Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
angrybird wrote:
Radujem se prazniku, niti sam zapalio svijecu, niti pohodio crkvu. I meni krscanstvo nije ni priblizno toliko mrsko kao tebi islam.
Islam je Elitska religija i moras je raditi profesionalno kao sto i sportisti moraju trenirati stalno tako da u Islamu postoji velika disciplina kao klanjanje 5x dnevno i jos dosta drugih stvari. Krscanske religije nisu Elitne religije i skroz su jednostavnije, vjernici u Crkvma ne moraju nista raditi, sjednu lijepo na klupe i slusaju predavanja i crkvenu muziku.
angrybird wrote:
Radujem se prazniku, niti sam zapalio svijecu, niti pohodio crkvu. I meni krscanstvo nije ni priblizno toliko mrsko kao tebi islam.
Islam je Elitska religija i moras je raditi profesionalno kao sto i sportisti moraju trenirati stalno tako da u Islamu postoji velika disciplina kao klanjanje 5x dnevno i jos dosta drugih stvari. Krscanske religije nisu Elitne religije i skroz su jednostavnije, vjernici u Crkvma ne moraju nista raditi, sjednu lijepo na klupe i slusaju predavanja i crkvenu muziku.
Ček, zar svi Muslimani u BiH ovo prakticiraju? Ako nisu, onda je Islam što se toga tiče isti kao i kršćanstvo. Jedina opipljiva razlika u svakodnevnom životu je što Muslimani vjeruju u Alaha, a Kršćani u Boga. Čak i jedni i drugi tvrde da je taj uzvišeni zapravo isti, ali ga zovu različitim imenom. Razlike zapravo i nema, odnosno ima je kod fanatičnih i zagriženih vjernika u smislu obavljanja religijskih rituala koji su različiti.
Tietje24322 wrote:
Pa koda je bitan broj vojnika budalo. Topnistvo sa posadom od 700 ljudi. To znaci 100 haubica 155 mm.
Sta mislis da mi posaljemo 100 haubica od 155 mm na Zepce, onu donaciju Amerikanaca da isprobamo? Pa onda kad to zauzmemo udju malo ovi nasi muskarci iz ruralnih dijelova da se poigraju vasim zenama? Ili posaljemo 50 tenkova na vitez?
Znasli sta je 50 tenkova u pratnji od 2500 vojnika pred Stocem i 100 haubica pred vakufom?
To je sila. Sa 100 tenkova mi mozemo organizirati exodus hrvata iz hercegovine kako ti bog hoce.
sto volim ove internet ratnike koji nemogu ni da provjere osnovne podatke na wikipedij a kamo na nekom ozbiljnijem
web site..
pa da vidimo sta wiki kaze " In modern battery organization, the military unit typically has 6 to 8 howitzers or 6 to 9 rocket launchers and 100 to 200 personnel and is the equivalent of a company in terms of organisation level."
jel potrebno tjetje da ti prevedem.....
o ovom ko moze koga istjerat.....ja bih zamolio Chmolju da zatvori ovu temu...ovo je sad preslo na naucnu fantastiku
angrybird wrote:
Ček, zar svi Muslimani u BiH ovo prakticiraju? Ako nisu, onda je Islam što se toga tiče isti kao i kršćanstvo. Jedina opipljiva razlika u svakodnevnom životu je što Muslimani vjeruju u Alaha, a Kršćani u Boga. Čak i jedni i drugi tvrde da je taj uzvišeni zapravo isti, ali ga zovu različitim imenom. Razlike zapravo i nema, odnosno ima je kod fanatičnih i zagriženih vjernika u smislu obavljanja religijskih rituala koji su različiti.
Ne bih nazvao ljude koji klanjaju i poste fanaticnim. Upoznao sam vjernike (zagrizene, kako ti kazes) koji su bili, sto se kaze, stub zemlje...blagi ljudi, uvijek za mir i pomoc drugom. Takodje sam upoznao i one koji pijani pozivaju na dzihad.
Dakle, sve je do osobe.
Mister Yes wrote:
Dayton bi bio super rješenje da Srbi nisu ovoliko demotivisani za pravljenje djece.
Odlican!!
Nasmija me, mada ako je tvoja demografsko ratna teorija ispravna, sljedece pitanje bi bilo kako motivisati Srbe da prave djecu. Ili, mogu li i drugi narodi i narodnosti pomoci kako? (nemogoh odolit)
Tietje24322 wrote:
Pa koda je bitan broj vojnika budalo. Topnistvo sa posadom od 700 ljudi. To znaci 100 haubica 155 mm.
