nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- relax11
#2951 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Samo na piku od VW automobila od 96 do 97 imas 100 auta koji su euro 3 sto znaci da mozes nacio auto starije ali sa euro 3
-
citroen xm
#2952 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma ugalj je zlo, zagađuje se vazduh višestruko više grijanjem nego autima, ali svakako da i auta dosta doprinose.
Ajd ok, mene ova odredba ne dotiče nikako, ali baš me interesuje kako planiraju isključiti auta? Šta kad nekoga zaustave, hoće li ga odmah parkirati pored ceste? Hoće malo sutra. Šta će raditi u špici kada po tri trake budu totalno zakrčene i prođe par hiljada auta za sat vremena? Koliki je procenat starih auta koja će uspjeti uhvatiti i isključiti? Ako prebace 5% stavljam ruku u vatru. A takođe stavljam ruku u vatru da će 95% vozača starijih auta sutra sasvim normalno izaći na ulice i voziti kao svaki drugi dan pa ako ga uhvati-uhvati.
Ajd ok, mene ova odredba ne dotiče nikako, ali baš me interesuje kako planiraju isključiti auta? Šta kad nekoga zaustave, hoće li ga odmah parkirati pored ceste? Hoće malo sutra. Šta će raditi u špici kada po tri trake budu totalno zakrčene i prođe par hiljada auta za sat vremena? Koliki je procenat starih auta koja će uspjeti uhvatiti i isključiti? Ako prebace 5% stavljam ruku u vatru. A takođe stavljam ruku u vatru da će 95% vozača starijih auta sutra sasvim normalno izaći na ulice i voziti kao svaki drugi dan pa ako ga uhvati-uhvati.
To što je neko stavio u oglasu da mu je auto sa Euro 3 normom ne znači da jeste tako. Uostalon, i ova 2001. su više starija auta jer imaju za par dana 15 godina. Pogotovo ako pričamo o dizelašima, od 2001.-2008. godišta pola njih ne ispunjava norme izduvnih gasova kakve su ispunjavali kada su napustili fabrike.relax11 wrote:Samo na piku od VW automobila od 96 do 97 imas 100 auta koji su euro 3 sto znaci da mozes nacio auto starije ali sa euro 3
Last edited by citroen xm on 29/12/2015 19:19, edited 1 time in total.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#2953 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Svakako izgleda da ova magla popušta 
- kloniran
#2954 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
upravo tako, ko ne vjeruje nek se popenje na trebevic i pogleda boju oblaka, sve sama prasinacitroen xm wrote:Ma ugalj je zlo, zagađuje se vazduh višestruko više grijanjem nego autima, ali svakako da i auta dosta doprinose.
To što je neko stavio u oglasu da mu je auto sa Euro 3 normom ne znači da jeste tako. Uostalon, i ova 2001. su više starija auta jer imaju za par dana 15 godina. Pogotovo ako pričamo o dizelašima, od 2001.-2008. godišta pola njih ne ispunjava norme izduvnih gasova kakve su ispunjavali kada su napustili fabrike.relax11 wrote:Samo na piku od VW automobila od 96 do 97 imas 100 auta koji su euro 3 sto znaci da mozes nacio auto starije ali sa euro 3
kod mene nije euro 3 i ja vec razmisljam da li da krenem sutra ili ne
jer ako ne mognem uci u bus ili ako zakasni vrlo lahko mogu ostati bez posla, a naravno to ove politicare ne dotice toliko
edit: mogli su makar sutra i prekosutra osloboditi građane koji imaju validnu saobracajnu placanja gradskog prijevoza
-
citroen xm
#2955 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije ni kod mene Euro 3, ali nisam vezan za Sarajevo pa me ne dotiče. Nije da se ne može par dana bez auta, ali ako su već odlučili da nešto promjene trebali su temeljitje razraditi plan rješavanja ove magle i štetnosti koju sa sobom nosi. Takođe, ma šta oni mislili ove mjere neće dati nikakav efekat jer kao što rekoh niti imaju kapacitete da u potpunosti provedu mjere, a niti će raja ovo poštovati.
- kloniran
#2956 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Druze ja bih prvi postovao da je redovan prijevoz. Dođe bus na stanicu pun ko sibica, propustis a sljedeci tek za sat i to ako dođe ikako.citroen xm wrote:Nije ni kod mene Euro 3, ali nisam vezan za Sarajevo pa me ne dotiče. Nije da se ne može par dana bez auta, ali ako su već odlučili da nešto promjene trebali su temeljitje razraditi plan rješavanja ove magle i štetnosti koju sa sobom nosi. Takođe, ma šta oni mislili ove mjere neće dati nikakav efekat jer kao što rekoh niti imaju kapacitete da u potpunosti provedu mjere, a niti će raja ovo poštovati.
