Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PeppermintSA wrote:Ja ne mogu da vjerujem da i kod nas ima ovoliko ljudi koji navijaju za pobunjenike i nijhove imperijalističke šefove iz Vašingtona, Londona, Pariza i Brisela
Nisam ulazio mnogo na ovu temu, a sad sam je temeljito iščitao... Ja se samo nadam da će Rusija prva intervenisati i da će Assad istrajati u svojoj borbi protiv ovih islamističkih parazita. On je jedina nada za Siriju, a moguće i za cijeli bliski Istok...
Vjerujem ja da ti zalis sto Rusija nije intervenisala i kod nas!
Alfons Kauders wrote:
dobro nije amerika, ali jeste grcka, italija... spanija, francuska, britanija, njemacka, turska - sve su bile jace od juge, na kopnu, moru i u zraku... za istocni blok nisam siguran, ali su npr istocna njemacka, poljska, cehoslovacka imale dosta modernije snage od nas, mi smo mozda imali malu prednost u kvantitetu
jna kao cetvrta sila u evropi je nonsens
pa nonsens naravno. nisam nikad ni spominjao tu nebulozu. sve pobrojane su apsolutno bile jace od juge. nikad jugoslavija nije bila sila ni neki bitan faktor u svijetskim, pa ni evropskim razmjerama. nisam ja to ni sporio.
ja sam se osvrnuo na tezu da zapad nije imao nista sa i od raspada. dakle od raspada je imao dosta. ako uzmes u obzir sta su sve pokupovali danas po tim drzavama i njihov vanjski dug te guranje glave u guz*** i poslusnost nije da nisu profitirali.
SalihI wrote:Ma jebes Yugu, nje vise nema. Vratimo se temi: Anglo-cionisticka agresija na Siriju.
Evo kazu iracani da ce napasti na americke vojne baze ako ovi udare po Siriji.
"Ako Amerika napadne Siriju, napast ćemo njene interese i baze u Iraku
– Lider vojske Al Mohtar iz Iraka naglasio je da su snage ove grupacije spremne da podrže Siriju u slučaju da Amerika izvede bilo kakav napad na tu zemlju jer će oni napasti američke interese i vojne baze u Iraku.
Sejid Vasak Al Batat, lider paravojne grupacije Al Mohtar iz Iraka zaprijetio je da će ova grupacija u slučaju američkog vojnog napada na Siriju napasti interese i vojne baze te zemlje u Iraku. On je, također, izrazio spremnost ove grupacije da uđe na sirijski teritorij i stane u odbranu suvereniteta i građana te zemlje spram napada zapadne vojne koalicije, predvođene SAD-a."
Alfons Kauders wrote:
jesmo imali dosta bolju startnu poziciju, ali ne znam kako je kvantificirati i reci pet puta ili dva puta bolju... cesi, poljaci, madjari su bili bolje obrazovani od nas, i danas su... a njihove drzave su i tad bile prilicno jake... pa ceha je imala autoputeve, metro i metar solidne industrije davno prije pada komunizma
hrvati i slovenci nisu, ali uzmi u obzir da je slovenija imala duplo veci bdp od prosjeka juge, a hrvatska otprilike 40% veci... bih je bila i tad skoro duplo siromasnija od hrvatske... srbija malo jaca od bih, makedonija i cg krsh...
tu je i geografija... ljudi su naslonjeni na njemacku, centar evrope... a mi smo i danas slijepo crijevo
rule of thumb tako odlucis
imas li podatak da su bili obrazovaniji od nas jer to vec drug put spominjes?
imala je ceska autoindustriju. smece od felicije nije daleko od juge
ako hrvati nakon rata danas nisu simasi za gore nabrojane, sta bi onda bili bez rata.
rumunija ima 3000$ veci gdp per capita od jedne srbije koja je 10 godina ratovala i bila pod sankcijama i jos joj svezali cusku tomahavcima. i ti meni govoris da bi bila ista meta isto odstojanje i danas
a u jugoslavija je bila odmah do italije i austrije.