Sta mislis da mi posaljemo 100 haubica od 155 mm na Zepce, onu donaciju Amerikanaca da isprobamo? Pa onda kad to zauzmemo udju malo ovi nasi muskarci iz ruralnih dijelova da se poigraju vasim zenama? Ili posaljemo 50 tenkova na vitez?
Znasli sta je 50 tenkova u pratnji od 2500 vojnika pred Stocem i 100 haubica pred vakufom?
To je sila. Sa 100 tenkova mi mozemo organizirati exodus hrvata iz hercegovine kako ti bog hoce.
sto volim ove internet ratnike koji nemogu ni da provjere osnovne podatke na wikipedij a kamo na nekom ozbiljnijem
web site..
pa da vidimo sta wiki kaze " In modern battery organization, the military unit typically has 6 to 8 howitzers or 6 to 9 rocket launchers and 100 to 200 personnel and is the equivalent of a company in terms of organisation level."
jel potrebno tjetje da ti prevedem.....
o ovom ko moze koga istjerat.....ja bih zamolio Chmolju da zatvori ovu temu...ovo je sad preslo na naucnu fantastiku
Okej pretjerao sam znaci 7 haubica na 150 ljudi. Sto znaci na 700 ljudi je bilo oko 33 haubice. I to je sila. Pogotovo pred gradicem kakav je Gornji Vakuf.
Imamo stenograme iz kancelarije Tudjmanove gdje on natedjuje slanje tenkovskih brigada na stolac i Bugojno. Imamo stenograme o topnistvu Hrvatskrme vojske pred Vakufom. Imamo snimnjen razgovor izmedju Suska i Bobana o koristebje napalm bombi protiv armije r bih.
Vi nikada niste prestali na razbijanju BiH sa Srbima. A sve ste nesto ugrozeni.
Ali to ce vas skupo doci.
Premalo je snaga HV-a bilo u Bosni da bi se to moglo okarakterizirati kao agresija. Više kao vojna ispomoć BiH Hrvatima.
Ma hajde bježi ?
Međunarodni sud prvde u Haagu se ne slaže sa tvojim proizvoljnim zaključkom. Naime, u presudi Hrvatskom vojno-političkom vrhu jasno stoji da je Hrvatska izvršila oružanu agresiju na Bosnu i Hercegovinu sa ciljem uništenja Bošnjaka a potom pripajanju etnički očišćenih prostora Hrvatskoj.
Nevjeruješ? Postavi presudu
Perec wrote:
Premalo je snaga HV-a bilo u Bosni da bi se to moglo okarakterizirati kao agresija. Više kao vojna ispomoć BiH Hrvatima.
Premalo?
Tudjman govori o 2500 vojnika HV pred Prozorom.
Govori o oklopnim brigadama pred Stocem.
Za srednju Bosnu je priznao Amerikancima da je bilo 5000 vojnika HV oko Lasvanske doline. New York Times je pisao o tome.
O Bugojnom Tudjman govori Susku kako je gardijska brigada sa svim topnistvom i pisadom tamo.
O Vakufu se prica kako je HV tamo.
Mostar
Susak i Tudjman komentarisu opciju napalm bombi protiv arbih u srednjoj bosni nakon neuspjesne akcije.
Kojim oklopnim brigadama? Navedi jedinice? Snage koje je HV imao u Bosni za stalno tada nisu prelazile 2-3 tisuće ljudi, i to skrpanih iz raznih brigada, tipa jedna oklopna bojna iz jedne brigade i pješačka iz druge. Nikad niti jedna gardijska brigada recimo nije bila komplet angažirana ni prisutna i mi govorimo o agresiji? Kad se radi agresija, onda se napada svim snagama. Ovo što je Tuđman poslao je s obzirom na kapacitete koje je HV mogao upotrijebiti bila neka osrednja vojna ispomoć.
Opet proizvoljne tvrdnje. Lijepo to smotaj pod ruku pa pravac u 'aag. Čim njima objasniš da su se zajebali nakon toliko dokaznog materijala i da treba one fašiste pustiti da idu kućama, ubjedio si i mene. Do tada..truc-muc-oprden-puc i 111 godina robije.
Perec wrote:
Izbio je rat u srednjoj Bosni i Hrvatska je učinila prirodnu stvar, vojno je pomagala svoj narod u drugoj državi. Hoće li se to s obzirom na međunarodno pravo okarakterizirati kao međudržavni sukob, to je druga stvar. Agresija je previše žestoka i netočna riječ za to. Agresija u međunarodnom pravu zapravo i ne postoji. To je više izraz koji se koristi u običnim raspravama o ratnim temama, ali i kao takav je netočan.
