Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#2951 Re: Danasnji "feminizam"
I to je jedna vrsta ekstrema... negdje sam skoro pročitao da je lik u americi izvršio samoubistvo jer ga je kolegca s posla optužila da ju je na poslu silovao. Frajer imao ženu i dvoje djece, ostao bez posla, okolina ga zbog toga odbacila jer je malo mjesto (zaboravi ime). Napustila ga je i njegova žena i on je onda izvršio samoubistvo, jer je podlegao tim etiketiranjima... na kraju se ispostavilo da ga je žena namjerno optužila, jer je ganjala njegovu poziciju u firmi...
Zbog naprijed navedenog sam za ravnopravnost, ali protiv #metoo i sličnih sranja...
Zbog naprijed navedenog sam za ravnopravnost, ali protiv #metoo i sličnih sranja...
Last edited by MarlboroGold on 09/03/2018 09:07, edited 1 time in total.
- wewa
- Connaisseur Karlin
#2954 Re: Danasnji "feminizam"
pa sam je sebi krivseln wrote:Dakle, tebi je normalno da neciji zivot i egzistencija budu unisteni da bi se umirio bijes uvrijedjene zene?Connaisseur Karlin wrote:
Haize, na Zapadu to odrade za 24 satareputacija postane ugorzena, padne biznis ,i cao, nema vise ugovora , jer ista kompanije i dalje suradjuej sa osobm koja disimnira zena , a vjerovatno on nema postovanja ni prema vlastitoj majci, sestri surpzi, prijateljcii. Oh da, ovo je u BiH bauk, a na Zapadu normlanost
- edo_79
#2955 Re: Danasnji "feminizam"
Ima da bude VATRA ŽIVABloo wrote:I onda pripali jednu cigaru........Connaisseur Karlin wrote:idem sa sad namazati uljem, kerozinom, sto prije uhvatim pod ruke, da vam postanem seksi
- seln
#2956 Re: Danasnji "feminizam"
Koliki mora biti osjecaj inferiornosti i zelje za osvetom, pa da pozelis neciju glavu zbog jedne rijeci?Connaisseur Karlin wrote:pa sam je sebi krivseln wrote:Dakle, tebi je normalno da neciji zivot i egzistencija budu unisteni da bi se umirio bijes uvrijedjene zene?Connaisseur Karlin wrote:
Haize, na Zapadu to odrade za 24 satareputacija postane ugorzena, padne biznis ,i cao, nema vise ugovora , jer ista kompanije i dalje suradjuej sa osobm koja disimnira zena , a vjerovatno on nema postovanja ni prema vlastitoj majci, sestri surpzi, prijateljcii. Oh da, ovo je u BiH bauk, a na Zapadu normlanost
Prije je katul-ferman stizao iz Stambola, sad ga pise #meetoo.
- Connaisseur Karlin
#2957 Re: Danasnji "feminizam"
Krivo je drustvo koje je dopustalo takvo ponasanjeseln wrote:Koliki mora biti osjecaj inferiornosti i zelje za osvetom, pa da pozelis neciju glavu zbog jedne rijeci?Connaisseur Karlin wrote:pa sam je sebi krivseln wrote:
Dakle, tebi je normalno da neciji zivot i egzistencija budu unisteni da bi se umirio bijes uvrijedjene zene?
Prije je katul-ferman stizao iz Stambola, sad ga pise #meetoo.
Svako treba biti odgovoran za vlastito ponasanje
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2958 Re: Danasnji "feminizam"
Ma pusti je, kako ona to predstavlja, mi u BiH još uvijek živimo u feudalnom dobu, nama je sve još uvijek bauk, isto ko da priča o pustinjskim dijelovima Čadaseln wrote:Dakle, tebi je normalno da neciji zivot i egzistencija budu unisteni da bi se umirio bijes uvrijedjene zene?Connaisseur Karlin wrote:Haize, na Zapadu to odrade za 24 sataHakiz wrote: Hoću reći, što su napali Buybook? Nije Buybook nudio fildžan viška. Nudio je jedan čovjek, nije nudila firma.
Kako misliš otpustiti suvlasnika jedne firme? Ne uposlenika, nego suvlasnika? Uništiti mu firmu i time ostaviti bez posla uposlenike koji nisu krivi? Kako ga natjerati da proda svoj udio u firmi ako to ne želi, koji zakon mu to može narediti?