nemam podatak, ali nekako mi se cini da su varsava, prag i budimpesta ipak bili malo veci centri od sarajeva, zagreba i beograda... to sto su bili 50 godina pod sovjetskom cizmom nije izbrisalo stoljeca kulture i nauke
ceha je tad pravila favorit, ne feliciju... i onda ih je uzeo VW... zato jer su imali bolje ljude od zastave... skoda je jos prije sto i kusur godina pravila sve i svasta, pored autica
srbija nije 10 godina bila pod sankcijama... niti je pretrpila puno stete u ratovima... najvise je nastradala bih i to se i danas vidi kad uporedis gdp slovenije, hrvatske, bih i srbije... nema nikakve tajne... slovenija i danas ima isti odnos gdp-a spram hrvatske kao i prije rata... srbiji se malo vise odmakla, nama jos vise - a nije bas razorena u ratu
Bodkin wrote:ja sam se osvrnuo na tezu da zapad nije imao nista sa i od raspada. dakle od raspada je imao dosta. ako uzmes u obzir sta su sve pokupovali danas po tim drzavama i njihov vanjski dug te guranje glave u guz*** i poslusnost nije da nisu profitirali.
a koliko je zapad oprostio milijardi duga - nama su halali 66%, srbiji 67%...svima su halalili, a koliko su tek donirali?
to su desetine milijardi..ne moze se sleektivno posmatrati
Alfons Kauders wrote:
dobro nije amerika, ali jeste grcka, italija... spanija, francuska, britanija, njemacka, turska - sve su bile jace od juge, na kopnu, moru i u zraku... za istocni blok nisam siguran, ali su npr istocna njemacka, poljska, cehoslovacka imale dosta modernije snage od nas, mi smo mozda imali malu prednost u kvantitetu
jna kao cetvrta sila u evropi je nonsens
pa nonsens naravno. nisam nikad ni spominjao tu nebulozu. sve pobrojane su apsolutno bile jace od juge. nikad jugoslavija nije bila sila ni neki bitan faktor u svijetskim, pa ni evropskim razmjerama. nisam ja to ni sporio.
ja sam se osvrnuo na tezu da zapad nije imao nista sa i od raspada. dakle od raspada je imao dosta. ako uzmes u obzir sta su sve pokupovali danas po tim drzavama i njihov vanjski dug te guranje glave u guz*** i poslusnost nije da nisu profitirali.
o politickoj kontroli sam vec pisao.
pa pokpovali bi i bez rata, barem ono sto je valjalo... a ono sto nije valjalo ni danas nije otislo na bubanj, vec je propalo
uostalom kad pogledas ko je sta kupovao i gdje se investiralo.... nemoj zaboraviti firme iz regije, vec samo ici na strane... koje to imamo banke? austrija - neutralna... slovenija NLB... sberbanka rusija... onda hrvatske banke, osiguranja... mtel kupila srbija, drzavni telecom
sta su to kupili amerikanci, britanci, francuzi, svabe?
Alfons Kauders wrote:
jesmo imali dosta bolju startnu poziciju, ali ne znam kako je kvantificirati i reci pet puta ili dva puta bolju... cesi, poljaci, madjari su bili bolje obrazovani od nas, i danas su... a njihove drzave su i tad bile prilicno jake... pa ceha je imala autoputeve, metro i metar solidne industrije davno prije pada komunizma
hrvati i slovenci nisu, ali uzmi u obzir da je slovenija imala duplo veci bdp od prosjeka juge, a hrvatska otprilike 40% veci... bih je bila i tad skoro duplo siromasnija od hrvatske... srbija malo jaca od bih, makedonija i cg krsh...
tu je i geografija... ljudi su naslonjeni na njemacku, centar evrope... a mi smo i danas slijepo crijevo
ako hrvati nakon rata danas nisu simasi za gore nabrojane, sta bi onda bili bez rata.