Hrvatska je izvršila oružanu agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Možda je to za tebe priordna stvar ali za međunarodni sud pravde u Hasgu nije. I zato je Hrvatska jasno okarakterisana kao zločinačka strana i agresor.
I da samo dodam, Hrvatska pomagla vlastiti narod već ga je ETNIČKI ČISTILA baš iz srednje Bosne. I to jasno piše u presudi hrvatskom vojno-političkom vrhu.
Haag je osudio Tudjmana. Znaci uredu bi bilo sada kada smo mi jaci od vas mnogo... Da nam Turci upale vojne satalite a da mi cistimo jedan po jedan grad poput Viteza, Sirokog, Capljine?
Hag ne može osuditi mrtvu osobu kojoj nije ni suđeno nego je u opisu presude šestorci vijeće navelo njegao kao ovog i onog. Radi se i o prvostupanjskoj presudi.
Uzmi citaj stenograme koje je Msesic predao Haagu. Samo kod Vakufa Tudjman govori o Gardijskoj brigadi sa svim topnistvom i posadom za topnistvo od 700 ljudi. Onda govori kako ta brigada treba biti osvjezena novim vojnicima iz Splita.
Što se tiče gardijskih brigada sudjelovali su djelovi 3. i 5. gardijske brigade (topništvo jedne i oklop druge), dakle ne cijele te brigade, plus što ostalih 5 brigada (od kojih 4. i 7. koje su bile najbolje i najjače) nisu vidjele ratišta ni dijelom.
U istom sastanku upita Suska sta je sa Stocem ( gradom koji je imao 70% Bosnjaka na popisu iz 91.).Susak mu odgovara da je tamo 2500 vojnika HV sa oklopom te i te brigade.
Znaci samo pred dva Bosnjacks grada je bilo preko 3000 vojnika HV, bez srednje Bosne, Mostara, Bugojna itd.
Brojka aktivnih vojnika HV-a nije prelazila 3 tisuće. Nije bilo ni potrebe za tim jer je tu bio i HVO.
Hag ne može osuditi mrtvu osobu kojoj nije ni suđeno nego je u opisu presude šestorci vijeće navelo njegao kao ovog i onog. Radi se i o prvostupanjskoj presudi.
U presudi jasno stoji da je Franjo Tuđman stajao na čelu udruženog zločinačkog poduhvata. Ti od tog pravi verzije kako god poželiš. A o drugostepenoj presudi ćemo diskutovati kad se ona desi. Do tada, držimo se činjenica.
Što se tiče gardijskih brigada sudjelovali su djelovi 3. i 5. gardijske brigade (topništvo jedne i oklop druge), dakle ne cijele te brigade, plus što ostalih 5 brigada (od kojih 4. i 7. koje su bile najbolje i najjače) nisu vidjele ratišta ni dijelom.
Opet ...smotaj to pod ruku pa pravac u 'aag. Ovako im lijepo objasni da su mahniti, "uznike" pod ruku i pravac Grude..
Perec wrote:
Izbio je rat u srednjoj Bosni i Hrvatska je učinila prirodnu stvar, vojno je pomagala svoj narod u drugoj državi. Hoće li se to s obzirom na međunarodno pravo okarakterizirati kao međudržavni sukob, to je druga stvar. Agresija je previše žestoka i netočna riječ za to. Agresija u međunarodnom pravu zapravo i ne postoji. To je više izraz koji se koristi u običnim raspravama o ratnim temama, ali i kao takav je netočan.
Hrvatska je izvršila oružanu agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Možda je to za tebe priordna stvar ali za međunarodni sud pravde u Hasgu nije. I zato je Hrvatska jasno okarakterisana kao zločinačka strana i agresor.
I da samo dodam, Hrvatska pomagla vlastiti narod već ga je ETNIČKI ČISTILA baš iz srednje Bosne. I to jasno piše u presudi hrvatskom vojno-političkom vrhu.
Perec wrote:
Perec wrote:
I koga briga?
Pricas o clanici NATO i EU.
upravu si, i druge članice NATO-a i Eu su nekad prije etnički čistile neka područja, dakle ništa neobično i novo za te članice.Hrvatska se valjda samo pokušala što bolje uklopiti u taj trend.
Perec wrote:
Hafis wrote:Samo da dodam da Hrvati najiskrenije od svih žele normalnu i cjelovitu BiH, i svakako mogućnost izbora člana predsjedništva. Tko hoće može da uskoči na taj voz, još nije kasno. Tko neće zna se: široko mu polje (Srbija, Turska i ostali standardni folovi)
Čuj brato? aaa moja...mojaaaaa ..od kada to?
