Ja sam evo sad odvukla. U lameli je crveni krst I tu masa naroda donosi. I odjecu I hranu,mlijeko,vodu. Da se najezis koliko ljudi pomazePaulaner wrote:Pa kako su ih odvukli tamo kad se ne moze prociNot My Idea wrote:Zenicani, Ako imate deka I odjece, skupite pa nosite u kasarnu, puna je djece iz Topcic polja I Maglaja.Mislim da to nije tacna informacija
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- Not My Idea
#2951 Re: Poplave u cijeloj BiH
- O'zone
- Globalni moderator
#2952 Re: Poplave u cijeloj BiH
OPŠTINA ŠAMAC!! HITNO!
U Šamcu kod elektro distribucije nalazi se šesteročlana porodica sa dvoje male djece u bezizlaznoj situaciji! Molimo sve da pomognu na bilo koji način ili da nam daju bilo kakvu informaciju o toj porodici! Hvala
- General War
#2953 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ni ne pokusavaj...free_spirit wrote:Kakvo je stanje na putevima? Ima li ko informaciju moze li se iz Tuzle sa Sarajvo?
- Not My Idea
#2954 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dovlace ih helikopterima na crkvicko brdo. Sad je prikazivalo na tv-U kasarnu. Puna je naroda,strasno gledat
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2955 Re: Poplave u cijeloj BiH
[quote="Not My Idea"
Ja sam evo sad odvukla. U lameli je crveni krst I tu masa naroda donosi. I odjecu I hranu,mlijeko,vodu. Da se najezis koliko ljudi pomaze[/quote]
Danas na mašinskom fakultetu su se isto ogromne količine svega skupile....svaka čast svim ljudima, srce mi je danas ko Zeenica bilo veliko kada sam vidio kako svi daju neku pomoc, u skladu sa svojim mogucnostima!
Ja sam evo sad odvukla. U lameli je crveni krst I tu masa naroda donosi. I odjecu I hranu,mlijeko,vodu. Da se najezis koliko ljudi pomaze[/quote]
Danas na mašinskom fakultetu su se isto ogromne količine svega skupile....svaka čast svim ljudima, srce mi je danas ko Zeenica bilo veliko kada sam vidio kako svi daju neku pomoc, u skladu sa svojim mogucnostima!
- Herr Flick
#2956 Re: Poplave u cijeloj BiH
Isparit ce ako bude suncano i toploStupskaBitanga wrote:Kud će sva ova voda iz Doboja i otići
- Paulaner
#2957 Re: Poplave u cijeloj BiH
I ja sam danas odnio u Lamelu,zato kazem,u Kasarnu se ne moze proci,helikopteri spustaju ljude na Crkvicko brdo i ne znam gdje ih voze,al u Kasarnu mislim da neNot My Idea wrote:Ja sam evo sad odvukla. U lameli je crveni krst I tu masa naroda donosi. I odjecu I hranu,mlijeko,vodu. Da se najezis koliko ljudi pomazePaulaner wrote:Pa kako su ih odvukli tamo kad se ne moze prociNot My Idea wrote:Zenicani, Ako imate deka I odjece, skupite pa nosite u kasarnu, puna je djece iz Topcic polja I Maglaja.Mislim da to nije tacna informacija
- General War
#2959 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne vjerujem, putna dionica preko han pijeska je koliko zna jos neprohodna, nisam cuo da su je jos osposobili.Skream wrote:mislim samo preko Zvornikafree_spirit wrote:Kakvo je stanje na putevima? Ima li ko informaciju moze li se iz Tuzle sa Sarajvo?
- guber90
#2960 Re: Poplave u cijeloj BiH
Krenula je nanovo poprilicno jakim intenzitetom i na podrucju Sjenjaka, Brcanske itd. ne znam za ostatak.Tyke wrote:Zadnjih sat vremena opet pada kisa u Tuzli, barem od centra grada do Mosnika, gdje sam se kretao.Skream wrote:u Tz trenutno ne pada kiša, bar istočni dio grada
Nivo vode u Jali je opao cca 2-2,5m. Ali zato klizista se nizu kao na traci, a tu se nazalost nista ne moze. U Mejdanu je trenutno nekoliko porodica, mislim da ce se razmjestati na Dubrave i jos par mjesta. Apeluju se i gradjani Tz da pruze prenociste i osnovne namirnice tim ljudima.
-
zavrzlama
#2961 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima li sanse da put Tuzla -Sarajevo do ponedjeljka bude prohodan...ja letim za Tursku u utorak izutraSkream wrote:mislim samo preko Zvornikafree_spirit wrote:Kakvo je stanje na putevima? Ima li ko informaciju moze li se iz Tuzle sa Sarajvo?
- Janjicar
#2962 Re: Poplave u cijeloj BiH
U okolini Tuzle ponovo kisa pocinje da pada :/
- Alfons Kauders
#2963 Re: Poplave u cijeloj BiH
zna li neko sta je sa zeljeznica?
put dolinom bosne ide dosta nize od pruge... znam da su sinoc kontali prugom pokusati do maglaja, ali nije moglo
put dolinom bosne ide dosta nize od pruge... znam da su sinoc kontali prugom pokusati do maglaja, ali nije moglo
- O'zone
- Globalni moderator
#2964 Re: Poplave u cijeloj BiH
Modriča pod vodom
-
StupskaBitanga
#2965 Re: Poplave u cijeloj BiH
vjerovatno hoće jer iduće sedmice najavljuju visoke temperaturezavrzlama wrote:Ima li sanse da put Tuzla -Sarajevo do ponedjeljka bude prohodan...ja letim za Tursku u utorak izutraSkream wrote:mislim samo preko Zvornikafree_spirit wrote:Kakvo je stanje na putevima? Ima li ko informaciju moze li se iz Tuzle sa Sarajvo?
