Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2951 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Pa eto isforsirali su onog Kellyja, sad izgleda solidan igrač.

Hodgson jeste bio izgubljen u Liverpoolu, ali činjenica je i da bi se nakon ovakve sezone tražila glava trenera samo da se on ne zove Kenny Dalglish.

Još prije godinu dana pisao sam da Liverpool ima solidan osnov za novi početak u slučaju da dovede mladog trenera koji prati fudbalske trendove... navodio sam Kloppa i AVB-a kao primjere. Imali su solidan core ekipe, entuzijazam navijača nakon što su otišli prošli vlasnici, nove vlasnike koji su spremni potrošiti novac, situaciju gdje glavni konkurenti također ne stoje najbolje... izgleda da je ta prilika potrošena i da Liverpool nastavlja tavorenje u mediokritetu.
Baudelaire

#2952 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Ne vidim kako će biti i blizu Lige prvaka u naredne 2-3 godine. A to može samo jedno značiti, da postaju prosječan klub.
Lucas Leiva

#2953 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Statistika neumoljivo ide u prilog Hodžsonu u odnosu na Kenija... isti rezultati bez potrosenih 100 miliona funti!
_Reds_

#2954 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

vaučer wrote:
_Reds_ wrote: EDIT2: A da ne pominjem omladinski pogon, sjecal li se kad ko igraca nekog novog iz omladisnkog pogona da napravi nesto, ili kakvog mladog da su ga doveli pa kovali par godinica i napravili igraca. Naravno, slabo ko da se sjeca, al pogledjmo samo onaj nama mrski United, pa djecom u pola ekipe se bore za titulu.
Evo izdvojio bih ovo, ostatak posta ne bih jer su svi kao prikladno zaboravili da je LFC bio prije samo 18 mjeseci na korak od administracije. Odjednom amnezija, nije se dogodilo, fatamorgana valjda.

Rafa Benitez je 2008. uradio rekonstrukciju Akademije i Liverpool trenutno ima vjerojatno najbolju u Engleskoj.
Pogledaj kroz sve mlađe engleske reprezentacije koji klub je zastupljen s najviše igrača - Liverpool.
Ta 'djeca' koju United koristi su kupljeni i plaćeni uglavnom kao prvotimci ili vrlo blizu tog (Smalling, Jones) dakle nisu oni godinama razvijani u Unitedu već su kupljeni kao igrači na pragu ekspanzije i prikladno su plaćeni. Isto često kupuje i Arsenal pa se opet raspredaju bajke o 'razvoju' igrača.

Usput, svaki put kad čujem ove 'argumentirane' napade na Hendersona sjetim se kakav tretman je kao 20-godišnjak imao Lucas Leiva - prije ozljede najbolji defanzivni veznjak na otoku.

O da, Hodgson je bolji trener od Dalglisha :lol:
Daj čovječe, nije te stid to napisati?
PA oiclgedno da je taktika Uniteda bolja, ovi se sa takvim bore za titulu, sva ona djeca koja tamo igraju, nisu ih kostala vise do 20 miliona. A ti mladi igraci, i kazes engleske repke, mislim da smo zaista i pravise rijaci ovdje potrosili na engleske igrace, nemoj Bgt jos engleskih igraca, postalo mi je muka od njih. Na pomen engleskog igraca u Liverpoolu, dize mi se kosa na glavi. Cast nekim pojedincima, al i njih gazi vrijeme ili je pregazilo, kao sto je StivG i Carragher! Kenny treba da shvati da ovo nisu 80te, i da se ne moze nositi sa ostalim sa hrpom engleskih igraca, njemu itekako omiljenih.
vaučer