Mogućnost izbora imate. Nitko vam ne brani da birate koga god poželite.
Apsolutno se slažem sa tvojom posljednjom rečenicom. Ovi što su već razgulili pro Doljana ne treba ni spominjati. Oni su već irelavantni.
Basvod wrote:
To ne znamo.
Vidis ja sam ubjedjen da bi se Srbi i Hrvati odrekli jednog djela teritorije u zamjenu za nezavisnost kada bi kod Bosnjaka postojala volja za razdruzivanjem.
Al situacija je takva da od tog nema nista tako da... patnja, kome je rahat nek uziva.
Mjesas kruske i jabuke, pa naravno da bi Srbi i Hrvati odustali od jednog dijela BH teritorije ako bi Bosnjaci pristali na vanjsku podjelu teritorije Bosne i Hercegovine tako da bi te dijelove Srbi i Hrvati mogli spojiti sa Srbijom odnosno Hrvatskom. Medjutim vanjska podjela odnosno podjela vanjskih granica drzave BiH se nikada nece moci desiti i to Bosnjaci nikada nece dozvoliti. Unutrasnja pravedna lokalna podjela teritorije BiH je jedino moguca sa dozvolom Bosnjaka pod uslovom da podjela teritorije bude pravedna za sviju, a to je otprilike da Bosnjaci dobiju 51% ili 26,520 Km2) unutrasnje teritorije Bosne i Hercegovine na jugu sa izlazem u Neum i BH dio obale, izlaz BiH na sjeveru i spajanje danas razdvojene Bosnjacke teritorije Krajine sa centralinim teritorijama Bosnjaka. Srbi da dobiju 33% (ili 17,160 Km2) unutrasnje teritorije BiH i Hrvati da dobiju 16% (ili 8,320 Km2). Svaka ovakva lokalno unutrasnja podjela teritorija izmedju tri naroda bi podrzaumjevala da se oni sa tim teritorijama nikada ne mogu i ni pod bilo kakvim uslovima i okolnostima odcjepiti od zajednicke drzave Bosne i Hercegovine i dijelove pripojiti Srbiji i Hrvatskoj. Znaci 3 unutrasnja samostalna i decentralizovana entiteta sa na drzavnom nivou zajednickom mjesanom vladom, zajednickom vojskom itd.
Basvod wrote:
To ne znamo.
Vidis ja sam ubjedjen da bi se Srbi i Hrvati odrekli jednog djela teritorije u zamjenu za nezavisnost kada bi kod Bosnjaka postojala volja za razdruzivanjem.
Al situacija je takva da od tog nema nista tako da... patnja, kome je rahat nek uziva.
Mjesas kruske i jabuke, pa naravno da bi Srbi i Hrvati odustali od jednog dijela BH teritorije ako bi Bosnjaci pristali na vanjsku podjelu teritorije Bosne i Hercegovine tako da bi te dijelove Srbi i Hrvati mogli spojiti sa Srbijom odnosno Hrvatskom. Medjutim vanjska podjela odnosno podjela vanjskih granica drzave BiH se nikada nece moci desiti i to Bosnjaci nikada nece dozvoliti. Unutrasnja pravedna lokalna podjela teritorije BiH je jedino moguca sa dozvolom Bosnjaka pod uslovom da podjela teritorije bude pravedna za sviju, a to je otprilike da Bosnjaci dobiju 51% ili 26,520 Km2) unutrasnje teritorije Bosne i Hercegovine na jugu sa izlazem u Neum i BH dio obale, izlaz BiH na sjeveru i spajanje danas razdvojene Bosnjacke teritorije Krajine sa centralinim teritorijama Bosnjaka. Srbi da dobiju 33% (ili 17,160 Km2) unutrasnje teritorije BiH i Hrvati da dobiju 16% (ili 8,320 Km2). Svaka ovakva lokalno unutrasnja podjela teritorija izmedju tri naroda bi podrzaumjevala da se oni sa tim teritorijama nikada ne mogu i ni pod bilo kakvim uslovima i okolnostima odcjepiti od zajednicke drzave Bosne i Hercegovine i dijelove pripojiti Srbiji i Hrvatskoj. Znaci 3 unutrasnja samostalna i decentralizovana entiteta sa na drzavnom nivou zajednickom mjesanom vladom, zajednickom vojskom itd.
Na stranu sve ostalo ali tebi izgleda nije poznato kako je gustina naseljenosti raspoređena?