- pink floydd
#2966 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kakva je situacija sa namirnicama u trgovinama u ovim gradovima koji nisu potopljeni.
U Banovićima nestašica brašna, i ako se gdje nađe 25 maraka je vreća (u Merkatoru). Je li ih sramota zarađivati na nečijoj nesreći
U Banovićima nestašica brašna, i ako se gdje nađe 25 maraka je vreća (u Merkatoru). Je li ih sramota zarađivati na nečijoj nesreći
- Skream
#2967 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bihamk Bosanskohercegovački Auto-moto KlubGeneral War wrote:Ne vjerujem, putna dionica preko han pijeska je koliko zna jos neprohodna, nisam cuo da su je jos osposobili.Skream wrote:mislim samo preko Zvornikafree_spirit wrote:Kakvo je stanje na putevima? Ima li ko informaciju moze li se iz Tuzle sa Sarajvo?
Uspostavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-1.8 Tuzla-Orašje. Od Tuzle se može do Zvornika, a prema posljednjim informacijama uspostavljen je saobraćaj i na dionici M-19 Zvornik-Drinnjača, tako da se saobraćaj iz Tuzle prema Sarajevu sada može odvijati preko Zvornika, Milića, Vlasenice i Sokoca. I dalje je obustavljen saobraća od Lukavca ka Doboju, kao i putevi iz Tuzle prema Bijeljini i Živinicama.
- O'zone
- Globalni moderator
#2968 Re: Poplave u cijeloj BiH
Rade na raščišćavanju jer je masa odrona usput a na nekim mjestima je voda odnijela kompletan tucanik u dužini od 100 metara pa su pragovi i pruga bez potpore a koliko se sjećam na jednom mjestu je i pomjerena zbog odrona.Alfons Kauders wrote:zna li neko sta je sa zeljeznica?
- Not My Idea
#2969 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa.ne moze se proc autom al.nose ljudi pjeske vrecePaulaner wrote:I ja sam danas odnio u Lamelu,zato kazem,u Kasarnu se ne moze proci,helikopteri spustaju ljude na Crkvicko brdo i ne znam gdje ih voze,al u Kasarnu mislim da neNot My Idea wrote:Ja sam evo sad odvukla. U lameli je crveni krst I tu masa naroda donosi. I odjecu I hranu,mlijeko,vodu. Da se najezis koliko ljudi pomazePaulaner wrote: Pa kako su ih odvukli tamo kad se ne moze prociMislim da to nije tacna informacija
Nemoj demoralisat narod,nit govorit da ne moze. Moze pjeske. Nije preko bijela svijeta
-
Boskero
#2970 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:05, edited 1 time in total.
- General War
#2971 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma jedan suh dan ce biti dovoljan da se put djelimicno osposobi (nedelja-ponedeljak ne najavljuju neku jaku kisu) tako da nebi trebalo da bude problemzavrzlama wrote:Ima li sanse da put Tuzla -Sarajevo do ponedjeljka bude prohodan...ja letim za Tursku u utorak izutraSkream wrote:mislim samo preko Zvornikafree_spirit wrote:Kakvo je stanje na putevima? Ima li ko informaciju moze li se iz Tuzle sa Sarajvo?
-
StupskaBitanga
#2972 Re: Poplave u cijeloj BiH
u Sarajevu su rafe prazne a kamo li u manjim mjestima
Jučer u Bingo Otoka ljudi nose kao da će WW3
Jučer u Bingo Otoka ljudi nose kao da će WW3
- raskopusa
#2973 Re: Poplave u cijeloj BiH
bem ti vise kisu.zar nije dovoljno nevolje.Janjicar wrote:U okolini Tuzle ponovo kisa pocinje da pada :/
- eluna
#2974 Re: Poplave u cijeloj BiH
NA RSG RADIJU SAD SE JAVLJA UPRAVNIK BRANE NA MODRACU I KAŽE DA JE PRED PUCANJEM ..... ne znam koliko je istina, ali to ide na radiju pa samo prenosim

-
Peryton_
#2975 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nije da pada nego pljusti.
Evo sada dolazim, od jucer ujutro je akcija na evakuaciji ljudi u Srebreniku.
Sva sreca pa niko nije poginuo.
Svaka cast ljudima, volonterima CRvenog kriza i obicnim gradjanima koji su pritekli u pomoc.
Sada su problem klizista, na opstini Srebrenik do 15.00 danas je prijavljeno odo 300 novih klizista.
Havarija.
Evo sada dolazim, od jucer ujutro je akcija na evakuaciji ljudi u Srebreniku.
Sva sreca pa niko nije poginuo.
Svaka cast ljudima, volonterima CRvenog kriza i obicnim gradjanima koji su pritekli u pomoc.
Sada su problem klizista, na opstini Srebrenik do 15.00 danas je prijavljeno odo 300 novih klizista.
Havarija.