Onda s posla cekaj na tramvajskoj po pola sata da dođe tramvaj u koji mozes uci.
U prosjeku sam gubio 3 sata dnevno na odlazak na posao i vracanje kuci.
Plus ova magla, autom mi treba sat po onajvecoj guzvi u oba smjera, ovako 3 najmanje.
Evo nek oslobode carine i poreza, ja cu prvi sutra odvuci auto na presu a uvesti bolje, al kad treba registrovati i pare dati lihvarima onda mogu i konjska kola proci na tehnickom
- Better Man
#2957 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da tehnički radi po propisu 70% auta bi bilo trajno isključeno iz saobraćaja.kloniran wrote:Druze ja bih prvi postovao da je redovan prijevoz. Dođe bus na stanicu pun ko sibica, propustis a sljedeci tek za sat i to ako dođe ikako.citroen xm wrote:Nije ni kod mene Euro 3, ali nisam vezan za Sarajevo pa me ne dotiče. Nije da se ne može par dana bez auta, ali ako su već odlučili da nešto promjene trebali su temeljitje razraditi plan rješavanja ove magle i štetnosti koju sa sobom nosi. Takođe, ma šta oni mislili ove mjere neće dati nikakav efekat jer kao što rekoh niti imaju kapacitete da u potpunosti provedu mjere, a niti će raja ovo poštovati.
Onda s posla cekaj na tramvajskoj po pola sata da dođe tramvaj u koji mozes uci.
Plus ova magla, autom mi treba sat po onajvecoj guzvi u oba smjera, ovako 3 najmanje.
Evo nek oslobode carine i poreza, ja cu prvi sutra odvuci auto na presu a uvesti bolje, al kad treba registrovati i pare dati lihvarima onda mogu i konjska kola proci na tehnickom
- kloniran
#2958 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Better Man wrote:Da tehnički radi po propisu 70% auta bi bilo trajno isključeno iz saobraćaja.kloniran wrote:Druze ja bih prvi postovao da je redovan prijevoz. Dođe bus na stanicu pun ko sibica, propustis a sljedeci tek za sat i to ako dođe ikako.citroen xm wrote:Nije ni kod mene Euro 3, ali nisam vezan za Sarajevo pa me ne dotiče. Nije da se ne može par dana bez auta, ali ako su već odlučili da nešto promjene trebali su temeljitje razraditi plan rješavanja ove magle i štetnosti koju sa sobom nosi. Takođe, ma šta oni mislili ove mjere neće dati nikakav efekat jer kao što rekoh niti imaju kapacitete da u potpunosti provedu mjere, a niti će raja ovo poštovati.
evo mene ne mogu sigurno iskljuciti ako cemo gledati tehnicku ispravnost
tehnicki auto 100% ispravno (provjereno i na tehnickom jer imam svake godine po jedan besplatni gdje detaljno sve pregledam), svi pokretni dijelovi novi ugrađeni ljetos, jer je meni vaznije da je meni auto tehnicki ispravno nego onome me gleda na tehnickom pregledu
jedino su izduvni gasovi mozda kriticni, ali sumnjam da su preko one deklarisane iz godine proizvodnje, jer se i gorivo od tada poboljsalo
Ako se mogu u svabiji vozati uz vece poreze sto ne bi mogli i ovdje.
Ali eto opet bih ga pod presu da me hoce osloboditi poreza prilikom uvoza boljeg.
Jbg nekome je auto luksuz, meni je bas potreba, bilo bi dobro da je novije, ali je bolje voziti i starije a da ga mozes propisno odrzavati a ne ko pojedini zavalis se i kupis novo pa onda sipaj za petaka a o popravcima sanjaj
- amar1994
#2959 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
meni su ovi vlasnici gori
,ovi na normalnom tehnickom,u normalnoj zemlji nikad ne bi prosli
https://www.facebook.com/ASchiptuning/p ... 9360492836
https://www.facebook.com/ASchiptuning/p ... 8257297613
ima se za mercedes glk ili Rav4,a nema za novi DPF filter
- kloniran
#2960 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
da je drzava kako treba ovaj i slicni "servisi" bi popusili milionske iznose kazne, al na zalost ovo je masovna pojava, pa tako imamo na cesti razne modele novih auta sto cade toliko da bi se dvojkara sa mrtvim motorom rahat postidilaamar1994 wrote:meni su ovi vlasnici gori,ovi na normalnom tehnickom,u normalnoj zemlji nikad ne bi prosli
- Better Man
#2961 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ti koji održavaš auto po propisu i imaš 100% ispravno auto bez obzira na njegovu starost nisi problem, već oni što voze krševe.kloniran wrote:
evo mene ne mogu sigurno iskljuciti ako cemo gledati tehnicku ispravnost
tehnicki auto 100% ispravno (provjereno i na tehnickom jer imam svake godine po jedan besplatni gdje detaljno sve pregledam), svi pokretni dijelovi novi ugrađeni ljetos, jer je meni vaznije da je meni auto tehnicki ispravno nego onome me gleda na tehnickom pregledu
jedino su izduvni gasovi mozda kriticni, ali sumnjam da su preko one deklarisane iz godine proizvodnje, jer se i gorivo od tada poboljsalo
Ako se mogu u svabiji vozati uz vece poreze sto ne bi mogli i ovdje.
