Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ridjobrki

#2951 Re: Avionske nesrece

Post by Ridjobrki »

Prema nepotvrđenim informacijama, navodno je ovaj Lubitz volio jesti kebab.

:-?
Matzan

#2952 Re: Avionske nesrece

Post by Matzan »

It_is_a_Leclerc wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/EgyptAir_Flight_990

"Ako si musliman, odmah si terorista" :roll: :roll:

Dokad ćete više ponavljati tu laž ?!

Laž je da nije tako!!

Ako se već referiraš na dati link, onda treba da bude jasno
EgyptAir Flight 990 (MS990/MSR990) was a regularly scheduled flight from Los Angeles International Airport, United States, to Cairo International Airport, Egypt, with a stop at John F. Kennedy International Airport, New York City. On 31 October 1999, the Boeing 767-366ER operating the route crashed into the Atlantic Ocean about 60 miles (100 km) south of Nantucket Island, Massachusetts, killing all 217 people on board. The official "probable cause" of the crash was deliberate action by the relief first officer.[1]
Diktirana i stalno podgrijavana paranoja i islamofobija kreću svojim maximalnim pogonom nakon 9/11/2001. godine.

Tek toliko da se zna.
jefferson

#2953 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

mirza_15 wrote:
jefferson wrote: Pa dobro nismo ni mislili da ti je citanje jaca strana.
Argument inace poznat pod nazivom "Hamo vidi mu glave." Koriste ga intelektualno napredne osobe jer je to samo njima svojstveno. Prica se da takve osobe imaju IQ veci od sobne temperature. Dostize cak i velicinu broja njihovih cipela.
Ne znam za velicinu tvoje glave, ali citanje je osnova obrazovanja, a ne velicina glave, tako da ne kontam sta si htio reci?
Ridjobrki

#2954 Re: Avionske nesrece

Post by Ridjobrki »

Nijedan islamski terorist koji imalo drži do sebe ne bi prošao kraj šest nuklearnih elektrana i zakuc'o se u golo brdo.

Toliko o tomu.
jefferson

#2955 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

Ridjobrki wrote:Nijedan islamski terorist koji imalo drži do sebe ne bi prošao kraj šest nuklearnih elektrana i zakuc'o se u golo brdo.

Toliko o tomu.
Poginulo 150 ljudi, a oni o jadnim muslimanima, islamofobiji i slicno.
Po njihovoj teoriji moglo bi se reci: da je poginulo 150 muslimana, na sav bi glas vikali da je cionisticko-americka zavjera. Ovako, posto nije, nema veze, ko jebe ovih 150 ljudi.
mirza_15

#2956 Re: Avionske nesrece

Post by mirza_15 »

jefferson wrote:
mirza_15 wrote:
jefferson wrote: Pa dobro nismo ni mislili da ti je citanje jaca strana.
Argument inace poznat pod nazivom "Hamo vidi mu glave." Koriste ga intelektualno napredne osobe jer je to samo njima svojstveno. Prica se da takve osobe imaju IQ veci od sobne temperature. Dostize cak i velicinu broja njihovih cipela.
Ne znam za velicinu tvoje glave, ali citanje je osnova obrazovanja, a ne velicina glave, tako da ne kontam sta si htio reci?
Citanje svega sto neko zakaci na forumu nije osnova nicega, osim sto pokazuje manjak inteligencije onoga koji to radi. Citanje ovog gore linka bi prestavljalo samo gubitak vremena, a siguran sam da ga nisi ni ti procitao. To sto raspravu spustas na licni nivo i pokusavas je voditi uvredama dovoljno govori o tebi. Ako je vrhunac tvojih intelektualnih kapaciteta da vrijedjas svakoga s kim ne dijelis misljenje onda nista. Cestitam na tome.
Matzan

#2957 Re: Avionske nesrece

Post by Matzan »

Ridjobrki wrote:Nijedan islamski terorist koji imalo drži do sebe ne bi prošao kraj šest nuklearnih elektrana i zakuc'o se u golo brdo.

Toliko o tomu.
Nemreš ti od konvertita očekivati istu lucidnost i posvećenost poslu kao od izvornog. :wink:
Ridjobrki

#2958 Re: Avionske nesrece

Post by Ridjobrki »

Matzan wrote:

Toliko o tomu.
Nemreš ti od konvertita očekivati istu lucidnost i posvećenost poslu kao od izvornog. :wink:
:-?

