu sa crokodija...samo mi cudno sto se izgubi crokodi kada je zasebna instalacija
a i na crokodiju,tj. serbia live addonu se svakodnevno updajtuju liste i radi i on...tako da je i crokodi itekako upotrebljiv,samo sti ogranicen na jedan addon,dok ovamo ih imas na desetine
uglavnom,crokodi mi je dobro dosao da se malo upoznam sa kodijem i sada se bec bolje snalazim i na klasicnom kodiju,bez problema dodajem izvore i repoe i ostalo
jedino jos nisam isprobao kako se ovaj ponasa sa wifi tastaturom,kao daljinskim upravljacem
a sto se tice addona/source,dodao sam sinoc fusion ili je neki magic ili neki i ima sva ova cuda ...i filmove i serije i sportske kanale i muziku
a kodi je povukao vecinu sa crokodija...samo mi cudno sto se izgubi crokodi kada je zasebna instalacija
a i na crokodiju,tj. serbia live addonu se svakodnevno updajtuju liste i radi i on...tako da je i crokodi itekako upotrebljiv,samo sti ogranicen na jedan addon,dok ovamo ih imas na desetine
uglavnom,crokodi mi je dobro dosao da se malo upoznam sa kodijem i sada se bec bolje snalazim i na klasicnom kodiju,bez problema dodajem izvore i repoe i ostalo
jedino jos nisam isprobao kako se ovaj ponasa sa wifi tastaturom,kao daljinskim upravljacem
-
jarobot
#2960 Re: Kodi/XBMC Media centar
Šipak će i stalisati Exsodus. Na aresu ga nema a sperrepo prazan.irac300 wrote:Instaliraj areswizard:Muskolo wrote:Uh kakav kiks sam napravioizbrisem exodus kontam preko smashrepo da novi instaliram. Nema sanse. Tek sad procitam da ne moze preko smashrepo. Sta da radim drugovi. Pomagaj Irac druze. Instaliran mi je kodi 17.1
Kad zavrsis prati ovaj link kako instalirati exodus iz areswizarda za Kodi 17.3.
Druga opcija ti je Superrepo, iz njega takodje mozes instslirati hrpu addona, medju kojima je i exodus:
Ovo su sve stara uputstva..
Kad već nema exsodus najbolje da instslira flixnet sa gornjeg linka što sam postsvio isti je kao exodus sama druga grafika
- _Reds_
#2961 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja ga jutros instalio sa superrepo.
- vicious
#2962 Re: Kodi/XBMC Media centar
Flixnet je sranje, hd linkovi 0 bodova.
- irac300
#2963 Re: Kodi/XBMC Media centar
Samo me bezveze natjera da maksuz provjerim. Oba rade, evo sada instalirao sa oba izvora. S tim što prednost dajem Aresu, jer sadrži zadnju verziju Exodusa 3.1.22, dok je na superrepo-u 3.1.15. To nešto ne štima kod tebe.jarobot wrote:Šipak će i stalisati Exsodus. Na aresu ga nema a sperrepo prazan.irac300 wrote:Instaliraj areswizard:Muskolo wrote:Uh kakav kiks sam napravioizbrisem exodus kontam preko smashrepo da novi instaliram. Nema sanse. Tek sad procitam da ne moze preko smashrepo. Sta da radim drugovi. Pomagaj Irac druze. Instaliran mi je kodi 17.1
Ovo su sve stara uputstva..
Kad već nema exsodus najbolje da instslira flixnet sa gornjeg linka što sam postsvio isti je kao exodus sama druga grafika
-
jarobot
#2964 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima ga u listi na wizardu ali neće da ga instališe ne vuče izvor. Hajde probaj deinstališi exsodus ps instaliraj na novo
- irac300
#2965 Re: Kodi/XBMC Media centar
Deinstalirao sam, pa ponovo instalirao. Bez zeze, radi normalno.jarobot wrote:Ima ga u listi na wizardu ali neće da ga instališe ne vuče izvor. Hajde probaj deinstališi exsodus ps instaliraj na novo
-
jarobot
#2966 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije sranje ili ako je sranje isto je kao exsodus izbacuje potpuno iste linkove i HD i SD.vicious wrote:Flixnet je sranje, hd linkovi 0 bodova.

flixnet film mumija

exsodus film mumija
Ja nioukom slučaju ne bih rekao da je sranje
I nikad nebih nazvao sranjem nešto na komu je netko radio i omogućio tebi meni i ostalimo da njegov rad koristimo potpuno besplatno...
-
jarobot
#2967 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ide preko superrepo stara verzija .15 ali sa Aresa neće da povuče apdjet niti m ože na novo instalirati probao samirac300 wrote:Deinstalirao sam, pa ponovo instalirao. Bez zeze, radi normalno.jarobot wrote:Ima ga u listi na wizardu ali neće da ga instališe ne vuče izvor. Hajde probaj deinstališi exsodus ps instaliraj na novo
- vicious
#2968 Re: Kodi/XBMC Media centar
Vjerovatno ima za poneki film, ali jutros ja gledao za 2 filma i jednu seriju, nijednog hd linka (a nisu nikakvi opskurni, nego aktuelni filmovi i serija).jarobot wrote:Nije sranje ili ako je sranje isto je kao exsodus izbacuje potpuno iste linkove i HD i SD.vicious wrote:Flixnet je sranje, hd linkovi 0 bodova.
