hrvatska-more

Post Reply
NeenaSa

#2951 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

ultima_palabra wrote:Zamisli provedeš 7-10 dana tako, umro bih od dosade... jedini razlog što idem tamo je što imam džabni smještaj i relativno brzo stignem pa se odmorim neka 2-3 dana dok mi ne dosadi.
Pa , sto odmah ne velis da je dzabalesku , makar i umro od dosade. :-)
sumirprimus

#2952 Re: hrvatska-more

Post by sumirprimus »

lićno i personalno,prije masovne pojave interneta na telefunkenima,meni je največi gušt biJo ćitanje rano ujutro sportskih novosti...
uz duplu brez mlijeka,i dvije gareci i čokoladne bombonice...
ultima_palabra

#2953 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

NeenaSa wrote:
ultima_palabra wrote:Zamisli provedeš 7-10 dana tako, umro bih od dosade... jedini razlog što idem tamo je što imam džabni smještaj i relativno brzo stignem pa se odmorim neka 2-3 dana dok mi ne dosadi.
Imaš li nešto konkretno za reći? Nekako kao da si blizu poente, ali ti stalno izmiče.
ultima_palabra

#2954 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:lićno i personalno,prije masovne pojave interneta na telefunkenima,meni je največi gušt biJo ćitanje rano ujutro sportskih novosti...
Meni je i sada :D Ako slučajno mašim taj termin, onda na plaži uz po litre :)
sumirprimus

#2955 Re: hrvatska-more

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:
sumirprimus wrote:lićno i personalno,prije masovne pojave interneta na telefunkenima,meni je največi gušt biJo ćitanje rano ujutro sportskih novosti...
Meni je i sada :D Ako slučajno mašim taj termin, onda na plaži uz po litre :)
mene to po litre izhandri,pola po pola,ode to unedogled...

btw,ima li ista ljepse od nocnog gologuzog kupanjca...jos ako rominja kisica.. :D
MedenoSrce

#2956 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

NeenaSa wrote:

dzabalesku mi ne bi smetalo ni u neumu :)

ncni kupanjac je mrak nakon jedno pola litra domace loze, a za ovo gologuzi nemam blage jos nisam probala
sumirprimus

#2957 Re: hrvatska-more

Post by sumirprimus »

g djice ili g djo medena, pa nema veceg kako bi ti reko,rahatluka,slobode,od gologuzog nocnog kupanja,jos ak je neko strasljiv pa je zezis eto cipola,il meduze ups :lol:

p.s meni je dovoljno i domaće sirće,oću reći vino za zagrijavanje... :D
MedenoSrce

#2958 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

sve me nestA bude stid, kontam vidjet ce me neko al' cu vala probati prve prilike

ma meni se nakon druge flase domaceg vina spava al' loza nikad ne omane
uglavnomja

#2959 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

MedenoSrce wrote:
NeenaSa wrote:

ncni kupanjac je mrak nakon jedno pola litra domace loze, a za ovo gologuzi nemam blage jos nisam probala
uuuu, koji cug :D

neJma stida poslije pola litre ljute 8-)
sumirprimus

#2960 Re: hrvatska-more

Post by sumirprimus »

kontam i ja polovka loze,napo bi i delfina,a kamol.. :lol: :evil:
Bodkin

#2961 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

ultima_palabra wrote:Sudeći po nekima, kad se ode na more treba 12 sati dnevno buljiti u more i sunce kao da su svjetsko čudo, a drugih 12 sati zadužiti po serdžadu/krunicu i zahvaljivati Bogu na blagodetima Dalmacije :D Ne daj Bože da nekom u tim danima zatreba wifi, treba upiti u sebe sunca i mora koliko god možeš...
stara moja ode na more i ako nekako moze 15 sati se sunca i odmara. e sad, mozes ti reci da je jedva docekala jednom godisnje da baci pogled i okupa se u slanoj vodi ali ja bih ti odgovorio da ode tri puta po 7 dana i da joj nikad nije dosta :D zamisli koliko takvih ljudi ima

p.s. ali uz obavezan wifi jer posao ne staje ni na odmoru :)
uglavnomja

#2962 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

sumirprimus wrote:kontam i ja polovka loze,napo bi i delfina,a kamol.. :lol: :evil:

kad bi mogo :oops:
Altsa

#2963 Re: AW: hrvatska-more

Post by Altsa »

kockica_kockica wrote:
Altsa wrote:
nisi ali dajes sebi za pravo da djelis lekcije ljudima na forumu o ljetovanju na jadranu i ako nisi vidjela makarske od svoje 16 godine, isticuci svoju snobovstinu sa pominjanjem i vrijedanjem ljudi koji stede cijelu godinu ili dignu nenamjenski kredit da bi se malo proveli na moru uz mogucnost da ih ne jebu u zdrav mozak dalmosi i takvi kao ti...nemaju svi mogucnost da idu na ljetovanje u Bec na more...de ba razguli
Ja rekla da mi Makarska nije bila interesantna ni sa 16 godina a kamoli sada - kad bi samo procitao sta pisem bilo bi puno lakse i meni i tebi...
Meni novac ne padne s neba ... treba stedjeti pa i kredit dici... ali ti raspolazes svojim novcem i niko ne tjera da ides tamo gdje imas predrasude da ce ti biti lose....
Moj odlazak u Bec, Istanbul i slicne destinacije je samo primjer da se moze i dalje od Tucepa i Makarske za iste pare....