De malo žene, smanjite estrogen i razmišljajte. Znam da je histerija imanentna ženama, ali malo pokušajte preuzeti nešto i od muškaraca, naime racio i razum. Možda vam pomogne.reputacija postane ugorzena, padne biznis ,i cao, nema vise ugovora , jer ista kompanije i dalje suradjuej sa osobm koja disimnira zena , a vjerovatno on nema postovanja ni prema vlastitoj majci, sestri surpzi, prijateljcii. Oh da, ovo je u BiH bauk, a na Zapadu normlanost
- Connaisseur Karlin
#2959 Re: Danasnji "feminizam"
Kod mene, na poslu, su osobe letile sa posla radi dugog jezika , jer im je disiminacija bila "opce-prihvacena" 
- triconja
#2960 Re: Danasnji "feminizam"
Jastaradi da je tako u braku kad se fino ne uspostave odnosi u braku i kompromisom odredi kako i sta. Jebiga najlakse je sutit a kad kasnije bude da hairlija lezi po citav dan a djeca po 18 godina nesta pocet o poslovima
- wewa
#2961 Re: Danasnji "feminizam"
meni se cini da ti si procitao do pola.triconja wrote:Jastaradi da je tako u braku kad se fino ne uspostave odnosi u braku i kompromisom odredi kako i sta. Jebiga najlakse je sutit a kad kasnije bude da hairlija lezi po citav dan a djeca po 18 godina nesta pocet o poslovima![]()
![]()
.
- triconja
#2962 Re: Danasnji "feminizam"
Nisam ni do pola, procito naslov i 10 slikawewa wrote:meni se cini da ti si procitao do pola.triconja wrote:Jastaradi da je tako u braku kad se fino ne uspostave odnosi u braku i kompromisom odredi kako i sta. Jebiga najlakse je sutit a kad kasnije bude da hairlija lezi po citav dan a djeca po 18 godina nesta pocet o poslovima![]()
![]()
.
- wewa
#2963 Re: Danasnji "feminizam"
steta, bas je dobar clanak/strip. 
- triconja
#2964 Re: Danasnji "feminizam"
Procito sam i opet ostajem pri tome da se na vrijeme nije dogovorilo o obavezama. Meni je tesko za pojmiti da zaposlene zene sve rade u kuci, u nekim slucajevima cak i kad hairlija nema posla pa lezi u kuci. Mislim da je ejdan od razloga to sto se prica o "ravnopravnosti" potegne tek kad se ustale neke norme ponasanja u zajednici i tad to bude kasno, jer hairlija hoce ono sto je naviko i more i degenjek past da se uspostavi stari nacin.wewa wrote:steta, bas je dobar clanak/strip.
A ovo da musko kad nesta radi slusa komande sa "vrha" i radi njih bez puno razmisljanja o drugim stvarima je stvar kondicioniranja od malih nogu.
- wewa
#2965 Re: Danasnji "feminizam"
poenta i jeste u ovoj zadnjoj recenici - drustveno smo uslovljeni na ovakvu podjelu, da zene organizuju sve i obavljaju pola posla, a da muskarci cekaju da im se kaze sta je to sto bi trebalo uraditi.triconja wrote:Procito sam i opet ostajem pri tome da se na vrijeme nije dogovorilo o obavezama. Meni je tesko za pojmiti da zaposlene zene sve rade u kuci, u nekim slucajevima cak i kad hairlija nema posla pa lezi u kuci. Mislim da je ejdan od razloga to sto se prica o "ravnopravnosti" potegne tek kad se ustale neke norme ponasanja u zajednici i tad to bude kasno, jer hairlija hoce ono sto je naviko i more i degenjek past da se uspostavi stari nacin.wewa wrote:steta, bas je dobar clanak/strip.
A ovo da musko kad nesta radi slusa komande sa "vrha" i radi njih bez puno razmisljanja o drugim stvarima je stvar kondicioniranja od malih nogu.
dakle, treba mijenjati drustvo u cjelini, pa bi se i pojedinacni odnosi u braku lakse ugovarali.
- triconja
#2966 Re: Danasnji "feminizam"
Nadam se da znas da mijenjanje drustva znaci vise pravila i zakona koji se moraju postovati, a sto je vise pravila i zakona to je blize fasizmu. I danas postoji neki kostur kako bi trebala ta zajednica da izgleda ali je slabo definisano i na ljudima je da dodefinisu prilikom stupanja u brak kako ce izgledati prava i obaveze u istom. Nadam se da si i ti ako si udata pricala o obavezama koje bi trebali imati ti i muz u buducoj zajednici pa ste se dogovorili o "poslu" prije sklapanja istog.wewa wrote:poenta i jeste u ovoj zadnjoj recenici - drustveno smo uslovljeni na ovakvu podjelu, da zene organizuju sve i obavljaju pola posla, a da muskarci cekaju da im se kaze sta je to sto bi trebalo uraditi.triconja wrote:Procito sam i opet ostajem pri tome da se na vrijeme nije dogovorilo o obavezama. Meni je tesko za pojmiti da zaposlene zene sve rade u kuci, u nekim slucajevima cak i kad hairlija nema posla pa lezi u kuci. Mislim da je ejdan od razloga to sto se prica o "ravnopravnosti" potegne tek kad se ustale neke norme ponasanja u zajednici i tad to bude kasno, jer hairlija hoce ono sto je naviko i more i degenjek past da se uspostavi stari nacin.wewa wrote:steta, bas je dobar clanak/strip.
dakle, treba mijenjati drustvo u cjelini, pa bi se i pojedinacni odnosi u braku lakse ugovarali.