#2955 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

_Reds_ wrote: PA oiclgedno da je taktika Uniteda bolja, ovi se sa takvim bore za titulu, sva ona djeca koja tamo igraju, nisu ih kostala vise do 20 miliona. A ti mladi igraci, i kazes engleske repke, mislim da smo zaista i pravise rijaci ovdje potrosili na engleske igrace, nemoj Bgt jos engleskih igraca, postalo mi je muka od njih. Na pomen engleskog igraca u Liverpoolu, dize mi se kosa na glavi. Cast nekim pojedincima, al i njih gazi vrijeme ili je pregazilo, kao sto je StivG i Carragher! Kenny treba da shvati da ovo nisu 80te, i da se ne moze nositi sa ostalim sa hrpom engleskih igraca, njemu itekako omiljenih.
Liverpool je engleski klub koji igra u engleskoj ligi i po pravilima igre obavezan je imati određen broj engleskih igrača. To je razlog zbog kojeg su ti isti igrači uvijek preskupi i precjenjeni, jer ih klubovi obavezno moraju imati a kvaliteta je relativno rijetka. Smalling ili Jones npr nisu ništa jeftiniji od Hendersona, Rooney kad je išao u United nije koštao puno manje od Carrolla (ne, ne uspoređujem ih ali to je cijena za najbolje mlade engleze na tržištu).
Liverpool je pametno počeo ulagati u mlađe talente kako ih ne bi plaćao 10-15 nego 1-2 miliona funti i ti igrači su redoviti U19 reprezentativci (Sterling, Shelvey, Morgan, Wisdom, Coady, Robinson) jer će svejedno morati imati ekipu sastavljenu dobrim dijelom od engleskih igrača.

Nije to stvar izbora, kao eto puna Europa dobrih igrača a ovi zapeli na Engleze, postoje određene kvote koje se moraju ispuniti a bolje kupiti mladog i perspektivnog na malim plaćama nego starog na velikim plaćama, jednako su skupi ionako.
Edin H.

#2956 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Voucher, nema nikakvih ogranicenja u Premiershipu sto se tice stranih igraca, osim ako ne mogu izganjati radnu dozvolu, ali to je vec druga tema o kojoj smo pricali ranije. Bilo je nekih prijedloga da bi se ojacala reprezentacija, ali Premiership je globalni brand i sumnjam da ce biti nekih promjena. Pa sjeti se da je Arsenal izvodio tim bez ijednog engleskog igraca.
Madrid

#2957 Re: Liverpool FC

Post by Madrid »

Edin H. wrote:Voucher, nema nikakvih ogranicenja u Premiershipu sto se tice stranih igraca, osim ako ne mogu izganjati radnu dozvolu, ali to je vec druga tema o kojoj smo pricali ranije. Bilo je nekih prijedloga da bi se ojacala reprezentacija, ali Premiership je globalni brand i sumnjam da ce biti nekih promjena. Pa sjeti se da je Arsenal izvodio tim bez ijednog engleskog igraca.
Moraju imati 8 registrovanih igraca koji su trenirani u Engleskoj i 4 koja su trenirana u klubu do dobi od 21 godine, to znam jer imam sa time velikih problema na FM gdje vodim Newcastle :lol: :lol:
vaučer

#2958 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Squad ograničenja postoje, dakle osam od 25 igrača mora biti registrirano tokom tri godine u Engleskoj ili Walesu od 16-20te godine. Naravno to može biti osam bezveze igrača, ali kako klubovi nerijetko igraju na tri fronte nema puno prostora za loše igrače.
Edin H.

#2959 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Gdje ste nasli tu informaciu?
Mislim da se takvo pravilo kosilo sa regulativama slobodnog trzista rada za gradjane Europske unije.
Edin H.

#2961 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Hvala, aha znaci evo kako pokusavaju izbjeci ovo o cemu govorim, lafo ne moraju biti englezi, ali moraju imati veze sa britanskim fudbalskim asocijacijama.

Home-grown players do not have to be English; home-grown players are defined as those who "irrespective of nationality or age, have been affiliated to the FA or Welsh FA for a period of three seasons or 36 months prior to 21st birthday"

Bez obzira, Dzeko bi ih trebao poslati na Sud za ljudska prava u Strazburu :dance:
vaučer

#2962 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Tri godine u klubu pod engleskim savezom do 21. i kvalificiraš kao 'homegrown'.
Iz Liverpoola je takav bio npr Insua, mladi argentinski bek koji je igrao prije dvije-tri godine.
Edin H.