Ali eto opet bih ga pod presu da me hoce osloboditi poreza prilikom uvoza boljeg.
Jbg nekome je auto luksuz, meni je bas potreba, bilo bi dobro da je novije, ali je bolje voziti i starije a da ga mozes propisno odrzavati a ne ko pojedini zavalis se i kupis novo pa onda sipaj za petaka a o popravcima sanjaj
- Optimist
#2962 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovaj sa GLK ima strane tablice. Bice mu veselo kad mu skontaju da nema DPF. A on ce vjerovatno to auto na prodaju cim se vrati u maticnu zemlju.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Optimist
#2964 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zadnja OCtavia Taxi. 
Ovako ce sve jedna po jedna i od crvenog, kao i Golfovi 6 i 7 na DPF off.
- amar1994
#2965 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- bitanga_sa_otesa
#2966 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
svi ovi sto ovo urade su euro1 ili afrika 2...
- Optimist
#2967 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mi imamo naseg Bakira koji ce nas obavijestiti kad tehnicki budu htjeli poostriti mjere kontrole, tj kad postanu rigorozniji. 
- kloniran
#2968 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I ovo se normalno vozi po gradu, a starim autima ne dajuOptimist wrote:Zadnja OCtavia Taxi.
e stvarno smo prkno i to golemo
- Optimist
#2969 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prije bih rekao da su euro3, jer se ta norma postizala regularno bez filtera. Vec za euro4 su bili potrebni.bitanga_sa_otesa wrote:svi ovi sto ovo urade su euro1 ili afrika 2...
- bitanga_sa_otesa
#2970 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kakve god postanu ne moze mi zabraniti da vozim ,samo povecat taksu koju cu ja platiti i voziti onaj auto koji volimOptimist wrote:Mi imamo naseg Bakira koji ce nas obavijestiti kad tehnicki budu htjeli poostriti mjere kontrole, tj kad postanu rigorozniji.
p.s. ne racunas da su presli po 500.000 najmanje ,dizne su u qrcu i slicno....
- bitanga_sa_otesa
#2971 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ko ti ne da? vozi slobodno,svi se voze ...kloniran wrote: I ovo se normalno vozi po gradu, a starim autima ne daju![]()
- ned424
#2972 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Samo jedna odluka vlade i nestade magle... sto ti je vlastbitanga_sa_otesa wrote:ko ti ne da? vozi slobodno,svi se voze ...kloniran wrote: I ovo se normalno vozi po gradu, a starim autima ne daju![]()
- bitanga_sa_otesa
- kloniran
#2974 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma vozim i ja al ne dajubitanga_sa_otesa wrote:ko ti ne da? vozi slobodno,svi se voze ...kloniran wrote: I ovo se normalno vozi po gradu, a starim autima ne daju![]()
ovi kod nas nikad nece uzimati u obzir izduvne gasove na tehnickom, jer ako krenu na onih oko 40.000 koji nisu euro 3 ce doci jos 50.000 ovih kojima je izvađen dpf i katalizator
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2975 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa ne dimi auto radi toga što nema DPFkloniran wrote:da je drzava kako treba ovaj i slicni "servisi" bi popusili milionske iznose kazne, al na zalost ovo je masovna pojava, pa tako imamo na cesti razne modele novih auta sto cade toliko da bi se dvojkara sa mrtvim motorom rahat postidilaamar1994 wrote:meni su ovi vlasnici gori,ovi na normalnom tehnickom,u normalnoj zemlji nikad ne bi prosli
recimo ovaj motor u GLK OM642, dolazio je bez DPF-a kao EURO 4, sa DPF-om kao EURO 5, DPF i SCR u novoj S klasi
u Britaniji auta mogu komforno bez DPF-a proći tehnički, dok u Njemačkoj i Austriji ne mogu