Touché. :D
jefferson

#2959 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

Citanje svega sto neko zakaci na forumu nije osnova nicega, osim sto pokazuje manjak inteligencije onoga koji to radi. Citanje ovog gore linka bi prestavljalo samo gubitak vremena, a siguran sam da ga nisi ni ti procitao. To sto raspravu spustas na licni nivo i pokusavas je voditi uvredama dovoljno govori o tebi. Ako je vrhunac tvojih intelektualnih kapaciteta da vrijedjas svakoga s kim ne dijelis misljenje onda nista. Cestitam na tome.
Misljenje? Ako je to "misljenje," onda si upravu, ne kontam se spustati na taj nivo, mogao bi me potuci iskustvom.
alibegoa

#2960 Re: Avionske nesrece

Post by alibegoa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Not My Idea wrote:Nije mi jasno kako su svi dijelovi ovako sitni, ko da je neko samljeo komplet avion. Zasto se to desilo? Jedan od spasilaca je scenu opisao rekavsi "Konfeti. Jedino to mogu opisati kao konfete, kao da je neki div razbacao papire na proslavi".

ukucam na gugl Plane crash i skoro svi avioni su u komadu,il barem se vidi da je to avion.
https://www.google.ba/search?q=plane+cr ... CAYQ_AUoAQ

Ovaj airbus se ni prepoznat ne moze,sta je to nekad bilo
Zavisi. Ovaj prilikom pada je imao brzinu oko 500-600 km/h. Ogromna je to energija zato i jeste takav rezultat. :(
Aha samo za teoreticare zavjere, jel sad svima jasno gdje je avion koji je udario u Pentagon?
jefferson

#2961 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

alibegoa wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Not My Idea wrote:Nije mi jasno kako su svi dijelovi ovako sitni, ko da je neko samljeo komplet avion. Zasto se to desilo? Jedan od spasilaca je scenu opisao rekavsi "Konfeti. Jedino to mogu opisati kao konfete, kao da je neki div razbacao papire na proslavi".

ukucam na gugl Plane crash i skoro svi avioni su u komadu,il barem se vidi da je to avion.
https://www.google.ba/search?q=plane+cr ... CAYQ_AUoAQ

Ovaj airbus se ni prepoznat ne moze,sta je to nekad bilo
Zavisi. Ovaj prilikom pada je imao brzinu oko 500-600 km/h. Ogromna je to energija zato i jeste takav rezultat. :(
Aha samo za teoreticare zavjere, jel sad svima jasno gdje je avion koji je udario u Pentagon?
Nemoj molim te pocinjati tu temu. Sada kada ti se javi svi fizicari, matematicari i slicno, ziv neces ostat.
It_is_a_Leclerc

#2962 Re: Avionske nesrece

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa dobro ljudi, jel vi fakat mislite da televizija odlučuje ko je terorista, a ko nije ?! :-) :-)

TERORIZAM MORA IMATI IDEOLOGIJU ! TERORIZAM JE SREDSTVO POLITIČKE BORBE ! TERORIZAM JE NAPAD NA ZAJEDNICU !

Hajd' probajte ponavljati ovo, pa mi onda recite u kojoj od ove tri devize vi nalazite Andreasa Lublitza.
mirza_15

#2963 Re: Avionske nesrece

Post by mirza_15 »

jefferson wrote: Misljenje? Ako je to "misljenje," onda si upravu, ne kontam se spustati na taj nivo, mogao bi me potuci iskustvom.
Kralju, ti si se meni prvi obratio sa zeljom da nesto "suknes." To sto si tako poceo raspravu dovoljno govori o tome ko je na kojem nivou. Tebe mama izgleda nije ucila lijepom ponasanju, a i u skoli su izgleda zakazali. Bahato dijete naucilo dvije fraze pa doslo na forum da ih prosipa.
Matzan

#2964 Re: Avionske nesrece

Post by Matzan »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa dobro ljudi, jel vi fakat mislite da televizija odlučuje ko je terorista, a ko nije ?! :-) :-)

TERORIZAM MORA IMATI IDEOLOGIJU ! TERORIZAM JE SREDSTVO POLITIČKE BORBE ! TERORIZAM JE NAPAD NA ZAJEDNICU !

Hajd' probajte ponavljati ovo, pa mi onda recite u kojoj od ove tri devize vi nalazite Andreasa Lublitza.
Šta se dereš? Što si neurozan? :?
Ridjobrki

#2965 Re: Avionske nesrece

Post by Ridjobrki »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa dobro ljudi, jel vi fakat mislite da televizija odlučuje ko je terorista, a ko nije ?! :-) :-)

:lol: :lol: :lol:

Who cares?