rumunija ima 3000$ veci gdp per capita od jedne srbije koja je 10 godina ratovala i bila pod sankcijama i jos joj svezali cusku tomahavcima. i ti meni govoris da bi bila ista meta isto odstojanje i danas
nemam podatak, ali nekako mi se cini da su varsava, prag i budimpesta ipak bili malo veci centri od sarajeva, zagreba i beograda... to sto su bili 50 godina pod sovjetskom cizmom nije izbrisalo stoljeca kulture i nauke
ceha je tad pravila favorit, ne feliciju... i onda ih je uzeo VW... zato jer su imali bolje ljude od zastave... skoda je jos prije sto i kusur godina pravila sve i svasta, pored autica
srbija nije 10 godina bila pod sankcijama... niti je pretrpila puno stete u ratovima... najvise je nastradala bih i to se i danas vidi kad uporedis gdp slovenije, hrvatske, bih i srbije... nema nikakve tajne... slovenija i danas ima isti odnos gdp-a spram hrvatske kao i prije rata... srbiji se malo vise odmakla, nama jos vise - a nije bas razorena u ratu
Bodkin wrote:
SalihI wrote:Ma jebes Yugu, nje vise nema. Vratimo se temi: Anglo-cionisticka agresija na Siriju.
Evo kazu iracani da ce napasti na americke vojne baze ako ovi udare po Siriji.
"Ako Amerika napadne Siriju, napast ćemo njene interese i baze u Iraku
– Lider vojske Al Mohtar iz Iraka naglasio je da su snage ove grupacije spremne da podrže Siriju u slučaju da Amerika izvede bilo kakav napad na tu zemlju jer će oni napasti američke interese i vojne baze u Iraku.
Sejid Vasak Al Batat, lider paravojne grupacije Al Mohtar iz Iraka zaprijetio je da će ova grupacija u slučaju američkog vojnog napada na Siriju napasti interese i vojne baze te zemlje u Iraku. On je, također, izrazio spremnost ove grupacije da uđe na sirijski teritorij i stane u odbranu suvereniteta i građana te zemlje spram napada zapadne vojne koalicije, predvođene SAD-a."
PeppermintSA wrote:Ja ne mogu da vjerujem da i kod nas ima ovoliko ljudi koji navijaju za pobunjenike i nijhove imperijalističke šefove iz Vašingtona, Londona, Pariza i Brisela
Nisam ulazio mnogo na ovu temu, a sad sam je temeljito iščitao... Ja se samo nadam da će Rusija prva intervenisati i da će Assad istrajati u svojoj borbi protiv ovih islamističkih parazita. On je jedina nada za Siriju, a moguće i za cijeli bliski Istok...
Vjerujem ja da ti zalis sto Rusija nije intervenisala i kod nas!
Ja ne mogu da vjerujem da u nas ima ljudi koji obozavaju ratne zlocince i krvoloke . Izuzev Srba
Alfons Kauders wrote:
A Jugoslavija bila odmah do Italije i Austrije Po cemu , guranju valova unazad
Alfons Kauders wrote:sta su to kupili amerikanci, britanci, francuzi, svabe?
joj vala mi smo stvarno katastrofa.. sem heidelbergove kupovine cementare u kaknju, kod nas nije dosao nijedan drugi brand-gigant u svojoj bransi..
dosao heidelberg, otisao volkswagen... i sve projekte koje su imali za sarajevo odradili su u slovackoj... koja danas pravi vise auta per capita od njemacke... i svih drugih zemalja u evropi
Alfons Kauders wrote:sta su to kupili amerikanci, britanci, francuzi, svabe?
joj vala mi smo stvarno katastrofa.. sem heidelbergove kupovine cementare u kaknju, kod nas nije dosao nijedan drugi brand-gigant u svojoj bransi..