I nikad nebih nazvao sranjem nešto na komu je netko radio i omogućio tebi meni i ostalimo da njegov rad koristimo potpuno besplatno...
I opet ću reći da je sranje, autoru pohvale za trud ali nije to to.
-
jarobot
#2969 Re: Kodi/XBMC Media centar
Šta si to gledao da pogledamo svi pa da uporedimo koje je od 2 sranja veće sranjevicious wrote:Vjerovatno ima za poneki film, ali jutros ja gledao za 2 filma i jednu seriju, nijednog hd linka (a nisu nikakvi opskurni, nego aktuelni filmovi i serija).jarobot wrote:Nije sranje ili ako je sranje isto je kao exsodus izbacuje potpuno iste linkove i HD i SD.vicious wrote:Flixnet je sranje, hd linkovi 0 bodova.
I opet ću reći da je sranje, autoru pohvale za trud ali nije to to.
-
brazzo19
#2970 Re: Kodi/XBMC Media centar
Irac brate i ostali :
Koja je trenutno zadnja verzija exodusa updateovana i eylisiuma i spectro forka molim te ako mi mozes reci ( posto su to tri najjaca addona za filmove i serije trenutno ) pa da provjerim imam li zadnje verzije azurirane na boxu, posto sam se vise zapetljao sa ovim raznim repoima i wizardima od super repa do aresa i ostalih ? ako ti nije mrsko brate da mi provjeris zakljucno sa danom danasnjim koje su zadnje i najbolje verzije ova tri addona evo koje su kod mene pa uporedi sa svojima :
Exodus - 3.1.22
Elyisum - 2017.06.27t
SpectoFork - 2017.06.11.1
To su ta tri addona koja najvise gledam i koje imam verzije ???
Koja je trenutno zadnja verzija exodusa updateovana i eylisiuma i spectro forka molim te ako mi mozes reci ( posto su to tri najjaca addona za filmove i serije trenutno ) pa da provjerim imam li zadnje verzije azurirane na boxu, posto sam se vise zapetljao sa ovim raznim repoima i wizardima od super repa do aresa i ostalih ? ako ti nije mrsko brate da mi provjeris zakljucno sa danom danasnjim koje su zadnje i najbolje verzije ova tri addona evo koje su kod mene pa uporedi sa svojima :
Exodus - 3.1.22
Elyisum - 2017.06.27t
SpectoFork - 2017.06.11.1
To su ta tri addona koja najvise gledam i koje imam verzije ???
- irac300
#2971 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne sekiraj se, sva tri su ti zadnje verzije. 
- irac300
#2972 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam taj problem imao nekad prije, ali ne mogu da se sjetim kako sam rijesio. Probaj deinstalirat stari Exodus al' preko Aresa, pa onda opet instaliraj ponovo.jarobot wrote:Ide preko superrepo stara verzija .15 ali sa Aresa neće da povuče apdjet niti m ože na novo instalirati probao samirac300 wrote:Deinstalirao sam, pa ponovo instalirao. Bez zeze, radi normalno.jarobot wrote:Ima ga u listi na wizardu ali neće da ga instališe ne vuče izvor. Hajde probaj deinstališi exsodus ps instaliraj na novo
Inace, Flixnet je preslikani Exodus, moze posluziti kao zamjena, totalno iste izvore koristi.
- dječak sa šibicama
#2973 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pazite jednu stvar, svi radimo jednu te istu gresku koju sam tek nedavno otkrio da je greska
nije svaki update dobar update, prebacite da vam Kodi salje notifikaciju da je update moguc ali da update radite samo rucno odnosno ne automatski da Kodi sam povlaci apdejte.
Desava se da npr. Exodus povuce update koji je Fusionov, a Fusion vise ne radi, automatski neces imati HD linkova.
Kod rucnog update mozes birati, i biras update sa repsitorija koji je aktivan. Proteklih dana sam vidio da su sada dostupna po 3 ili 4 vrste apdejta, sa razlicitih izvora.
Zato, gasite automatski apdejt!
Desava se da npr. Exodus povuce update koji je Fusionov, a Fusion vise ne radi, automatski neces imati HD linkova.
Kod rucnog update mozes birati, i biras update sa repsitorija koji je aktivan. Proteklih dana sam vidio da su sada dostupna po 3 ili 4 vrste apdejta, sa razlicitih izvora.
Zato, gasite automatski apdejt!
- Reisova
#2974 Re: Kodi/XBMC Media centar
Irac, instalirala sam Ares (i ares i magic poinstrukcijama) ali rade mi na exodusu samo neke godine pretrage po filmovima ?! ili recimo radi pretraga po glumcima itd... ja koristim onaj stari skin confluence jer mi je napregledniji ali vidim da skin nema veze. Izbrisala sam Indigo i stari exodus, pa instalirala na Aresu ali ovo je situacija. Ima li potrebe da možda instaliram onaj smash repository ?!irac300 wrote:Ne sekiraj se, sva tri su ti zadnje verzije.
Hvala i bice nam borba ove godine oko exodusa