Na more idem svake godine od svog rodjenja... Toliko drame oko toga nadaleko nisam vidjela.... I imam puno pravo da ti kazem da zanovijetas, izabires mjesta za ljetovanje koje nisu po tvom ukusu ali je lijepo reci da si bio u skupim Tucepima a ne u Zaostrogu u kampu... A poslije cviliti na forumu kako ti krevet raskliman i cijene previsoke.... te da za svoje pare ocekujes titranje... Pa dragi moj ako zelis biti dzek onda budi do kraja ...
pa ti nisi normalna :-) tebi ili bukvi govoriti je isto...sad bi kredit dizala ali prije toga nipodastavas ljude koji dizu kredit i traze samo ono sto su platili... :lol: :lol: :skoljka:
Last edited by Altsa on 21/08/2013 14:32, edited 1 time in total.
sumirprimus

#2964 Re: hrvatska-more

Post by sumirprimus »

uglavnomja wrote:
sumirprimus wrote:kontam i ja polovka loze,napo bi i delfina,a kamol.. :lol: :evil:

pa dobro sad,boj ne bije ljuto oruzje,negoli srce u junaka,tako nekako... :D
Bodkin

#2965 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

uglavnomja wrote:
MedenoSrce wrote:

uuuu, koji cug :D

neJma stida poslije pola litre ljute 8-)
ja bih potonuo od pola litra loze :D popio bih uz to jos litar mora i pravac ispumpavanje :D
Micaha

#2966 Re: AW: hrvatska-more

Post by Micaha »

kockica_kockica wrote:
Altsa wrote:
nisi ali dajes sebi za pravo da djelis lekcije ljudima na forumu o ljetovanju na jadranu i ako nisi vidjela makarske od svoje 16 godine, isticuci svoju snobovstinu sa pominjanjem i vrijedanjem ljudi koji stede cijelu godinu ili dignu nenamjenski kredit da bi se malo proveli na moru uz mogucnost da ih ne jebu u zdrav mozak dalmosi i takvi kao ti...nemaju svi mogucnost da idu na ljetovanje u Bec na more...de ba razguli
Ja rekla da mi Makarska nije bila interesantna ni sa 16 godina a kamoli sada - kad bi samo procitao sta pisem bilo bi puno lakse i meni i tebi...
Meni novac ne padne s neba ... treba stedjeti pa i kredit dici... ali ti raspolazes svojim novcem i niko ne tjera da ides tamo gdje imas predrasude da ce ti biti lose....
Moj odlazak u Bec, Istanbul i slicne destinacije je samo primjer da se moze i dalje od Tucepa i Makarske za iste pare....

Na more idem svake godine od svog rodjenja... Toliko drame oko toga nadaleko nisam vidjela.... I imam puno pravo da ti kazem da zanovijetas, izabires mjesta za ljetovanje koje nisu po tvom ukusu ali je lijepo reci da si bio u skupim Tucepima a ne u Zaostrogu u kampu... A poslije cviliti na forumu kako ti krevet raskliman i cijene previsoke.... te da za svoje pare ocekujes titranje... Pa dragi moj ako zelis biti dzek onda budi do kraja ...
Wow
MedenoSrce

#2967 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

namah dodjes sebi kad se udje u more i otpliva, neces valjda ono pola litra sto je ostalo ostaviti da lapi

a ja bolje razmisljam kad se malo cugne i tad se ko i nesto stidim a ovako nit obraza nit straha :D
kockica_kockica

#2968 Re: AW: hrvatska-more

Post by kockica_kockica »

Altsa wrote:
kockica_kockica wrote:
Altsa wrote:

pa ti nisi normalna :-) tebi ili bukvi govoriti je isto...sad bi kredit dizala ali prije toga nipodastavas ljude koji dizu kredit i traze samo ono sto su platili... :lol: :lol: :skoljka:
jedina osoba koja ne cita sta ja pisem si ti... uopce nisam rekla da sam digla kredit niti da stedim hahahhahahaha samo da i to treba...

tvoj mentalitet ti ne dozvoljava priznati da sam u pravu da ti odgovaras za svoje postupke i gdje trosis novac i na sta... ali ti to ne razumijes... tvoja odluka Tucepi i apartman od 140 eura... Mogao si otici negdje drugo i za iste pare biti duplo duze, dakle tvoj izbor... Tvoj problem je sto mislis da zbog eura neko treba oko tebe titrati...