dosao heidelberg, otisao volkswagen... i sve projekte koje su imali za sarajevo odradili su u slovackoj... koja danas pravi vise auta per capita od njemacke... i svih drugih zemalja u evropi
da, to sam nedavno procitao, koliko se sjecam mozda cak ni u svijetu niko ne pravi vise auta po glavi stanovnika
Alfons Kauders wrote:
austrija danas ima skoro duplo vecu prosjecnu platu od slovenije... koja je bila duplo razvijenija od yu prosjeka, nije nimalo stradala u ratu, a super je iskoristila trziste ex-yu
btw austrijska plata je tri i kusur puta veca od hrvatske... sest puta od bih... pet od cg i sedam od srbije
Alfons Kauders wrote:
alo svemirac iz sveCke, ili citaj fino na sta se odnosi ili ne odgovaraj
vivaldi wrote:
rb banka? unicredit group? gazprom prije njega omv? VW je jos tu. ne prave 100 000 auta ali rade nesto
rb - austrija, neutralna
unicredit - italija, nato
gazprom - rusija
omv - madjarska
vw nije tu - tu su samo kooperanti, tj. prevent, domaca firma
dakle u trenutku ulaska na trziste samo jedna od tih firmi je bila iz EU-NATO bloka... nijedna nije bila iz velikih sila
omv je austrija
VW je tu, imaju fabriku. raspitaj se malo. cak su radili neka inovativna auta za firmu iz njemacka ( koja je nazalost bankrotirala)
i zasto je bitno odakle su. vivaldi je spomenu brand gigant u bransi, ne porijeklo. dodaj tu mital jos i ostale banke i njemacke ili sad rusije. latea ili kako se zove sto proizvodi mlijeko je britanska grupacija
SalihI wrote:
Ovo je dio filma o velikoj prevari zvanoj 11. septembar a koji je prikazan na norveskoj drzavnoj TV, program NRK1.
Na ovome isjecku radi se o misteriji nestanka aviona koji je navodno pao u Pensilvaniji.
Na pocetku filma text na norveskom:
"Mislio sam da sam dosao na pogresno mjesto. Tamo nije bilo nicega, samo jedna ogromna rupa u zemlji. Ocekivao sam da cu naci ostatke aviona. Rep, krila, motore, sjedista, metal ... ali nicega od toga nije bilo." Scott Spangler ,lokalni fotograf o mjestu gdje je navodno pao flight 93 u Pensilvaniji 11. septembra 2001.
Dalje ide na engleskom pa ko zna i koga interesuje neka pogleda.
ti ocekujes avion koji pukne u zemlju u skoro vertikalnom poniranju brzinom od 0.9M da ostane na povrsini zemlje... mozda u hercegovini
Hama... snimci koje si obecao, ima li sta od toga?
jer ovim snimcima o 911 samo gubis vrijeme, prozvakano x puta, ne pada mi na pamet da ista od tog gledam
Co0l wrote:Skoro svi su ti postovi takvi al da ne navodim sve,dovoljno je spomenuti ova zadnja dva da pobunjenicima fali ljudstva i tvoje pokusaje opravdanja Holokausta u maniru Ahmedinedzada.
De molim te ti nam reci zasto pobunjenici mobiliziraju djecu u izbjeglickim kampovima u Jordanu ako im vec ne fali ludstva ?
Niko ne pokusava pravdati Holocaust, ali ipak valja znati neke historijske cinjenice koje su se dogodile prije, za vrijeme i nakon Holocausta.
Ocito pojma nemas o onome o cemu pokusavas raspravljati.Svi viserangirani pobunjenicki zapovjednici stalno ponavljaju da im ne trebaju pojacanja u ljudima jer ih imaju sasvim dovoljno,nego da im treba oruzja.
I nasa armija je imala ljudi i vise nego dovoljno a opet se cijeli rat vrsila mobilizacija i hvatali se ljudi po raznim racijama i slicno.A zasto mobilisu maloljetnike po izbjeglickim kampovima-pa vrlo jednostavno,uvjeren sam da to rade da bi iznudjivali novac od njihovih roditelja da ih ostave na miru.Nista neobicno,u svakom ratu ima profitera raznih profila.
Ako postavljas klipove u kojima neki lik prica kako su Jevreji sami krivi za Holokaust i opet ga izazivaju to jeste pravdanje Holokausta a ne puko iznosenje 'historijskih cinjenica'.Mada cisto sumnjam da shvacas razliku.