Televizija kreira mišljenje a ti kopiraj definicije do kraja svijeta. Nažalost, tako je.

A u nekom širem smislu, Lubitz jeste napao zajednicu - ako ništa poslovnu zajednicu avioprijevoznika.
jefferson

#2966 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

mirza_15 wrote:
jefferson wrote: Misljenje? Ako je to "misljenje," onda si upravu, ne kontam se spustati na taj nivo, mogao bi me potuci iskustvom.
Kralju, ti si se meni prvi obratio sa zeljom da nesto "suknes." To sto si tako poceo raspravu dovoljno govori o tome ko je na kojem nivou. Tebe mama izgleda nije ucila lijepom ponasanju, a i u skoli su izgleda zakazali. Bahato dijete naucilo dvije fraze pa doslo na forum da ih prosipa.
Ne nego bahato dijete je davno izgubilo bilo kakvo razumjevanje za glupost, posebno za ove koji se kontatno osjecaju zrtvama, jerbo uvijek je neko drugi kriv za njihovo stanje.
150 ljudi poginulo a ti si dosao kakiti ovdje o Muslimanima, Krscanima, Jevrjeima i svjetskoj zavjeri protiv Muslimana.
Nemam ja tebi sta suknuti, kao sto sam rekao, malo vise citanja, mozda bi nesto i konkretno mogao reci osim trolati ovdje.
Last edited by jefferson on 28/03/2015 16:25, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#2967 Re: Avionske nesrece

Post by It_is_a_Leclerc »

Nisam nervozan, nego kontam da uvijek preskačete vrlo bitne stvari kad se napišu malim slovima.

Terorizam mora biti ideološki motiviran. Bez ideologije, ubistvo je ubistvo.
jefferson

#2968 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

It_is_a_Leclerc wrote:Nisam nervozan, nego kontam da uvijek preskačete vrlo bitne stvari kad se napišu malim slovima.

Terorizam mora biti ideološki motiviran. Bez ideologije, ubistvo je ubistvo.
Ja ali ti s eobracas ljudima koji nemaju pojma o tome niti imaju kognitivnu mogucnost da to razumiju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2969 Re: Avionske nesrece

Post by Tomahawk11 »

Terorizam? :lol: Cuj sto se avion raspao u paramparcad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zato da bi na klixu teoreticari mogli razviti citavu filozofiju da je ''ipak'' stvar komplikovanija nego sto izgleda.
Da nas nema, tacno bi nas trebalo izmisliti. Zasto jednostavno, kad moze komplikovano?
jefferson

#2970 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

Tomahawk11 wrote:Terorizam? :lol: Cuj sto se avion raspao u paramparcad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zato da bi na klixu teoreticari mogli razviti citavu filozofiju da je ''ipak'' stvar komplikovanija nego sto izgleda.
Da nas nema, tacno bi nas trebalo izmisliti. Zasto jednostavno, kad moze komplikovano?
Ma stavr je gora od toga.
150 ljudi je poginulo, veze nikakve ni sa kakvom ideologijom, bilo sta. Ali jok, daj spinuj pricu kako da je bio Musliman piot, to bi bilo ovako ili onako. Tacno imas osjecaj da traze nesto da se osjecaju kao zrtve. Onaj sindrom da je uvijke neko kriv za njihovo stanje, pa i ako nema veze dogadjaj sa njihovim vidjenjem svijeta, daj to nekako navuci na svoj mlin. 150 ljudi? Ma ko ih jebe, nisu Muslimani (bar ne svi).
mirza_15

#2971 Re: Avionske nesrece

Post by mirza_15 »

jefferson wrote: Ne nego bahato dijete je davno izgubilo bilo kakvo razumjevanje za glupost, posebno za ove koji se kontatno osjecaju zrtvama, jerbo uvijek je neko drugi kriv za njihovo stanje.
150 ljudi poginulo a ti si dosao kakiti ovdje o Muslimanima, Krscanima, Jevrjeima i svjetskoj zavjeri protiv Muslimana.
Nemam ja tebi sta suknuti, kao sto sam rekao, malo vise citanja, mozda bi nesto i konkretno mogao reci osim trolati ovdje.
A sto ne mogu ovog preseravanja. Eto tebi stalo do tih 150 ljudi. Da je u kakvoj nesreci u Indiji poginulo 1.000 ne bi se ni pocesao. I ti nasao da moralises. Sto ne mogu supe na viljusku. To jeftino spustanje sa citanjem ostavi za svoje ukucane. Tamo ste vjerovatno svakako naucili tako da komunicirate.
jefferson