Druze pozabavi se sobom....
Alfons Kauders

#2969 Re: AW: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

kockica_kockica wrote:
Altsa wrote: pa ti nisi normalna :-) tebi ili bukvi govoriti je isto...sad bi kredit dizala ali prije toga nipodastavas ljude koji dizu kredit i traze samo ono sto su platili... :lol: :lol: :skoljka:
jedina osoba koja ne cita sta ja pisem si ti... uopce nisam rekla da sam digla kredit niti da stedim hahahhahahaha samo da i to treba...

tvoj mentalitet ti ne dozvoljava priznati da sam u pravu da ti odgovaras za svoje postupke i gdje trosis novac i na sta... ali ti to ne razumijes... tvoja odluka Tucepi i apartman od 140 eura... Mogao si otici negdje drugo i za iste pare biti duplo duze, dakle tvoj izbor... Tvoj problem je sto mislis da zbog eura neko treba oko tebe titrati...

Ja jos cekam da Altsa pomene kako sam papak iz Tuzle koji je sljeg'o u seher i njemu i njegovoj carsijskoj raji u Sarajevu oteo posao (radeci u Tuzli)... :D Stipu ba cojka, ters i cao. :D
Last edited by Alfons Kauders on 21/08/2013 14:56, edited 1 time in total.
uglavnomja

#2970 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

sumirprimus wrote:
uglavnomja wrote:

pa dobro sad,boj ne bije ljuto oruzje,negoli srce u junaka,tako nekako... :D

Image

:D
petunija

#2971 Re: hrvatska-more

Post by petunija »

MedenoSrce wrote:sve me nestA bude stid, kontam vidjet ce me neko al' cu vala probati prve prilike

ma meni se nakon druge flase domaceg vina spava al' loza nikad ne omane
Probaj medena, iz iskustva preporučujem :thumbup:
Priznajem: i mene je ohrabrila boca vina :oops: :skoljka:
kockica_kockica

#2972 Re: AW: hrvatska-more

Post by kockica_kockica »

Alfons Kauders wrote:
kockica_kockica wrote:
Altsa wrote: pa ti nisi normalna :-) tebi ili bukvi govoriti je isto...sad bi kredit dizala ali prije toga nipodastavas ljude koji dizu kredit i traze samo ono sto su platili... :lol: :lol: :skoljka:

Ja jos cekam da Altsa pomene kako sam papak iz Tuzle koji je sljeg'o u seher i njemu i njegovoj carsijskoj raji u Sarajevu oteo posao (radeci u Tuzli)... :D Stipu ba cojka, ters i cao. :D
:lol: cool :lol:
ultima_palabra

#2973 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

Bodkin wrote:
ultima_palabra wrote:Sudeći po nekima, kad se ode na more treba 12 sati dnevno buljiti u more i sunce kao da su svjetsko čudo, a drugih 12 sati zadužiti po serdžadu/krunicu i zahvaljivati Bogu na blagodetima Dalmacije :D Ne daj Bože da nekom u tim danima zatreba wifi, treba upiti u sebe sunca i mora koliko god možeš...
stara moja ode na more i ako nekako moze 15 sati se sunca i odmara. e sad, mozes ti reci da je jedva docekala jednom godisnje da baci pogled i okupa se u slanoj vodi ali ja bih ti odgovorio da ode tri puta po 7 dana i da joj nikad nije dosta :D zamisli koliko takvih ljudi ima

p.s. ali uz obavezan wifi jer posao ne staje ni na odmoru :)
Ma nije frka za staru, i moja i vjerovatno svačija stara i stari su takvi... ali ne treba se ponuda bazirati samo na njima :)
NeenaSa

#2974 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

ultima_palabra wrote:
NeenaSa wrote:
Imaš li nešto konkretno za reći? Nekako kao da si blizu poente, ali ti stalno izmiče.
Yebo ga patak, trebam li crtat' ?
Sto se zalis ? :roll:
Odmor ti dzabe, makar bio 2-3 dana. Popularna destinacija BiH gradjanja.
Skuckaj koju kintu i pici u Honduras. :D
P.s.
@Altsa povisi i na 140 eura. Fakat, tko uopce pristaje, sa decenijskim namjestajem?
Ne velim, da pojedini "debelo" koriste, al' ako si vec "nasjeo", ... sve po spisku :D i trazi dalje za iste pare.
NeenaSa

#2975 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

MedenoSrce wrote:
NeenaSa wrote:

Ama, cisto naprdjivanje. :D
Nego, sto se tice nocnog gologuzog kupanjca, moze i bez loze.
Kad otplivas u duboko, osobno, pomislim - sto ako me napadne morska neman :D i ..... "trk" nazad. :D
Post Reply