- wewa
#2967 Re: Danasnji "feminizam"
ne bih se slozila s ovom korelacijom drustvenih promjena i pravila... nije zakon taj koji odredjuje vezu izmedju dvoje ljudi i njihovu sporazumnu interakciju. uloge koje preuzimamo na sebe su upravo drustveno uslovljene, sto znaci da ono kako drustvo danas definise stereotipne uloge nije adekvatno i nije fer.triconja wrote: Nadam se da znas da mijenjanje drustva znaci vise pravila i zakona koji se moraju postovati, a sto je vise pravila i zakona to je blize fasizmu. I danas postoji neki kostur kako bi trebala ta zajednica da izgleda ali je slabo definisano i na ljudima je da dodefinisu prilikom stupanja u brak kako ce izgledati prava i obaveze u istom. Nadam se da si i ti ako si udata pricala o obavezama koje bi trebali imati ti i muz u buducoj zajednici pa ste se dogovorili o "poslu" prije sklapanja istog.
mnogo je lakse dogovarati odnose s partnerom ako je partner odgajan na slican nacin koji potice ravnopravan odnos zasnovan na odgovornosti, medjusobnom uvazavanju i postovanju. no nije lako ni odgajati dijete mimo tradicionalnih uloga - zgodno bi recimo bilo analizirati vokabular foruma, pa vidjeti koliko se cesto upotrijebe rijeci poput: papucar, zenturaca i slicne.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2968 Re: Danasnji "feminizam"
zašto uopšte imati partnera u 2018. godini

- wewa
#2969 Re: Danasnji "feminizam"
to je na tebi da odlucis, da li i zasto.Velkoski wrote:zašto uopšte imati partnera u 2018. godini![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#2970 Re: Danasnji "feminizam"
Da uzmem najblatantniji primjer - pičko.wewa wrote:ne bih se slozila s ovom korelacijom drustvenih promjena i pravila... nije zakon taj koji odredjuje vezu izmedju dvoje ljudi i njihovu sporazumnu interakciju. uloge koje preuzimamo na sebe su upravo drustveno uslovljene, sto znaci da ono kako drustvo danas definise stereotipne uloge nije adekvatno i nije fer.triconja wrote: Nadam se da znas da mijenjanje drustva znaci vise pravila i zakona koji se moraju postovati, a sto je vise pravila i zakona to je blize fasizmu. I danas postoji neki kostur kako bi trebala ta zajednica da izgleda ali je slabo definisano i na ljudima je da dodefinisu prilikom stupanja u brak kako ce izgledati prava i obaveze u istom. Nadam se da si i ti ako si udata pricala o obavezama koje bi trebali imati ti i muz u buducoj zajednici pa ste se dogovorili o "poslu" prije sklapanja istog.
mnogo je lakse dogovarati odnose s partnerom ako je partner odgajan na slican nacin koji potice ravnopravan odnos zasnovan na odgovornosti, medjusobnom uvazavanju i postovanju. no nije lako ni odgajati dijete mimo tradicionalnih uloga - zgodno bi recimo bilo analizirati vokabular foruma, pa vidjeti koliko se cesto upotrijebe rijeci poput: papucar, zenturaca i slicne.
Da prostite na izrazu.
Mada je Šerbedžija to malo drugačije postavio, ali je ideja ista.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2971 Re: Danasnji "feminizam"
najbolji je epitet grlo
kakve pičoke i trebe
ima li puno grla u kafani
kakve pičoke i trebe
ima li puno grla u kafani
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2972 Re: Danasnji "feminizam"
ko još ide u klasične kafane, je l' to postoji
samo partije brt
- triconja
#2973 Re: Danasnji "feminizam"
Slazem se sa tim iskazomVelkoski wrote:zašto uopšte imati partnera u 2018. godini![]()
- Connaisseur Karlin
#2974 Re: Danasnji "feminizam"
wewa wrote: mnogo je lakse dogovarati odnose s partnerom ako je partner odgajan na slican nacin koji potice ravnopravan odnos zasnovan na odgovornosti, medjusobnom uvazavanju i postovanju. no nije lako ni odgajati dijete mimo tradicionalnih uloga - zgodno bi recimo bilo analizirati vokabular foruma, pa vidjeti koliko se cesto upotrijebe rijeci poput: papucar, zenturaca i slicne.