#2972 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

mirza_15 wrote:
jefferson wrote: Ne nego bahato dijete je davno izgubilo bilo kakvo razumjevanje za glupost, posebno za ove koji se kontatno osjecaju zrtvama, jerbo uvijek je neko drugi kriv za njihovo stanje.
A sto ne mogu ovog preseravanja. Eto tebi stalo do tih 150 ljudi. Da je u kakvoj nesreci u Indiji poginulo 1.000 ne bi se ni pocesao. I ti nasao da moralises. Sto ne mogu supe na viljusku. To jeftino spustanje sa citanjem ostavi za svoje ukucane. Tamo ste vjerovatno svakako naucili tako da komunicirate.
Dobro da znamo da tebi nije, jbg. Imas na politici brdo tema gdje se mozes zaliti.
mirza_15

#2973 Re: Avionske nesrece

Post by mirza_15 »

jefferson wrote:
Tomahawk11 wrote:Terorizam? :lol: Cuj sto se avion raspao u paramparcad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
150 ljudi je poginulo, veze nikakve ni sa kakvom ideologijom, bilo sta. Ali jok, daj spinuj pricu kako da je bio Musliman piot, to bi bilo ovako ili onako. Tacno imas osjecaj da traze nesto da se osjecaju kao zrtve. Onaj sindrom da je uvijke neko kriv za njihovo stanje, pa i ako nema veze dogadjaj sa njihovim vidjenjem svijeta, daj to nekako navuci na svoj mlin. 150 ljudi? Ma ko ih jebe, nisu Muslimani (bar ne svi).
Slabo Vas obojica kontate ono sto je napisano. A upravo ti jefferson ne znas da citas. Niko nije napisao da se ovdje radi o teroristickom cinu. Napisano je da bi bio da je pilot Ahmed. Sve to o cemu vas dvojica pisete bi palo u vodu. Da se sat vremena nakon nesrece saznalo da je pilot musliman sve tv kuce i novine bi nas preplavile natpisima i izvjestajima o teroristickom cinu.
Matzan

#2974 Re: Avionske nesrece

Post by Matzan »

Da se ne lažemo, islamofobija postoji u glavama ljudi zapadne kulture.
Kao što postoje i razni drugi -izmi, ma koliko se neki trudili da kažu da ih nema.

Ne tvrdim da bi iole ozbiljnija država sebi dozvolila da nešto tek tako proglasi terorizmom ako to nije, ali sam siguran
da je Lubitz bio musliman ili imao neke veze sa islamom bar pola ljudi sa zapada bi pomislilo: "Opet ONI!".
Pored njih, bar 50% žnj medija bi bez ikakve odgovornosti i konsekvenca tu vijest jedva dočekalo i ista bi se do maksimuma eksploatisala.
Pa hajde da vidimo poslije toga da se iz kokpita nekog aviona aviokompanija sa zapada javi glas: "Lady and gentlmens, Good afternoon, my name is Ahmad... glavu na panj dajem da bi 50% putnika odbilo da leti sa Ahmadom, jer će ih Ahmad "zabiti u planinu u ime Islama".

Ko se sjeća haosa 2001. godine zna dobro o čemu govorim. Sjećam se da su nedugo nakon 9/11 prebili jednog Indijca jer je čovjek imao turban na glavi i tamniju put. :-)
soccerfan88

#2975 Re: Avionske nesrece

Post by soccerfan88 »

jefferson wrote:
I ja sam to ranija pisao. Zalosno je kad pogledas objave na Facebooku u vezi ove price i pocnes citati komentare. Da te jeza uhhvati. Niko ali bas niko ne kaze Boze pa jadni ti ljudi i njiove porodice kroz sta sad prolaze. To nije samo 150 ljudi. Tu su i njihove familije, djeca, prijatelji,komsije....Ne, zapeo Bosnjo ko sivonja sto ovo nije teroristicki napad? :skoljka: :skoljka: :skoljka: Da bi bio teroristicki napad mora postojati odgovor na pitanje: U ime cega ili koga je napravljen napad? Depresivnih ljudi valjda. :roll: :roll: Stvarno zalosno koliko "bistro" pojedinci razmiljaju.
Post Reply