Gojeni H wrote:Cmoljo, molba ... ovu temu ostavi na plafon stranice kao i par drugih koje su stalno u vrhu i na raspolaganaju za sve da ih pregledaju. Tema je svjedok budjenja najnizih poriva kod ljudi prenesenih na papir, pardon ... monitor.
Nikada prije, nekih 90 i kusur stranica na ovom forumu mi nisu pokazali s kakvim ljudima zivim.
Sada, kada izgleda da je potjera za ubicama okoncana, osjecam potrebu da napisem koju, hladne glave.
1. Polupismeni pecaci rakije iz vlastitog kazana osjecaju obavezu ali i pravo da vrijedjaju vjerskog poglavara bosanskih muslimana, zato sto je covjek ukazao na zlo koje je odavno izmaklo kontroli ... i na kraju, poslao jednu ljudsku poruku saosjecanja ... kakav grijeh i izdaja!
Isti se vatreno bave karikaturama nacinjenim u sekularnoj zemlji, sa krscanskom vecinom.
Jadni li smo i cemerni ako nas iman moze poljuljati neko piskaralo iz Francuske.
2. Nikada vise mrzitelja islama nije isplivalo na ovom forumu u ovako kratkom vremenskom roku. Na beskicmenjake i larve koje se stide svog imena sam navikao, ali na Bosnjake i Bosance koji istinski i sa zarom mrze islam i muslimane, nisam bio spreman.
3. I na kraju, sto ignorisete cijenjenog forumasa @baltazar_khana? Frajer pita da li ko sta guzi, a niko ni da ga marsne.
@Baltazar

Svaka čast majstore
Ima ludih huligana što će te prebiti samo ako imaš pogrešan dres, da li ti huligani predstavljaju čitav klub i sve navijače?
Hajd možda ti je teško da skontaš takvo jednostavno poređenje ali huligani ne predstavljaju čitav klub kao što i teroristi ne predstavljaju sve vjernike
Neće reći 80% muslimana da je uredu ubiti onoga ko crta Muhameda ali će preko 80% reći da je grijeh crtati Muhameda. To što se većina na Klixu pravi pametna a ustvari nisu sposobni da osude ubistvo a pri tome zadrže obraz i karakter da ne gaze čitavu vjeru, generalizuju i ne trpaju Islam i terorizam u isti koš. Kao što rekoh, kako da sada očekujemo od jednog Francuza da ne promjeni svoje mišljenje o Islamu kada prvi Bošnjo na Klixu mjenja svoj stav i počinje vrijeđati poslanika i čitavu vjeru na temi o par budala koji su pucali po Parizu?
Ubistva su za osuditi i ima milion drugih načina kojim bi se ovo moglo rješiti na miran način ali isto se zna da se naš poslanik ne smije prikazati ni na bilo koji način. To što ja osuđujem ubistva i nazivam barbarskim činom ne znači da karikature nisu bile uvreda i islamofobija. Ako neko ukrade nešto iz trgovine a ludi vlasnik izvadi pištolj i upuca lopova to je za svaku osudu ali to ne mjenja činjenicu da krađa nije bila ispravna stvar.
To što je naš Bošnjo balija po prirodi bezkičmenjak i ulizica bez karaktera pa ne može reći "To je bio barbarski čin, terorizam i za svaku osudu mada ja ne bih nikada kupio te časopise jer ne volim novine koje prikazuju mog poslanika i to u ružnom izdanju. Svakom njegovo ali to je moje mišljenje" nego postuje viceve i crteže o poslaniku kako bi dokazao da je za slobodu govora i omaložava samog sebe, dok na ulicama zapada mnogi kršćani izlaze na ulice i ne daju da se terorizam poveže sa Islamom, bore se protiv islamofobije, naše bitke, naš Bošnjo na Klixu piše "nisam kozojeb zato ću vam ispričati jedan masni vic o Muhamedu"
Ja čvrsto garantujem da neće nikada biti ijedan teroristički napad na zapadu od grupe Bošnjaka iz čistog razloga zato što se ne mora niko truditi da zavadi bošnjačku zajednicu sa zapadom. Niko nema koristi od toga jer imamo karakter iskorištenog kurtona pa nismo ni opasnost ni prijetnja, možeš nam obraz kupiti za 50 eura