#2963 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Svasta se ovdje nauci :thumbup:
_Reds_

#2964 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

Svaka vama cast ljudi na tolkoj vjeri u ove trenutne ljude u klubu. Nesto sam stariji od liverpoolove zadnje titule, tako da tu titulu ne pamtim, a hocu li docekati koju u narednih 10 godina, ja sve manje i manje vjere imam. Ono sto je najgore, vise ne mogu ko covjek gledati tim za koji navijam ko covjek utorkom i srijedom. :-? ! Klubovi koji ne igraju LP se ne mogu nazvati vrhunskim to vec odavno i lajici znaju, tako je je L'pool postao ili postaje (nada se da se varam) samo prosječan tim, sa rijetkim bljescima.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2965 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

King razvaljuje :D

liverpool :D
BHF_Manijak

#2966 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Gledam tabelu i sjebah se, kad prije pobjeze Chelsea na 10 bodova... :roll: :shock: :(

I ove sezone bez Evrope, pu jebem vas nesposobne! :x Eto dobili su fore sezonu i? Sta su napravili?! NISTA; samo jo vise ubleha i polovnjaca doveli u klub! I tako godna za godinom bez Evrope, pa makar i EL, i ponestat ce i onih malo finansija, a Bogami i koeficijent ce pasti, pogledajte samo Dortmund, ove godine su bili u zadnjem bubnju za izvlacenje grupa za LP! :roll:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2967 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

Miša mu patka, već sam nekome objašnjavao da je Europa Liga već osigurana Carling Cupom... jest da će morati igrati protiv Flamuntaria u pretkolima :D
missko

#2968 Re: Liverpool FC

Post by missko »

odesveuhonduras wrote:Miša mu patka, već sam nekome objašnjavao da je Europa Liga već osigurana Carling Cupom... jest da će morati igrati protiv Flamuntaria u pretkolima :D
A zato su oni pizdili onako kad su osvojili onaj kup :o
Baudelaire

#2969 Re: Liverpool FC

Post by Baudelaire »

Opasan je Fljamurtari :D
BHF_Manijak

#2970 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:Miša mu patka, već sam nekome objašnjavao da je Europa Liga već osigurana Carling Cupom... jest da će morati igrati protiv Flamuntaria u pretkolima :D
Upravu si, ali opet previse zaostaju u ligi za prvih 4-5 klubova i tako evo vec godinama, jednostavno postali su bas mrtvi prosjek! :roll:
Riddle

#2971 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Kenneth radi odlican posao. Bog ga blagoslovio. Bozanski status znaci da ga vlasnici ne smiju otpustiti, a i zasto bi? Uz Kennetha su njegovi vjerni poklonici gotovo prihvatili cinjenicu da im je sredina tabele realno mjesto, kao i da to nije nista strasno. U buducnosti ce pretpostavljam biti mnogo mirniji i razabraniji, jer se konacno pojavio neko ko ih je oslobodio okova nerealnih ocekivanja. Na tome mu trebaju biti beskrajno zahvalni, jer vise od 20 godina patnje je bilo stvarno previse. Spasilac. Bozanstvo. Bez sumnje.
Jack Be Nimble

#2972 Re: Liverpool FC

Post by Jack Be Nimble »

Ja mislio da su Liverpulci dali otkaz Hodzsonu prosle godine, ali izgleda citavo ovo vrijeme on i dalje njihov trener.

Kup lige i mozda FA Kup ipak nije puno crnilo.
Mustang1

#2973 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ja vam kazem zaboravite ligu ici ce se u euro ligu svakako a ne mozemo u ligu prvaka .. nek osvoje drugi kup i :thumbup:
Edin H.

#2974 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Gerrards poceo drugo poluvrijeme uprkos bolnoj grimasi na kraju prvog :roll:

I jos zabi i drugi gol :-)
Koshpa

#2975 Re: Liverpool FC

Post by Koshpa »

Het trik :thumbup:
Post Reply